AMD GPU - Το επίσημο νήμα συζήτησης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Σε κάποια φάση ενώ τις πουλούσαν κοντά σε msrp καταστήματα ξεκίνησαν να ακυρώνουν παραγγελίες έβαλαν και καλά out of stock για να τις ξαναβάλουν σε stock σε ακριβότερες τιμές.

Τι θέμα έχει αυτός με την AMD;
τι να σου πω. ακουγοταν οτι τα επαιρνε απο την intel πριν καποια χρονια. απο οσο ξερω βεβαια ουτε οι engineers της intel δεν τον παιρνουν στα σοβαρα. ειχαν κανει και διαφορα σχολια και ποσο δεν τους αρεσει αυτο που κανει αλλα δεν θυμαμαι που τα ειχα δει

@Admiral ο ΤΑΝΤΑΝ του εξωτερικού είναι, το θέμα είναι ότι βγαίνει ψηλά στο google...

Screenshot 2025-01-08 142246.png

περι userbenchmark τι γνωμη εχουν ατομα της intel που ελεγα χθες

vAE9gOI.jpeg

FSR 4 στις παλιότερες κάρτες! (κανονικά το υποστηρίζει μόνο η 9070)

Παίζει να είναι και time limited αυτό, μου φαίνεται πολύ περίεργο για την AMD να μην το επεκτείνει προς τουλάχιστον τις RDNA 3 μην σου πω και 2, οκ εμάς με την 1 μας έχει πάρει ο διάολος καιρό τώρα... δεν θα κρύψω την δυσαρέσκειά μου για την "σαν το παλιό καλό κρασί" AMD...

Παίζει να είναι και time limited αυτό, μου φαίνεται πολύ περίεργο για την AMD να μην το επεκτείνει προς τουλάχιστον τις RDNA 3 μην σου πω και 2, οκ εμάς με την 1 μας έχει πάρει ο διάολος καιρό τώρα... δεν θα κρύψω την δυσαρέσκειά μου για την "σαν το παλιό καλό κρασί" AMD...
Δεν πιστεύω ότι η AMD θα υποστηρίξει επισήμως. Ίσως το χακ επεκταθεί στα windows όπως είχε γίνει με το χακ για FSR1 μέσω DXVK. Αν και σε αυτήν την περίπτωση είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά δεν αποκλείεται.

Για την RDNA1 θα έλεγα βάλε λίνουξ. Δεν ξέρω για τα windows αλλά για λίνουξ το "fine wine" συνεχίζει να ισχύει για την AMD. Πρέπει να πας σε πολύ παλιές κάρτες (όπως η R9 250) για να έχεις θέμα αλλά ακόμα και σε αυτήν θα μπορούσες να επιχειρήσεις τούς πειραματικούς για τόσο παλιά κάρτα amdgpu οδηγούς. Δες:

Τώρα είδα στο Archwiki ότι ίσως είναι ενεργοποιημένοι από default (παλιά δεν ήταν έτσι). Αν ισχύει σού δίνει ελπίδα για αρκετά παιχνίδια μέσω Proton για την R9 250.

Last edited:
Δοκιμή του FSR4 σε χαμηλές αναλύσεις:

Τα αποτελέσματα νομίζω πως είναι αξιοπρεπέστατα.

Εξαιρετικά νέα για το Legion Go!!!!
σκέφτομαι ότι ίσως είχαν στατιστικά χρήσης Bazzite που συνέβαλαν στην απόφασή τους να υποστηρίξουν SteamOS.

Back