What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Αμερικανικές εκλογές

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Θα ήταν τρομερό σενάριο κλασσικής λογοτεχνίας. Μια υποψήφια ηγέτης μέσα στην έπαρση και τη μεγαλομανία μεθοδεύει την ήττα μιας εναλλακτικής οδού και ρεύματος σκέψης (βλέπε Σάντερς) και τελικά παραδίδει τη χώρα στα χέρια ενός τύπου που μαζεύει στο πρόσωπό του κάθε κλισέ και σύμπλεγμα σαπίλας. Αν δεν ήμασταν εμείς οι πρωταγωνιστές του δράματος.<br>Όπως είπε και ο Μητσάκος, το χειρότερο είναι πως νομιμοποιεί ηθικά τη ρητορική μίσους και μάλλον το χειρότερο θα ακολουθήσει μετά την εποχή Τραμπ.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,325
<blockquote><br>απο την αλλη σκεφτομαι οτι ο "εξυπνοτερος" λαος του πλανητη εχει κυβερνηση Τσιπρα-Καμμενου.<br></blockquote><br><br>Ρε φίλε συγκρίνεις τσιπροκαμμένους με Trump; Καμία σχέση. Ο Trump παίζει στην ακραία κατηγορία Χίτλερ, Μουσολίνι, Κιμ Γιονγκ Ουν.<br>Όσο και μην σου αρέσουν Τσίπρες, Καμμένοι, Μητσοτάκηδες, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ούτε καν πλησιάζουν τον Trump. <br>Από αυτές τις άστοχες συγκρίσεις, μόνο κερδισμένος βγήκε ο Trump, καθώς φάνηκε λιγότερο ακραίος. <br>Αν για παράδειγμα σου έλεγα ότι μια ασθένεια είναι χειρότερη από γρίπη ή πνευμονία, πιθανόν να έλεγες "ΟΚ, βαριά, θέλει προσοχή, αλλά θα περάσει (πιθανότατα)". Αν όμως σου έλεγα ότι είναι σαν τον Έμπολα; Ε, το ίδιο πράγμα έγινε με τον Trump. Συγκρίνοντάς τον με άτομα πολύ πιο μετριοπαθή από αυτόν, σχηματίστηκε σε πολλούς η άποψη ότι "παίζει" σε αυτή την κατηγορία, άντε λίγο χειρότερος.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
<blockquote><br>Μήτσο, να σου κόψουν το χέρι ή το δάχτυλο;<br><br>Αυτό που δεν θες να υπάρχουν άνθρωποι με συγκεκριμένες απόψεις δεν το κατανόησα ποτέ από τους αριστερούς.  Αν απλά εκφράζει τις απόψεις του και δεν σηκώνει το χέρι του, τι μας πειράζει; Δημοκρατία δεν έχομεν;</blockquote><br><br>Aν δε γλιτώνουμε τον ακρωτηριασμό, τότε προφανώς το δάχτυλο.  :pP<br><br>Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος. Ναι, προφανώς δεν θέλω να αυξάνονται αριθμητικά και σε επίπεδο ισχύος δημόσιου λόγου, όντα που πρεσβεύουν το μιλιταρισμό, τον αυταρχισμό, τη μισαλλοδοξία και την καταπίεση. Η διαφορά είναι πως εγώ δεν μαχαιρώνω όποιον δε γουστάρω ή όποιον εκφράζει αντίθετη γνώμη, προσπαθώ απλά να δείξω τη γύμνια του πολιτικού του λόγου. Ούτε βγαίνω αναμνηστικές φωτογραφίες σε γκουλάγκ χαμογελαστός, ούτε πρόκειται να εμποδίσω κάποιον με έκνομα μέσα να εκφράζεται ελεύθερα. Εκείνος, αν μπορούσε, θα το &#039;κανε, γιατί το "ιδεολόγημά" του ποινικοποιεί την πολυφωνία. Εν ολίγοις, αυτοί που "δε σηκώνουν το χέρι τους", αν γίνουν ποτέ 50%, θα βαράνε και τα αδέσποτα, δεν θα κρύβονται πίσω από τις οργανωμένες ομάδες τραμπούκων τους.<br><br>Τέσπα, ας μην χαλάσω το θέμα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η ιδεολογία του καθεστώτος, αλλά ο τρόπος άσκησης της εξουσίας. Γιατί δεξιός και ο Παπαθεμελης που σε έβαζε για ύπνο στις 9, δεξιός και ο Μιχαλολιακος.<br>Αντίστοιχα και στα αριστερά.<br><br>Φιλη, ποιός τσακώνεται; απλά ζούμε την διάδοχη όπως αρμόζει σε άτομα που έχουν δει την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στο Crusader Kings να καταρρέει ή να παίρνει ακομη και το Κατάκολο, μετά από μια διάδοχη.<br><br><span class="bbcode_spoiler">Της γυναίκας του της τον έδινα</span>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,676
Βγήκε ο Trump και τα χρηματιστήρια της Κίνας ήδη είχαν αρχίσει να παίρνουν την κατιούσα. Μην ξεχνάμε ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ.<br><br>Πάντως, τσακωνόμαστε για το ποιος θα κάτσει στη βιτρίνα αφού το χαρτοφυλάκιό τους είναι το ίδιο, και το cabinet είναι αυτό που βγάζει τις αποφάσεις. Cabinet που έχει δύο-τρεις διαφορές, αλλά απαρτίζεται από άτομα ιδίας αντίληψης.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
<blockquote><br><br>Φιλη, ποιός τσακώνεται; <br></blockquote><br><img src="https://ecoleft.files.wordpress.com/2013/02/filis.jpg" alt="filis.jpg" class="bbcode_img" /><br><br>έχουμε και υπουργό στο φόρουμ;  <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" />
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
Πρώην.<br>Πες τα ρε Παυλε παιδί μ&#039;
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
God Emperor Trump can now safely set us on the right route! To boldly go where no man has gone before!<br><span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/020/360/462.jpg" alt="462.jpg" class="bbcode_img" /></span>
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
<blockquote><br><br>1) Δεν ειπα οτι ειναι ο μονος εγωπαθης. Ειπα απλα οτι ειναι εγωπαθης και το γεγονος οτι το αναφερω σημαινει οτι το θεωρω ως ενα πολυ εκδηλο χαρακτηριστικο του. Και ο ομπαμα θα ειναι λογικα εγωπαθης αλλα δε νομιζω να το εβαζες στο τοπ 5 των χαρακτηριστικων του<br>2) Σε τρεις γραμμες σχολιο μια φορα ανεφερα την λεξη βαψομαλλιας, δε το λες και εξαντληση κριτικης. ε;<br>3) Προτεινε την αντιπαλο του για δικαστηριο και φυλακιση, ανεφερε τους μεξικανους μεταναστες ως βιαστες, καθε φορα που τον ρωτουσαν για οικονομικη πολιτικη η απαντηση του ηταν "μην αγχωνεστε θα ειναι καταπληκτικη" (ειναι απο τον χωριο δεν την ξερεις), προτεινε να κλεισουν τα συνορα της χωρας σε μουσουλμανους "until we figure this thing out" (προεδρικοτατη απαντηση) και ποσες αλλες βλακειες που ειπε και δεν τις εχω παρει γραμμη.<br><br></blockquote><br><br>2) Το λες περιττό όμως. Ποια είναι η ουσία του ότι βάφει το μαλλί του; Ότι είναι εγωπαθής και θέλει να δείχνει ωραίος; Ε λοιπόν να αρχίσουμε να ψηφίζουμε φυσιογνωμικά . Ή να μην ψηφίζουμε τύπους σαν τον Σόιμπλε , γιατί "είναι ανάπηροι και μισούν την ανθρωπότητα, επειδή οι άλλοι μπορούν να περπατήσουν". ΚΕΚ.<br>3) Καταλαβαίνω ότι θέλουμε να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά τίποτα απ αυτά που είπες δεν είναι γηπεδικό τύπου "γαύροι μουνιά γαμώ τον πειραιά". Βλακείες λένε πολλοί, όπως και εξυπνάδες, μόνο που παίρνει λίγο χρόνο για να πέσουν όλα κάτω και να κριθούν με καθαρό μυαλό. Το ότι "προτεινε να κλεισουν τα συνορα της χωρας σε μουσουλμανους "until we figure this thing out"" , γιατί είναι τόσο κακό; Επειδή δεν έδωσε μια ειδική απάντηση, ίσως, αλλά πόση διαφορά θα είχε αν έδινε ένα λεπτομερέστατο σχέδιο αντι-μετανάστευσης, και δεν έκανε τίποτα (σύνηθες φαινόμενο για πολιτικούς Βλ. Τσίπρα και τσιράκια στη ΔΕΘ, Σαμαρά κ.λπ. κ.λπ.). <br><br>anyway ας μην είχε φανερά φασίζουσα ιδεολογία κομμάτι του κόσμου που ψήφισε ΔΑΓΚΩΤΟ ΧΙΛΑΡΥ και θα μιλούσαμε για την ΚΛΙΝΤΟΝ σήμερα. Τι ειρωνεία όμως ε; Που η Δημοκρατική Παράταξη που κατηγορούσε τον Τrump για φασισμό ήταν αυτή που έκανε τα περισσότερα επεισόδια και προσπάθειες για να φιμώσει την αντίθετη μεριά... Τροφή για σκέψη για μερικούς.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,325
<blockquote><br>Πάντως, τσακωνόμαστε για το ποιος θα κάτσει στη βιτρίνα αφού το χαρτοφυλάκιό τους είναι το ίδιο, και το cabinet είναι αυτό που βγάζει τις αποφάσεις. Cabinet που έχει δύο-τρεις διαφορές, αλλά απαρτίζεται από άτομα ιδίας αντίληψης.<br></blockquote><br><br>Πάντως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που όλοι ελπίζουμε όντως να ισχύει αυτό.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,676
<blockquote><br><blockquote><br>Πάντως, τσακωνόμαστε για το ποιος θα κάτσει στη βιτρίνα αφού το χαρτοφυλάκιό τους είναι το ίδιο, και το cabinet είναι αυτό που βγάζει τις αποφάσεις. Cabinet που έχει δύο-τρεις διαφορές, αλλά απαρτίζεται από άτομα ιδίας αντίληψης.<br></blockquote><br><br>Πάντως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που όλοι ελπίζουμε όντως να ισχύει αυτό.<br></blockquote><br><br>Δεν ξέρω τι να σου πω. Με τον Bush Jr. έχω την εντύπωση ότι τέτοια υστερία είχε υπάρξει απλώς τότε δεν θέλανε έναν "επικίνδυνο βλάκα" τώρα δεν θέλουν έναν "επικίνδυνο φασίστα". Πάντως οι εξελίξεις θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες για το επόμενο διάστημα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
<blockquote><br>νίκησε ο τραμπ. 1 MINUTE TO MIDNIGHT!!! TO KILL THE UNBORN MUSLIM IN THE WOOOOOMB<br></blockquote><br><br>FIXED.<br><br>Μη μου στενοχωριέστε. Τουλάχιστον θα δούμε ένα νέο Θαύμα επιτέλους:<br><span class="bbcode_spoiler">the Great Wall of Mexico.</span><br><br>Ίσως δούμε και Trumpουκισμό σε ισλαμοπέζαντς  :ninja:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
Καλά με βλέπω μέχρι το τέλος της ημέρας να γράφομαι στην τραμπικη νεολαία<br>Την κροπαρα πολύ για να χωρέσει, αλλά παραμένει επικ
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,325
<blockquote><br>Δεν ξέρω τι να σου πω. Με τον Bush Jr. έχω την εντύπωση ότι τέτοια υστερία είχε υπάρξει απλώς τότε δεν θέλανε έναν "επικίνδυνο βλάκα" τώρα δεν θέλουν έναν "επικίνδυνο φασίστα". Πάντως οι εξελίξεις θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες για το επόμενο διάστημα.<br></blockquote><br><br>Και όλοι ξέρουμε πως πήγε η προεδρία Bush Jr. Ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν ψήφισε τον Trump. Όταν ακόμα και ο Bush Jr θεωρεί τον Trump επικίνδυνο και ακατάλληλο (δηλαδή πιο επικίνδυνο και πιο ακατάλληλο από αυτόν), I rest my case.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
καλα, εχει δικιο ο βορειος, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι τα προσωπα δεν εχουν καμια σημασια ή επιρροη σ αυτο που ονομαζεται πολιτικη της υπερδυναμης, οποια κι αν ειναι τα προσωπικα και διακριτα γνωρισματα του χαρακτηρα τους. (κι ο Μπρουσαρας ΟΤΑΝ γινει, απλως δε θα ειναι ο εαυτος του...)<br>μονο και μονο γι αυτο δεν γινονται ακομα ομαδικες αυτοκτονιες... δεν την καθοριζει ο τραμπας την πολιτικη των ηπα. λετε για Μπους τζρ. μην ξεχνατε οτι εμεις οι παλιοτεροι ζησαμε προεδρια ρηγκαν. εξισου ανατριχιαστικο ενας ηθοποιος καραβου καμπόης κανονικος να γινεται προεδρος. μην ανησυχειτε λοιπον. ολα ειναι υπο ελεγχ<br><br>(αφηγητης: ακολουθει ΜΠΟΥΜ. ΜΑΝΙΤΑΡΙ. ΕΞΑΥΛΩΣΗ. ΑΣΠΡΟ ΕΝΤΟΝΟ ΦΩΣ. ΓΕΡΑΚΟΣ ΛΕΥΚΟΜΟΥΣΑΤΟΣ.)<br>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,676
Δεν βλέπω πού είναι η αντιπαράθεση, Ereve. Δεν θεωρώ ότι Trump και Hillary είχαν τόσο τραγικά μεγάλες διαφορές, αφού τα ίδια μονοπάτια θα ακολουθήσουν και στην εξωτερική και στην εσωτερική πολιτική, αφού τα lobby που τους υποστήριζαν ήταν κοινά. Κατ&#039; αντιστοιχία δεν θεωρώ ότι ο Trump θα επιδείξει κάτι τραγικά διαφορετικό από αυτό του Bush. Για παράδειγμα, ο Obama που ήταν η μετριοπαθής δύναμη συνέχισε το έργον Bush με τα αμερικάνικα στρατά να είναι αρκετά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή μας, και φυσικά με αρκετές παρεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών. Επομένως, λίγα περιμένω να αλλάξουν είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο.<br><br>Φυσικά το ότι επικράτησε τόσο άνετα ο ρεντνεκισμός στις ΉΠΑ είναι ένα ενδιαφέρον κοινωνικό φαινόμενο που χρίζει μελέτης.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,325
<blockquote><br>Αυτό δήλωσε; Είσαι σίγουρος;<br></blockquote><br><br>http://www.businessinsider.com/george-w-bush-not-vote-donald-trump-2016-11<br><br><blockquote><br>Δεν βλέπω πού είναι η αντιπαράθεση, Ereve. Δεν θεωρώ ότι Trump και Hillary είχαν τόσο τραγικά μεγάλες διαφορές, αφού τα ίδια μονοπάτια θα ακολουθήσουν και στην εξωτερική και στην εσωτερική πολιτική, αφού τα lobby που τους υποστήριζαν ήταν κοινά. Κατ&#039; αντιστοιχία δεν θεωρώ ότι ο Trump θα επιδείξει κάτι τραγικά διαφορετικό από αυτό του Bush. Για παράδειγμα, ο Obama που ήταν η μετριοπαθής δύναμη συνέχισε το έργον Bush με τα αμερικάνικα στρατά να είναι αρκετά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή μας, και φυσικά με αρκετές παρεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών. Επομένως, λίγα περιμένω να αλλάξουν είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο.<br><br>Φυσικά το ότι επικράτησε τόσο άνετα ο ρεντνεκισμός στις ΉΠΑ είναι ένα ενδιαφέρον κοινωνικό φαινόμενο που χρίζει μελέτης.<br></blockquote><br><br>Καμία αντιπαράθεση. Απλώς εκεί που οι περισσότεροι θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι μια από τα ίδια, εγώ ανήκω σε αυτούς που ελπίζουν ότι ο Trump θα ακολουθήσει τα ίδια μονοπάτια με τους προκατόχους του και να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας. Όπως έχω γράψει και αλλού, θεωρώ τον Trump άκρως επικίνδυνο και ασταθή, που θα πατούσε το κουμπί μόνο και μόνο για να δει το μανιτάρι. Αν η Hillary ήταν ο τυπικός μαφιόζος (κακός αλλά με ατζέντα, τα βλέπει ως business) στο The Dark Knight, ο Trump είναι ο Joker που όπως είπε ο Alfred, "some men just want to watch the world burn".
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574
Off topic λίγο αλλα... <br><span class="bbcode_spoiler">Αν και οπαδός του Μίκυ συγχαρητήρια στον Ντόναλντ. Σε αυτά τα θεματα δε χωρανε οπαδικα η Ντισνει ειναι πάνω απ ολα.</span><br> :pcmr: :pcmr:
 
Top Bottom