What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

AMD GPU - Το επίσημο νήμα συζήτησης

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,509
σε παρακαλώ έχω και αυτοκόλλητο red team <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> που μου είχε στείλει η amd από κάποιο promo.<br><br>Μέχρι τώρα όταν αγόραζα η καλύτερη επιλογή σε θέμα απόδοσης/χρημάτων ήταν η amd τώρα δεν είναι, αλλά δεν έχω λεφτά anyway αυτή την στιγμή.<br>Τώρα στο συνολικό πακέτο που λες από θέμα drivers μια χαρά τα γύρισε τα τελευταία χρόνια η amd, τώρα γιατί τα χάλασε δεν ξέρω, έχει λεφτά το mining και μας κλάνει φαίνεται.<br><br>Αν είναι να πάρω κάρτα πάω με σκεπτικό να αγοράσω amd, για πολλούς λόγους ηθικούς πρώτα (δεν γουστάρω τα εντελώς κλειστά software πακέτα της nvidia πχ που δουλεύουν μόνο με τις κάρτες της), θα πρέπει δηλαδή να είναι εντελώς χάλια το deal για να μην προτιμήσω μια amd (καλιώρα).<br><br>Το θέμα είναι ότι είμαι πελάτης, γκρινιάζω για το προϊόν. Δεν βλέπω κάτι λάθος με αυτό, λάθος είναι να τα κατεβάζω αμάσητα.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
<blockquote><br><blockquote><br>To Red Alert 2 μια χαρά μου παίζει πάντως.<br></blockquote><br>αυτό είναι τού 2000, ακόμα δεν υπήρχε dx9 (2003), ούτε καν dx8  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br>..δηλαδη..παιζει παιχνιδια με παλαιοτερο dx... <img src="/boggle.gif" width="" height="" alt="o_O" title="o_O" class="bbcode_smiley" /><br>..αλλα το "feature" δεν αναγνωριζει τα...outdated modules του dx9 , οποτε δε παιζει παιχνιδια dx9...<br>και δεν το αναγνωριζουν ως glitch...<br>μαλιστα.... :drinks:<br>βιοι παραλληλοι με τον μαυρουκο η αμδ<br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DsrTdcXqxUU[/youtube]
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
<blockquote>δεν γουστάρω τα εντελώς κλειστά software πακέτα της nvidia πχ που δουλεύουν μόνο με τις κάρτες της</blockquote><br><br>Μαζί σου 100%. Απλά δε θεωρώ πως είναι ιδεολογικά υποκινούμενη η φιλικά προσκείμενη στάση της AMD στο Open Source, πιστεύω πως έχει επιλεχθεί ως στρατηγική λόγω πολύ μικρότερου market share, οπότε το άνοιγμα σε ανοιχτές τεχνολογίες της επιτρέπει να το διευρύνει σε συγκεκριμένες ομάδες, ενώ το R&D δεν πέφτει πάνω της, αλλά στο σύνολο της κοινότητας που τις αναπτύσσει. Εξαιρετική κίνηση όπως και να &#039;χει.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,711
<blockquote><br><blockquote><br><blockquote><br>To Red Alert 2 μια χαρά μου παίζει πάντως.<br></blockquote><br>αυτό είναι τού 2000, ακόμα δεν υπήρχε dx9 (2003), ούτε καν dx8  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br>..δηλαδη..παιζει παιχνιδια με παλαιοτερο dx... <img src="/boggle.gif" width="" height="" alt="o_O" title="o_O" class="bbcode_smiley" /><br>..αλλα το "feature" δεν αναγνωριζει τα...outdated modules του dx9 , οποτε δε παιζει παιχνιδια dx9...<br>και δεν το αναγνωριζουν ως glitch...<br>μαλιστα.... :drinks:<br>βιοι παραλληλοι με τον μαυρουκο η αμδ<br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DsrTdcXqxUU[/youtube]<br></blockquote><br><br>θα προσπαθήσω να εξηγήσω όσο πιο παραστατικά το πρόβλημα.<br><br>Ένα API είναι ουσιαστικά ένα μενού σε ένα εστιατόριο. Ο driver είναι ο σερβιτόρος. Το παιχνίδι είναι ο πελάτης. Τώρα ο πελάτης συμβαίνει να θέλει πράγματα που <i>δεν</i> είναι στο μενού. Επειδή όμως γνωρίζεται με τον σερβιτόρο έχουν μάθει ο ένας τα χούγια τού αλλουνού και συνεννοούνται με τα μάτια. Το πρόβλημα προκύπτει αν αλλάξει ο σερβιτόρος. Δεν είναι ότι δεν υποστηρίζεται το μενού, είναι ότι δεν υποστηρίζεται ο συγκεκριμένος πελάτης όπως έχει μάθει τόσα χρόνια.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,509
ναι οκ αλλά αν αγόρασες μια 5ΧΧ (πες την συνδρομή στο εστιατόριο για το παράδειγμα) εσύ φέτος την πήρες γιατί σου είπανε ότι θα συνεχίσει να σερβίρει το παλιό μενού.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,711
<blockquote><br>ναι οκ αλλά αν αγόρασες μια 5ΧΧ (πες την συνδρομή στο εστιατόριο για το παράδειγμα) εσύ φέτος την πήρες γιατί σου είπανε ότι θα συνεχίσει να σερβίρει το παλιό μενού.<br></blockquote><br>Στην αναλογία μου η κάρτα γραφικών είναι η κουζίνα τού εστιατορίου.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,509
Ε οκ, όταν πήρα εγώ την συνδρομή το εστιατόριο σέρβιρε κανονικά το μενού που μου έταξαν
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,673
Πήρες την κουζίνα, όχι τη συνδρομή. Ζητά να δεις το σεφ. Ή άλλαξε εστιατόριο (κάρτα).<br><br>Ή στην απλούστερη λύση άλλαξε χώρα (βάλε Wine).
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,509
Ρε μλκς γιατί το μπερδεύουμε; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <br><br>Αγοράζεις μια κάρτα που υποστηρίζει εξαρχής dx9, το ξέρεις, το ξέρουμε το είδες στα review που είχαν και dx9 παιχνίδια.<br>Μετά από λίγους μήνες αλλάζει στάση η εταιρία και βγάζει την υποστήριξη για dx9, εσύ πλέον έχεις μια κάρτα που δεν παίζει τα παιχνίδια σου, σε αντίθεση με τι έκανε όταν την αγόραζες.<br><br>Πήρες κάτι για να κάνει 5 πράγματα και στην πορεία στο άλλαξαν με το έτσι θέλω και πλέον δεν κάνει 1 από τα 5 πράγματα για την οποία την αγόρασες.<br>Αν το ήξερες μπορεί να μην την αγόραζες.<br>Αν είσαι τσαντισμένος με αυτό και νιώθεις ότι σε έριξαν στο deal, έχεις δίκιο ή άδικο;
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,711
<blockquote><br>Ρε μλκς γιατί το μπερδεύουμε; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <br><br>Αγοράζεις μια κάρτα που υποστηρίζει εξαρχής dx9, το ξέρεις, το ξέρουμε το είδες στα review που είχαν και dx9 παιχνίδια.<br>Μετά από λίγους μήνες αλλάζει στάση η εταιρία και βγάζει την υποστήριξη για dx9, εσύ πλέον έχεις μια κάρτα που δεν παίζει τα παιχνίδια σου, σε αντίθεση με τι έκανε όταν την αγόραζες.<br></blockquote><br>προσπαθώ να σού εξηγήσω τόση ώρα ότι το dx9 όπως είναι τεκμηριωμένο συνεχίζει να υποστηρίζεται κανονικότατα. Τυπικά η AMD δεν κάνει κάτι λάθος. Αλλά όταν τα παιχνίδια λένε "dx9" στην πραγματικότητα αναφέρονται σε αυτό όχι με βάση την τεκμηρίωση του αλλά σαν αναγνωρίσιμο τεχνολογικό χαρακτηριστικό. Μπες εσύ στην θέση τού σερβιτόρου ο οποίος πιάνει δουλειά σε ένα εστιατόριο, ξέρει πολύ καλά να μενού και να το σερβίρει με τον προβλεπόμενο τρόπο, αλλά σού έρχεται για πελάτης ο Νίκολσον από το καλύτερα δεν γίνεται. Το ερώτημα είναι «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο;»
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
https://twitter.com/CatalystMaker/status/948224999726501890<br><br>https://twitter.com/CatalystMaker/status/948227463188017152<br><br>thank me later<br><br>btw όπως το ειπε ο υπάλληλος εξαρχής έμενα μου έδωσε την εντύπωση ότι όχι δεν θα το διορθώσουν απλά δεν θα διαθέσουν και όλους τους πόρους τους γιαυτό το λόγο.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,438
Να βάλω και εγώ αυτό, μήπως παίξει W1 o Nitro912gr  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> <br><br>https://www.reddit.com/r/Amd/comments/7nmzjk/temporary_workaround_to_play_witcher_cc_and/" class="bbcode_url">https://www.reddit.com/r/Amd/comments/7nmzjk/temporary_workaround_to_play_witcher_cc_and/
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,711
<blockquote><br>Να βάλω και εγώ αυτό, μήπως παίξει W1 o Nitro912gr  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> <br><br>https://www.reddit.com/r/Amd/comments/7nmzjk/temporary_workaround_to_play_witcher_cc_and/" class="bbcode_url">https://www.reddit.com/r/Amd/comments/7nmzjk/temporary_workaround_to_play_witcher_cc_and/<br></blockquote><br><br>το fix αυτό χρησιμοποιεί το wine  :pP :pP :pP
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,342
Έβαλα Darkstar One, και τον πρώτο Γουίτσορα, και όντως δεν δουλεύουν.  Αλλά με το Wine For Windows, κάτι γίνεται!!<br><br>Θα το βρείτε εδώ:<br><br>https://fdossena.com/?p=wined3d/index.frag" class="bbcode_url">https://fdossena.com/?p=wined3d/index.frag
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
γιατι ..μα γιατι πρεπει να μπει ενα linux "wrapper" για να τρεξετε windows προγραμματα σε..windows...<br>ειναι σχιζοφρενικο τελειως...<br>απλα γυριστε στους προηγουμενους οδηγους κ περιμενετε το hotfix...<br>τι νοημα εχουν τοσα workarounds??<br>κ ποσο πια αναβαθμιση ειναι οι rush απο τους προηγουμενους οδηγους για να γινεται αυτη η φασαρια...<br><br>παρεπιμπτοντως..το dx9 μεχρι ΚΑΙ το 2011 ειχε την υποστηριξη - επισημα της MS - (το τελευταιο επισημο end user runtime-αν κ το κυριως του κομματι νομιζω οτι ειναι ιδιο απο τα τελη του "07 -  δοθηκε τον απριλιο του 2011!!)<br>..οποτε δεν μιλαμε για το αρχαιο api κυρια αμδ...<br><br>βγηκε ο αλλος ..πεταξε - πολυ κακως - τη παπαρια του κ ξεκινησε το πανυγηρι..
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
<blockquote><br>Wine For Windows<br></blockquote><br><br>Λύγισα.  :worshippy:
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,509
Kαλά εγώ τώρα σαφώς έκανα rollback, άλλωστε είμαι με παλιά κάρτα.<br>Ελπίζω να τελειώσω με το witcher 1 φέτος, πάντα κάτι συμβαίνει, τώρα προσπαθούσα να το αρχίσω 3 μέρες μέχρι να καταλάβω ότι ήταν θέμα drivers, το άρχισα, μπουμ γιορτές τρεξίματα, τώρα που τελειώνουν οι γιορτές να μπω με το καλό στο σπίτι μου θα το λιώσω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,711
<blockquote><br>Πήρες την κουζίνα, όχι τη συνδρομή. Ζητά να δεις το σεφ. Ή άλλαξε εστιατόριο (κάρτα).<br><br>Ή στην απλούστερη λύση άλλαξε χώρα (βάλε Wine).<br></blockquote><br><br>βασικά το wine δεν είναι αλλαγή χώρας. Το αντίστοιχο είναι «κουβαλάμε έναν φίλο μας που ξέρει να κάνει σωστές παραγγελίες». Τώρα συμβαίνει αυτός ο φίλος να κατάγεται από άλλη χώρα (λίνουξ) και θα συνέφερε αν είναι να τον χρησιμοποιήσουμε να πάμε στην δική του χώρα.<br><br>Η λύση τού φίλου για μένα είναι και η «σωστή» λύση αντί να τα ρίχνουμε στον σερβιτόρο, ειδικά αν μιλάμε για παραξενιές τών πελατών που δεν έχει καμμία υποχρέωση ο σερβιτόρος να ικανοποιεί.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
o driver ειπαμε ειναι ο σερβιτορος και  <br>τα παιχνιδια οι clients??..<br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WQBc8yxjdSs[/youtube]<br><span class="bbcode_spoiler">...κ ο μαγειρας???...(το hotfix???)</span><br><br>
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,438
Fun fact, μεγάλο μέρος 3D παιχνιδιών για Windows, παίζουν χάρη σε wrappers, όπως το nGLide και το dgVoodoo. Από την άλλη, είναι πολύ πιο παλιά παιχνίδια, και το DX9 ήταν βασικό API για την ανάπτυξη ΑΑΑ multiplatform παιχνιδιών μέχρι την έλευση των PS4 και XBONE.<br><br>Προβλήματα, αν κρίνω από σημειώσεις στο GOG, μπορεί να απαντηθούν είτε με drivers της μιας, ή της άλλης εταιρείας, για παλιούς τίτλους.
 
Top Bottom