What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ανανέωση εγγύησης μετά από αντικατάσταση ελλατωματικου προιόντος

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Κοίτα έκανα καταγγελία στη ΓΓΚ, στον Συνήγορο, απευθύνθηκα και σε φίλο δικηγόρο αλλά και η δική του άποψη ήταν ότι δεν αξίζει για 180 ευρώ να πληρώσεις περισσότερα για μηνήσεις κλπ. Σίγουρα δεν βάζεις κανέναν στη θέση του, και πραγματικά αν είχα την οικονομική δυνατότηρα θα το κυνηγούσα. Αλλά δεδομένων των συνθηκών και του ότι μπορεί να με τρέχανε για violent assault σε κανέναν μαλάκα εκεί μέσα... είπα να κάνω λίγο πίσω. I know, shame on me, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις που ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει λογική, μόνο η βία είναι η λύση και δηστυχώς οι νόμοι αυτής της κοινωνίας είναι με το μέρος του "κακομοίρη που του έσπασαν τα γόνατα".

Το ξέρω ότι δεν αποσκοπείς στο να με κράξεις, αν και να με έκραζες δίκιο θα είχες, το ίδιο θα έκανα και εγώ αν διάβαζα την ίδια ιστορία από άλλον. Αλλά τελικά αν δεν μπεις στο χορό...
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,332
Από το μπακάλικο που λέγεται πλαίσιο δεν βρίσκω λόγο να αγοράσεις το οτιδήποτε. Οι βίδες, μάνιουαλ κτλπ φαγώθηκανσ το δρόμο από τον οδηγό του φορτηγού επειδή δεν είχε βρώμικο εκεί κοντά? Και δηαλδή αν αυτό το σημάδι που λες ότι έκανες στην κάρτα το είχε μια δικιά μου καινούργια και μου έκαναν τους ανήξερους θα έφταιγα μετά αν τους την τάιζα με ποντικοφάρμακο?

Γείτονας που δεν είχε ίντερνετ ήρθε σε εμένα και παρήγγειλε από το πλαίσιο καρέκλα γραφείου. Τον χρεώσανε κανονικά αλλά του στείλανε μόνο τα μπράτσα :trollface: Θα κοντεύει χρόνος τώρα κι ακόμη πάνω με τα μπράτσα είναι, αφού δεν αναγνωρίζουν καμία ευθήνη και όπως είπε ο συνάδελφος πειν δεν αξίζει σε δύσκολους καιρούς να σπρώξεις τόσα λεφτά σε δικηγόρους. Θα τον ψήσω βέβαια μόλις το ξανακάψουν να πάει για πλιάτσικο καρέκλας <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

<span class="bbcode_spoiler">Φαντασού τώρα να σπάσουν το Πλαίσιο πάλι, να πας μέσα να στήσεις νεο gaming tower και να είναι όλα από τέτοιου είδους περιπτώσεις σαν του πειν :facepalm: </span>
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,544
Δεν ξέρω γιατί είχες τόση μεγάλη ταλαιπωρία με RMA και το συγκεκριμένο κατάστημα. Χωρίς καμιά διάθεση να χαϊδέψω αυτιά (δεν έχω λόγο άλλωστε και έχω σταματήσει να αγοράζω από εκεί hardware εδώ και 2 χρόνια), όταν είχα παρόμοιο πρόβλημα, με εξυπηρέτησαν χωρίς πολλά πολλά.

Συγκεκριμένα, είχα μια GTX 275, η οποία ύστερα από ένα χρονικό διάστημα λειτουργίας (από δέκα λεπτά έως μισή ώρα) σταματούσε να δίνει σήμα στην οθόνη. Αυτό συνέβαινε μόνο σε καταστάσεις που η κάρτα "πιεζόταν" (gaming δηλαδή) και ποτέ στο desktop. Οταν τη πήγα για έλεγχο (με μισή καρδιά, γιατί δεν περίμενα να εντοπίσουν το πρόβλημα), ύστερα από δύο μέρες με παίρνουν τηλέφωνο και μου επιβεβαιώνουν ότι η κάρτα έχει όντως πρόβλημα. Καθώς είχε σταματήσει η παραγωγή της 275, μου έδωσαν μια GTX 460 (τεχνικά ανώτερη δηλαδή), κανονικά σφραγισμένη.

Τώρα, αν στο διάστημα αυτό των 2 ετών άλλαξαν τόσα πολλά στη πολιτική τους, τι να πω...
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
<b>Σημείωση:</b> Τα ηχεία για τα οποία έγινε όλο το μπάχαλο κόστιζουν...30 ευρώ αλλά είναι το γαμώτο, τρελαίνομαι όταν πάνε να με ρίξουν.

Μια φορά είχα επιστρέψει μία καινούρια LG οθόνη της δουλειάς στο service του Πλαίσιου στην Αθήνα προκειμένου να μου δώσουν άλλη (το γνωστό 0 καμένο pixel της LG). Ξέρετε τι έκανε ο υπάλληλος; Άρχισε να πατάει το καμένο/κολλημένο πίξελ με το δάχτυλο για να ξεκολλήσει. Και όταν του είπα "τι ακριβώς κάνεις φίλε; Τη στέλνεις πίσω και μου δίνεις άλλη τώρα" με κοιτούσε σα χάνος.
Από την άλλη με το Πλαίσιο Κηφισιάς δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
H αλήθεια είναι ότι παλιότερα είχαν πολιτική άμεσης αντικατάστασης, την οποία εφάρμοζαν στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλά και πάλι απατεώνες ήταν.

Όταν τον παλιό καλό καιρό είχαμε ξεκινήσει με τον Omen να παίζουμε Age of Conan, είχα παραγγείλει την Collectors από Πλαίσιο. Στην προσφορά περιεχόταν και μία κάρτα game time ΕΠΙΠΛΕΟΝ. Η κάρτα αυτή δεν ήρθε ποτέ, και φυσικά κανένας κωδικός. Τους είχα ρωτήσει θυμάμαι τι είχε γίνει και μου είχαν πει πως θα λάμβανα τον κωδικό όταν θα τέλειωνε η active συνδρομή μου. Φυσικά ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο και εννοείτε πως δεν μου ξαναπάντησαν ποτε σε mail επί του θέματος. Το είχα κρατήσει στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά επειδή γενικώς μου αρέσει να δίνω την ευκαιρία σε όλους να αποδείξουν αν αξίζουν τον σεβασμό μου και μια νορμαλ αντιμετώπιση, είπα μετά από τόσα χρόνια να ξαναδοκιμάσω να παραγγείλω από αυτούς. Έγινε αυτό που περιέγραψα παραπάνω επομένως μάλλον απέδειξαν τι αξίζουν να πάρουν από εμένα...

Α, και ένα "easter egg". Σε κάποια φάση είχα ρωτήσει το τσουτσέκι (ναι, αυτό που τελικά γαμωσταύρισα) αν πιστεύουν πως εγώ ή οποιοσδήποτε από το άμεσο περιβάλλον μου πρόκειται να ξανα αγοράσει το οτιδήποτε από αυτούς μετά την απαίσια συμπεριφορά/εξυπηρέτησή τους η απάντηση ήταν: "Φυσικά, αφού είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα και το ξέρετε".

Όπως έλεγε και ένας συμφοιτητής κάποτε: "Και μαλάκας, και λεβέντης, καραμπουζουκλής και αφέντης". Σκατά στον ομαδικό τάφο τους.
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Είμαι σε παρόμοια φάση με τα ηχεία που αγόρασα πριν μια εβδομάδα από το eshop.
Τα είχα παραγγείλει μέσω ιντερνετ, ήρθαν στο υποκατάστημα και πήγα και τα πήρα. Φτάνω σπίτι, τα ανοίγω και ωπ, το subwoofer είχε χτύπημα στην μια γωνία και όχι επιφανειακό, είχε γίνει στρογγυλή η γωνία. Ολοφάνερο χτύπημα από τη μεταφορά (το οποίο φαινόταν και στο κουτί, είχε σημάδι στη γωνία αλλά δεν το πρόσεξα όταν το παρέλαβα).
Αμέσως φωτογραφία το χτύπημα, την απόδειξη και το serial number και καπάκι email στην creative με την υπόθεση.

Ξαναπακέταρα επιτόπου και τα πήγα στο eshop για να δούμε τι θα γίνει. Ο υπάλληλος πολύ ευγενικός γενικά, ανοίγει το κουτί και αφού εξέτασε, με πάρα πολύ προσοχή είναι η αλήθεια, όλα τα ηχεία μου λέει έχει χτυπηθεί κατά τη μεταφορά.. Πςς λέω είσαι τρομερός...
Όμως μου λέει δεν νομίζω να καλύπτονται από εγγύηση γιατί δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν το κάνατε εσείς. Το καταλαβαίνω του λέω αλλά έτσι έγιναν τα πράγματα και δεν το έκανα εγώ. "Δεν μπορείτε να το αποδείξετε" μου ξαναλέει και δεν νομίζω να σας καλύψει η εταιρεία. Επίσης λέει, το χτύπημα είναι μάλλον επιφανειακό και τα ηχεία λειτουργούν μια χαρά. Κρατήστε τα για να μην μπλέξετε παραπάνω μου λέει... :facepalm:
Λέω, φανερά εκνευρισμένος, δεν νομίζω κανένας να κράταγε χτυπημένο προϊόν εφόσον δεν φταίει, όσο μικρό ή όσο και αν δεν επηρεάζει τη λειτουργία το χτύπημα. Θέλω να συνεχίσω τη διαδικασία της επιστροφής. Καλαααα μην εκνευρίζεστε μου λέει.. Τελικά τα ηχεία επιστράφηκαν και μια βδομάδα μετά ακόμα περιμένω τηλέφωνο για να μου πουν τι θα κάνουν...

Στο μεταξύ, η creative απάντησε άμεσα και μου είπε ότι τα ηχεία πρέπει να αντικατασταθούν από το κατάστημα που αγοράστηκαν, αλλιώς θα τα αντικαταστήσει η ίδια, στέλνοντας μου καινούρια από τα κεντρικά τους και ζήτησαν και συγνώμη... Απλά και όμορφα..

Δεν αμφιβάλλω οτι θα μου τα αντικαταστήσει το eshop, αλλά το θέμα είναι η συμπεριφορά και το πως σε βλέπουν. Μπορούσε ο υπάλληλος να κάνει τη δουλειά του όμορφα και ωραία, χωρίς να προσπαθεί να με πείσει να κάνω αυτό που λέει επειδή νομίζει οτι έχει δίκιο..
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Πολλές φορές είναι και θέμα υπαλλήλου η αλήθεια είναι. Αν δεν βγάλεις άκρη, πάρε στα κεντρικά τους, συνήθως είναι εξυπηρετικοί (μέχρι αποδείξεως του εναντίου)
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Αν δεν βγάλω άκρη θα εκτυπώσω τη συνομιλία που είχα με την creative και θα πάω να τους την τρίψω στη μουράκλα τους..... :spiteful:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,845
Φίλε Ελέσαρ, εχτές κατά διαβολική σύμπτωση πέτυχα αυτό στο youtube
https://www.youtube.com/watch?v=UVZhVxSbaEs
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,598
απο την σοφια που αποκομιζουμε απο τουτο το θεμα, προτεινω να γινει ενα καρφιτσωμενο θεμα, για την σχεση που μπορουμενα εχουμε με το μαγαζι, αφου παθουμε ζημια.
νομοθεσιες, τηλεφωνα καταναλωτων, ενεργειες που μπορουμε να κανουμε κτλ
να μπορουμε να κανουμε μια εκτυπωση την νομοθεσια που μας ενδιαφερει για να την τριψουμε σε οποιον χρειαστει.

με eshop ουτε εγω ειχα ποτε προβλημα. ενα repeater τους επεστρεψα και ναι μεν τους πηρε δυο εβδομαδες, αλλα μου εστειλαν sms για να παω να το παραλαβω. δεν με κουρασαν καθολου για να το παρουν πισω. το μονο που τσεκαραν ηταν αν το ανοιξα για να δω τα επιφανειακης στηριξης <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
αυτο που μου εδωσαν εχει αλλο προβλημα αλλα δεν φταινε αυτοι.
καποια στιγμη θα το επιστρεψω και αυτο. εχει χρονια εγγυηση <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Για το e-shop, εγώ απ' την άλλη έχω να πω τα αντίθετα απ' τον Βαγγέλη. Πέρα απ' το ότι είναι πάρα πολύ γρήγοροι, μια φορά που είχα αγοράσει ένα ελαττωματικό προιόν όπως αποδείχθηκε, επδ δεν είχαν ίδιο μου έδωσαν τα λεφτά μου πίσω. Χωρίς φωνές και παρακάλια. Αφού το γράφουν στο site τους, ο υπάλληλος έκανε το αυτονόητο.
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Παλιότερα στο eshop, σε μια επιστροφή ελαττωματικής μητρικής, η αντικατάσταση έγινε πάρα πολύ γρήγορα. Μπορεί ο υπάλληλος στο συγκεκριμένο κατάστημα να είναι "κάπως". Το παράπονο το έκανα για το συγκεκριμένο συμβάν, όχι για το eshop γενικότερα. Είμαι χρόνια πελάτης και πολύ ευχαριστημένος.
 
Top Bottom