What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Baldur's Gate 3

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
Όταν σαλαγούσαν τους βίσωνες στις απέραντες πεδιάδες, μερικές φορές κάνανε μαντραπήδα ανάμεσα σε Νιού Μέξικο και Τέξας. Και δεν τους σταματούσε κανείς!
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Δεν θα πέσει σύντομα, αφού είναι Early Access.
Κριμα, γμτ. Αλλα ΟΚ υπομονη εχω. Δεκα χρονακια ακομα θα τα ζησω. Δεν θα πεσει η τιμη? Και το Inquition πριν 8 μηνες το αγορασα 12Ε. Εξηνταρι δεν δινω με την καμια για να αγορασω παιχνιδι που δεν θα το εχω
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
Καλώς τον Γάτο του Σρέντερ Σρέντιγκερ.
Μάλλον είμαι ο παρατηρητής που σε βλέπει να αγοράζεις παιχνίδια αλλά να κάθεται στην καρέκλα σου και να gameάρει o γείτονας.
Να πιάσω μία τηγανητά κολοκύθια;
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Aν συνοδευονται με σκορδαλια μπαρουτι και καμια κουπα τσιπουρο, δεν αρνιεμαι το κερασμα.
Λοιπον Α. Αν υπολογισω μεσω ορα 30Ε ταινιες και πισι παιχνιδια, 17χιλιαρα που κοστιζαν τοτε τα psx games, κατι αταρια κατι σεγκα μεγα κτλ, θεωρω οτι ταχω σμπρωξει βαρβατα στην σχετικη βιομηχανια. Ειχα και την τρελλα με στερεα και χομ σινεμα. Δεν αισθανομαι τυψεις ουτε αμαρτωλος που εχω αλλα τοσα γκειμ σε κοπιες κι αν θελετε να το αναλυσουμε ευχαριστως.
Β Τα 10-15 χρονια που ταξειδευα, το πρωτο πραγμα που εκανα πηγαινοντας σε ενα καραβι, ειταν να τσιμπισω μια κονσολα και μια 14αρα αν δεν ειχε στην καμπινα μου και να ασχολουμαι με τα παιχνιδακια μου, απο το να αναλωνομαι σε ασκοπες συζητησεις του τυπου φου μπου ινστα κτλ. Ετσι σιγα σιγα απεκτησα την οποια συλλογη εχω απο αυτα.
Δεν λεω, θα καλοπληρονα και τωρα καποιο παιχνιδακι που μαρεσει, αν τοβρισκα κουτατο. Για ψηφιακα τιμη "τζαμπε αντε εως 10Ε" παραπανω το θεωρω κοροιδια. Την αποψη μας, λεμε εδω, δεν σημαινει οτι πρεπει να την ασπαστουν κι αλλοι
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
Σόρυ Κρις αλλά gog, steam, origin και λοιπά συναφή καταστήματα μια χαρά σου επιτρέπουν "να έχεις". Θες να το πεις game, θες άδεια χρήσης για (θεωρητικά) άπειρα χρόνια; Δε θα τα χαλάσουμε.
Έχεις όμως. Κατεβάζεις, σβήνεις, ξανακατεβάζεις, τροποποιείς αρχεία, κουμπώνεις mods κ.ο.κ. Είναι δικά σου να τα διαχειριστείς όπως θέλεις.

Ας μη γελιόμαστε, η ψηφιακή διανομή έχει λύσει χέρια πολλών devs, οπότε αυτό θα ακολουθήσουν. Αυτό σε συνδυασμό με τους λίγους δεινόσαυρους που πλέον αγοράζουν retail, τουλάχιστον στο pc, έχει οδηγήσει σε επιλεκτικές κυκλοφορίες κουτάτων, συνήθως σε collector/περιορισμένες εκδόσεις.

Να μου έλεγες για κάνα gamepass που πλασάρει συνδρομή, να το καταλάβαινα. Αυτό είναι ενοικίαση, αν δεν συνεχίσεις να πληρώσεις τα επιστρέφεις.

Εκεί ήταν η ένσταση μου, όχι φυσικά στο ψυχολογικό όριο που τιμολογεί ο καθένας μας τα παιχνίδια, ψηφιακά ή μη.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Δεν διαφωνω, οντως εχεις ολες αυτες τις ευκολιες και δεν θα με ενοχλουσε καθολου να πληρωσω, τα οποια 30-40Ε αν μου εδινε την δυνατοτητα ναχω ενα αντιγραφο, εστω, σε καποιο σκληρο η δισκακι. Ωστε να μπορω αν θελησω μετα 10-15 δεν ξερω χρονια να το βαλω στο πισι μου και να ξαναπαιξω, αν μου ερθει η ορεξη, κι αν εχει κλεισει καποιο απο τα ψηφιακα μαγαζια γιατι ετσι γουσταρει. Πραγμα που αν δεν κανω λαθος μονο το GoG, σου παρεχει. Μουρθε προχτες η ορεξη για Drakensang, Απτο ραφι στο πισακι, εγκατασταση και μια χαρα. Ενταξει, δεν παιζει στα 10, αλλα στο χρεπακι με τα 7αρια μια χαρουλα και χωρις το δισκακι στο πλειερ. Παιζω και Pillars, το πρωτο, λιγη ωρα για να μην τελειωσει γρηγορα, μαρεσει πολυ σαν παιχνιδι. Δωρεαν ψηφιακο. Αν το βρω σε κουτι σηγουρα θα το αγορασω, εστω και μεταχειρισμενο. Τερματησα 2-3 φορες το Inquisition, το απεγκατεστησα και απογοητευση, σαν να μην εχω το παιχνιδι κατι, ενω τα 1 και 2 τα βλεπω στο ραφι και ξερω οτι και τα εγγονια μου να γουσταρουν να ασχολιθουν, υπαρχει η δυνατοτητα. Εχω καμια 15αρια ψηφιακα, σηγουρα θα παρω κι αλλα, μα δεν νιωθω με αυτα κατι. Ενω οταν βλεπω τα παιχνιδακια μου στα ραφια, τα ξεσκονιζω τα γυαλιζω, νοιωθω μια γλυκεια ζεστασια απο το στηθος προς το στομαχι. Δεν μπορω να σας το εξηγισω καλυτερα. Δεινοσυρο θελετε να πειτε? Πειτε με και Τ-Rex. Oμως εχω την εντυπωση και 15 χρονων ναμουν το ιδιο θα ενιωθα. Αντε συγκινιθηκα γερος αθρωπος. Παω μια βολτα ινσομνια να παρω μια γευση γαιδουριας ναρθω στα ισα μου
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Chris συμφωνούμε σε πολλά πράγματα γενικά, αλλά πλέον τα δισκάκια και τις θήκες τα θέλω μόνο για συλλεκτικούς λόγους. Η ευκολία που μου έχει δώσει το Steam (που ουσιαστικά από το 2013 το χρησιμοποιώ μόνο) και ειδικά το gog που τα γκέμια του πειρατεύονται άνετα (sorry not sorry) είναι αξεπέραστη.
Για παράδειγμα, εγώ έχω ότι έχει βγει σε δισκάκι για το NWN2. Θα πρέπει να τα κάνω install δισκάκι-δισκάκι, ξοδεύοντας και χρόνο με πέρασμα CD keys κτλ, να τα αφήσω μετά να κάνουν auto-update, και μετά να ψάξω για κάποιο τρόπο να παίξουν στα Windows 10.
Τώρα με το gog τα κατεβάζω πειρατικά και κάνω edit ένα ini file όπου βάζω τα δικά μου CD keys, και μπορώ να παίξω και multiplayer κανονικά.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
έχω ότι έχει βγει σε δισκάκι για το NWN2.
Το ιδιο κι εγω, ειναι απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια και το μονο που ειχα κανει προπαραγγελια. Δεν διαφωνω, για τις ευκολιες που προσφερουν οι ψηφιακες βιβλιοθηκες, παιδια και αναγκαστικα θα αγορασω κι αλλα παιχνιδια, μαλλον απο GoG, αν αληθεευι οτι μπορεις ναχεις καποιο αντιγραφο εστω παιχνιδιου. Απλα με χαλαει το γεγονος οτι δεν εχω στα χερια μου κατι το οποιο πληρωσα για να εχω.
 

Attachments

  • nwn2.jpg
    nwn2.jpg
    422.5 KB · Views: 8
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,416
κατεβάζεις το installation file και το καις σε δισκάκι, βουαλά
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Μετα μπορω με αυτο να εγκαταστησω και να παιξω το παιχνιδι, σε αλλο π.χ. πισι που δεν ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ Νιτρο?
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
@Chris2756, κοίτα, άμα έχεις όρεξη, μπορείς να κάνεις ωραίες custom λύσεις. Υπάρχουν site όπως το steamgamecovers που μερακλήδες χρήστες φτιάχνουν δικά τους game covers και τα διαθέτουν στην κοινότητα. Αν βρεις ένα για παιχνίδι που σε ενδιαφέρει, κατεβάζεις το αρχείο. Αγοράζεις ένα σκέτο DVD case (κάποτε μαγαζιά σαν το Seven τα πουλούσαν με το κιλό), εκτυπώνεις το cover σε καλό illustration χαρτί (δεν ξέρω το κόστος για μια τέτοια έγχρωμη εκτύπωση, αλλά πόσο να κάνει ποια; ), και βουαλά! Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου κουτί, που να έχει μέσα το δικό σου δισκάκι με το παιχνίδι.

Και υπάρχουν και άλλα σχετικά sites, ειδικά αμα δεν σου αρέσει το logo του Steam φάτσα-φόρα, όπως δεν αρέσει σε εμένα παρόλο που είμαι στημάκιας. Δες εδώ ας πούμε μούρλια box cover για Pillars of Eternity 1, έτοιμο για εκτύπωση.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,416
0,75 θα χρέωνα για ένα τέτοιο print, κάποιοι αγιογδύτες μπορεί και 1€, αλλά πέφτει και στο 0,5 για bulk prints.

Μερακλίδικη φάση πάντως, άμα είχα την απειροελάχιστη όρεξη που είχα ως φοιτητής θα γέμιζα την βιβλιοθήκη και θα έβαζα και booklet μέσα.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Ναι! τα ξερω αυτα, βρε παιδια. Καλη και καλαισθητη δουλεια. Δεν θα συνιστουσα αυτοκολητες εττικετες πανω στο δισκακι. Μετα απο καποιους μηνες, ξεφλουδισε το αλουμινιο απο το πλαστικο σε αρκετα cd. Μπορει να ετυχε σε μενα. Ωραιο ακουγεται το booklet, αλλα πολυ δουλεια.
Νιτρο, ευχαριστως να σε βοηθισω φιλε, αν βαριεσαι. Μου στελνεις κουτακια, εκτυπωσεις, δισκακια, στα γραφω, στα βαζω στα κουτια στα ξαναστελνω.
 
Last edited:

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,883
Δεν διαφωνω, οντως εχεις ολες αυτες τις ευκολιες και δεν θα με ενοχλουσε καθολου να πληρωσω, τα οποια 30-40Ε αν μου εδινε την δυνατοτητα ναχω ενα αντιγραφο, εστω, σε καποιο σκληρο η δισκακι. Ωστε να μπορω αν θελησω μετα 10-15 δεν ξερω χρονια να το βαλω στο πισι μου και να ξαναπαιξω,
the_oddest_college_courses_you_can_actually_take_640_04.jpg
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,232

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,080
Σήμερα, στις 20:00, έχουμε ανακοίνωση Βάρδου live από θέατρο της Γάνδης. 🤌

Capture.jpg
 
Top Bottom