What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ανανέωση εγγύησης μετά από αντικατάσταση ελλατωματικου προιόντος

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Αγόρασα στις 3/3/2012 τα ηχεία Logitech Z313 από την Cosmodata. Στις 10/11/2012 (δλδ μετά από 8 μήνες) παρουσίασαν πρόβλημα και τα επέστρεψα στο service όπου και μου τα αντικατέστησαν με καινούρια.

Στις 28/10/14 χάλασαν και πάλι οπότε τα επέστρεψα στο service για να τα δουν. Γνώριζα ότι εφόσον γίνεται αντικατάσταση με νέο προϊόν, ξεκινάει να "μετρά" νέα εγγύηση άρα ήμουν καλυμμένος (28/11/2012 είχα πάρει τα καινούρια άρα η εγγύηση ίσχυε μέχρι και τις 28/11/14).

Πάω λοιπόν με τα ηχεία στο κατάστημα όπου ο πωλητής μου λέει "Α, έχει λήξει η εγγύηση". Του εξηγώ το νόμο και πράγματι, πάει στο δίπλα κατάστημα να ρωτήσει τον υπεύθυνο. Επιστρέφει και μου λέει το ίδιο, πως δηλαδή δεν μπορεί να τα παραλάβει γιατί ισχύει η πρώτη εγγύηση. Του ξαναλέω ότι υπάρχει σχετικός νόμος και μου απαντάει "Να τον φέρεις γραπτώς".

Βγαίνω από το κατάστημα και τηλεφωνώ αμέσως σε κολλητό, να το ψάξει νετ και να μου βρει ακριβώς ποιος είναι ο νόμος. Πράγματι, ο φίλος αμέσως βρίσκει πως είναι ο <b>Ν2251/1994, άρθρο 5, παράγραφος 5</b>, όπου και αναγράφεται ρητά:
<blockquote>Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό.</blockquote>

Το ίδιο απόγευμα τηλεφωνώ στο service τους όπου ένας πολύ ευγενικός κύριος μου λέει αρχικά "Να τα πάτε στην Logitech να σας τα αλλάξει, ισχύει η πρώτη εγγύηση". Του εξηγώ πως αφενός εγώ τα αγόρασα από αυτούς και όχι απο την Logitech και αφετέρου πως υπάρχει νόμος του Ελληνικού Κράτος για το θέμα και δεν μπορούν να τον αγνοήσουν.
Με τα πολλά συμφωνεί να τα παραλάβει και να τα στείλει στην Logitech αλλά επιμένει πως και αυτοί θα μου τα γυρίσουν πίσω.

Επιστρέφω λοιπόν την επόμενη μέρα στο κατάστημα για να παραδώσω τα ηχεία και αντιμετωπίζω την άρνηση της υπαλλήλου να τα παραλάβει, απαντώντας μου μάλιστα με αγένεια ("Έχει λήξει η εγγύηση, να τα πας στον τάδε στο service στο Περιστέρι να στα αλλάξει, εγώ δεν τα παίρνω). Μετά από δικές μου πιέσεις, καλεί τον υπεύθυνο στο service και τα τελικά τα παραλαμβάνει.

Μετά από 5 μέρες με καλούν από το service της Cosmodata και μου λένε πως τελικά η Logitech μου αντικατέστησε τα ηχεία και να πάω να παραλάβω τα καινούρια.

Φανταστείτε να μην είχα γνώση του νόμου αλλά και να μην είχα τις αντοχές να κυνηγήσω το δίκιο μου.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


elessar wrote:
Βγαίνω από το κατάστημα και τηλεφωνώ αμέσως σε κολλητό, να το ψάξει νετ και να μου βρει ακριβώς ποιος είναι ο νόμος. Πράγματι, ο φίλος αμέσως βρίσκει πως είναι ο <b>Ν2251/1994, άρθρο 5, παράγραφος 5</b></blockquote>

Kαλά, συγνώμη, πού το βρήκε αμέσως αυτό ο μπαγάσας;

 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337


manos426f wrote:


elessar wrote:
Βγαίνω από το κατάστημα και τηλεφωνώ αμέσως σε κολλητό, να το ψάξει νετ και να μου βρει ακριβώς ποιος είναι ο νόμος. Πράγματι, ο φίλος αμέσως βρίσκει πως είναι ο <b>Ν2251/1994, άρθρο 5, παράγραφος 5</b></blockquote>

Kαλά, συγνώμη, πού το βρήκε αμέσως αυτό ο μπαγάσας;</blockquote>

Έλα μου ντε <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />



 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Έχω την εντύπωση πάντως ότι έκανες ένα μικρό λάθος και η παράγραφος είναι η 4, όχι η 5. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337


manos426f wrote:
Έχω την εντύπωση πάντως ότι έκανες ένα μικρό λάθος και η παράγραφος είναι η 4, όχι η 5. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Όχι, στην τελευταία αναθεώρηση του νόμου το συγκεκριμένο εδάφιο έχει πάει στην 5η παράγραφο από την 4η που ήταν.

 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Κάπως έτσι ήταν η συμπεριφορά του Πλαισίου (έγραψα και σε άλλο thread το αντίστοιχο περιστατικό - ήταν θέμα αρχικής εγγύησης, ούτε καν ανανέωσής της) μόνο που όταν απάντησα στο "Δεν υπάρχει νόμος που να σας δίνει το δικαίωμα να ζητήσετε αποζημίωση" παραθέτωντας τον αντίστοιχο νόμο, η απάντηση ήταν "οκ, αφού υπάρχει νόμος, κάντε μας μήνυση".

Είναι από ότι φαίνεται πάγια τακτική των καταστημάτων αυτών να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι έχει άδικο. Και εάν δουν ότι δεν μασάς απλά βάζουν τους δικηγόρους τους μπροστά για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Εσύ ήσουν τουλάχιστον τυχερός και έπεσες σε πιο "normal" περίπτωση. Πούλησαν λίγο τρέλα, αλλά τουλάχιστον έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Οντως κάποια καταστήματα απλά δεν θέλουν να βοηθήσουν τον πελάτη. Οχι σε όλα όμως.
Πάντως καλά έκανες και το ανέφερες για να το μάθουν όσοι δεν το ήξεραν.
 

fotis_kfor

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
138
Ενημερωτικό το ποστ :cheer:

Πρόσφατα είχα με ένα φίλο μου την ίδια συζήτηση και μου τα είπε λίγο διαφορετικά τα πράγματα, ότι είχε ακούσει ότι αντικατάσταση γίνεται <u>μόνο μία φορά</u> αν είναι εντός της εγγύησης και αν ξαναχαλάσει το καινούργιο προϊόν που ξαναπήρες τότε ναι μεν ισχύει η εγγύηση ΑΛΛΑ μόνο για να επισκευαστεί το προϊόν και όχι να αντικατασταθεί ξανά, δηλαδή με λίγα λόγια είναι γενικά σαν να έχεις μία μόνο αντικατάσταση και άπειρες επισκευές εντός εγγύησης αλλά όχι ξανά και ξανά αντικατάσταση.

Θα τον ενημερώσω για το νόμο.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
οφφ τοπικ

Τελικά το πλαίσιο απο όπου και να το πιάσεις είναι προβληματικό.

Τα ηλεκτρονικά προιόντα του πλαισίου (δηλαδή τα περίφημα τουρμπεξ) είναι φτηνιάρικα και βγάζουν ένα σωρό προβλήματα.

Τον πελάτη τον έχουν χεσμένο.

Τους εργαζόμενους τους ανακυκλώνουν σε μηνιαία βάση και τους συμπεριφέρονται λίγο καλύτερα απο σκλάβους σε μεσαιωνική γαλέρα.

Και δυστυχώς αυτή την εταιρία επιλέγουν πολλοί για αγορά τηλεόρασης ή τάμπλετ.
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
Ειχα διαβασει και εγω για τον νομο. Μαλιστα νομιζω πως ειναι νομος της Ευρωπαικης εννωσης και οχι μονο του Ελληνικου κρατους. Θα το τσεκαρω συντομα γιατι ειχα ενα site με διαφορες νομοθεσιες για καταναλωτες της EU αλλα μου διαφευγει τωρα.
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337


Pain wrote:
Κάπως έτσι ήταν η συμπεριφορά του Πλαισίου (έγραψα και σε άλλο thread το αντίστοιχο περιστατικό - ήταν θέμα αρχικής εγγύησης, ούτε καν ανανέωσής της) μόνο που όταν απάντησα στο "Δεν υπάρχει νόμος που να σας δίνει το δικαίωμα να ζητήσετε αποζημίωση" παραθέτωντας τον αντίστοιχο νόμο, η απάντηση ήταν "οκ, αφού υπάρχει νόμος, κάντε μας μήνυση". .</blockquote>

Μιλάς σοβαρά; Σε αυτή την περίπτωση θα φώναζα επι τόπου την Αστυνομία και θα έλεγα πως εδώ υπάρχει κάποιος που αρνείται να εφαρμόσει νόμο του Ελληνικού Κράτος

Πάντως, διάβασα το νόμο πάρα πολλές φορές και δεν αναγράφει κάτι για "μια φορά" κλπ. Από τη στιγμή που γίνει αντικατάσταση με νέο προιόν ξεκινά να μετρά πάλι εγγύηση. Αν χαλάσει πάλι και πάρεις νέο, πάλι το ίδιο κ.ο.κ.

EDIT: http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs_ecc/law/gr/N2251-1994-enc2007-el.pdf" class="bbcode_url">Εδώ το πλήρες κείμενο του νόμου.

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,678
Ο νόμος είναι απολύτως σαφής χωρίς περιθώρια παρερμηνείας.

Αλλά το Πλαίσιο είναι μπροστά όσον αφορά την πρόσληψη ανειδίκευτου προσωπικού, που να γνωρίζουν και αυτοί οι άμοιροι.
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Μα φαντάσου, και εγώ που ήξερα το νόμο μου έσπασαν τα νεύρα - 3 διαφορετικές αρνήσεις εισέπραξα μέχρι να γίνει το νόμιμο.
Φαντάσου να ήταν κανένας πιτσιρικάς ή πατέρας πιτσιρικά χωρίς γνώση, θα τον έπιαναν κυριολεκτικά κορόιδο.
Πω καλά, ας μου έλεγαν εμένα "κάντε μας μήνυση"...Εκεί απαιτείς να στο δώσει γραπτώς αυτό που λέει και αν αρνηθεί φωνάζεις την αστυνομία - ακούστε θράσος.

Θες φίλε να πεις σε ποιο υποκατάστημα του Πλαισίου έγιναν αυτά;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,527
άσχημο φάουλ από cosmodata που τους εμπιστεύομαι γενικά, τουλάχιστον υπήρξε καλό τέλος, γιατί αν γίνουν και αυτοί πλαίσιο θα με πάρουν όσοι έχω σπρώξει προς cosmodata με τις πέτρες <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Δεν ισχύει το "μια φορά αντικατάσταση". Είναι νέο προϊόν με καινούργια απόδειξη αγοράς και η εγγύηση ισχύει κανονικά.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,527


jimmy213 wrote:
Δεν ισχύει το "μια φορά αντικατάσταση". Είναι νέο προϊόν με καινούργια απόδειξη αγοράς και η εγγύηση ισχύει κανονικά.</blockquote>

ναι βασικά μια φορά που μου έτυχε το πήγα πίσω με την νέα απόδειξη και δεν μου είπε κανείς τίποτα, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο κατάστημα είχε γίνει <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,551
αντε παλι με το πλαισιο, τι σας εκανε η εταιρια; επειδη ηθελε 300 ευρω απο φιλη μου, για να της αλλαξει την μητρικη σε laptop που ηθελε μονο format;
επειδη εκαναν και την προταση να τους το δωσει για μερικα ευρω, επειδη ειχε πολυ μεγαλη ζημια και να αγορασει καινουργιο;
επειδη ηθελαν γυρω στα 100 ευρω για να σωσουν οσα αρχεια μπορουν απο σκληρο δισκο που ειχε ιο;
"ο ιος ειχε παει πολυ βαθεια και δεν μπορουσαν να κανουν κατι"

οι υπαλληλοι δεν φταινε σε καμια περιπτωση, οδηγιες ακολουθουν. και να θελουν να σε εξυπηρετησουν, ξερουν οτι θα μπλεξουν ασχημα.
απο τετοιες εξυπηρετησεις, χανεις πολυ ευκολα την δουλεια σου.
εννοειται οτι υπαρχουν και υπαλληλοι που δεν εχουν καμια σχεση με την εξυπηρετηση. τον πηραν στη δουλεια επειδη ειναι φτηνος και ευκολο να τον διωξουν.

οι πελατες παλι φταινε επειδη πανε αδιαβαστοι, επειδη δεν ρωτανε και πολλα για τα σεναρια μετα την αγορα. επειδη δεν ζητανε σε χαρτι τις υποσχεσεις του πωλητη.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Μπα, και σε χαρτί να τις έχεις, δεν τους ενδιαφέρει.

Θα παραθέσω την πλήρη εμπειρία μου, όσοι βαριέστε αγνοήστε την, όσοι πρόκειται να αγοράσετε ή έστω το σκέφτεστε, you have been warned. (τα ιντερνετσ βρίθουν από παρόμοια περιστατικά, ένα search για "Πλαίσιο-εγγύηση" θα σας πείσει).

Αγόρασα τον περασμένο Οκτώβρη μία GPU (Sapphire HD7870 - από τις λιγότερο εμπνευσμένες αγορές μου είναι η αλήθεια) από υποκατάστημα της Πλαίσιο Computers. Μετά από 6 μήνες η κάρτα παρέδωσε πνεύμα ένα ωραίο πρωινό και με άφησε χωρίς PC καθώς δεν είχα καμία προσωρινή για αντικατάσταση. Πήγα στο Πλαίσιο με την εγγύση στο χέρι, ο υπάλληλος την πήρε και μου είπε πως θα ενημερωθώ σύντομα για τα αποτελέσματα του δικού τους ελέγχου. Σημαντικό: Παρέδωσα την κάρτα με την συσκευασία της, το "manual" της, γενικώς ακριβώς όπως ήταν όταν την αγόρασα.

1η Εβδομάδα.
Μία εβδομάδα αργότερα (????) με ενημέρωσαν πως "Ναι όντως, η κάρτα σας έχει πρόβλημα, την στείλαμε ήδη με RMA στην κατασκευάστρια, θα σας ενημερώσουμε σύντομα".

2η Εβδομάδα.
Καμία απάντηση, κανένα τηλέφωνο. Παίρνω εγώ για να ρωτήσω εάν υπάρχει κανένα νέο για την πορεία αντικατάστασης και λαμβάνω την απάντηση: "Η κάρτα σας δεν έχει σταλεί ακόμη, θα σταλεί άμεσα και θα σας ενημερώσουμε". Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά... ζήτησα να μου δώσουν προιόν αντίστοιχων προδιαγραφών μέχρι να γίνει η αντικατάσταση και μετά από 1ώρα διαπραγματεύσεων μου είπαν να περάσω από το υποκατάστημα για να μου δώσουν. Πήγα και φυσικά μου είπαν ότι "δεν έχουμε καμία κάρτα αντίστοιχων προδιαγραφών στα υποκαταστήματά μας (????), θα σας δώσουμε μια άλλη". Έτσι μου έδωσαν προσωρινά μία 5750 αν θυμάμαι καλά (μάπα, δεν σήκωνε τίποτα, ουσιαστικά σαν να μην είχα PC ήταν, αλλά τουλάχιστον πλέον μπορούσα να δουλέψω, μετά από 2 εβδομάδες που προκάλεσαν ένα shitpile από projects και tasks...). Ή κάρτα αυτή ήταν καινούρια (στο ράφι προς πώληση) και ο υπάλληλος χαρακτηριστικά μου είπε: "Αν μπορείς επέστρεψέ την μας όπως στην δίνουμε, για να μπορέσω να την πουλήσω μετά" - σκεφθείτε τι πουλάνε δηλαδή.

3η Εβδομάδα.
Τίποτα. Ξανά τηλέφωνο, ξανά απάντηση "Θα σταλεί". Η ήδη οξύθυμη φύση μου έχει ήδη πάρει τα ηνία... αλλά προσπαθώ να συγκρατηθώ για να μη γίνω ο γραφικός ελληνάρας που κατεβάζεις όλο το εορτολόγιο μπροστά στα ταμεία.

4η Εβδομάδα
ΤΙΠΟΤΑ. Ε δεν πάει άλλο, μου ξαναλένε ότι θα σταλεί, ζητάω τον υπεύθυνο, αυτός μου λέει πως έχει σταλεί και μου το κλείνει (?????). Ξαναπαίρνω τηλ. απαντάει άλλος υπάλληλος και μου λέει και πάλι ότι δεν έχει σταλεί ακόμη (?????????). Παίρνω στα κεντρικά τους και αρχίζω έναν μακρόσυρτο διάλογο με έναν κλασικό χαρτογιακά μαλάκα που νομίζει ότι η εγκεφαλική του δραστηριότητα είναι υψηλότερη από αυτή ενός καρότου. Καταλήγουμε να επικαλούμε το νόμο (δεν θυμάμαι τώρα αριθμό, αν το χρειαστεί κάποιος ας μου πει να τον βρω) που ορίζει ότι δικαιούμε να ζητήσω ακόμα και χρηματική αποζημίωση στο ακέραιο εάν είναι ελαττωματικό ένα προϊόν, ο τύπος να λέει ότι δεν υπάρχει ο νόμος κλπ. Αποτέλεσμα: "Αν θέλετε, κάντε μας μήνυση, δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο νόμος". Τον ενημερώνω ότι θα κάνω καταγγελία στη Γενική Γραμματεί Καταναλωτών και ότι θα απευθυνθώ και στη Συνήγορο του Πολίτη, ο τύπος λέει "κάνε ότι θες" (πάει και ο πληθυντικός, γίναμε φιλαράκια), τρώει ένα γαμωσταυρίδι (κακώς, αλλά δεν άντεξα άλλο) και τελειώνει εκεί η συζήτηση.

4 1/2 Εβδομάδα
Η ΓΓΚ τους ενημερώνει προφανώς για την καταγγελία, με παίρνουν τηλέφωνο και μέσα στη γλύκα μου λένε ότι η Sapphire μου έστειλε νέα κάρτα και ότι σε λίγες μέρες θα την παραλάβω.

5 Εβδομάδα
Έρχετε η κάρτα, πάω στο υποκατάστημα, μου δίνουν ένα κουτί με την κάρτα μέσα χωρίς συσκευασία, χωρίς βίδες, χωρίς manual, χαρτιά wtv. (αλλά κατά τα άλλα καινούρια ε?). Δε γαμιέται λέω, κάτσε να δούμε αν λειτουργεί τουλάχιστον (επέστρεψα φυσικά και την αναπληρωματική σε άψογη κατάσταση). Γυρίζω σπίτι, πάω να τη βάλω στο κουτί και... Ω! ΘΑΥΜΑ ΜΑ ΤΟΝ ΘΟΡ ΚΑΙ ΜΑ ΤΟΝ ODIN! Για δες, η παλιά μου καρτα! Ακόμα και σημάδι από το βίδωμα στο κουτί έχει! Βρε πως τα φέρνει η τύχη... τουλάχιστον λειτουργεί όμως. Αποφασίζω να την κρατήσω και να μην ξαναπάω πίσω για να κάνω κατασκήνωση μέσα στο κατάστημα δαγκώνοντας στον τένοντα πίσω από τον αστράγαλο όποιον μπαίνει μέσα, καθώς μετά από 5 εβδομάδας περιορισμένης εργασίας το ύψος της στοίβας των projects ξεπερνούσε τα όρη και τα βουνά στα οποία σκαρφαλώνει ο αδερφός Omen.

Ωραίο ε? Αφού γλύτωσα το εγκεφαλικό, δε νομίζω ότι διατρέχω κανέναν κίνδυνο. Έχει περάσει αρκετός καιρός, αλλά ακόμα και τώρα που το έγραφα τσαντίστηκα...
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


Pain wrote:
Μπα, και σε χαρτί να τις έχεις, δεν τους ενδιαφέρει.

Θα παραθέσω την πλήρη εμπειρία μου, όσοι βαριέστε αγνοήστε την, όσοι πρόκειται να αγοράσετε ή έστω το σκέφτεστε, you have been warned. (τα ιντερνετσ βρίθουν από παρόμοια περιστατικά, ένα search για "Πλαίσιο-εγγύηση" θα σας πείσει).

<span class="bbcode_spoiler">Αγόρασα τον περασμένο Οκτώβρη μία GPU (Sapphire HD7870 - από τις λιγότερο εμπνευσμένες αγορές μου είναι η αλήθεια) από υποκατάστημα της Πλαίσιο Computers. Μετά από 6 μήνες η κάρτα παρέδωσε πνεύμα ένα ωραίο πρωινό και με άφησε χωρίς PC καθώς δεν είχα καμία προσωρινή για αντικατάσταση. Πήγα στο Πλαίσιο με την εγγύση στο χέρι, ο υπάλληλος την πήρε και μου είπε πως θα ενημερωθώ σύντομα για τα αποτελέσματα του δικού τους ελέγχου. Σημαντικό: Παρέδωσα την κάρτα με την συσκευασία της, το "manual" της, γενικώς ακριβώς όπως ήταν όταν την αγόρασα.

1η Εβδομάδα.
Μία εβδομάδα αργότερα (????) με ενημέρωσαν πως "Ναι όντως, η κάρτα σας έχει πρόβλημα, την στείλαμε ήδη με RMA στην κατασκευάστρια, θα σας ενημερώσουμε σύντομα".

2η Εβδομάδα.
Καμία απάντηση, κανένα τηλέφωνο. Παίρνω εγώ για να ρωτήσω εάν υπάρχει κανένα νέο για την πορεία αντικατάστασης και λαμβάνω την απάντηση: "Η κάρτα σας δεν έχει σταλεί ακόμη, θα σταλεί άμεσα και θα σας ενημερώσουμε". Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά... ζήτησα να μου δώσουν προιόν αντίστοιχων προδιαγραφών μέχρι να γίνει η αντικατάσταση και μετά από 1ώρα διαπραγματεύσεων μου είπαν να περάσω από το υποκατάστημα για να μου δώσουν. Πήγα και φυσικά μου είπαν ότι "δεν έχουμε καμία κάρτα αντίστοιχων προδιαγραφών στα υποκαταστήματά μας (????), θα σας δώσουμε μια άλλη". Έτσι μου έδωσαν προσωρινά μία 5750 αν θυμάμαι καλά (μάπα, δεν σήκωνε τίποτα, ουσιαστικά σαν να μην είχα PC ήταν, αλλά τουλάχιστον πλέον μπορούσα να δουλέψω, μετά από 2 εβδομάδες που προκάλεσαν ένα shitpile από projects και tasks...). Ή κάρτα αυτή ήταν καινούρια (στο ράφι προς πώληση) και ο υπάλληλος χαρακτηριστικά μου είπε: "Αν μπορείς επέστρεψέ την μας όπως στην δίνουμε, για να μπορέσω να την πουλήσω μετά" - σκεφθείτε τι πουλάνε δηλαδή.

3η Εβδομάδα.
Τίποτα. Ξανά τηλέφωνο, ξανά απάντηση "Θα σταλεί". Η ήδη οξύθυμη φύση μου έχει ήδη πάρει τα ηνία... αλλά προσπαθώ να συγκρατηθώ για να μη γίνω ο γραφικός ελληνάρας που κατεβάζεις όλο το εορτολόγιο μπροστά στα ταμεία.

4η Εβδομάδα
ΤΙΠΟΤΑ. Ε δεν πάει άλλο, μου ξαναλένε ότι θα σταλεί, ζητάω τον υπεύθυνο, αυτός μου λέει πως έχει σταλεί και μου το κλείνει (?????). Ξαναπαίρνω τηλ. απαντάει άλλος υπάλληλος και μου λέει και πάλι ότι δεν έχει σταλεί ακόμη (?????????). Παίρνω στα κεντρικά τους και αρχίζω έναν μακρόσυρτο διάλογο με έναν κλασικό χαρτογιακά μαλάκα που νομίζει ότι η εγκεφαλική του δραστηριότητα είναι υψηλότερη από αυτή ενός καρότου. Καταλήγουμε να επικαλούμε το νόμο (δεν θυμάμαι τώρα αριθμό, αν το χρειαστεί κάποιος ας μου πει να τον βρω) που ορίζει ότι δικαιούμε να ζητήσω ακόμα και χρηματική αποζημίωση στο ακέραιο εάν είναι ελαττωματικό ένα προϊόν, ο τύπος να λέει ότι δεν υπάρχει ο νόμος κλπ. Αποτέλεσμα: "Αν θέλετε, κάντε μας μήνυση, δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο νόμος". Τον ενημερώνω ότι θα κάνω καταγγελία στη Γενική Γραμματεί Καταναλωτών και ότι θα απευθυνθώ και στη Συνήγορο του Πολίτη, ο τύπος λέει "κάνε ότι θες" (πάει και ο πληθυντικός, γίναμε φιλαράκια), τρώει ένα γαμωσταυρίδι (κακώς, αλλά δεν άντεξα άλλο) και τελειώνει εκεί η συζήτηση.

4 1/2 Εβδομάδα
Η ΓΓΚ τους ενημερώνει προφανώς για την καταγγελία, με παίρνουν τηλέφωνο και μέσα στη γλύκα μου λένε ότι η Sapphire μου έστειλε νέα κάρτα και ότι σε λίγες μέρες θα την παραλάβω.

5 Εβδομάδα
Έρχετε η κάρτα, πάω στο υποκατάστημα, μου δίνουν ένα κουτί με την κάρτα μέσα χωρίς συσκευασία, χωρίς βίδες, χωρίς manual, χαρτιά wtv. (αλλά κατά τα άλλα καινούρια ε?). Δε γαμιέται λέω, κάτσε να δούμε αν λειτουργεί τουλάχιστον (επέστρεψα φυσικά και την αναπληρωματική σε άψογη κατάσταση). Γυρίζω σπίτι, πάω να τη βάλω στο κουτί και... Ω! ΘΑΥΜΑ ΜΑ ΤΟΝ ΘΟΡ ΚΑΙ ΜΑ ΤΟΝ ODIN! Για δες, η παλιά μου καρτα! Ακόμα και σημάδι από το βίδωμα στο κουτί έχει! Βρε πως τα φέρνει η τύχη... τουλάχιστον λειτουργεί όμως. Αποφασίζω να την κρατήσω και να μην ξαναπάω πίσω για να κάνω κατασκήνωση μέσα στο κατάστημα δαγκώνοντας στον τένοντα πίσω από τον αστράγαλο όποιον μπαίνει μέσα, καθώς μετά από 5 εβδομάδας περιορισμένης εργασίας το ύψος της στοίβας των projects ξεπερνούσε τα όρη και τα βουνά στα οποία σκαρφαλώνει ο αδερφός Omen.

Ωραίο ε? Αφού γλύτωσα το εγκεφαλικό, δε νομίζω ότι διατρέχω κανέναν κίνδυνο. Έχει περάσει αρκετός καιρός, αλλά ακόμα και τώρα που το έγραφα τσαντίστηκα...</span></blockquote>

Να σε ρωτήσω κάτι; Έτσι διεκδικείς τα δικαιώματα που έχεις ως πολίτης; Αντί να σου δώσουν καινούργια, σου έδωσαν την παλιά, αφού πρώτα την αντικατέστησαν με ένα σαφέστατα υποδεέστερο προιόν, σου έκαναν τα νεύρα κρόσια, και το μόνο που λες είναι "ευτυχώς που δουλεύει; Μα όποτε το θυμάμαι το πιεσόμετρο γράφει Michelin;"

Δεν στην λέω, μα ακριβώς αυτό βλέπουν οι εταιρίες και μας έχουν χεσμεντέν.

Εγώ είχα πάρει laptop (μην ρωτάτε, όλοι έχουμε στιγμές αδυναμίας), το οποίο δεν δούλεψε ποτέ λόγω προβληματικής mobo. Την επόμενη μέρα έκανα αναστροφή πώλησης, κάτι πήγαν να πούνε, αλλά μάλλον γυάλιζε το μάτι μου, πήρα τα λεφτά μου πίσω, και τελείωσε το θέμα. Σιγά μην τους κάνω την χάρη. Δεν χρειάζονται τηλέφωνα, πας εκεί και τους τα λες, χωρίς πολλά πολλά.

 
Top Bottom