Λοιπόν, σχεδον τρεις μήνες με το Go, και οι εντυπώσεις μου είναι οι παρακάτω:
--- Το gaming σε handheld mode γίνεται κατά το 90% σε bazzite/SteamOS (και μάλιστα στο beta channel, για να έχουμε πιο γρήγορα τις ενημερώσεις)!! Τα Windows 11 μόνο για BIOS update και ότι δεν τρέχει σε Linux!!
--- Σε handheld mode τα Windows 11, έχουν ακόμα πολύ δουλειά. Όπως και το Legion Space, το software για να τρέχεις τα παιχνίδια. Όταν είναι εγκατεστημένα τα παιχνίδια, το Legion Space δουλεύει ικανοποιητικά. Όταν χρειάζεται κάποια παραμετροποίηση, μπουρδουκλώνωνται Legion Space, Launchers και Windows 11 και γίνεται η οθόνη σαν της τρελλής τα μαλιά!! Αντίστοιχη διαδικασία στο bazzite γίνεται χωρίς να καταλάβω τίποτα.
--- Σε desktop mode (με ποντίκι - πληκτρολόγιο) έχει πάρει την θέση του λαπτοπ!!! Ακόμα και το ίδιο dock χρησιμοποίησα αρχικά!! To μόνο θέμα είναι ότι η ανάλυση 2560x1600, χρειάζεται scaling 250% και προγράμματα - games που δεν έχουν καλό scaling, έχουν πολύ μικρούς χαρακτήρες.
--- Τα παρακάτω αφορούν περισσότερο το bazzite (Linux)
- Σε handheld mode δεν δέχεται 1280x800 αναλυση. Παραμένει σε native ανάλυση 2560x1600, οπότε προγράμματα - games που δεν έχουν καλό scaling δεν διαβάζονται εύκολα. Στα περισσότερα παιχνίδια βέβαια, απλά χαμηλώνεις την ανάλυση σε 1280x800, αλλά σε κάποια (λόγω μάλλον ασυμβατότητας Gamescope/Wayland), χρησιμοποιεί μόνο το 1/4 της οθόνης και το υπόλοιπο παραμένει μαύρο!! Τοτε αναγκαστικά πας σε desktop mode.
- Στο οποίο desktop mode το Steam χρησιμοποιούσε 100% και στα non Steam Games δεν δούλευε και το joypad. Οπότε, τί έκανα: Έκλεινα το Steam, και ξανά επανεκκίνηση μέσω γραμμής εντολών αρχικά, και μέσω script αργότερα για να μην χρειάζεται να έχω συνδεδεμένο, πληκτρολόγιο και ποντίκι!! Το touchpad που έχει το Legion Go βολεύει πάρα πολύ, για αυτές τις δουλειές. Μετά την επανεκκίνηση, όλα δουλέυουν κανονικότατα.
- Το Lutris είναι θησαυρός!!! Όλη την εγκατάσταση των στα non Steam Games, γίνεται μέσω Lutris το οποίο δημιουργεί και link στο Steam το οποίο link είναι διαθέσιμο και σε handheld mode. Κατάφερα να κάνω και το GOG Galaxy να δουλέψει εκεί.
- Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα παιχνίδια από το Epic και την Ubi.
- Δεν έχω καταφέρει ακόμα να τρέξω παιχνίδια που χρειάζονται CD Checks, όπως και ορισμένα παιχνίδια που τρέχουν πάνω σε java!! Επίσης θέλω να συνδέσω και joystick με κάποια εφαρμογή για remap τα κουμπιά. Επίσης ακόμα δεν έχω δοκιμάσει να κάνω remap το keyboard πάνω στα χειριστήρια του Go.
- Ότι υπάρχει σε flatpack εγκαθίσταται και αναβαθμίζεται αυτόματα!!!
--- Τα παρακάτω αφορούν τα handhelds γενικότερα:
- Φεύγεις από το γραφείο/καναπέ και παίζεις παιχνίδια, οπουδήποτε!!!!!!! (Θα το πάρω μαζί μου και σε κανα μπιτσόμπαρο, κάποια στιγμή

)
- Τα παλιότερα games και τα indy παίζουν μια χαρά!! Επειδή δεν παίζω πολλά σύχρονα ΑΑΑ, δεν έχω δοκιμάσει κάποια ακόμα. Ίσως δοκιμάσω το Starfield κάποια στιγμή. (Δεχόμαστε και παραγγελιές

).
- Ότι παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με joypad, έχει μεγάλο πλεονέκτημα με το Go. Αντίθετα δεν ενδείκνυται για strategy και γενικά για παινίδια που παίζονται με πολλά πλήκτρα!!!
- Killer App για το Legion Go θεωρώ το No Man's Sky. Εκεί η οθόνη δίνει ρέστα!!!
- FPS Mode ούτε που το δοκίμασα ακόμα!!! Ούτε έχω σετάρει emulator ακόμα. (Θα το έχω στο DLC του post

).
--- Ολοκληρώνοντας και εάν θέλετε κάποιο handheld:
- Για μια πιο console like experience, πηγαίνετε σε Deck, με όλους τους περιορισμούς που έχει στην συμβατότητα.
- Αν έχετε διάθεση για πειραματισμό και αυτό που λένε "Best of Both Worlds" πηγαίνετε σε Lenovo Legion Go. Η διαφορά στην τιμή στο 1TB είναι γύρω στο κατοστάρικο (Το αγόρασα μέσω e-bay και όχι από τους εδώ "εμποράκους").