AMD GPU - Το επίσημο νήμα συζήτησης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ναι, σου περνάνε το λογισμικό χωρίς να το ξέρεις και κάνει mining για bitcoins, το οποίο γίνεται με την κάρτα γραφικών κυρίως, αν όχι εξ ολοκλήρου, τα οποία τα μαζεύουν αυτοί. Με αποτέλεσμα η κάρτα γραφικών να τρέχει στο full χωρίς εσύ να παίζεις ή να κάνεις οτιδήποτε. Αλλά το κάνουν "έξυπνα", ας πούμε η κάρτα συνεχίζει να δίνει πόνο αφού ανοίξεις ένα παιχνίδι και το κλείσεις μετά π.χ. για να μην τραβάει τα βλέμματα.
 


Alucard wrote:
Ναι, σου περνάνε το λογισμικό χωρίς να το ξέρεις και κάνει mining για bitcoins, το οποίο γίνεται με την κάρτα γραφικών κυρίως, αν όχι εξ ολοκλήρου, τα οποία τα μαζεύουν αυτοί. Με αποτέλεσμα η κάρτα γραφικών να τρέχει στο full χωρίς εσύ να παίζεις ή να κάνεις οτιδήποτε. Αλλά το κάνουν "έξυπνα", ας πούμε η κάρτα συνεχίζει να δίνει πόνο αφού ανοίξεις ένα παιχνίδι και το κλείσεις μετά π.χ. για να μην τραβάει τα βλέμματα.</blockquote>

Υπάρχει κάποιο διαγνωστικό εργαλείο αξιόπιστο, για να διαπιστώσουμε τέτοια δραστηριότητα ή όποτε ανεβάζει στροφές ο ανεμιστήρας της gpu στο άκυρο, σκάβει για bitcoins;

 


Cercaphus wrote:


Alucard wrote:
Ναι, σου περνάνε το λογισμικό χωρίς να το ξέρεις και κάνει mining για bitcoins, το οποίο γίνεται με την κάρτα γραφικών κυρίως, αν όχι εξ ολοκλήρου, τα οποία τα μαζεύουν αυτοί. Με αποτέλεσμα η κάρτα γραφικών να τρέχει στο full χωρίς εσύ να παίζεις ή να κάνεις οτιδήποτε. Αλλά το κάνουν "έξυπνα", ας πούμε η κάρτα συνεχίζει να δίνει πόνο αφού ανοίξεις ένα παιχνίδι και το κλείσεις μετά π.χ. για να μην τραβάει τα βλέμματα.</blockquote>

Υπάρχει κάποιο διαγνωστικό εργαλείο αξιόπιστο, για να διαπιστώσουμε τέτοια δραστηριότητα ή όποτε ανεβάζει στροφές ο ανεμιστήρας της gpu στο άκυρο, σκάβει για bitcoins;</blockquote>

To θεμα ειναι η χρήση, όχι ο ανεμιστηρας. Αυτός ειναι συνδεδεμενος με την θερμοκρασία, αν το κουτί εχει χαλια ροη αερα, η καρτα μπορει να αναβασει θερμοκρασια χωρις να χρησιμοποιειται και ο ανεμιστηρας θα παρει μπρος. Χρήση στο ακυρο ομως ειναι ύποπτη.



 
Και από τον ανεμιστήρα μπορείς να το καταλάβεις (το θόρυβο), σε περίπτωση που τον έχεις ρυθμίσει να ανεβάζει στροφές όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Jon, αυτό που είπε ο Alucard. Ουσιαστικά έχουν πρόσβαση στο pc σου από μακρυά και γεμίζουν τις τσέπες τους εις βάρος σου.
Στο δικό μου λεξικό...
Miners=ανθρωποειδή παράσιτα που farmάρουν ψηφιακό χρήμα με εξοπλισμό που δεν τους ανήκει, φθείροντας τον ταυτόχρονα αφού αν δεν υπάρξει διακοπή (παρέμβαση) δουλεύει υπερωρίες. Επίσης, προκάλεσαν την άνοδο τιμών στις σφραγισμένες κάρτες για όλους τους υπόλοιπους τίμιους καταναλωτές και γέμισαν την αγορά αργότερα με φθηνές μεταχειρισμένες κάρτες (κυρίως AMD) αμφιβόλου ποιότητας και μειωμένης διάρκειας ζωής (βλ. stress).
Τα γκόμπλιν της Μόρια έσκαβαν ολημερίς και ολονυχτίς, βαθιά και άπληστα, με κλεμμένες αξίνες...
 


Adhan wrote:
Επίσης, προκάλεσαν την άνοδο τιμών στις σφραγισμένες κάρτες για όλους τους υπόλοιπους τίμιους καταναλωτές και γέμισαν την αγορά αργότερα με φθηνές μεταχειρισμένες κάρτες (κυρίως AMD) αμφιβόλου ποιότητας και μειωμένης διάρκειας ζωής (βλ. stress).</blockquote>

Πάνο, αν και έχει ξαναναφερθεί νομίζω αυτό, τι συνέβη; Επειδή ψάχνομαι για μεταχειρισμένη AMD κάρτα αυτόν τον καιρό, χωρίς να καίγομαι, υπάρχει τίποτα που πρέπει να προσέχω;

 


Alucard wrote:


Adhan wrote:
</blockquote>

Πάνο, , υπάρχει τίποτα που πρέπει να προσέχω;</blockquote>

...να γραφει geforce απ'οξω το κουτι :trollface: :trollface:



 
Πάρε nVidia να είσαι σίγουρος <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
Νομίζω ότι αν είναι αγορασμένη πρόσφατα μια κάρτα, ακόμη και σε ορυχείο να την είχε ο άλλος δεν θα έχει θέμα.

devil, ούτε σχεδιασμένο να ήταν <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 


Alucard wrote:


Adhan wrote:
Επίσης, προκάλεσαν την άνοδο τιμών στις σφραγισμένες κάρτες για όλους τους υπόλοιπους τίμιους καταναλωτές και γέμισαν την αγορά αργότερα με φθηνές μεταχειρισμένες κάρτες (κυρίως AMD) αμφιβόλου ποιότητας και μειωμένης διάρκειας ζωής (βλ. stress).</blockquote>

Πάνο, αν και έχει ξαναναφερθεί νομίζω αυτό, τι συνέβη; Επειδή ψάχνομαι για μεταχειρισμένη AMD κάρτα αυτόν τον καιρό, χωρίς να καίγομαι, υπάρχει τίποτα που πρέπει να προσέχω;</blockquote>

Εκεί που είχαν πέσει οι τιμές σε 280 και 290 ξαφνικά πλάκωσαν οι "γεωργοί" και άρχισαν να τις αγοράζουν μαζικά, και αφού κάτι είχε ζήτηση λογικό είναι να εκτιναχθεί η τιμή. Όταν πέρασε η μανία ή/και έπεσαν τα καράβια τους έξω σαν τους ονειροπόλους του χρηματιστηρίου επί καιρώ Σημίτη, άρχισαν οι μαζικές πωλήσεις (στο e bay έβρισκες 280x γύρω στα 160-170 ευρώ και 290 γύρω στα 220-230 απ΄οσο θυμάμαι).
Οι περισσότεροι έχουν κοχόνες και το αναφέρουν ότι η κάρτα είχε χρησιμοποιηθεί για τάδε καιρό για bit coin mining. Οπότε καλό είναι στα μεταχειρισμένα να αναφέρει αν την χρησιμοποιούσε για gaming ή για άλλο λόγο.



 
http://www.hwbox.gr/news-economy/42227-i-amd-apokaliptei-ta-oikonomika-apotelesmata-tou-q3-2015-a.html" class="bbcode_url">Η AMD αποκαλύπτει τα οικονομικά αποτελέσματα του Q3 2015.

http://www.hwbox.gr/news-economy/42223-o-phil-rogers-etairikos-sinergatis-tis-amd-metabainei-stin-nvidia.html" class="bbcode_url">Ο Phil Rogers, εταιρικός συνεργάτης της AMD, μεταβαίνει στην NVIDIA.
 
Κακά μαντάτα αυτα. Ευτυχώς θα της ανεβάσουμε τα κερδη με τις 390 που θα πάρουμε. Όσο για τον άλλο τον τύπο, εντάξει, ουδείς αναντικατάστατος.
 
Αν οι Zen δεν κάνουν το μεγάλο άλμα δεν την βλέπω καλά.
Πάντως να χαίρεστε που η nVidia έχει τέτοιες τιμές γιατί αλλιώς θα ήταν ακόμη πιο πεσμένη η AMD
 
Eιναι κάλά μαντάτα βασικά. Οχι ,δεν τρελάθηκα, οταν χάνει μόνο τοσα χρήματα ενω ξεγραψε inventory από απούλητα beema-mullins τσιπακια και χωρις να εχει νεα αρχιτεκτονική, σημαίνει ότι κανει φοβερό κουμάντο (εκτός αν λενε ψεμματα). Οταν αρχισει να ρεει και το χρημα απο το συμβολαιο με την nintendo θα φτάσουν μεχρι την κυκλοφορία των ζεν χαλαρα. Απλά συμπαθητικοί να είναι αυτοί, ενα 10% της αγοράς σερβερ θα την κερδίσουν από 0,5% που έχει τώρα ,μιλάμε για κανα τεσσάρι δις εσοδα το χρόνο για πλάκα.
 
συμφωνώ με Kuiv, μάλιστα παρά το αρνητικό στα αποτελέσματα είναι η πρώτη φορά φέτος σε μέγεθος τετραμήνου όπου δείχνει να ανεβάζει στροφές και να παρουσιάζει αύξηση.

Μέχρι τον ΖΕΝ θα την κρατήσουν οι νέες gpu που μια χαρά στέκονται με την nvidia, και με λίγη τύχη θα μπορέσει να πουλήσει και τίποτα apu.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η προκατάληψη που υπάρχει στην αγορά, βλέπω συνεχώς "γνώστες" να πάνε και να προτείνουν κάτι ψόφια celeron αντί για κάποιο amd apu με επιδόσεις κοντά σε i3 για να ξεστοκάρει ο κάθε βλαμμένος και αν δεν είναι μαγαζάτορας πάει και προτείνει κάτι ψόφια πάλι μόνο και μόνο γιατί είναι intel... ε βάλε pentium 4 σιγά και αυτό intel είναι...
 
Σχετικά με το ASIC που συζητάτε στο thread του GoO, τι σημαίνει μικρό ή μεγάλο asic? Είδα ένα βιντεάκι, αλλά δεν κατάλαβα πολλά.

Η 290 που έχω ας πούμε έχει 80% ASIC. Είναι χάλια;
 
Λογικα καλο θα ναι. Αλλα ας παμε στα πιο βασικα. Τι ειναι αυτο το ασικ?
 
Πολύ καλή είναι. Δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα το ASIC quality αν δεν σκαλίζεις.
 


Alucard wrote:
Σχετικά με το ASIC που συζητάτε στο thread του GoO, τι σημαίνει μικρό ή μεγάλο asic? Είδα ένα βιντεάκι, αλλά δεν κατάλαβα πολλά.

Η 290 που έχω ας πούμε έχει 80% ASIC. Είναι χάλια;</blockquote>

Kαλό ειναι.|Γενικά για τις radeon που δεν εχουν boost σημαίνει πως για να ρυθμιστεί στο στοκ ρολόι της χρειάστηκε λιγότερη τάση (αρα ζεσταίνεται λιγότερο και καταναλώνει λιγότερο ) από μια άλλη ιδια GPU με asic 70%. H 290X μου ειναι 70.8 για παράδειγμα.

 
http://www.pcgamer.com/amds-new-radeon-software-is-making-catalyst-a-thing-of-the-past/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=pcgfb" class="bbcode_url">AMD's new Radeon Software is making Catalyst a thing of the past
 
Back
Top