What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Αναβάθμιση Η/Υ, λίγη βοήθεια

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
Καλησπέρα σας,
Ένας φίλος μου πρότεινε το site σας για να πάρω κάποια στοιχεία σχετικά με την αναβάθμιση του Η/Υ μου. Χωρίς να είμαι γνώστης των πραγμάτων (δεν παρακολουθώ την εξέλιξη και μπορώ παρά μόνο να εμπιστευθώ διάφορα reviews καθώς δεν έχω τις γνώσεις), και όσο περισσότερο ψάχνω, τόσο πιο χαμένος νιώθω.

Να μπω στο ψητό. Έχοντας ένα μικρό badget (700 euro προσωπικά είναι πολλά), θέλω να αναβαθμίσω τον ήδη υπάρχοντα Η/Υ μου πενταετίας.

Current Spec
CPU : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.4ghz
GPU : GeForce 8800GT 512mb
Mobo: Asrock 4Core1600P35-WiFi
PsU : Corsair TX750W
Ram: Corsair DDR2 2x2gb @500mhz
(Αν χρειάζονται κάποια έξτρα στοιχεία πείτε μου να τα αναφέρω)

Τώρα η λογική που σκέφτομαι την αναβάθμιση (gamer παίζω κυρίως WoW), είναι CPU->GPU->Mobo->RaM
Σε τιμή 600 ευρώ από το ίδιο κατάστημα έχω βρει τα εξής :
CPU : i5 3570k @ 3.4ghz (3.8turbo) 6m cache @ 220eur
GPU :Gigabyte GeForce GTX 660 2GB GDDR5 GV-N660OC-2GD @225eur
Mobo : Asus P8Z77-M @107eur
RAM : Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz @55eur

Ως εδώ είμαι εντός badget (607 ευρώ) , και πολλαπλάσιας απόδοσης από τον ήδη υπάρχων. Οι απορίες μου είναι :
1.) Θα υπάρχει συμβατότητα ,ή θα ψάχνω τρύπα να κρυφτώ? (new+old)
2.) Σαν γενική απόδοση τιμής (όλα από το ίδιο κατάστημα), είναι εντάξει ή θα μπορούσα να πάρω κάτι άλλο με καλύτερη απόδοση στην ίδια τιμή
παράδειγμα ο i5 3570k είναι σεβαστός ή θα πρέπει να βάλω 100 ευρώ επιπλέον για έναν i7 3770k.
Ή αντί για την 660OC να πάω στην 660ti ?
H Asus από μία πρώτη ματιά φαίνεται τίμια (είχα βρει κάποιες άλλες : (Asrock Socket 1155 H77 Pro4-M kai Gigabyte Socket 1155 GA-Z77M-D3H οι οποίες αποδείχτηκαν mirco AtX και δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να τις επιλέξω αντί της ASUS).
3.) Πρέπει να πάρω κάποια καλώδια σύνδεσης, θα έχουν τα καινούργια, ή καλύπτομαι με τα ήδη υπάρχοντα (καμία ιδέα περί χτίσιμο Η/Υ, αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που μου προτάθηκε το site σας.)

Συγγνώμη για το μεγάλο και κουραστικό Post, έγινε πολύ μεγαλύτερο από ότι περίμενα και δεν κάλυψα όλες τις απορίες μου. Κάθε γνώμη και πρόταση δεκτή, και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον/ βοήθειά σας.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Αν και θα στα γράψουν οι Νίτρος και Μάνος αναλυτικά και επιστημονικά, με μια πρώτη ματιά, καλά είσαι, ασυμβατότητες μη φοβάσαι, καθώς ουσιαστικά αλλάζεις όλο σου το PC.

(Νέα MOBO+CPU+GPU = Ολική αναβάθμιση ουσιαστικά).

Καλώδια και κρεμαντζάλια τέτοια έχει το κάθε εξάρτημα τα δικά του, no worries.

Σε τίμες, βεβαιώσου ότι είδες τα εξαρτήματα όλα στο skrountz.gr και πάρε το καθένα από το κατάστημα που δίνει την καλύτερη τιμή.

Ο i5 για gaming είναι ό,τι πεις, ο i7 είναι overkill και έχει νόημα μόνο αν κάνεις βαριά επεξεργασία βίντεο/multithreading και τέτοια κόλπα. Για το gaming το επιούσιο ο i5 είναι και φτηνότερος και ίδιας ουσιαστικά απόδοσης με τον i7.

Τέλος, σε κάρτα γραφικών, προτείνω ανεπιφύλακτα μια 660Ti ή, ιδανικά και αν το σηκώνει η τσέπη σου, μια 670 η οποία θα σε κρατήσει μάγκα μεγάλο και δίχως ανάγκη αναβάθμισης για την επόμενη 5ετία ουσιαστικά. Ήδη, από το ανακοινωμένο PS4 είσαι χιλιετίες μπροστά με αυτό το setup <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Από τιμές, κοίταξα μέσω skroutz, και βρήκα ένα site καταστήματος το οποίο τα έχει όλα αυτά (μερικά σε μεγαλύτερη τιμή από άλλα, προτιμώ όμως να τα πάρω όλα από ένα κατάστημα για να μου έρθουν όλα μαζί.Λογικά θα μου έρθει ελάχιστα πιο ακριβά αν υποθέσω ότι δεν θα χρειαστώ να πληρώσω έξτρα μεταφορικά. (και είναι μπέρδεμα να περιμένω 4 διαφορετικές παραδόσεις). Και εγώ ξεκίνησα να ψάχνω καταρχήν για 660ti (δεν είμαι γνώστης του OC και θα προτιμούσα μια ήδη εργοστασιακά), όμως μέσω skroytz είδα ότι της 660OC φαίνεται καλύτερη της 660ti από άποψη τιμής απόδοσης.Προς το παρόν δεν μπορώ να εντοπίσω κάποια παγίδα (ι 670 μου φαίνεται πιο ακριβή αφού δεν θα τολμήσω να την κάνω OC μόνος μου στο μέλλον, οπότε θα έχω ίδια απόδοση σε μεγαλύτερο κόστος σχετικά). Σου παραθέτω 2 skroytz links gigabyte 660OC kai 660ti :
http://www.skroutz.gr/s/2348518/Gigabyte-GeForce-GTX660-2GB-OC.html
http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=most-popular&keyphrase=660ti

Αν δεν υπάρχει κάποια παγίδα στην ψύξη ή στην κατασκευή της gigabyte, μου φαίνεται καλύτερη επιλογή.

Οπότε για να ξαναθέσω τις απορίες μου
Κατέληξα μάλλον στον i5 3570k προς το παρόν
Τις κάρτες που προανέφερα (με τα δεδομένα μου βλέπω τείνω στην gibabyte εκτός αν γνωρίζετε κάποια παγίδα που μπορεί να έχει.)
Και γενικά δεν μπορώ να αποφασίσω για μία mobo. Το μοντέλο της Asus που προανέφερα (Asus P8Z77-M) μου φαίνεται αρκετή αν και έχω ένα ερωτηματικό αν θα έπρεπε να διαθέσω έξτρα 30 ευρώ για την Pro version η οποία διαθέτει μία έξτρα PCI-Ε x16 θύρα, αν και αυτή δεν την έχει το συγκεκριμένο κατάστημα (Asus P8Z77-M Pro).
http://www.skroutz.gr/s/1655742/Asus-P8Z77-M.html
http://www.skroutz.gr/s/1671840/Asus-P8Z77-M-Pro.html
Αλλά γενικότερα επειδή δεν έχω γνώση θα μπορούσα να δεχτώ οποιαδήποτε αντιπρόταση θα μπορούσατε να μου κάνετε
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,420
Πριν προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες της αναβάθμισης, θέλω να σου κάνω την εξής ερώτηση: για ποιο λόγο σκέφτεσαι να κάνεις αναβάθμιση; Ρωτώ γιατί λες οτι παίζεις κυρίως World of Warcraft, το οποίο δε θέλει μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Παίζεις και άλλα gamers στα οποία αντιμετωπίζεις προβλήματα; Πες μας μερικά παραδείγματα.

Υποθέτοντας ότι ασχολείσαι και με άλλα games, τότε σίγουρα θα χρειαστεί κάποια αναβάθμιση αφού η 8800gt είναι πλέον αρκετά παλιά για gaming σε υψηλότερες αναλύσεις. Ωστόσο, γνώμη μου είναι οτι θα πρέπει να προσανατολιστείς στην αγορά μιας σχετικά φθηνής κάρτας γραφικών για την ώρα, αφήνοντας τις δραστικές αναβαθμίσεις και αργότερα.

Είχα γράψει ένα άρθρο πριν από λίγο καιρό, αν έχεις χρόνο http://www.ragequit.gr/hardware/item/to-timing" class="bbcode_url">ρίξε μια ματιά. Αυτή την εποχή θα απέτρεπα τους πάντες από κάποια μεγάλη αναβάθμιση, βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο.
 

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Καταρχήν, αναβάθμιση θέλω να κάνω κυρίως λόγω παλαιότητας και αρκετής χρήσης του συστήματος. Αν και το καθαρίζω εσωτερικά τακτικά, τρέχω προγράμματα για ιούς, συντήρησης (PC tools perfomance toolkit κτλ), δεν το προσέχω καθόλου από άποψη περιορισμού χρήσης, εννοώντας ότι έχει δουλέψει ατελείωτες ώρες, χωρίς συμβιβασμούς σε χρόνο ξεκούρασης . Για αυτό νομίζω ότι φαίνεται να έχει πέσει η απόδοση του ,χρόνοι loading, reboot, κολλάει όταν ανοίγω μερικά πράγματα ταυτόχρονα (παιχνίδι με skype και chrome για παράδειγμα, και κυρίως τα loading screens είναι εντελώς τυχαία (την μία γρήγορο την άλλη πολύ αργό). Δοκίμασα να αλλάξω μνήμες, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Γενικότερα μου φαίνεται ότι δείχνει σημάδια γήρανσης αν καταλαβαίνεις πως το εννοώ.
Ναι, γενικότερα θα παίξω και θα δοκιμάσω διάφορα παιχνίδια (έχω γραφτεί και συμμετάσχει σε διάφορες beta εκδόσεις παιχνιδιών εκτός των άλλων. Απλά το WoW είναι το πιο σταθερό παιχνίδι από άποψης χρόνου ενασχόλησης. Για παράδειγμα, και Lol, Dota 2, Dragon Age :Origins, Dragon Age 2, Call of Duty :MW3, Diablo 3, Aion είναι κάποια από τα παιχνίδια θα ασχοληθώ κατα περιόδους όταν βαρεθώ προσωρινά το WoW. Επίσης σκέφτομαι να δοκιμάσω για λίγο καιρό το Guild Wars2 α, και περιμένω πως και πως την εμφάνιση το Blade & Soul στην Ευρώπη. Αν η Gigabyte 660OC και ένας I5 3570k μου δώσει τώρα την δυνατότητα να παίζω αυτά τα παιχνίδια σε μέγιστη ποιότητα, και τα παιχνίδια της επόμενης 4ετίας σε αρκετά σεβαστό επίπεδο θα είμαι ευχαριστημένος. Παράδειγμα, μόλις είχα πάρει το PC μου 5 χρόνια πριν, δεν χρειαζόταν να περιοριστώ σε γραφικά σε κανένα παιχνίδι, ακόμα και το Crysis μπόρεσα να το ευχαριστηθώ σε High graphics configuration . Αυτή τη στιγμή το Wow to τρέχω όλα στο low και direct X 9, καθώς το 11 μου φαίνεται ότι περιορίζει τα fps μου. Μπορώ να το τρέξω και σε normal, αλλά πολλές φορές θα έχω μείωση στα fps και στο refresh rate (αν καταλαβαίνω σωστά).

Το άρθρο σου περί αναβάθμισης το διάβασα εχθές, απλά δεν νομίζω να έχω στο μέλλον το badget να πάρω τα καινούργια που θα βγουν, απλά δεν ξέρω αν παράδειγμα περιμένω μέχρι το Πάσχα κατα πόσο θα έχουν πέσει οι τιμές ή θα έχει κυκλοφορήσει κάτι καινούργιας γενιάς στο badget μου, (και τότε δεν θα μπορέσω να διαθέσω παραπάνω λεφτά, ακριβώς τα ίδια θα είναι).

Τώρα παρόλο του ενθουσιασμού που έχω (της τόσο μεγάλης διαφοράς παλιού με καινούργιο) και κατά πόσες φορές καλύτερη απόδοση θα έχω, πιστεύω ότι θα μπορούσα να περιμένω 2-3 μήνες ακόμα από την στιγμή που είναι συμβουλή κάποιου γνώστη επί του θέματος, Απλά αφού το badget ήταν και θα είναι το παρών, δεν ξέρω πόσο θα με επηρεάσει
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
Συνέχεια σε μεταβατική περίοδο είμαστε. Τα specs του Playstation 4 είναι ήδη γνωστά, και nothing to write home about που έλεγε και η γιαγία μου όταν σαλαγούσε τα γίδια. Από τα υπόλοιπα (Steambox, Haswell με καλύτερα intergrated γραφικά (omg, πάω να αναβαθμίσω την 570GTX μου τώρα, μη τυχόν και βγάζει η IGP του Haswell παραπάνω fps στο Crysis 3 :trollface: )), τίποτα δε θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό ένα δυνατό PC σαν αυτό που πάει να στήσει ο pitakos.

Το μόνο που θεωρώ πως μπορεί να συμβεί λόγω των νέων κονσολών, είναι σχετικά σύντομα (μέσα στο 2014) τα 8GB RAM να αρχίσουν να φαίνονται λίγα για ένα gaming PC. Μέχρι εκεί όμως.

Pitako, άποψη μου, go for it ακριβώς όπως το έστησες στο αρχικό post, και αν περισσεύουν, πρόσθεσε ένα SSD 120GB για λειτουργικό(το οποίο πρέπει να είναι 64-bit για να μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα 8GB RAM που πας να βάλεις), προγράμματα και μερικά games (http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31967&cat=6&sub=0&pmanuf=21&sort=undefined&step=undefined" class="bbcode_url">αυτόν ή http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32533&cat=6&sub=0&pmanuf=373&sort=undefined&step=undefined" class="bbcode_url">αυτόν, και αν συναρμολογήσεις το PC μόνος, βεβαιώσου πως θα το συνδέσεις σε SATA3 υποδοχή της μητρικής.)

Μη τρελαθούμε πως υπάρχει περίπτωση ένα τέτοιο PC να τα βρει σκούρα με οποιοδήποτε game κυκλοφορήσει την επόμενη 3ετία σε 1920x1080 ανάλυση, και παραπάνω αν δεν είναι και πολύ των AAA τίτλων ή δεν τον πειράζει να ρίξει λίγο τις ρυθμίσεις στα γραφικά.

Α, και οι τρεις μητρικές που δίνεις Llink είναι mATX, και η Asus. Αυτό δε χρειάζεται να σε απασχολεί από άποψη δυνατοτήτων της μητρικής, βεβαιώσου μόνο πως δεν έχεις κάποιο πανάρχαιο κουτί που δεν μπορεί να τη δεχτεί (από σημαντικές πληροφορίες, μόνο τι PC case έχεις δεν ανέφερες στο αρχικό σου post).
 

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
Δυστυχώς δεν το ανέφερα γιατί δεν ξέρω πιο έχω (δεν είχα βάλει κάποιο ονομαστικά το είχα αφήσει στη κρίση της εταιρείας braintrust που είχα παραγγείλει το pc εκείνο το καιρό). Οπότε είναι ένα απλό συμβατικό κουτί στην καλύτερη περίπτωση. Είχα σκεφτεί πριν λίγο καιρό να επενδύσω σε ένα full tower, μιας και από άποψη κόστους/χρόνου είναι η καλύτερη επένδυση (δεν είχα το μυαλό να το σκεφτώ τότε), αλλά αυτήν την εποχή σκέφτομαι να διαθέσω τα λεφτά σε αναβάθμιση επιδόσεων μιας και είμαι αρκετά πίσω. Γενικότερα, δεν θα ενοχληθώ αν δεν μπορέσω σε 3-4 χρόνια από τώρα να παίξω ένα παιχνίδι νέας γενιάς σε full graphics, έχω ωριμάσει σαν gamer ώστε να ευχαριστηθώ το παιχνίδι για το τι έχει να προσφέρει πέρα του οπτικού. Όπως είπα και πριν, συμβιβάζομαι να ρίχνω τις ρυθμίσεις όσο περνάει ο καιρός, όπως κάνω τόσο καιρό με το παρόν pc.

Όσο για SSD, δεν είμαι σίγουρος ακόμα και θα προτιμούσα να κρατήσω και στην άκρη μερικά λεφτά για μία περίπτωση ανάγκης (του αρχικού post είναι στα περί 600 ευρώ με badget 700 ευρώ), 100 ευρώ για μια περίπτωσης στραβής είναι καλά πιστεύω( Κάψιμο ram, hdd, PSU χτύπα ξύλο). ίσως να πήγαινα για ένα full tower πριν πάω σε έναν νέο σκληρό
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,441
Να ρωτήσω το εξής. Format έχεις κάνει ποτέ στο PC που έχεις ήδη; Αν ναι, πριν πόσο καιρό; Γιατί και εγώ, όταν έπαιζα WoW, δεν τηρούσα τον κανόνα format 1 φορά το χρόνο.
 

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
H αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει format γύρω στον 1.5 χρόνο και αυτό επειδή είχα χάσει τα cd μου σε μία μετακόμιση , και δεν ασχολήθηκα να βρω άλλα...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
Τότε ίσως να είναι καλύτερα να πάρεις μια full ATX μητρική ακόμα και αν κοστίζει λίγο παραπάνω, γιατί αν το κουτί είναι πάνω απο 5ετίας και "του κιλού", ίσως (όχι μεγάλη πιθανότητα, αλλά υπάρχει) να μην είναι συμβατό με mATX μητρικές.

Επίσης, 99,9% δεν θα έχει internal 2.5" drive slot, που σημαίνει πως αν τελικά πάρεις έναν SSD, θα πρέπει να ζητήσεις κάποιο kit που να επιτρέπει την τοποθέτησή του σε κλασικό hard drive slot.
 

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
Ωραία, πολύ χρήσιμο αυτό σε ευχαριστώ θα το ελέγξω. Όσο για τον ssd, όπως είπα θα είναι ίσως αργότερα από το tower στο μέλλον, και νομίζω τα καινούργια έχουν από μόνα τους βάσεις από 3.5'' σε 2.5''

Edit:

H ίδια σχεδόν κάρτα της Asus σε ATX P8Z77-V LX2
Πιστεύεις ότι είναι εντάξει να αλλάξω σε αυτή ?
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Να ξεκινήσουμε από το πιο ουσιώδες φίλε μου;
Γνωρίζεις μήπως ποιο τροφοδοτικό διαθέτεις;

***edit***

Sorry, τώρα το είδα στην περιγραφή του συστήματός σου.
 

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
Ναι φίλε manos426f,

Το έχω στα στοιχεία στο πρώτο post. Είναι της Corsair to TX750W
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Οπότε αυτό το κρατάς και πάμε παρακάτω.
Να θεωρήσουμε ότι το budget μπορεί να φτάσει τα 700 ευρώ;
Επίσης σε αυτά τα λεφτά θα πρέπει να υπολογίσουμε και αμοιβή κάποιου που θα κάνει τη συναρμολόγηση;
 

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
Ναι πρέπει να είναι μέχρι 700 ευρώ όπως ανέφερα, αλλά αν φτάσει τα 600 και κρατήσω 100ρια για μία ώρα ανάγκης, ακόμα καλύτερα, Πάντως 700 ευρώ είναι το όριο.
Όσο για την συναρμολόγηση, θα με βοηθήσει ένας φίλος μου, οπότε όχι.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Πολύ ωραία.
Δεύτερη ερώτηση: Θες οπωσδήποτε CPU-GPU να είναι από Intel και nVidia αντίστοιχα;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
Τα νεότερα ναι, πρακτικά όλα, αλλά κυκλοφορούν ακόμα πολλά εξαιρετικά κατά τα άλλα κουτιά που έχουν σχεδιαστεί 2-3 χρόνια παλιότερα και δεν έχουν, τότε θεωρούνταν high-end feature.

Να πω εδώ μιας και σε βλέπω να ψήνεσαι για νέο case, πως η ανάγκη και η χρηστικότητα των Full Tower κουτιών έχει μειωθεί δραστικά. Το hardware όσο πάει γίνεται πιο μικρό και λιγότερο ενεργοβόρο, ενώ τα midi κουτιά έχουν πλέον της Παναγιάς τα μάτια από δυνατότητες παραμετροποίησης, cable management, θέσεις για SSD και υδρόψυξη, 2-3 ανεμηστήρες και θέσεις για άλλους τόσους τουλάχιστον, και ένα σωρό άλλα. Όλα αυτά σε κουτιά με κόστος 80 εως 100 ευρώ, ενώ μπορείς να βρείς πολύ καλές προτάσεις και με 50-60. Επειδή το κουτί είναι αρκετά και θέμα γούστου στο look, δε θα κάνω τώρα συγκεκριμένες προτάσεις, μόνο να τονίσω πως δεν είναι αναγκη να πάρεις οπωσδήποτε full tower που ή θα είναι ακριβότερο ή θα υπολείπεται σε ποιότητα σε αυτά τα λεφτά.
 

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
@ manos426f
Ναι, θα προτιμούσα nvidia και intel, γιατί μόνο αυτές έχω δουλέψει, αλλά αν πιστεύεις ότι είναι τόσο ανώτερη η AMD, θα μπορούσα να στραφώ προς τα εκεί.Δεν θα με θεωρούσα fanboy, απλά προτιμώ κάτι που έχω δουλέψει στο παρελθόν.

@Great0ldOne

Ναι γενικότερα θέλω ένα tower, αλλά θα αργήσει να γίνει, οπότε δεν θέλω να μπερδευτώ περαιτέρω. Ίσως όταν έρθει αυτή η στιγμή (προς το καλοκαίρι υπολογίζω σε μία αλλαγή κουτιού και ssd, να σου στείλω ένα pm για προτάσεις/ παρατηρήσεις

Εdit: Καταλαβαίνω ότι είναι ανάποδο να προσπαθήσω να στήσω ένα pc σε ένα παλιό tower αντί να επιλέξω ένα καινούργιο και να τελειώνω μία και καλή, απλά δεν θέλω να το βάλω στην άμεση προτεραιότητα γιατί ίσως αναγκαστώ να κάνω συμβιβασμούς σε hardware για να πιέσω το badget, ενώ στην προκειμένη με καίει η hardware αναβάθμιση
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Λοιπόν, κοίταξε να δεις.
Επειδή σε ένα forum, σε κάθε forum ουσιαστικά, με δέκα άτομα να συζητήσεις πιθανώς δέκα διαφορετικές γνώμες θα πάρεις, θεώρησε τη δική μου ως την ενδέκατη, βασισμένη σε αυτά που ανέφερες παραπάνω, στις ανάγκες δηλαδή που δείχνεις ότι έχεις ως χρήστης (είδος παιχνιδιών, απαιτήσεις σε γραφικό τομέα, ενασχόληση με overclocking ή όχι κτλ) και -κυρίως- με σεβασμό στο οικονομικό ζήτημα και με επίγνωση του ότι τα χρήματα δεν τα σκορπάμε -ειδικά τη σήμερον ημέρα- από εδώ και από εκεί και σε αγορές που ίσως αποδειχθούν άσκοπες ή και αχρείαστες για τον καθέναν μας.

Ο i5-3570k που ανέφερες είναι ένας εξαιρετικός επεξεργαστής, και η Asus μία επίσης πολύ αξιόλογη μητρική. Και είναι ένας συνδυασμός ανώτερος σε επιδόσεις από αυτό που θα σου προτείνω παρακάτω. Όμως απαιτούν 330 ευρώ μαζί, χώρια που προσωπικά τις mATX motherboards δε τις πολυπάω, αλλά ΟΚ, αυτό είναι και προσωπικό κόλλημα. Δε νομίζω ότι έχεις ανάγκη την παραπάνω δύναμη του i5-3570k σε σχέση με έναν AMD, ενώ μη ξεχνάμε την κάκιστη συνήθεια της Intel να αλλάζει sockets σαν τα πουκάμισα, σε αντίθετη με την AMD που σέβεται τους καταναλωτές σε αυτόν τον τομέα.

Ο συνδυασμός που έχω να σου προτείνω εγώ λοιπόν ακούει στο όνομα AMD FX 6300 + Gigabyte GA-970A-DS3. Μαζί κοστίζουν 200 ευρώ και σου ταιριάζουν μια χαρά, πάντα κατά τη γνώμη μου. Δίπλα σε αυτά βάζεις τις Corsair Vengeance και μία HD 7870 (κι άσε την nVidia να κουρεύεται) και με λιγότερα από 500 ευρώ, έχεις ένα υπέροχο συστηματάκι, που σου αφήνει κι ένα περιθώριο να προμηθευτείς κι ένα νέο κουτάκι.

Το τελευταίο θα σου πρότεινα μάλιστα να το κάνεις, για τον εξής απλό λόγο: Χώρια του ότι θα είναι πολύ καλύτερα να βάλεις το νέο PC σου σε ένα ολοκαίνουργιο tower, αυτό που ήδη έχεις, αφήνοντάς το στο υπάρχον κουτί, με μόνη έλλειψη ένα τροφοδοτικό, θα μπορέσεις να το πουλήσεις πολύ εύκολα (πίστεψέ με), κι έτσι από τα 560-570 ευρώ που θα δώσεις για τα παραπάνω (μαζί με το κόστος αγοράς κουτιού) να πάρεις πίσω ένα ποσό της τάξης των 150 ευρώ περίπου και να ρίξεις έτσι το συνολικό κόστος αλλαγής υπολογιστή στα 400 ευρώ περίπου.

***edit***
Mία καλή και πολύ οικονομική πρόταση για κουτί είναι το Aerocool Strike X One, που εντοπίζεται στα 35 ευρώ μόλις!
http://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia.html?keyphrase=aerocool+strike+X+one
Δεν είναι το πιο λουσάτο κουτί, αλλά σε αυτά τα χρήματα είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις.

Επίσης να σου επισημάνω ότι φρόντισα, συμβουλευόμενος το skroutz, όλες οι παραπάνω προτάσεις να είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν από (τουλάχιστον) ένα μαγαζί, μια και τόνισες ότι θα ήθελες να αποφύγεις πολλαπλές παραγγελίες, έστω κι αν για κάποια θα καταβάλλεις +5-8 ευρώ σε σχέση με ένα άλλο μαγαζί.

Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στο Visionstudio.gr (μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, άλλωστε εδώ δεν κάνουμε -και δεν έχουμε λόγο να κάνουμε- διαφήμιση σε κανέναν).
Οφείλω να πω όμως ότι α) δεν έχω εμπειρία αγορών από το εν λόγω κατάστημα και β) σύμφωνα με όσα βλέπω, θα πρέπει να περιμένεις κάποιες ημέρες για να έρθουν όλα τα ανωτέρω εξαρτήματα, μια και δεν τα έχει ετοιμοπαράδοτα.

Η απόφαση είναι δική σου <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

pitakos

Commoner
Joined
Feb 26, 2013
Messages
28
Πολύ ωραία γνώμη σε ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες. Φυσικά θα την μελετήσω (έτσι και αλλιώς έχω ένα μήνα καιρό μέχρι να διαθέσω τα λεφτά). Είναι μία ωραία εναλλακτική, αν πέσει η τιμή τόσο ώστε να πάρω και ένα κουτί χωρίς να χάσω σημαντικά σε απόδοση. Τώρα γνώση δεν έχω περί AMD και Radeon (αν φαντάζομαι σωστά η κάρτα), θα πρέπει να κάνω μία έρευνα για να δω υπέρ/κατά σε σχέση με αυτά που είχα καταλήξει εγώ. Όπως είπα και στον φίλο Great0ldOne, το σκέφτομαι το κουτί εφόσον δεν μου περιορίσει την απόδοση (τώρα μια διαφορά απόδοσης στα τεστ που δεν την καταλαβαίνεις στο μάτι δεν την θεωρώ σοβαρή).
Μοναδική ένσταση είναι ότι αν πάω για το κουτί τώρα, θα πρέπει να πάω και για σκληρό, και αυτό απλά θα μου δημιουργεί παραπάνω ερωτηματικά.

Τέλος πάντων, θα μελετήσω την πρόταση σου (θα βάλω τις 2 επιλογές δίπλα δίπλα όταν έχω αρκετά στοιχεία, να δω τι κερδίζω/χάνω και ελπίζω να καταφέρω να πάρω μία απόφαση)

P.S Φυσικά σε ένα φόρουμ δεν ξέρεις με ποιόν/ποιους έχεις να κάνει όσες δάφνες και να κουβαλάνε, και καλό είναι να μην παίρνεις δεδομένα τα λεγόμενα κανενός.Καλά ή κακά σχόλια, όλα σε βοηθούν να δεις τις διαφορετικές οπτικές που μπορεί να έχεις αγνοήσει. Μοναδικός οδηγός είναι το μεράκι και η διάθεση που βάζει ο καθένας να σε βοηθήσει από την πλευρά του. Μόνο ευγνώμων μπορώ να είμαι σε όσους με βοηθήσατε σε αυτό το post και να σας ευχαριστήσω για την ενέργεια και τον χρόνο που σπαταλήσατε να με βοηθήσετε.
 
Top Bottom