Asus ROG Ally και λοιπά handhelds

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Βγήκε Προπαραγγελία στο Πλαίσιο. Το ότι θα είναι, καθώς φαίνεται, διαθέσιμο τοπικά είναι νομίζω σημαντικό πλεονέκτημα.
θα συμφωνήσω με nitro.

Είναι προπαραγγελία ή κράτηση θέσης; Για το steam deck δεν ήταν προπαραγγελία, απλά έβαζες 5 ευρώ που μπορούσες να τα αποσύρρεις όποτε ήθελες και όταν θα έκανες την αγορά μετρούσαν στο κόστος.

Θα έλεγα το καλύτερο βιντεάκι που πέτυχα.

Κυρίως να προσθέσω ότι σε αντίθεση με το Steam Deck που όλα τα μοντέλα έχουν την ίδια apu και ο ssd είναι αναβαθμίσημος το rog ally έχει δύο εκδόσεις Z1 σκέτο και Z1 extreme. Και οι δύο είναι σαφώς ισχυρότερες cpu από το deck. Αλλά η Z1 extreme έχει 12CU που το κάνει αρκετά ισχυρότερη igpu από το Deck. όχι τόσο τεράστια όσο μερικοί πιστεύουν ειδικά σε χαμηλή ισχύ το deck κρατάει καλά και σε πολύ χαμηλή ισχύ κερδίζει κιόλας. Αλλά η Z1 σκέτη έχει μόνο 4CU. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις ουσιαστικά υστερεί από το Deck (εκτός από σενάρια που περιορίζεσαι από την cpu). Όπως το βλέπω εγώ το Z1 σκέτο δεν βγάζει σχεδόν κανένα νόημα για 100 ευρώ διαφορά σε ένα ήδη πολύ ακριβό μαραφέτι και υπάρχει είτε από λάθος είτε για να εξαπατά τον κόσμο εμφανίζοντας ότι το κόστος αρχίζει από 599 δολλάρια.

Πολύ καλές επιδόσεις στο emulation.

Πολύ καλές επιδόσεις στο emulation.
Λογικό, το emulation ζητά cpu. Από την άλλη σε χαμηλής κατανάλωσης emulation το steam deck θα πετυχαίνει καλύτερη διάρκεια και επίσης έχει μια κοινότητα με εργαλεία όπως emudeck και διανομές όπως batocera ειδικά προσαρμοσμένες για το steam deck.

Και το βιντεάκι Nerdnest είναι καλό.

εξακολουθεί να μην με πείθει και μετά τα κόλπα με τις ΑΜ5 μητρικές... χμ... αν αγόραζα (έστω έπεφτε στα 25€) θα αγόραζα deck :p

Το hardware φαίνεται πολύ καλό και τα περισσότερα reviews είναι απολύτως θετικά. Το πρόβλημα είναι η τιμή, 800€ είναι ένα χρηματικό ποσό με το οποίο μπορείς να πάρεις ένα αξιόλογο (και πιθανότατα πολύ ισχυρότερο) laptop.

Το hardware φαίνεται πολύ καλό και τα περισσότερα reviews είναι απολύτως θετικά. Το πρόβλημα είναι η τιμή, 800€ είναι ένα χρηματικό ποσό με το οποίο μπορείς να πάρεις ένα αξιόλογο (και πιθανότατα πολύ ισχυρότερο) laptop.

Με τιμές πλαισίου, θα διαφωνήσω. Έριξα μια ματιά και βλέπω πχ

στα 776€ και με κέρδος 170€ έτσι για να γελάμε, το λάπτοπ αυτό είναι πολύ κατώτερο από το rog ally. Και η Z1 extreme cpu είναι σαφώς ανώτερη, αλλά και η ενσωματωμένη gpu είναι σαφώς ανώτερη από την gtx 1650. Για να πεις ότι έχεις σαφώς ισχυρότερο μηχάνημα από το rog ally χρειάζεσαι έναν σύγχρονο desktop επεξεργαστή (o Ζ1 επεξεργαστής είναι ουσιαστικά πολύ high tier για λάπτοπ) και χρειάζεσαι μια desktop rx 6600 για να πεις ότι έχεις κλάσης ανώτερη κάρτα γραφικών. Για λάπτοπ βλέπω αυτό με rtx 3060 που είναι ισχυρότερο αλλά στα 1400€.

Οπότε η αλήθεια είναι ότι ειδικά αν μιλάμε για έτοιμα και ακόμα περισσότερο αν μιλάμε για miniPC το rog Ally είναι εξαιρετικά ελκυστικό για miniPC που ταυτόχρονα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως handheld. Ως handheld το Steam Deck κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο αλλά σίγουρα αν το rog το συνδέεις σε οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι το βάζεις σε turbo και το χρησιμοποιείς σαν PC ξεφεύγει πολύ από το Deck.

Σημείωση: το νήμα δεν θα έπρεπε να είναι στο hardware/software;

Οπότε η αλήθεια είναι ότι ειδικά αν μιλάμε για έτοιμα και ακόμα περισσότερο αν μιλάμε για miniPC το rog Ally είναι εξαιρετικά ελκυστικό για miniPC που ταυτόχρονα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως handheld. Ως handheld το Steam Deck κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο αλλά σίγουρα αν το rog το συνδέεις σε οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι το βάζεις σε turbo και το χρησιμοποιείς σαν PC ξεφεύγει πολύ από το Deck.

Και όπως έχω ξαναπεί κάλλιστα βάζεις και Linux!!!! Βασικά λάθος της Valve που ακόμα δεν διαθέτει το SteamOS και για γενική χρήση!!

Το pc μου ειναι πολυ ανωτερο απο το steam deck και το rog ally οπως επισης και απο τα ps5 και xbox series x. Δεν ξερω κανεναν κονσολα που θα εδινε 800 ευρω για κονσολα ειτε σταθερη ειτε φορητη. Δηλαδη αυτο σε ποιους απευθυνεται? Οloi μας εχουμε pc που τα αναβαθνιζουμε οποτε θελουμε. Και οι κονσολαδες (οσοι ακομα δεν εχουν γινει pc gamers) παιζουν στην κονσολα.

έχω αμφιβολίες κατά πόσο το asus θα μπορεί να τρέξει σωστά τα game και να διαχειριστεί τους λιγοστούς πόρους και το αδύναμο hardware του. Ο λόγος είναι ότι ουστιαστικά δεν θα τρέχει κάμια custom έκδοση αλλά windows δηλαδή θα είναι σαν ένα mini laptop να προσπαθεί να τρέξει game.
Στην περίπτωση του steam έχουμε ένα λειτουργικό αποκλειστικά ρυθμισμένο να τρέχει game.
Θα περιμένω τα πρώτα σοβαρά review

Με τιμές πλαισίου, θα διαφωνήσω. Έριξα μια ματιά και βλέπω πχ

στα 776€ και με κέρδος 170€ έτσι για να γελάμε, το λάπτοπ αυτό είναι πολύ κατώτερο από το rog ally. Και η Z1 extreme cpu είναι σαφώς ανώτερη, αλλά και η ενσωματωμένη gpu είναι σαφώς ανώτερη από την gtx 1650. Για να πεις ότι έχεις σαφώς ισχυρότερο μηχάνημα από το rog ally χρειάζεσαι έναν σύγχρονο desktop επεξεργαστή (o Ζ1 επεξεργαστής είναι ουσιαστικά πολύ high tier για λάπτοπ) και χρειάζεσαι μια desktop rx 6600 για να πεις ότι έχεις κλάσης ανώτερη κάρτα γραφικών. Για λάπτοπ βλέπω αυτό με rtx 3060 που είναι ισχυρότερο αλλά στα 1400€.

Εκτός Πλαισίου βρίσκω σε αυτή την τιμή laptops με 3050Ti και με βάση τα benchmarks είναι πολύ ανώτερη της GPU του Ally. Προσωπικά αν έψαχνα για επιδόσεις θα προτιμούσα το laptop. Το ROG Ally θα ήταν η επιλογή μου αν έδινα προτεραιότητα στον form factor.

Έχεις δίκιο για το thread τώρα το πρόσεξα, όταν μπαίνω στο φόρουμ πατάω κατευθείαν new posts που τα βγάζει όλα μαζί και δεν πρόσεξα ότι ήταν στο gaming. Το μεταφέρω άμεσα, thanks!

Κρατω μια σημειωση στο μυαλο σχετικα με το αν σε 30 χρονια θα εχουν γινει κατι αντιστοιχο με τα ξεχασμενα sega game gear, atari lynx ή θα εχουν γραψει ιστορια.

Κρατω μια σημειωση στο μυαλο σχετικα με το αν σε 30 χρονια θα εχουν γινει κατι αντιστοιχο με τα ξεχασμενα sega game gear, atari lynx ή θα εχουν γραψει ιστορια.

Λογικά σε 30 χρόνια θα παίζουν όλα στο cloud και όλες οι συσκευές θα είναι απλά τερματικά. Για τα επόμενα 10 όμως είμαι αισιόδοξος, κυρίως για το Steam Deck.

Δεν το λεω με την εννοια οτι θα υπαρχουν σε 30 χρονια. Απλα αν θα εχουν αφησει το αποτυπωμα τους ή αν θα ειναι ενα side note, μια μεταβατικη κατασταση για.την επομενη φαση.

Δεν το λεω με την εννοια οτι θα υπαρχουν σε 30 χρονια. Απλα αν θα εχουν αφησει το αποτυπωμα τους ή αν θα ειναι ενα side note, μια μεταβατικη κατασταση για.την επομενη φαση.

Πολύ δύσκολο το ερώτημα. Προσωπικά ελπίζω να αφήσει αποτύπωμα στον τομέα του software και πιο συγκεκριμένα των λειτουργικών συστημάτων. Αν μετά από μερικά χρόνια λέμε "το Steam Deck ήταν το εφαλτήριο για να καθιερωθεί το Linux ως gaming OS" εγώ προσωπικά θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από πλευράς legacy.

Βασικά μακάρι για τέτοια μηχανάκια να γίνει στάνταρ, δηλαδή οκ δύσκολο να βάλεις σε ένα σύστημα γενικής χρήσης steamOS για όλα, όμως όταν αγοράζεις ένα τέτοιο μηχανάκι δεν το αγοράζεις για workstation και ας μπορείς.

Οπότε το μόνο που σε νοιάζει είναι το Plug n play, τώρα τι θα τρέχει από κάτω... if it works...

έχω αμφιβολίες κατά πόσο το asus θα μπορεί να τρέξει σωστά τα game και να διαχειριστεί τους λιγοστούς πόρους και το αδύναμο hardware του. Ο λόγος είναι ότι ουστιαστικά δεν θα τρέχει κάμια custom έκδοση αλλά windows δηλαδή θα είναι σαν ένα mini laptop να προσπαθεί να τρέξει game.
Στην περίπτωση του steam έχουμε ένα λειτουργικό αποκλειστικά ρυθμισμένο να τρέχει game.
Θα περιμένω τα πρώτα σοβαρά review
Όλοι θα ήμασταν καλύτερα αν υιοθετούσαμε λίνουξ αλλά αυτό που λες δεν βγάζει πολύ νόημα γιατί οι πόροι δεν είναι καθόλου λιγοστοί και για τα σημερινά δεδομένα. Έχει 16 γίγα ραμ, δεν νομίζω ότι είναι παρωχημένο και λίγο. Έχει μια εξαιρετικά ισχυρή CPU. O desktop τού Σρέντερ έχει πιο αδύναμη CPU. Έχει μια αρκετά ισχυρή gpu που σε ισχύ συναγωνίζεται την gtx 1650. (και λόγω καλύτερης υποστήριξης θα την αφήσει και πολύ πίσω στον χρόνο) Προφανώς δεν είναι high end gpu αλλά δεν είναι κάτι που να δικαιολογεί να λέμε «λιγοστοί πόροι».

Το ROG Ally θα ήταν η επιλογή μου αν έδινα προτεραιότητα στον form factor.
και το λάπτοπ για φορμ φάκτορ το παίρνεις.

Έχει βγει το βιντεάκι τού The Phawx. Περιέργως ο Z1E δεν κερδίζει τον κανονικό phoenix 7840Θ (ουσιαστικά είναι ο ίδιος επεξεργαστής υποτίθεται ελαφρώς πειραγμένος για handheld)

Δυο άλλα βιντεάκια που μιλάνε περισσότερο για την εμπειριά:

και το λάπτοπ για φορμ φάκτορ το παίρνεις.

Σαφώς αλλά όχι πάντα, με την έννοια ότι αρκετός κόσμος τα χρησιμοποιεί ως σταθερό υπολογιστή χωρίς διάθεση να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της φορητότητας. Δεν αποκλείω παρόμοιο use case και για το ROG Ally αλλά θα θεωρούσα έκπληξη κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι για συσκευές όπως το Steam Deck και το ROG Ally η φορητότητα θα είναι καθοριστικός παράγοντας για πιθανή αγορά.

Back