What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Aποφαση υπουργου παιδειας να διαγραψει 180000 φοιτητες

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Γελασα πραγματικα διαβαζωντας την ανακοινωση του τιτλου.....
Πραγματικα με εκανε να αναρωτηθω αν αυτος ο ανθρωπος περασε ποτε απο τα πανεπιστημια.... γιατι με την παραπανω ανακοινωση εκθετει για ακομα μια φορα τον εαυτο του (μετα το φιασκο με την λευκη εβδομαδα)....
1ον) Το ακαδημαικο ετος τελειωνει τον Σεπτεμβριο... παρολα αυτα, αυτος σκοπευει να κανει τις διαγραφες μηνα Ιούνιο! :lol: :lol: :lol: (ας τον ενημερωσει καποιος τον καημενο :trollface: )
2ον) Ολοι που γραφτηκαν πριν το 2006 διαγραφονται..... no comments! εδω απλα γελαω :lol: δηλαδη ο τυπος σκοπευει με μια κινηση να διαγραψει ολους που μπηκαν το 06-05-04-03-02-01-00-99-98-97 κλπ κλπ κλπ... :lol: :lol:
sit back and enjoy... this s gonna be FUN! :trollface:
βεβαια ολοι καταλαβαμε οτι καπως ετσι προφανως η κυβερνηση προσπαθει να εμφανισει μικροτερο ελλειμμα.... :lol: :lol: :lol: ζουμε τραγελαφικα πραματα..
Για αλλη μια φορα (μεσα απο το διαιρε και βασιλευε), οι εκπροσωποι της κυβερνησης κανουν αποπειρα να ενταχθουν στο κλιμα των προηγουμενων ημερων!
Τελικα η αποπειρα σε αυτη τη χωρα να κατακρεουργηθει η παιδεια, δεν θα εχει τελειωμο. ΝΑΙ, ακομα και αν σβηναμε εναν απο αυτους τους παλιους (καποιοι ισως δουλευουν και πανε πισω οι σπουδες τους you know), ειναι σαν να χτυπαμε κατω απο την μεση.
Σιγουρα θα ακουσουμε βεβαια οτι υπαρχουν και ρεμαλια που εκμεταλλευονται αυτην την αιωνιοτητα (αλλα αυτο γινεται εδω και 100 χρονια τωρα! δεν περιμεναμε καπιοιον σουπερμαν-υπουργο να βρει λυση) :lol:
discuss.

edit: τα μπολικα emoticons αφιερωμενα στον αδερφο - φιλο και συμφορουμητη Bruce που καθε φορα που τα βλεπει ματωνουν τα ουλα του :lol:
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Είναι μια ευγενική κίνηση από την Υπέρτατη Κυβέρνηση ημών και υμών με σκοπό να βοηθήσει την Ελληνική Οικογένεια. Και εξηγούμαι.

1+1=2
Αν το τέκνο ή τα τέκνα σπουδάζουν, ειδικά μακρυά από τον τόπο καταγωγής τους, τα έξοδα είναι τεράστια. Γιατί λοιπόν να δίνει εκεί ο άμοιρος οικογενειάρχης, ενώ μπορεί και πρέπει και ωφείλει να τα δώσει στην Εφορία; Έ; Τι Προπαγάνδα είναι αυτή ρε συ Παναγιώτη;

Νέξτ. Δεν ανέβασες λίνκ για να δούμε όλοι το θεάρεστο έργο ενός Υπουργάκλα. Μέγα το ατόπημα, και βαρύ το κλίμα.

Να γιατί υπάρχουν τόσοι άνεργοι στην Ελλάδα. Δεν είναι άνεργοι, είναι Αιώνιοι φοιτητές. Και προκειμένου να τους δώσει σύνταξη από το Πανεπιστήμιο, τους βγάζει σε Διαθεσιμότητα. Τους εξισώνει με τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

<span class="bbcode_spoiler">Πλάκα πλάκα, παίζει να ακούσουμε κάτι τέτοιες δικαιολογίες, και πάει η δίαιτα με το γελάδι της Fάγοιαι...</span>

Σοβαρά τώρα, είναι ντροπή και μόνο που το σκέφτονται. Προσοχή, δεν λέω πως δεν υπάρχουν οι αιώνια βολεμένοι φοιτητές, αρκετοί από τους οποίους τυγχάνουν ασυλίας λόγω κομματικής ιδιότητας, και σίγουρα δεν αναφέρομαι κάν ούτε για να αστειευτώ σε όσους εργάζονται παράλληλα για να συντηρήσουν οικογένειες, για να επιβιώσουν, κλπ. Αλλά η λογική "Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι" μόνο λογική δεν είναι.

Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
EDIT
Κατανοώ πως αλλού στοχεύουνε, πλήρης εξευτελισμός της Παιδείας κλπκλπ μπλαμπλα, μείωση κρατικών εξόδων κλπκλπ μπλαμπλα, άκρατος νεοφιλελευθερισμός etcetcetc, μα δεν έχω να πώ κάτι νέο ή πρωτότυπο...
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εγώ δεν καταλαβαίνω που κοστίζει ο αιώνιος φοιτητής.
Τα βιβλία του τα πήρε μια φορά, δεν του δίνουν άλλα αν έχουνε αλλάξει και τον νοιάζει τα αγοράζει
Το πάσο μετά τα ν+2 χρόνια δεν το ανανεώνουν, άρα μειωμένα εισιτήρια σε ΜΜΜ, μουσεία, θέατρα, σινεμά κλπ κομμένα
No πάσο ---> No κάρτα σίτησης, No κάρτα βιβλιοθήκης, No πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις, No δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους φοιτητές. Γενικώς κομμένη η φοιτητική μέριμνα.
Δεν ξέρω τι γίνεται με τις φοιτητικές εστίες, δύσκολο να μένουν παιδιά 8ετίας

Τα εργαστήρια αν τα παρακολουθήσεις μια φορά και δώσεις το παραδοτέο φτάνει κι ας περάσουν τα χρόνια κι οι καιροί και ας αλλάξει ο καθηγητής, άρα δεν "τρως" θέση χώρο από το νεότερο
Στα αμφιθέατρα μικρά/μεγάλα χωράνε όλοι γιατί απλούστατα δεν πατάνε ούτε οι μικροί

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουν παρόμοια, ειδικά φέτος έχουμε και εκλογές απίθανο να συμπέσουν διαγραφές. Ειδικά φέτος σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ γίνεται αγώνας δρόμου πιο ίδρυμα θα κάνει το χειρότερο Ακαδημαϊκό έτος, αφού και τα δύο μαζεύουν τα ασυμμάζευτα μετά το 3μηνο happening από τους διοικητικούς υπαλλήλους που προκλήθηκε από τους εξαιρετικούς χειρισμούς του υπουργείου. "Ας απολύσουμε, στην τύχη 1000 άτομα χωρίς κριτήρια από ΕΜΠ+ΕΚΠΑ και ας κάνουμε προσλήψεις στην Πάντειο γιατί είναι έδρα μου". Έπρεπε να φύγει κόσμος σίγουρα αλλά όχι έτσι.

Άντε και διαγράφουν τους αιώνιους, να μειώσουν τους φοιτητές, λύνει όλα τα προβλήματα, φέτος αύξησαν πάλι τους εισακτέους και στους Ναυπηγούς μηχανολόγους ΕΜΠ τους διπλασίασαν γιατί δεν έφταναν οι 60 χρειαζόμασταν 120, να αναπτυχθεί και η "επαρχία" Ζωγράφου...
Ό,τι να ναι για άλλη μια φορά.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Απορία σφήνα. Είχε κυκλοφορήσει μια φήμη ότι στα ν+2 θα σε διαγράφουν. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Επί του θέματος. Είναι τόσοσ σάπια τα πράγματα που δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Εδώ εμάς μας το λέι στη μάπα ο προιστάμενος. Έχουμε καπιταλισμό, αν δεν γουστάρετε σπίτια σας. Εγώ τα απδιά μου τα έστειλα στην Αμερική γιατί είχα λεφτά. Και κάνει τα πάντα για να διώξει παιδιά. Μέχρι και διαταγή έδωσε στους καθηγητές μας να μην επιτρέπουν παλιούς στα εργαστήρια, ακόμη κι αν υπάρχει καρέκλα, όχι θέση αλλά καρέκλα για να παρακολουθείς. Και πόσες άλλες πουστιές που στόχο έχουν να διώξουν κόσμο.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
για το ν+2 υπάρχουν προϋποθέσεις, ανάλογα με το έτος εισαγωγής και αν το ν είναι 4 ή 5 ή 6 χρόνια
σίγουρα κόβουν στα ν+2 το πάσο σε όλες τις περιπτώσεις.

Αυτό υπάρχει σίγουρα από την υπουργό Γιαννάκου δεν ξέρω για πιο πριν, έχουν αλλάξει 3 υπουργοί μέχρι τώρα δεν έχει εφαρμοστεί σε καμία περίπτωση.
Δεν είναι κάτι καινούριο και αλλάζει συνέχεια.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,221
Ένα μικρό σχόλιο μιας και το θέμα με αφορά άμεσα ως λιμνάζων αιώνιο φοιτητή <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι αυτοδιοικούμενα. Φυσικά μέσα σε αυτά τα πλαίσια αποφασίζουν και μόνα τους τι θα κάνουν με τους φοιτητές τους.
Συγκεκριμένα ο νόμος για την παιδεία, στις προσαρμοστικές διατάξεις, αναφέρει χρονικά πλαίσια ανάλογα με το έτος εισαγωγής αλλά σε κάθε όριο αναφέρεται στο τέλος "εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από τον οργανισμό του ιδρύματός". Τα περισσότερα ιδρύματα δεν έχουν ακόμα σχηματίσει οργανισμό, αρα δεν ξέρουμε ξεκάθαρα πια θα είναι η πολιτική διαγραφής του κάθε ιδρύματος. Ο υπουργός μπορεί να λέει ότι μαμακία θέλει. Αν δεν συμφωνήσουν οι διοικήσεις των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ η ρύθμισή τους για άλλη μια φόρα δεν θα έχει καμία σημασία...
Εκτός πια, αν καταργήσουν την αυτόνομη λειτουργία των πανεπιστημίων...
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Σ'αυτό έχεις δίκιο σ'αυτό που λες. Ο σκοπός τους βέβαια εδώ και χρόνια είναι να καταργηθεί η αυτονομία των ιδρυμάτων. Από τους μανατζαραίους μέχρι τα συμβόυλια και τις "εκλογές" που θέλουν να εισάγουν.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
O άλλος εγγεγραμμένος απο το '96 στο ΤΕΙ ηπείρου χρωστάει ακόμη τα μισά μαθήματα και κατεβαίνει μόνο στις εξεταστικές παρακαλώντας τους καθηγητές να τον "περάσουν έστω με 5" για να πάρει το πτυχίο.

Οι καθηγητες τονε βλέπουνε σε τι κατάσταση είναι και σκέφτονται "αϊ στο διάλο, θα του βάλω βάση να μη τονε ξαναδω μπροστά μου και τον έχω βαρεθεί"

Όταν το πάρει το έρμο το πτυχίο ο επιστήμονας κάνει τα χαρτιά του στο ΑΣΕΠ και παίρνει τη θέση.

Όλα αγγελικά πλασμένα.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote> Όταν το πάρει το έρμο το πτυχίο ο επιστήμονας κάνει τα χαρτιά του στο ΑΣΕΠ και παίρνει τη θέση. </blockquote>

αν εννοεις γραπτες εξετασεις, δεν υπαρχει περιπτωση στον αιωνα τον απαντα καποιος που δεν εχει βγαλει
<i>πετσινον εσωρουχον </i> απο το διαβασμα και την προετοιμασια ουτε να δει με κυαλι την θεση.

μην λεμε οτι θελουμε.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Ο νόμος περί διαγραφών υπάρχει ήδη ρε παιδιά και πέρα από το ότι όντως θεωρητικά θα υπάρξουν διαγραφές με το τέλος του ακαδημαϊκού έτους (και όχι τον Ιούνιο) το άρθρο κατά 99,9% είναι παπάτζα.

Αυτό που θεωρητικά τουλάχιστον ισχύει σήμερα είναι ότι από 1/10/2014 διαγράφονται οι παρακάτω:
για 4ετης σχολές: αυτοί που μπήκαν το 2003 και παλαιότεροι
5ετης: 2001 και παλαιότεροι
6ετης: 1999 και παλαιότεροι

Το 2006 που λέει το άρθρο δεν προκύπτει από πουθενά. Δείτε και αυτό νομίζω βοηθάει http://teiserron.gr/studycalc/
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
οντας οχι απλα αιωνιος, αλλά πιο αρχαιος κι απ τις καρυάτιδες φοιτητης (εβγαλα το μαθηματικο της αθηνας σε 14, αντι για 4 χρονια), (αληθεια θελει κανεις να κανω ιδιαιτερο στο παιδι-ανηψι-γειτονα ή εστω χειροτερο εχθρο του?), εχω να πω τα εξης:

θεωρητικα ο αιωνιος φοιτητης κανει κακο πανω απ ολους στον εαυτο του και μονο. επισης οσο καθεται εκει μεσα, δεν μετριεται για ανεργος, που θα καταληξει 99,9% οταν παρει το πτυχιο του. αρα ουτε την κοινωνια επιβαρυνει, ουτε τις στατιστικες. συνεπως θεωρω οτι μιλαμε για ακομα μια επιδειξη αυνανιστικού μεγαλείου απο ακομα εναν υπουργο της κυβερνησης.

καθομαι και σκεφτομαι γιατι καποιος να κανει κατι τετοιο απο το πουθενα ή ξερω γω να διωξει 15.000 ανθρωπους φετος χωρις καμμια επιφαση αξιολογησης και κοινης λογικης (αναφερομαι στους ΔΥ). καταληγω οτι ενσυνειδητα η κυβερνηση απευθυνεται στα ενστικτα του φιλησυχου "νοικοκυραίου" που θα πει, εντελως ηλιθια κατα την αποψη μου: "μπραβο στο σαμαρα, εδιωξε τους κοπριτες απ τις σχολες κι απ τις δουλειες", χωρις καν να σκεφτει οτι αυριο η καμπανα θα χτυπαει γι αυτον η για το παιδι του. ειναι οι ιδιοι τυποι που εχουν σκοπο να ψηφισουν χρυση αυγη, αλλα μετα τα γνωστα προσφατα γεγονοτα το σκεφτονται κι ο αντωνακης κανει οτι μπορει για να τους φερει μαζι του.

ισως το επομενο μετρο θα ειναι να κουρεψουν γουλι τους αιωνιους φοιτητες πριν τους διαγραψουν, και να τους αλειψουν πισα και πουπουλα για παραδειγματισμο. καλα θα τους κανει, τους τεντημπόηδες..
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
αυτο το θεατρακι ειναι και καλα πραξεις συμμαζεματος του χαους.
σκουπιζουμε τα ασκουπιστα για να βαλουμε μια ταξη.
εγω ξερω οτι σκουπιζουν με μπαστουνι. ποιο το ωφελος ολων αυτων;
ας ξεκινησουν απο το σπιτι τους, που ειναι γεματο σκουπιδια.

βεβαια, ο μεσος φιλησυχος νοικοκυρης (οπως ειπε ο αδερφος μπρους) ακομα δεν εχει καταλαβει τι σημαινει, βαζω μια ταξη στα πραγματα. δεν ξερει τι σημαινει ωφελουμαι.

ο κυρ τακης θεωρει λογικο
<span class="bbcode_spoiler">να ψηφισεις καποιον επειδη σου υποσχεθηκε πολλα. λογικο και νομιμο να μην κρατησει καμια υποσχεση.
λογικο μετα τις εκλογες, να μπει με δικαιωματα admin στο πορτοφολι σου.
λογικο να τον πληρωνεις και να μην σου δινει σημασια.
λογικο ειναι να τον πληρωνεις επειδη τον ψηφισες, αλλα πληρωνεις και τους συμβουλους του, τους βοηθους του, τα ταξιδια του στο εξωτερικο, τα ακριβα του δειπνα, το αυτοκινητο του, το καφεδακι του, το κινητο του. εχει νομιμες ελαφρυνσεις που ειναι λογικο να μην συμβαδιζουν με το συνταγμα.
ειναι λογικο να σε αναγκαζει σε πτωχευση και να σε πεταει στον δρομο.
ειναι λογικο να σου κοβει μισθο και δικαιωματα, επειδη υπαρχει αναγκη.
λογικο να πληρωνεις την δωρεαν υγεια που στην ουσια την εχεις προπληρωσει.

τωρα που σκουπιζει ομως, καταλαβες οτι ειναι αξιος και προσπαθει. το προβλημα ειναι ολοι αυτοι οι τεμπεληδες που φερνουν κοντρα στην κυβερνηση.
αχ κυρ τακη και κυρα ουρανια, νουμερα δημοσκοπησεων.</span>
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Εδώ ζητάνε λεφτά για τα ταξίδια που έκαναν οι πολιτικοί στην Κεφαλλονιά μετά το σεισμό και για τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα τεκτενόμενα στο νησί. Εκεί θα κόλλαγαν?
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


kara wrote:
Εγώ δεν καταλαβαίνω που κοστίζει ο αιώνιος φοιτητής.
Τα βιβλία του τα πήρε μια φορά, δεν του δίνουν άλλα αν έχουνε αλλάξει και τον νοιάζει τα αγοράζει
Το πάσο μετά τα ν+2 χρόνια δεν το ανανεώνουν, άρα μειωμένα εισιτήρια σε ΜΜΜ, μουσεία, θέατρα, σινεμά κλπ κομμένα
No πάσο ---> No κάρτα σίτησης, No κάρτα βιβλιοθήκης, No πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις, No δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους φοιτητές. Γενικώς κομμένη η φοιτητική μέριμνα.
Δεν ξέρω τι γίνεται με τις φοιτητικές εστίες, δύσκολο να μένουν παιδιά 8ετίας

Τα εργαστήρια αν τα παρακολουθήσεις μια φορά και δώσεις το παραδοτέο φτάνει κι ας περάσουν τα χρόνια κι οι καιροί και ας αλλάξει ο καθηγητής, άρα δεν "τρως" θέση χώρο από το νεότερο
Στα αμφιθέατρα μικρά/μεγάλα χωράνε όλοι γιατί απλούστατα δεν πατάνε ούτε οι μικροί
</blockquote>

Αυτή μέσες άκρες ήταν και η δική μου επιχειρηματολογία την τελευταία φορά που είχε τεθεί το θέμα "αιώνιος φοιτητής" . Δεν λέω να μην μπει τέλος στην ιστορία αυτή,απλά θεωρώ το συγκεκριμενο ζήτημα μάζι με την περιβόητη βάση του δέκα δύο από τα πιο ανούσια (και αποπροσανατολιστικά από τα πραγματικά προβλήματα της ανώτατης παιδείας στην Ελλάδα) θέματα που επανέρχονται περιοδικά στη δημόσια συζήτηση.

 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Λοιπον θα πω και εγω την γνωμη μου ως ενας αιωνιος φοιτητηςμεχρι πριν δυο μηνων γιατι καταφερα να παραδωσω την πτυχιακη μου να παρω το πτυχιο στα χερια μου.
Μπηκα στην σχολη μου Αρχιτεκτονικης Τοπιου στην Δραμα το 2003 αλλα λογω δουλειας την παρακολουθησα απο το 2004 και μετα.Μεσα στο διαστημα 2004-2009 δουλευα στην Καβαλα πανω απο 20 ωρες την βδομαδα που ειναι το πλαφον που βαζει το υπουργειο για να μη διαγραψει εναν φοιτητη αλλα ποτε δεν εκανα διακοπη για την σχολη.Απο το οκτωβριο του 2009 μεχρι και το μαρτιο του 2010 εκανα την πρακτικη μου με αποτελεσμα να εχω τελειωσει τα παντα εκτος απο δυο θεωριες,που οι καθηγητες λογων πολιτικων κολληματων (Πασοκοι του κερατα) με ειχαν την ακρη και μου εκαναν την ζωη δυσκολη,αλλα λογω οικονομικων συνθηκων εφυγα απο την Δραμα και γυρισα στην Ελευσινα.
Πτυχιακη πηρα αλλα επειδη με εβαλαν μαζι με ενα αλλο παιδι το οποιο δεν ηθελε με τιποτα να κανει τιποτα και ηλπιζε να τα κανω ολα εγω,του εριξα πιστολια και ενας χρονος πηγε τσαμπα.Εφτασε το 2012 οπου ξαναβρηκα δουλεια αλλα λογο ελειψης χρονου δεν μπορουσα να κανω την πτυχιακη μου απο την αρχη.Ετσι το 2013 που ξελασκαρα αρχισα να ξανακανω την πτυχιακη μου αλλα επεσα στην κεντα οτι τους εκτατους του κοβουν και ο καθηγητης μου δεν μπορουσε να με εχει.Ξανα μανα απο την αρχη,αλλο θεμα-αλλος καθηγητης και εφτασα τελος του 2013 με αρχες του 2014 να παραδωσω πτυχιακη και να τελειωνω.
Οταν πηγα στην γραμματεια της σχολης μου για την διαγραφη,μου ειπαν απλα οτι μεχρι τον ΙΟΥΛΙΟ 2014 εχεις περιθωριο για να τελειωνεις και παραλο που τους εδειξα τα ενσημα απο το ΙΚΑ απο το 2003 και μετα μου ειπαν οτι μεχρι τον ΙΟΥΛΙΟ 2014 εχεις χρονο και μετα bye bye.
Για αυτο το λογο πιστευω οτι θα τους διαγραψουν ολους μεσα σε μια νυκτα.Οτι και να μου λενε εμενα για τους εργαζομενους φοιτητες και οτι θα προστατευτουν απο την εμπειρια μου λεω οτι και αυτοι θα διαγραφουν.Εαν 180.000 φοιτητες μαζευτουμε εξω απο την βουλη τοτε να δειτε πως περνουν πισω το νομοσχεδιο.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Έχεις ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του ρομαντισμού χάνιμπαλ. Κ¨ατι τέτοια δεν γίνονται. Θα κατέβουν από τη μεριά η κνίτες με σημαίες του πάμε και άλλες κόκκινες όπως του ολυμπιακού. Από την άλλη οι εαακίτες και οι αναρχοαφλίτες και στη μέση οι άβαφοι που θα τρώνε ξύλο. Και όλοι αυτοί δεν θα είναι ουτε 50κ. Αν οι μεσήλικες κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις όπως να ναι οι φοιτητές είναι 10 φορές χειρότερα.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Chronomancy στο οτι οι φοιτητες εαν κατεβουν σε πορεια ειναι 10 φορες χειροτερα απο ολους θα συμφωνησω μαζι σου,i can give you that.Αλλα εαν δεν γινει κατι πολλοι θα πανε στον καιδα(aka κουβα κοινως).Οι φοιτητες που ειναι κομματικα ενταγμενοι(σε ολες τις παραταξεις) θα παρουν πτυχια απο τα παραθυρα και οπως λες οι αβαφοι κομματικα θα παρουν κατι αλλο πολυ πικρο και παντα θα τρωνε το ξυλο στις πορειες.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Προσωπική εμπειρία : σπούδασα σε μικρή επαρχιακή πόλη, τότε στις καταλήψεις πήρε απόφαση η συνέλευση να κατέβουμε πορεία, εν το μεταξύ μαζευτήκαμε περίπου 1000 άτομα (πρωτάκουστο αυτό για τα δεδομένα της πόλης) Δεν υπήρχε ούτε 1 σημαία παράταξης, το πανό δε ανέγραφε "Σύλλογος Σπουδαστών" (btw, το πλαίσιο που ψηφίστηκε ήταν της τότε ΠΚΣ). Αυτό συμβαίνει όταν και αν υπάρχει συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, όταν δεν υπάρχει συμμετοχή οι αποφάσεις θα είναι "στέλνουμε χαρτί διαμαρτυρίας και κανονίζουμε τις επόμενες εκδρομές στην Μύκονο, κόντρα στα κομματικά κατεστημένα (γέα!)". Προς θεού, δεν το γράφω για να μειώσω τις προσωπικές εμπειρίες σας, αλλά για να πω πως άμα υπάρχει κόσμος, συμμετοχή και όρεξη ξεπερνάς αυτές τις μαλακίες εύκολα, ποιο πολύ σαν δικαιολογία μου ακούγετε το "έλα μωρέ, ξέρω τι θα γίνει, παντού τα ίδια..."

υ.γ. Hannibal , να τσαντιστώ που δεν πήρα το πτυχίο μου από κανένα παράθυρο ενώ άνηκα σε νεολαία κόμματος? Με κορόιδεψαν λές?
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Savatar αφου ησουν ενταγμενος καπου για θυμησου λιγο ποσο απο αυτους που ηταν μαζι σου αλλα και ολοι που ανηκαν καπου αλλου,αρχιζαν να περνανε μαθημα by pass(οχι με τιποτα μεγαλους βαθμους για να κινησουν υποψιες απο αυτους που κυνηγουσαν το βαθμο) απο το πουθενα?
Μπορει να μην το εκμεταλλευτηκες εσυ και μπραβο σου αλλα αλλοι σιγουρα το εκμεταλευτηκαν.Αλλα δεν μπορει να μην θυμασε κανενα σκηνικο με αυτο το θεμα?
Εγω παντως ημουν μπροστα σε σκηνικα με θεματολογια "να το περασουμε το παιδι γιατι ανηκει εκει" ή "να το κοψουμε το παιδι γιατι ειναι κομμουνιστης και ολα αντιδραει μεσα στην αιθουσα" .Για να μην αρχισουμε να λενε τι προνομια ειχαν η αρχηγοι των δυο μεγαλων παραταξεων,τοσο απο τα κομματα αλλα οσο και απο καθηγητες που ανηκαν σε αυτα.Γενικα το συστημα ηταν,ειναι και μαλλον θα ειναι σαπιο.Κοινη σταθερα σε ολα αυτα η εκδρομη στην Μυκονο.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Από το τελευταίο post εγώ βγάζω συμπέρασμα πώς τελικά δεν περνούσαν <u>όλοι</u> όσοι ανήκαν σε <u>όλες</u> τις παρατάξεις τα μαθήματα by-pass, αλλά μάλλον δύο ήταν οι υπεύθυνες για τυχόντα αλισβερίσια. Κάνω λάθος?
 
Top Bottom