What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Asus ROG Ally και λοιπά handhelds

lucinos

Death Knight
Σαφώς αλλά όχι πάντα, με την έννοια ότι αρκετός κόσμος τα χρησιμοποιεί ως σταθερό υπολογιστή χωρίς διάθεση να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της φορητότητας. Δεν αποκλείω παρόμοιο use case και για το ROG Ally αλλά θα θεωρούσα έκπληξη κάτι τέτοιο.
Υπήρξε μια περίοδος που την κάρτα γραφικών την αγόραζες όσο-όσο και όπου την έβρισκες έστω και μέσα σε λάπτοπ. Με εξαίρεση αυτήν την περίοδο...

Να ξεκαθαρίσω ότι διαφωνώ. Στα 800 ευρώ βρισκόμαστε ήδη στην περιοχή που πολύ εύκολα στήνεις πολύ ισχυρότερο desktop και μάλιστα μόνο με καινούργια μέρη. πχ:

Και το φορμ φάκτορ τού desktop έχει και πλεονεκτήματα. Μπορείς ευκολότερα να αλλάζεις πράγματα.

Το παίρνω λάπτοπ για να το χρησιμοποιήσω σαν desktop βγάζει νόημα σε πιο χαμηλές κατηγορίες. Πχ εγώ έτσι χρησιμοποιώ το καινούργιο μου λάπτοπ, αλλά είναι πιο αδύναμο από steam deck. Είχα σκεφτεί σοβαρά να πάρω steam deck αντί για λάπτοπ αλλά σε εκείνη την φάση βιαζόμουν, ήταν η εποχή που η αναμονή ήταν σε πολλούς μήνες. Στα 400 ευρώ η επιλογή είναι ανάμεσα σε Steam Deck και φτηνό λάπτοπ. Θεωρητικά και MiniPC αλλά τα λάπτοπ γενικά υπερέχουν σε επιλογές ακόμα. Ενώ σε desktop κανείς ψάχνει σε μεταχειρισμένα μάλλον.

Δεν αποκλείεις το παρόμοιο use case αλλά ουσιαστικά είναι το μόνο use case που το ROG Ally έχει σοβαρό πλεονέκτημα απέναντι στο Steam Deck. Ως handheld το Deck είναι και φτηνότερο και καλύτερο. Μπορείς βέβαια να κάνεις το ίδιο με λάπτοπ αλλά η διαφορά δεν είναι τραγικά μεγάλη οπότε δεν θα το θεωρούσα παράλογο να προτιμήσει το ROG Ally κάποιος.

lucinos

Death Knight
Δεν κατάλαβα πού όμως.
ότι κάποιος που παίρνει λάπτοπ στα 800+ ευρώ δεν είναι σε μεγάλο βαθμό για το φορμ φάκτορ.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
ότι κάποιος που παίρνει λάπτοπ στα 800+ ευρώ δεν είναι σε μεγάλο βαθμό για το φορμ φάκτορ.

Α μάλιστα, τώρα το έπιασα. Δεν είπα όμως για το form factor, είπα συγκεκριμένα για "τον παράγοντα της φορητότητας". Πολύς κόσμος παίρνει πράγματι laptop για το form factor, επειδή του αρέσει οπτικά το ένα ενιαίο συμμαζεμένο μηχάνημα αντί ενός μεγάλου κουτιού με ξεχωριστή οθόνη, πληκτρολόγιο, ηχεία ενδεχομένως κλπ. Δεν το παίρνει όμως για την φορητότητα, επειδή έχει σκοπό να το κουβαλάει δεξιά-αριστερά. Το χρησιμοποιεί ως σταθερό υπολογιστή. Επομένως, ένα σημαντικό μέρος των αγοραστών αγοράζει laptop ναι μεν για το form factor αλλά όχι για την φορητότητα.

Για αυτό το κομμάτι της αγοράς λοιπόν, που αγοράζει laptop για να το χρησιμοποιήσει ως σταθερό υπολογιστή, δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι θα δείξει ενδιαφέρον για το ROG Ally. Εφόσον η φορητότητα δεν είναι προτεραιότητα, με το ROG θα χάσουν και σε επιδόσεις και σε αισθητική αφού για να χρησιμοποιήσουν το ROG Ally ως σταθερό υπολογιστή θα χρειαστούν αυτά για τα οποία απέφυγαν το desktop (οθόνες, πληκτρολόγια, dock κλπ).

shredder

Death Knight
Α μάλιστα, τώρα το έπιασα. Δεν είπα όμως για το form factor, είπα συγκεκριμένα για "τον παράγοντα της φορητότητας". Πολύς κόσμος παίρνει πράγματι laptop για το form factor, επειδή του αρέσει οπτικά το ένα ενιαίο συμμαζεμένο μηχάνημα αντί ενός μεγάλου κουτιού με ξεχωριστή οθόνη, πληκτρολόγιο, ηχεία ενδεχομένως κλπ. Δεν το παίρνει όμως για την φορητότητα, επειδή έχει σκοπό να το κουβαλάει δεξιά-αριστερά. Το χρησιμοποιεί ως σταθερό υπολογιστή. Επομένως, ένα σημαντικό μέρος των αγοραστών αγοράζει laptop ναι μεν για το form factor αλλά όχι για την φορητότητα.

Για αυτό το κομμάτι της αγοράς λοιπόν, που αγοράζει laptop για να το χρησιμοποιήσει ως σταθερό υπολογιστή, δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι θα δείξει ενδιαφέρον για το ROG Ally. Εφόσον η φορητότητα δεν είναι προτεραιότητα, με το ROG θα χάσουν και σε επιδόσεις και σε αισθητική αφού για να χρησιμοποιήσουν το ROG Ally ως σταθερό υπολογιστή θα χρειαστούν αυτά για τα οποία απέφυγαν το desktop (οθόνες, πληκτρολόγια, dock κλπ).
Αυτη την συζητηση ειχα πριν απο μηνες με 2 γνωστους μου που θελουν να παρουν pc η laptop για τα παιδια τους που ειναι 14 και 16 χρονων το οποιο pc η laptop να ειναι καλο για να τρεχει τα παιχνιδια.
Ο αντρας επεμενε οτι κατα τη γνωμη του καλυτερα να τους παρει laptop γιατι ενα φθηνο laptop ειναι πιο φθηνο απο το πιο φθηνο σταθερο. Εγω τους ειπα οτι πρεπει να παρουν ενα καλο pc και οχι laptop. Γιατι και ενα δυνατο laptop που θα μπορει να τρεχει ολα τα παιχνιδια σε ultra 1440p 60 fps και ολα τα προγραμματα ειναι κατωτερο απο το pc επειδη δεν μπορεις να το αναβαθμισεις ολο οπως το pc εχει πολυ μικρη οθονη και δεν εχει τοσο καλο πληκτρολογιο και ποντικι. Ενω στο pc κανεις οτι αναβαθμιση θες οποτε θες. Ειπε οτι τα καταλαβαινει αυτα και θα το σκεφτει απο τοτε ομως περασαν 9 μηνες και δεν μου εχουν πει κατι. Παντως και αυτος και η γυναικα του παραδεχτηκαν οτι ειναι ασχετοι απο pc και laptop γιατι δεν παρακολουθουν τις εξελιξεις ετσι ωστε να ξερουν τι επεξεργαστη μνημη καρτα γραφικων τροφοδοτικο και σκληρο δικο πρεπει να παρουν . Τι να πω ελπιζω οταν το αποφασισουν να κανουν την σωστη επιλογη και να παρουν ενα καλο pc για τα παιδια τους.

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
lol την έχω ξαναδεί την ταινία, αυτοί είναι που συνήθως που αφού τους πεις ότι θα τους βοηθήσεις να διαλέξουν σωστά, μετά πάνε και αγοράζουν "gaming pc" turboX με Geforce 210 ξέρω εγώ, γιατί "μου είπε το παιδί εκεί στο μαγαζί ότι θα παίζουν όλα".

tyrion395

Mind-flayer
Σαφώς αλλά όχι πάντα, με την έννοια ότι αρκετός κόσμος τα χρησιμοποιεί ως σταθερό υπολογιστή χωρίς διάθεση να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της φορητότητας. Δεν αποκλείω παρόμοιο use case και για το ROG Ally αλλά θα θεωρούσα έκπληξη κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι για συσκευές όπως το Steam Deck και το ROG Ally η φορητότητα θα είναι καθοριστικός παράγοντας για πιθανή αγορά.
Εγώ βλέπω γενικά ότι τα handheld pc κολλάνε στην καταναλωτική τάση να έχει κανείς κάποιο μικρό/ κομψό κουτάκι στο γραφείο του αντί για μια μεγάλη γκουμουτσα, χωρίς απαραίτητα τη διάθεση να το μεταφέρει παντού. Απλά για αισθητικούς λόγους και για λόγους χώρου.
Βάλε στην εξίσωση και την αυξανώμενη τάση των gamers να θέλουν παίζουν το ίδιο save στο pc, στο κρεβάτι, το λεωφορείο χωρίς να αναγκάζονται να αλλάζουν πλατφόρμα (psn, xbox, steam) ή και συσκευή.
Νομίζω ότι τα handheld pc θα κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο όσο μεγαλώνουν σε ισχύ.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Νομίζω ότι τα handheld pc θα κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο όσο μεγαλώνουν σε ισχύ.

Μακάρι, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία και ειδικά το Steam Deck θα βοηθήσει πολύ στην εξάπλωση του Linux.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member

Δεν έχω δει ακόμα το βίντεο, θα γράψω μετά εντυπώσεις.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Νέος ανταγωνιστής με μεγάλη οθόνη 8,4 ιντσών:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Όλα παίζονται στην υποστήριξη!! Και η Valve έχει φύγει πολύ μπροστά!!

Σαφώς αλλά με τα Windows τουλάχιστον δεν είναι τόσο άμεση η ανάγκη για υποστήριξη από την μαμά εταιρία.

captain kal

Death Knight
Σαφώς αλλά με τα Windows τουλάχιστον δεν είναι τόσο άμεση η ανάγκη για υποστήριξη από την μαμά εταιρία.

Ναι!! Αλλά ακόμα δεν είναι optimized για τέτοιο form factor και η ASUS τρέχει δικό της launcher για να ξεπεράσει τέτοιου είδους προβλήματα!!

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
βασικά ΤΟΤΕ είναι που χρειάζεται άμεση στήριξη από την μαμά εταιρία. Δε μιλάμε για custom PC που θα τρέξεις να ρωτήσεις στο RQ γιατί δε δουλεύει το σκασμένο.

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Αυτό και το ROG Ally είναι επισκευάσιμα από τον χρήστη όπως είναι το steam deck; Μπορείς να αλλάξεις αποθηκευτικό χώρο;

Top Bottom