AMD GPU - Το επίσημο νήμα συζήτησης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Υπάρχει πιθανότητα να μπορέσω να τη φέρω αρχές Φεβρουαρίου, οπότε την αγοράσεις από UK (έχεις και ευνοϊκή ισοτιμία αυτόν καιρό), γλιτώνεις και τα μεταφορικά. Υπάρχουν διάφορα site που έχουν τη reference ακόμη.
 
<blockquote>Υπάρχει πιθανότητα να μπορέσω να τη φέρω αρχές Φεβρουαρίου, οπότε την αγοράσεις από UK (έχεις και ευνοϊκή ισοτιμία αυτόν καιρό), γλιτώνεις και τα μεταφορικά. Υπάρχουν διάφορα site που έχουν τη reference ακόμη.</blockquote><br><br>Ευχαριστώ πολύ Βόρειε!! Βέβαια πλέον αν και κάνω καθημερινό έλεγχο σε τιμές και διαθεσιμότητα, είναι μια καλή περίπτωση, αν δεν σου κάνει κόπο  :drinks: :drinks:. Πάντως μέχρι να παραδώσω διπλωματική για το μάστερ  :pope: :pope: (που την έχω σχεδόν έτοιμη), μηχάνημα δεν αγγίζεται (μην πάθουμε κάνα πατατρακ, και χάσουμε τα στοιχεία!!!  :blush1: ). Οπότε με βλέπω μετά τις γιορτές!!! (Αν και ποτέ δεν ξέρεις!!! :lol:)
 
Αν μπορεις περιμενε για 12 nm ryzen το Φεβρουαριο.  Εκτος αν βγει κατι που δεν το παιζει καθολου ο 2500κ μεχρι τοτε αλλα αποκλειεται να συμβει κατι τετοιο.
 
<blockquote>Αν μπορεις περιμενε για 12 nm ryzen το Φεβρουαριο. </blockquote><br><br>H λογική αυτή είναι!! (Αν βέβαια γίνει το απαραίτητο lifting που φημολογείται!!) Απλά σαν μαστροχαλαστής που είμαι,  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />, με γαργαλάν τα χέρια μου, να φτιάξω κάτι!!!! <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /><br><br><blockquote> Εκτος αν βγει κατι που δεν το παιζει καθολου ο 2500κ μεχρι τοτε αλλα αποκλειεται να συμβει κατι τετοιο.</blockquote><br><br>Δεν πρόκειται!! Μια χαρά τα πάει ο παλαίουρας!!!! Άσε που ακόμα ασχολούμαι με Oblivion!!!!!!!!!  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> (Που πλάκα πλάκα με virtual 1440p, και βέλτιστο προφίλ γραφικών, από την κάρτα δείχνει πανέμορφο!!! Και δεν το λέω εγώ, μου το είπε η σύζυγος!!!!!!  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> )
 
Και αν αλλαξεις  και καρτα γραφικων καλυτερα να παρεις GTX 1170 η 1180 που βγαινουν καπου εκει κοντα και αυτες φεβροαριο Μαρτιο  αντι για amd vega.
 
<blockquote> Και αν αλλαξεις  και καρτα γραφικων καλυτερα να παρεις GTX 1170 η 1180 που βγαινουν καπου εκει κοντα και αυτες φεβροαριο Μαρτιο  αντι για amd vega. </blockquote><br><br>Freesync!!! Γι &#039;αυτό AMD!! Αν και δεν νομίζω να βγουν καινούργιες GPU, πριν περάσει κανά εξάμηνο!!
 
https://www.youtube.com/watch?v=WozmsD7oKrM<br>Let&#039;s hope it won&#039;t flop.
 
https://www.rockpapershotgun.com/2017/12/12/amd-radeon-software-adrenalin-edition-launches/<br>http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Adrenalin-Edition-17.12.1-Release-Notes.aspx<br><br>σημερα κυκλοφορει η Radeon Software Adrenalin Edition, στην  οποια αναφερεται και το πιο πανω ποστ του πιτάφχιου.<br>περα απ την πομπωδη ονομασια και τα λοιπά μαρκετίστικα του κειμενου, ξεχωριζουν και αρκετες βελτιωσεις, με πιο σημαντικη νομιζω την AMD’s Enhanced Sync, που απ οτι καταλαβαινω θα ειναι μια προσομοιωση του FreeSync, γι αυτους που δεν διαθετουν FreeSync μονιτορ, δηλ. ενα “poor man’s FreeSync” οπως λεει και το αρθρο.
 
Και mobile app. Μείον δεν έχει θερμοκρασίες. <br><br><img src="https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171213/89f8b666d090cf730f4df6b9708ccdc1.jpg" alt="89f8b666d090cf730f4df6b9708ccdc1.jpg" class="bbcode_img" />
 
"Added new profile functionality to save and load user defined Radeon WattMan profile configurations to local hard disk."<br><br>Άντε επιτέλους! Μετά από κάθε crash (ή και διακοπή ρεύματος) έπρεπε να περνάμε ξανά τις ρυθμίσεις.
 
<blockquote><br>https://www.rockpapershotgun.com/2017/12/12/amd-radeon-software-adrenalin-edition-launches/<br>http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Adrenalin-Edition-17.12.1-Release-Notes.aspx<br><br>σημερα κυκλοφορει η Radeon Software Adrenalin Edition, στην  οποια αναφερεται και το πιο πανω ποστ του πιτάφχιου.<br>περα απ την πομπωδη ονομασια και τα λοιπά μαρκετίστικα του κειμενου, ξεχωριζουν και αρκετες βελτιωσεις, με πιο σημαντικη νομιζω την AMD’s Enhanced Sync, που απ οτι καταλαβαινω θα ειναι μια προσομοιωση του FreeSync, γι αυτους που δεν διαθετουν FreeSync μονιτορ, δηλ. ενα “poor man’s FreeSync” οπως λεει και το αρθρο.<br></blockquote><br>Πολυ καλο αυτο! Πρεπει να κανει και η nvidia το ιδιο.
 
Δεν κράτησε πολύ η χαρά για τους νέους drivers... Έχουν σοβαρή bugιά που δεν σε αφήνουν να παίξεις παιχνίδια dx9... η AMD επίσημα έγραψε στα φόρα της:<br><br><blockquote>Re: Adrenalin driver breaks Command & Conquer games<br>ray_m Employee Dec 21, 2017 11:39 AM (in response to john007)<br><br>This title is from 2007, so we are unlikely to devote any valuable engineering resources to this issue, which is most likely caused by outdated API modules.</blockquote><br><br>https://community.amd.com/message/2839053#comment-2839053<br><br>Προσωπικά την πάτησα και άρχισαν το ψάχνω όταν έβαλα το witcher 1, αλλά δεν ξεκινάει ούτε το Spellforce 2 (που πήρε πρόσφατα και update και ήθελα να το πιάσω ξανά).<br><br>Νόμιζα ότι απλά η 7850 τσιμπάει legacy status, αλλά το πρόβλημα είναι με όλες τις κάρτες της...<br><br>Τι στο καλό δηλαδή θα με κάνουν να πάρω nvidia με τά από τόσα χρόνια red team... Τα περισσότερα στο backlog μου είναι dx9...
 
<blockquote><br>Δεν κράτησε πολύ η χαρά για τους νέους drivers... Έχουν σοβαρή bugιά που δεν σε αφήνουν να παίξεις παιχνίδια dx9... η AMD επίσημα έγραψε στα φόρα της:<br><br><blockquote>Re: Adrenalin driver breaks Command & Conquer games<br>ray_m Employee Dec 21, 2017 11:39 AM (in response to john007)<br><br>This title is from 2007, so we are unlikely to devote any valuable engineering resources to this issue, which is most likely caused by outdated API modules.</blockquote><br><br>https://community.amd.com/message/2839053#comment-2839053<br><br>Προσωπικά την πάτησα και άρχισαν το ψάχνω όταν έβαλα το witcher 1, αλλά δεν ξεκινάει ούτε το Spellforce 2 (που πήρε πρόσφατα και update και ήθελα να το πιάσω ξανά).<br><br>Νόμιζα ότι απλά η 7850 τσιμπάει legacy status, αλλά το πρόβλημα είναι με όλες τις κάρτες της...<br><br>Τι στο καλό δηλαδή θα με κάνουν να πάρω nvidia με τά από τόσα χρόνια red team... Τα περισσότερα στο backlog μου είναι dx9...<br></blockquote><br><br>Θα μπορούσες να αποφύγεις το bug τρέχοντας μέσω wine. (witcher 1 και spellforce 2 έχουν platinum σε τελευταίες εκδόσεις τού wine)
 
Δεν με νοιάζει το bug, με νοιάζει αν θα το φτιάξουν. Δεν θέλω να αναβαθμίσω την 7850 και να μην παίζουν τα παιχνίδια μου γιατί αποφάσισε η amd να ρίξει το support για το dx9.<br>Ας μας πει τουλάχιστον να κάνουμε τα κουμάντα μας.
 
<blockquote><br>Δεν με νοιάζει το bug, με νοιάζει αν θα το φτιάξουν. Δεν θέλω να αναβαθμίσω την 7850 και να μην παίζουν τα παιχνίδια μου γιατί αποφάσισε η amd να ρίξει το support για το dx9.<br>Ας μας πει τουλάχιστον να κάνουμε τα κουμάντα μας.<br></blockquote><br><br>Δεν ξέρω αν η AMD «θα το φτιάξει», αλλά όπως το διαβάζω, αυτό δεν είναι "bug" είναι "feature". Και όπως το βλέπω η AMD δεν έχει καμμία υποχρέωση να το φτιάξει και για να πάω ακόμα ένα βήμα ίσως δεν πρέπει να το φτιάξει. Δεν είναι ότι η AMD έριξε το support στο dx9 όπως αυτό υποτίθεται είναι τεκμηριωμένο. Είναι ότι έσπασε ατεκμηρίωτα χαρακτηριστικά που τα παιχνίδια εκμεταλλεύονταν. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για τα API προηγούμενης γενιάς (πριν τον Vulkan και το dx12) και απίστευτα συνηθισμένο για το dx9. (στην πραγματικότητα η βασικότερη αποστολή τού dx10 ήταν να συμμαζέψει αυτό το πρόβλημα, όχι εντελώς επιτυχημένα)<br><br>Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πρόλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά η λύση δεν θα έπρεπε να είναι στούς οδηγούς οι οποίοι θα έπρεπε να κάνουν μόνο αυτό που τεκμηριωμένα πρέπει να κάνουν και όχι να μαντεύουν τι θέλει να κάνει το κάθε παιχνίδι. Η λύση όπως το βλέπω θα έπρεπε να είναι στον χώρο τού χρήστη μεταφράζοντας αυτό που θέλει να κάνει το παιχνίδι σε τεκμηριωμένα API. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει συμβατότητα χωρίς να απαιτείται διόρθωση τών παιχνιδιών.
 
<blockquote><br>To Red Alert 2 μια χαρά μου παίζει πάντως.<br></blockquote><br>αυτό είναι τού 2000, ακόμα δεν υπήρχε dx9 (2003), ούτε καν dx8  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 
Δεν με ενδιαφέρει αν η amd θέλει να σταματήσει το support, με ενδιαφέρει να ξέρω όμως ξεκάθαρα.<br>Εγώ το πρόβλημά μου τώρα το έλυσα, γύρισα σε crimson και όλα μέλι, αλλά αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα πως θα κανονίσω την αναβάθμισή μου;<br>Επίσης μπορεί η amd να θέλει να κάνει ένα βήμα μπροστά, την παίρνει όμως; Όπως είπα έχω τεράστιο backlog, σίγουρα δεν είμαι ο μόνος και τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια αν και παλιά είναι εύπεπτα ακόμα και σήμερα από τεχνικής άποψης, οπότε δεν μπορείς να τα πεις παλιά όπως λέμε το dungeon keeper που παίζει με dosbox πχ ο κόσμος θα τα αγοράσει και θα περιμένει να τρέχουν στην κάρτα του.<br><br>Σαφώς δεν είναι θέμα της amd αλλά των devs, αλλά δεν κάθεται καλά το ότι έχω την κάρτα Α και έπαιζε μια χαρά και τώρα με νέους οδηγούς έχασα την δυνατότητα να παίζω κάποια παιχνίδια. Δηλαδή αν θέλει η amd ας βγάλει τις επόμενες 6ΧΧ και να πει "παιδιά dx9 τέλος με αυτές τις κάρτες", όχι ενώ έχει αγοράσει ο άλλος την κάρτα να ρουφήξει ξαφνικά το τσόκο του.<br>Οι drivers υποτίθεται αναβαθμίζουν την κάρτα σου, δεν την κόβουν.<br><br>Επίσης αν η nvidia συνεχίζει να παρέχει το support (που η Nvidia είναι από τους πρώτους στο drop support) τότε ο μέσος αγοραστής θα μείνει με το "σκατά drivers η AMD".<br><br>Πιστεύω ότι αν δεν κάνουν κάτι για αυτό θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Δεν φτάνει που δεν πλησιάζεις amd λόγο miners και τιμών (τους οποίους supportάρει μια χαρά βλέπω σε drivers), τώρα θα κόβουν και support σε features που είχαν οι κάρτες κατά την αγορά τους;<br><br>(και να ξεκαθαρίσω δεν είμαι hater, πληγωμένος red team member είμαι, είμαι στο πλευρό της amd από τότε που άλλαξα την Stealth 3 με μια ATi 9600)
 
Κακώς είσαι στο πλευρό της όποιας AMD. Πάρε ότι δουλεύει καλύτερα στα λεφτά που σκοπεύεις να δώσεις, πράγμα που συνήθως, σε ότι αφορά κατανάλωση, θερμοκρασίες, drivers και dev support, σημαίνει nVidia, με εκλάμψεις της AMD μία φορά σε περίπου κάθε 5 χρόνια. Οπότε, όταν είναι να αγοράσεις νέα κάρτα, δες εκείνη τη στιγμή που σε συμφέρει να πας.<br><br>Το πληγωμένος red team member, λες και υπάρχει red team, green team ή rainbow team, δε σε βοηθάει με κάποιο τρόπο στο πού και πώς θα διοχετεύσεις τα χρήματά σου.
 
Back
Top