Αναβαθμίσεις των εορτών

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
0 5800χd βγηκε το 2022
δεν θα παρω επεξεργαστη 3 χρονων.

0 5800χd βγηκε το 2022
έχω την εντύπωση ότι έτσι και αλλιώς η μητρική είναι πολύ παλιά για τον 5800x3d. Οι πολύ παλιές AM4 δεν βάζουν τούς πιο σύγχρονους AM4 επεξεργαστές.

Αν ήμουν σρέντερ θα πήγαινα σε AM5 και θα έβαζα έναν απλό Ryzen 5 7600. Αυτό αφενός είναι τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με τον πρώτης γενιάς Ryzen και αφήνει ανοικτή την επιλογή για αναβάθμιση σε πολύ ισχυρότερο μεταγενέστερο επεξεργαστή.

Δεν υπάρχει λόγος για υπερβολικά ακριβές μητρικές όπως αυτή που δείχνεις. Κοιτάς μονάχα να έχει τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά που θες, όχι χαρακτηριστικά που δεν θες. Όπως και δεν υπάρχει λόγος για τροφοδοτικό 1200W.

έχω την εντύπωση ότι έτσι και αλλιώς η μητρική είναι πολύ παλιά για τον 5800x3d. Οι πολύ παλιές AM4 δεν βάζουν τούς πιο σύγχρονους AM4 επεξεργαστές.
Σύμφωνα με τα internets με BIOS update η μητρικής της υπογραφής του έπαιρνε.

Αν ήμουν σρέντερ θα πήγαινα σε AM5 και θα έβαζα έναν απλό Ryzen 5 7600. Αυτό αφενός είναι τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με τον πρώτης γενιάς Ryzen και αφήνει ανοικτή την επιλογή για αναβάθμιση σε πολύ ισχυρότερο μεταγενέστερο επεξεργαστή.
Όχι, για φορτώνουν όλα σε ένα δευτερόλεπτο όπως πολλές φορές έχουμε πει. Μην τα ξαναλέμε.

Τι απο 3 να κανω και γιατι?

Τώρα να πω ότι αφού θα κινηθείς σε αυτά τα επίπεδα οικονομικά θα πρέπει να προσπαθήσεις να βάλεις οπωσδήποτε 3D επεξεργαστή ακόμα και αν έιναι ο 7800X3D θα έχει νόημα? Βασικά μπορεί να θέλει να πάρει ιδέες και κάποιος άλλος φουκαράς.οπότε άστο να υπάρχει. :p

Ότι και να κάνει ο Σρέντερ καλό θα ήταν να κάνει νορμάλ κινήσεις τύπου όχι αυτή τη motherboard.

Ειμαι σίγουρος και εγώ ότι με bios update παίρνει τον 5800x3d. Απλά στις παλιότερες mobo λόγο χωρητικότητα μνήμης αφαιρεί υποστήριξη παλιότερων CPU.

έχω την εντύπωση ότι έτσι και αλλιώς η μητρική είναι πολύ παλιά για τον 5800x3d.

Σε X370 chipset δουλεύει, με bios update δουλεύει!! Αυτό έχω κάνει γι' αυτό και το πρότεινα!! Εχει πολύ μικρές διαφορές, και σε ιδανικές συνθήκες (1080p με πολύ γρήγορη GPU), με πολύ νεότερους επεξεργαστές οι οποίες σχεδόν εξανεμίζονται σε μεγαλύτερες αναλύσεις.

0 5800χd βγηκε το 2022

Βασικά αξιοποιείς στο έπακρο, την motherboard που έχεις, χωρίς να υστερείς σε επιδόσεις ιδιαίτερα.

Δεν υπαρχει περιπτωση να παρω εξαρτηματα 3 χρονων οπως ο 5800χd. Παντα αλλαζω επεξεργαδτη μνημη και μητρικη ταυτοχρονα και ειδ οτι προτεινουν αυτη την μητρικη την aorus elite x870 wifi 7 η και αλλες πιο ακριβες για ryzen 9000.

εγώ λέω να περιμένεις να βγουν οι 10ΧΧΧ ryzen

Δεν υπαρχει περιπτωση να παρω εξαρτηματα 3 χρονων οπως ο 5800χd. Παντα αλλαζω επεξεργαδτη μνημη και μητρικη ταυτοχρονα και ειδ οτι προτεινουν αυτη την μητρικη την aorus elite x870 wifi 7 η και αλλες πιο ακριβες για ryzen 9000.

To πι-σι σου είναι μια χαρά. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά που σου προτείνουν να βάλεις πάνω στην μητρική που έχεις τον ισχυρότερο επεξεργαστή που μπορεί να δεχθεί. Και αν θες βάλε και λίγη RAM ακόμα. Νίτζα είσαι, μην ψαρώνεις επειδή ο Sugamoto πήρε την 9070.

Όπως και να χει, ακόμη κι αν τελικά πας σε ολική μεταβαση σε ΑΜ5, πραγματικά δεν χρειάζεσαι μητρική των 320 ευρώ, όπως αυτη που πόσταρες. Με τα μισά λεφτά βρίσκεις αξιοπρεπέστατη μητρική. Και με τα άλλα μισά αγοράζεις μερικές κάσες μπύρες.

Αν βρεις τον 5800X σε τιμη χωμα τυπου 100Ε, εχει καποιο νοημα. Διαφορετικα, πακεταρεις το παλιο συστημα αρχαιολογια για πουλημα και πας σε οτι συγχρονο σηκωνει η τσεπη σου.

1200W τροφοδοτικο ειναι μαλλον αχρειαστο, οπως και τοσα λεφτα για μητρικη. Θα βρεις πιο σωστες λυσεις με λιγοτερα λεφτα.

Ο 9700χ κανει 348 ευρω και εχει βγει εδω και μηνες. 100 ευρω για επεξεργαστη του 2022 οπως ο 5800χ δεν αξιζει . Αν ηθελα θα τον ειχα παρει τοτε. Αρα πρεπει να αποφασιω. Η 9700χ με χ870 μητρικη και 32 gb ddr5 6400 mhz. Η περιμενω να βγουν οι ryzen 1000 . Αλλα δεν εχει ανακοινωθει ακομα ποτε βγαινουν. Περιμενω να δω και ποτε θα αναβαθμισει ο Dim bot για να ειμαι 100% σιγουρος οτι θα εχω καλυτερο επεξεργαστη μνημη και μητρικη απο ολους.

Ο 9700χ κανει 348 ευρω και εχει βγει εδω και μηνες. 100 ευρω για επεξεργαστη του 2022 οπως ο 5800χ δεν αξιζει .
Εφόσον κάποιος έχει ήδη μητρική που τον δέχεται, ο 5800Χ3D οπωσδήποτε αξίζει. Αν αγοράζεις καινούργιο μηχάνημα από το μηδέν, μαζί σου, αλλά όταν έχεις ήδη κατάλληλη μητρική, είτε κάνεις αυτήν την αναβάθμιση, είτε δίνεις το σύστημα σε κάποιον που θα κάνει αυτήν την αναβάθμιση. Με λίγα λεφτά είναι τεράστια αναβάθμιση,

Στο επόμενο επεισόδιο της 5ης σαιζόν "Shredder Upgrades": πώς έπειτα από πλήρη παράκαμψη λογικών επιχειρημάτων, τα ακολουθεί ύστερα από φιλική παρότρυνση 50€ του τεχνικού του.

Stay tuned.

giphy.gif

Εφόσον κάποιος έχει ήδη μητρική που τον δέχεται, ο 5800Χ3D οπωσδήποτε αξίζει. Αν αγοράζεις καινούργιο μηχάνημα από το μηδέν, μαζί σου, αλλά όταν έχεις ήδη κατάλληλη μητρική, είτε κάνεις αυτήν την αναβάθμιση, είτε δίνεις το σύστημα σε κάποιον που θα κάνει αυτήν την αναβάθμιση. Με λίγα λεφτά είναι τεράστια αναβάθμιση,
Δεν υπαρχει πλεον ο 5800x3d αρακ αι να θελω δεν γινετια. Δεν τον εχουν το sktourtzkai το πλαισιο. Κανιουργιο μηχανημα ειναι οτα αναβαθμιζουμε ολο το pc ταυτοχρονα ενω τωρα λεω για επεξεργαστη μνημη μητρικη και ισως και τροφοδοτικο, Οταν πηρα τον 1700 το 2017 το ιδιο ειχα κανει και τοτε γιατι αλλαξα επεξεργαστη μνημη και μητρικη αλλα κρατησα καρτα γραφικων και σκληρο δισκο.

Δεν υπαρχει πλεον ο 5800x3d αρακ αι να θελω δεν γινετια. Δεν τον εχουν το sktourtzkai το πλαισιο. Κανιουργιο μηχανημα ειναι οτα αναβαθμιζουμε ολο το pc ταυτοχρονα ενω τωρα λεω για επεξεργαστη μνημη μητρικη και ισως και τροφοδοτικο, Οταν πηρα τον 1700 το 2017 το ιδιο ειχα κανει και τοτε γιατι αλλαξα επεξεργαστη μνημη και μητρικη αλλα κρατησα καρτα γραφικων και σκληρο δισκο.

Για όλα τα βαλάντια:

Απλός 5800Χ

5700x 3D

Μπορεί και να εμφανιστεί και 5800x 3D.

Πρεπει να το σκεφτω πολυ σοβαρα αν θα παρω 9700χ η 9900χ η αν θα περιμενω τους ryzen 11000. Οσοι το εχω συζητησει μαζι τους μου λενε να μην κανω τιποτα αφου το pc ειναι πολυ καλο και δεν υπαρχει λογος αναβαθμισης. Τον προηγουμενο επεξεργαστη τον core i5 2500k τον ειχα απο το 2011 μεχρι το 2017 που καηκε η μητρικη αρα μπορω να κρατησω και τον 1700 μεχρι να χαλασει αν δεν τον αλλαξω πιο πριν. Ξερω πολυ καλα οτι δεν προκειται να δω μεγαλη διαφορα με καλυτερο επεξεργαστη και μνημη γιατι το pc ειναι ηδη πολυ γρηγορο και φορτωνει τα παντα σε 1 δευτερολεπτο,.

Σου κάνει bottleneck ο επεξεργαστής και μόλις πάρεις ryzen 10 θα σου κλανει η καρτα γκαφικών...η οποία σημειωτέων κλείνει φέτος τα 5 χρόνια...

Back