What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

AMD GPU - Το επίσημο νήμα συζήτησης

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
<blockquote><br>Πριν ή και μετά το καλοκαίρι 2017, Τζον. Επιβεβαιωμένο.  :silly:<br></blockquote><br><br>Αρα δεν υπάρχει ήδη. Λεω και γω, έχασα τετοιο νέο?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
The Devil&#039;s in the details. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /><br>
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
<blockquote><br>Μάλλον έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει και το Vega 11 (το μεγάλο), που θα κάνει teabagging στις Ti και Titan  :pP  :silly:</blockquote><br><br>Πραγματικά απορώ που ο Shredder δεν είναι Radeonάκιας, η φιλοσοφία που έχει περί αναβάθμισης (ΘΑ αγοράσει γαμάτο PC το 2019, άρα είναι σαν να το έχει ήδη και είναι καλύτερο από του φίλου του που έχει 1070GTX) είναι ίδια με τη φιλοσοφία της AMD περί κυκλοφορίας νέου hardware...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Σε λίγο θα φτάνουν μόνο σε ανακοινώσεις για καλύτερο υλικό, όταν ήδη τρέχει η προηγούμενη ανακοίνωση. Αναβάθμιση πριν ακόμη κυκλοφορήσει. :silly:
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
<blockquote><br><blockquote><br>Μάλλον έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει και το Vega 11 (το μεγάλο), που θα κάνει teabagging στις Ti και Titan  :pP  :silly:</blockquote><br><br>Πραγματικά απορώ που ο Shredder δεν είναι Radeonάκιας, η φιλοσοφία που έχει περί αναβάθμισης (ΘΑ αγοράσει γαμάτο PC το 2019, άρα είναι σαν να το έχει ήδη και είναι καλύτερο από του φίλου του που έχει 1070GTX) είναι ίδια με τη φιλοσοφία της AMD περί κυκλοφορίας νέου hardware...<br></blockquote><br><br>Πέρα από την πλάκα, η AMD τα τελευταία 2 χρόνια παίζει έξυπνα το παιχνίδι του marketing. Μια ανακοινωσούλα από εδώ, μια "διαρροή" από εκεί, ένα tweet (Vega 10 celebration), μια σπόντα (Poor Volta) και με απειροελάχιστο κόστος καταφέρνουν να απασχολούν τα τεχνολογικά sites και να δημιουργούν hype  :hypetrain:.  Μάλλον ο Jim Keller και ο Raja Koduri φέρανε και τα διαφημιστικά κόλπα της Apple μαζί τους.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
<blockquote><br>Μάλλον ο Jim Keller και ο Raja Koduri φέρανε και τα διαφημιστικά κόλπα της Apple μαζί τους.<br></blockquote><br><br>Το ζήτημα είναι να μη φέρανε τις πρακτικές της που υπαγορεύουν από "μπλα, μπλα άλλο τίποτα, από ουσία και τελική υλοποίηση μηδέν". Μέχρι τότε καλή είναι και η 290, με την εύλογη επιθυμία να το γυρίσουν όλο και περισσότεροι σε Vulkan.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
<blockquote><br><blockquote><br>Μάλλον ο Jim Keller και ο Raja Koduri φέρανε και τα διαφημιστικά κόλπα της Apple μαζί τους.<br></blockquote><br><br>Το ζήτημα είναι να μη φέρανε τις πρακτικές της που υπαγορεύουν από "μπλα, μπλα άλλο τίποτα, από ουσία και τελική υλοποίηση μηδέν". Μέχρι τότε καλή είναι και η 290, με την εύλογη επιθυμία να το γυρίσουν όλο και περισσότεροι σε Vulkan.<br></blockquote><br><br>Στους τομείς τους τουλάχιστον, δεν ισχύει αυτό. Τα SOCs της Apple είναι παραδοσιακά πολύ δυνατά.<br>Το συζητάς; Η 290 έχει πολλά ψωμιά ακόμα. AMD Finewine™.<br>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
<blockquote><br>Η 290 έχει πολλά ψωμιά ακόμα. AMD Finewine™.<br></blockquote><br><br>Το ξεκίνησα ως αστείο, αλλά ισχύει και πραγματικά θέλω να το λέω ότι έχω μείνει με το στόμα ανοικτό αναφορικά με τις επιδόσεις του DOOM σε Vulkan. <br><br>Για εμένα είναι περισσότερο σημείο αναφοράς για το ΑΡΙ (παρά για την 290), και πραγματικά αγωνιώ για το πόσο μεγάλη πίεση θα υπάρξει από σημαντικούς "παίκτες" στο development που θα το ακολουθήσουν ως κύρια λύση και όχι ως side-project.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
περα απο το χαβαλε ομως<br>τα γεγονοτα ειναι τα εξης<br><br>1.απο το μαιο του 2016 παιζει στην αγορα η 1080 και η 1070 (δε λεω για την titan)<br><br>2.η απαντηση της amd ηταν τελη ιουνη με την 480 - που δεν αγγιζει καν την high end κατηγορια αλλα κοντραρεται με την - ακομα στα σκαρια τοτε - 1060 . <br><br>3.h 1080ti δεν ανακοινωθηκε στις 5/1 οπως περιμεναμε στη CES - <br>Aλλα και παλι..γιατι?μηπως ζοριζει κανεις την εταιρεια να βιαστει να τη βγαλει?? <br>- ΟΧΙ .<br>Τι εχουμε απο την αλλη πλευρα?? την 480 ακουω? - make me laugh!!<br>Τη vega??? - στα μισα του 17??? - laugh harder<br>μονο το vulkan στην ουσια τη κραταει στον αφρο δινοντας πνοη σε παλαιοτερες καρτες της - αλλα και αυτο για ποσο θα κρατησει?<br>Θα το κανει σημαια και θα το υποστηριξει η θα το τρεχει παραλληλα και με το καιρο θα ξεχαστει?<br><br>4.η μια διαφημιζει ταμπουρακια , ποστερ με εφετζιδικα features (για αποτελεσματικοτητα ουτε λογος ομως) και μικρους τυμπανιστες και -HARD FACT - για ενα 12 μηνο θα εχει απωλεσει ΠΛΗΡΩΣ τις high end + enthusiast (οτι σωσουν οι fury )<br>κατηγοριες (μη μπερδευεστε - ειναι ξεχωριστες κατηγοριες αυτες οι δυο ). <br>Η nvidia εχει ηδη τρια μοντελα να παιζουν μονα τους.<br>- Ναι αλλα η αμδ κραταει το hype....<br>...<br>...<br>...<br>...<br>συγνωμη για τη καθυστερηση  , επεσα στο πατωμα απο τα γελια .<br>μπραβο ρε αμδ!!!<br> εχεις χασει το παιχνιδι σε μια ολοκληρη γενια καρτων και πουλας....low volta...μπανερακια...<br>αυτα θα σε σωσουν...<br><br>Μετα ακουω οτι ΘΑ μοιραζει τσαι η...επερχομενη vega , οταν πιθανον οι ti θα βρισκονται ηδη για τα καλα στην αγορα και θα εχουν αρχισει οι διαρροες για την επερχομενη γενια της πρασσινης<br><br>μπραβο ρε αμδ...εσκισες παλι με τον ιερο σου αγελαδο..
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Το μόνο πράγμα που μπορεί να σώσει την AMD (πέραν της στόχευσής της στην mid-range αγορά), είναι εάν αποφάσισε εσωτερικά να σταματήσει να κυνηγάει την πράσινη σε επιδόσεις, και <u>εσκεμμένα</u> να άφησε ένα χρόνο την Nvidia να παίζει μπαλίτσα.<br><br>Κίνηση υψηλού ρίσκου την οποία θα ακολουθούσε σε περίπτωση που:<br><ol type="a"><br><li>ήταν πάρα πολύ σίγουρη για το R&D της για αυτό το χρονικό διάστημα</li><br><li>το αποτέλεσμα του εν λόγω R&D έβγαζε κάρτα που όντως θα είναι Volta-crusher (και όχι 1080Τi που εξακολουθεί να είναι Pascal), άρα θα έβγαινε μπροστά από την ανακοίνωση της Nvidia και ενδεχομένως μπροστά και από τις επιδόσεις των Volta όταν αυτές βγουν</li><br>[/list]<br><br>Διαφορετικά όλα είναι ψευτο-hype και μεταξωτές κορδέλες.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
<blockquote><br><blockquote><br>Μάλλον έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει και το Vega 11 (το μεγάλο), που θα κάνει teabagging στις Ti και Titan  :pP  :silly:</blockquote><br><br>Πραγματικά απορώ που ο Shredder δεν είναι Radeonάκιας, η φιλοσοφία που έχει περί αναβάθμισης (ΘΑ αγοράσει γαμάτο PC το 2019, άρα είναι σαν να το έχει ήδη και είναι καλύτερο από του φίλου του που έχει 1070GTX) είναι ίδια με τη φιλοσοφία της AMD περί κυκλοφορίας νέου hardware...<br></blockquote><br>Tο 2018 θα αλλαξω καρτα γραφικων αλλα επεξεργαστη και μνημη σε ενα η δυο μηνες αμεσως μολις βγουν οι Ryzen. Ετσι θα εχω καλυτερο pc και απο τον πρωην κονσολα που πηρε 1070 αλλα και τον αλλον που θα παρει 1080  και 4κ οθονη τελος του μηνα. Και φυσικα καλυτερο απο του ΤΡΕΛΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ο οποιος τελικα μου ειπε θα παρει την 1270 η 1260 για να μην παρει καρτα του 2016 που ειναι η 1060. Αλλα θα μεινει με τον διπλοπυρηνο i3 και την 1080p οθονη που σημαινει οτι το δικο μου pc θα εχει καλυτερα γραφικα απο το δικο του λογω αναλυσης ακομα και με την 970.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Ας κάνω και γω την ερώτηση μου, μιας και μου ήρθε.<br><br>Που λέτε πριν κάτι μήνες, η AMD είχε βγάλει αυτό το Roadmap :<br><br><img src="http://cdn.videocardz.com/1/2016/03/AMD-Radeon-Polaris-Vega-Navi-GPU-Roadmap.jpg" alt="AMD-Radeon-Polaris-Vega-Navi-GPU-Roadmap.jpg" class="bbcode_img" /><br><br>στο οποίο όπως βλέπετε, μέχρι στιγμής έχουνε πέσει μέσα. Δηλαδή οι Polaris κυκλοφόρησαν όντως μέσα του 2016.<br>Vega και Navi, μπορεί να ναι "αρχές του 2017 και 2018" αντίστοιχα, αλλά αμα παρατηρήσετε καλά, θα δείτε ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στη γραμμή που αλλάζει το έτος. Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι εννοούσαν πως θα βγει κάπου μέσα στο έτος και όχι απαραίτητα στις αρχές.<br>Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μου.<br><br>Στις ΝΑVI, γράφει "NEXGEN MEMORY", ενώ στις VEGA γράφει απλά HBM 2. <br>Οι VEGA όμως έχουνε και HBM2 και τη νέα τεχνολογία για τις μνήμες όμως που λέει και ο AdoredTV.<br>ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΙΑ;;;
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
<blockquote><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UuchUscHWSw[/youtube]<br></blockquote><br><br>Μάλλον κάποιος έφαγε άκυρο από την AMD και είναι butthurt.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Η Fury X στo doom σε vulkan (στα 4Κ που συζητάμε τουλάχιστον) είναι ήδη μεταξύ της 1070 και της 1080.<br><br>http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-doom-vulkan-patch-shows-game-changing-performance-gains<br>https://postimg.org/image/5jfg87lg9/<br><br>Oποιος πιστεύει ότι η μεγάλη Vega ,τσιπ σε νέα λιθογραφική σε σχέση με τη Fiji, (σχεδόν το ίδιο μεγεθος άρα σχεδόν διπλάσια τρανζίστορ) , 50% υψηλότερα ρολόγια ,θα έχει τις ίδιες επιδόσεις τον χτυπάω φιλικά στην πλάτη.<br>
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
Και χωρίς καν να υπολογίσουμε τις βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Παίδες , εγώ να ρωτήσω κάτι επειδή είμαι άσχετος με το θέμα;<br><br>Τον Σεπτέμβρη/Οκτώβρη είχαμε τα πρώτα leaks για τα Engineering Samples των ZEN. <br>Δηλαδή 6 μήνες πριν την κυκλοφορία των ZEN, είχαμε ES με 2.9 base clock.<br>Και τελικά ανακοινώνουν πως οι 8-πύρηνοι ZEN θα χουν base clock στα 3.4 (στη CES λέει είχανε 3.6).<br><br>Anyway δεν είναι αυτό το θέμα.<br><br>O Αdored λέει ότι τα ρολόγια των Vega είναι μάλλον τελικά. Πως όμως; Αφού δεν πρόκειται να βγουν πριν τον Ιούνιο οι κάρτες!<br>Στις GPUs δεν κάνουν τεστ με Engineering Samples; Ότι ρολόγια βγάζουν δηλαδή είναι τελικά και δεν υπάρχει περιθώριο αύξησης; <br>WTF?<br><br>Edit :<br>1st leak : http://www.kitguru.net/components/cpu/matthew-wilson/amd-zen-engineering-samples-are-floating-around-specs-leak-online/<br>2nd leak : http://www.kitguru.net/components/cpu/matthew-wilson/potential-leak-points-to-updated-zen-engineering-samples/<br><br>Διαφορά 100Mhz στο base clock στα 2 αυτά δείγματα (3 μήνες) και 500Mhz πάνω μετά από 2 μήνες.<br>
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Δεν νομίζω ο λόγος για το video να είναι ότι δεν του στέλνει κάρτες για review η AMD, καθώς θα έπρεπε να έχει αρχίσει το θάψιμο εδώ και καιρό (για αυτόν τον λόγο). Το αν θα πέσει έξω θα το δείξει η πορεία.<br><br>Η Polaris "φουσκώθηκε" από τρίτα sites (wccf, videocardz κτλ). Τα όσα είπε η AMD όσον αφορά τις επιδόσεις, επαληθεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό, αν και θα ήθελα επιδόσεις 980 σε DX11 "ουδέτερους" τίτλους εξ&#039; αρχής. DX12 και Vulkan το περίμενα ότι θα τα είχε στο τσεπάκι (εκτός και αν μιλάμε για Gameworks τίτλο). Το πρόβλημα με το PCIe ουσιαστικά φουσκώθηκε σε μεγάλο βαθμό (έπρεπε να έχεις παλιά και κακής ποιότητας μητρική για να έχεις πρόβλημα, και λόγο παλαιότητας ούτως ή άλλως η CPU σου θα ήταν κακό ταίρι για την 480). Από την άλλη, αμαύρωσε μια ικανοποιητική κατά τ&#039; άλλα εργοστασιακή υλοποίηση.<br><br>Το πότε και τι θα βγει από Vega, θα παίξει ρόλο. Αν η πρώτη φουρνιά βγει τον Μάρτιο (με μοντέλα ανταγωνιστικά στις μεσαίες και μεγάλες Pascal) και έχουμε μια ρετουσαρισμένη Vega ανταγωνιστική με τις Volta (οι οποίες ελπίζω να έχουν κάτι αντίστοιχο με τις ACEs της AMD, για να μην βασίζεται στα παλιά APIs και στο Gameworks), μια χαρά μας βλέπω. Αν βγει πιο μετά, και με το ζόρι φτάνει μια 1080FΕ σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, άσχημα τα πράγματα.
 
Top Bottom