AMD GPU - Το επίσημο νήμα συζήτησης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ξεφτιλα τελειως. Δεν εχει ray tracing και ειναι κατωτερο απο RTX 2080TI. Οποιος θελει τωρα να κανει αναβαθμιση παιρνει απο RTX 2070  και πανω. Στους επεξεργαστες τα παει πολυ καλα αλλα στις καρτες γραφικων ομως εχει δουλεια ακομα η AMD!
 
<p style="text-align: left;">[quote quote=516818]Οποιος θελει τωρα να κανει αναβαθμιση παιρνει απο RTX 2070  και πανω.[/quote]
Εεεμ... Είναι πάνω από 2070.</p>
Και κοστίζει και λιγότερο.
 
https://www.pcgamesn.com/amd/baited-nvidia-faking-rx-5700-xt-pricing-e3" target="_blank" rel="noopener noreferrer">AMD baited Nvidia by faking its original RX 5700 XT and RX 5700 pricing at E3
 
Μαυρο χαλι. Ακομα δεν μπορει να φτασει τις RTX 2080TI και Super RTX 2080 και δεν εχει ray tracing. Αρα η παιρνεις 2 RTX 2080Ti η τιποτα.
 
για 17 παιχνίδια σύνολο για την ώρα μάλλον αδιάφορο το ray tracing άρα δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης για την ώρα πάντα.
άσε που λόγο price range δεν θα έπρεπε να τις συγκρίνουμε. 1000+ η 2080ti  600+ η 2080 (για τις super δεν ξερω τιμες) και κοντά στα 400+ amd (σκρουτζ τιμές αυτές που). πιο λογική η σύγκριση με την rtx 2070 που τιμολογιακά είναι σχεδόν στα ίδια.
 
Shredder, όταν αγόρασες την GeForce 970GTX που ταλαιπωρείς στα 1440p, ήταν η ταχύτερη κάρτα γραφικών της αγοράς, ή η καλύτερη που μπορούσες να πάρεις με τα λεφτά που ήθελες να δώσεις;
 
^HALF HE TOLD ME!^

Στα πιο σοβαρά τώρα μη ξεχνάτε και τις Super ("zuper").

https://www.youtube.com/watch?v=3bmQPx9EJLA
 
Tι σημασια εχει αν η GTX 970 ηταν η καλυτερη καρτα γραφικων οταν την αγορασα? Ακομα και τοτε παλι η Nvidia μπροστα ηταν δεν ειχε η amd κατι αντιστοιχο . Η δευτερη καλυτερη ηταν(Νοεμβριο 2014 την πηρα) και αμεσως καλυτερη η GTX 980. Δηλαδη οπως ειναι τωρα οι RTX 2080 SUPER και RTX 2080TI οι δυο καλυτερες ετσι τοτε ηταν οι GTX 970 και GTX 980.
 
πριν βγει η gtx 970 υπήρχε στην αγορά η r9 290x κοντά ένα χρόνο διάφορα που είχαν μικρή διάφορα με την gtx 970. ξαναλέω η gtx βγήκε ένα χρόνο μετά.
 
[quote quote=517821]Ακομα και τοτε παλι η Nvidia μπροστα ηταν δεν ειχε η amd κατι αντιστοιχο .[/quote]
Μια χαρά είχε αντίστοιχη, την 290 (που ρίχνει και σκαμπιλάκια στην 970).

Αυτό που σου είπαν τα παιδιά είναι όμως ότι ο καθένας παίρνει εκείνη την κάρτα που θέλει, <span style="text-decoration: underline;">στα λεφτά που μπορεί να διαθέσει</span>. Κάποιος δηλ. που θέλει να διαθέσει μέχρι 500 ευρώ, η 2080 δεν αποτελεί legit επιλογή έτσι κι αλλιώς.
 
Προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις δια της μαιευτικής μεθόδου Shredder, ότι το να κυκλοφορεί μια εταιρεία μια GPU που αυξάνει τις επιδόσεις εντός συγκεκριμένου budget, είναι τουλάχιστον το ίδιο σημαντικό με το να κυκλοφορεί μια GPU στην αιχμή της τεχνολογίας ανεξαρτήτως κόστους, και αφορά και περισσότερο κόσμο - μαζί κι εσένα, που άλλα μας λες κι αλλιώς λειτούργησες όταν ήρθε η ώρα να βάλεις το χέρι στην τσέπη.
 
[quote quote=517853]Προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις δια της μαιευτικής μεθόδου ....
[/quote]
Το κλέβω. Θα το λέω στη δουλειά.
 
Βγήκαν και οι 5500ΧΤ. Δεν φέρνουν και επανάσταση τελικά, τουλάχιστον μέχρι να πέσει η τιμή τους. Ίδια τιμή με R590 χωρίς καν να τη φτάνει σε επιδόσεις, ή τέλος πάντων within margin of error. Πρέπει να πέσουν στα περίπου 180 ευρώ για την έκδοση με τα 8GB για να έχουν νόημα.
 
Βγήκαν και οι 5500ΧΤ. Δεν φέρνουν και επανάσταση τελικά, τουλάχιστον μέχρι να πέσει η τιμή τους. Ίδια τιμή με R590 χωρίς καν να τη φτάνει σε επιδόσεις, ή τέλος πάντων within margin of error. Πρέπει να πέσουν στα περίπου 180 ευρώ για την έκδοση με τα 8GB για να έχουν νόημα.

Ναι, είδα το review του Hardware Unboxed και φαίνεται πως οι κάρτες είναι τσιμπημένες για τις επιδόσεις τους. Νομίζω ότι ουσιαστικά άλματα σε value for money θα δούμε του χρόνου.
 
Ποια 590; αυτή που θέλει και πυρηνικό εργοστάσιο για ρεύμα;
Μια χαρά είναι οι καρτούλες και παίζουν μπαλίτσα εκεί που πρέπει, με την 1650 super.

Σε μερικούς μήνες που θα έχει πέσει η 4GB στο κατοστάρικο εκατοτριάντα, θα προσπαθήσω να βάλω 2 φράγκα στην άκρη μην και την πάρω.
Ευτυχώς που δεν πήρα την 570 όταν μπορούσα τον προηγούμενο μήνα.
 
Το γράφω εδω για να με θυμηθείτε. Τα ίδια έγραφε ο τύπος όταν βγηκαν οι πρώτες GCN. "Ακριβή η 7970, ιδια λεφτά με την 580 3 γιγα"κλπ. Ειδικά την 7870 την είχαν ψιλοθάψει "πανάκριβη και ιδιες επιδόσεις με την 6970". Δύο χρόνια αργότερα βέβαια η 7870 ήταν 40% ταχύτερη και η 6970 λάμβανε τους τελευταίους της drivers και έβγαινε εκτός υποστήριξης. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, η 5500ΧΤ σε 18 μήνες θα ρίχνει σφαλιάρες στις πολάρις. Έχει αρχίσει ήδη η φάση, η 5700xT εχει αρχίσει να αφήνει την 1080Τι πίσω στους νέους τίτλους σε DX12/Vulkan.
 
Σωστός ο @kuivamaa οι παλιές έχουν πολύ ώριμους drivers ενώ οι άλλες μόλις βγήκαν. Σίγουρα θα δούμε πολύ πράγμα στην πορεία.
 
Ναι, όταν θα είναι end-of-life θα φυσάνε, μπορεί να βάζουν κάτω και 2080Ti το 2027, και να πιάνουν 12 αντί για 11fps στο Witcher 4.

Η κατανάλωση είναι καλό να είναι χαμηλή, όταν είναι διαθέσιμη όταν διαλέγεις. Αλλά να περιμένεις νέες κάρτες που δεν έχουν καλύτερες επιδόσεις επειδή και καλά έχει σημασία για τον gamer να πληρώνει 3 ευρώ παραπάνω ρεύμα το χρόνο, είναι αστεία πράγματα. Αρχικό κόστος και επιδόσεις έχουν σημασία για τον home user, η κατανάλωση είναι βασικό κριτήριο για τα data centers.
 
Ο συλλογισμός παραπάνω είναι για έναν χρήστη που θα αγοράσει νέο σύστημα τώρα έπειτα από 5+ χρόνια και θέλει κάτι οικονομικό σε σημείο που να μην μπορεί να πάει τα αρχικά end-tier. Κάτι θα ξέρουν μάλλον από πλευράς marketing και ποσοστό αγοράς στο οποίο ανήκουν αυτοί οι αγοραστές.

Κατά τα άλλα too little, too late η AMD.
 
Back
Top