What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Baldur's Gate 3

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
Επειδή έχει αναφερθεί εδώ μέσα το username μου, δεν ξέρω τι εντύπωση έχετε σχηματίσει, απλά να αναφέρω ότι και τα 2 Baldur's Gate τα έπαιξα στον καιρό τους αλλά και ενθουσιάστηκα με το χθεσινό. Είναι και άλλοι σαν και μένα βλέπω, αλλά μάλλον μειοψηφία είμαστε σε σχέση με τους απογοητευμένους. Κι εγώ καταλαβαίνω τον λόγο γιατί.
Τεσπα, ήθελα να γράψω κι εγώ κανά σεντόνι, αλλά πραγματικά βαριέμαι. Θα γράφω κανά update εδώ μέσα για το παιχνίδι, ελπίζω να μην χάνεται μεταξύ των όσων συζητάτε.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
Ωραίος είμαι, ξεκινάω σεντονάκι που θα πάρει απαντήσεις και πέφτω για ύπνο, για να τα μαζέψω τα quotes τώρα. ωωωωχ είναι και πολλά.

Βέβαια, καλό είναι να έχεις άποψη, αλλά να γνωρίζεις και για τι μιλάς. Ο άλλος δεν έχει παίξει τα αρχικά BG και έρχεται και μας κουνάει και το δάχτυλο και του φαίνεται εξωπραγματικό όταν μιλάμε για ατμόσφαιρα και σκοτεινό ύφος. Προφανώς δεχόμαστε όλες τις εμπεριστατωμένες απόψεις και ας διαφωνούν μαζί μας. Αυτό μας έλειπε. Στο κάτω κάτω το παιχνίδι θα είναι αρτιότατο, με βάση την ιστορία της Larian.
Και πραγματικά περιμένω τη στιγμή που θα είμαι εντελώς λάθος και θα έρθει ο Bathory και θα με δουλεύει αυτός με τη σειρά του.

Για να ξεκαθαρίσω λίγο καλύτερα την θέση μου γιατί από ότι φαίνεται χρειάζεται. Έλεγα να κάνω άλλο thread αλλά δε βαριέσαι.

Δεν σας κουνάω το δάκτυλο ούτε απαιτώ να σας αρέσει. Και μάλιστα έχω βρεθεί στην θέση σας να αντιμετωπίζω κάποια πράγματα με συναισθηματική φόρτιση και όχι με συγκεκριμένα κριτήρια.
Αλλά βλέπω ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι και ένα τσούρμο έτοιμο με τις τσουγκράνες να κρεμάσει τους αιρετικούς. Για να σκεφτώ που αλλού το είδα αυτό, α ναι, στο star wars... χάρη σε αυτό το τσούρμο "true fans" όπως έχω δει να αποκαλούν τους αυτούς τους, το 3ο μέρος της τριλογίας ήταν απλά μια ταινία για να δεις ευχάριστα μια άδεια μέρα. Η λυσσαλέα μάχη που έδωσε αυτό το κοινό ακύρωσε όλα τα καλά που είχε κάνει το last jedi και έκανε το στούντιο να μας δώσει μια από τα ίδια με καινούργια σος. Το last jedi ήταν τρύπα, αλλά είχε έναν αέρα ανανέωσης που μπορούσε με λίγη προσπαθεί να κλείσει όμορφα στην 3η ταινία, αλλά όπως είπαμε... true fans.

Τι σχέση έχει τώρα αυτό με το BG3? E λοιπόν το ίδιο πράγμα βλέπω και φοβάμαι πως οι βεβιασμένες αντιδράσεις που κατά κύριο λόγο στηρίζονται στην νοσταλγία (ακόμα και αν μου πείτε μα το παίζω τώρα που μιλάμε το παιχνίδι και ακόμα είναι τέλειοοοοολεμε, η νοσταλγία δίνει βαθμούς που θα είχαν κοπεί αν το παίζατε τώρα), θα δημιουργήσουν κλίμα τέτοιο, όπου το τελικό αποτέλεσμα με μπάλωμα στο μπάλωμα θα είναι και χάλια για εμάς που βλέπουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και για εσάς που θέλετε ένα παιχνίδι ποιο κοντά στα 2 πρώτα.
Το προβλημά μου δεν είσαι εσύ ή ο άλλος εδώ μέσα συγκεκριμένα (αν και το έχεις πάρει τόσο προσωπικά που υποθέτω θα άρχιζες και τα μπουκέτα αν με είχες μπροστά σου, τουλάχιστον αυτό μου βγάζεις). Το προβλημά μου είναι η βεβιασμένη συναισθηματική έκρηξη που κλείνει τα μάτια σε όλα και λέει "δεν είναι σαν τα παλιά" και σταματάει εκεί.

Γιατί δεν είναι; Τι του λείπει; Τι θα ήθελες; Πως θα μπορούσε να σε ικανοποιήσει; Αυτό είναι κριτική που μπορεί να βοηθήσει και την Larian και κάθε Larian και εμάς τους τελικούς αποδέκτες gamers.
Το ότι δεν έχω παίξει τα πρώτα είναι ένας λόγος παραπάνω να μου πεις γιατί υπάρχει πρόβλημα με το βίντεο που είδατε.


τελειωνω το σεντονι απευθυνομενος στον συντροφο νιτρο: ρε μπρο, αληθεια τωρα, μας εχεις περασει σουβλακι εμας και τις αποψεις μας για το Bg3 ενω ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΓΙΞΕΙ τα 2 πρωτα? πλακα κανεις φιλε? ε πως να καταλαβεις εστω και στο περιπου τι λεμε?? κι εγω αμα αγνοουσα τα 2 πρωτα και ανοιγα χτες το γιουτιου, θα ελεγα ωραιο παιχνιδακι μερακληδικο, αν κι εχει σπαζοtb...
σορυ, θα σου απαντουσα στο ωραιο ποστ σου ενα ενα τα σημεια που εθιξες, αλλά τωρα δεν θα το κανω. οχι απο καποιου ειδους "ελιτισμο" (πολυ μακρια απο μενα) αλλά δεν εχει νοημα. παιξε τα παιχνιδια και τα ξαναλεμε.

Ξέρεις αυτό είναι το πρόβλημα σας βασικά. Το δεν έχεις παίξει τα παλιά τι μιλάς και εσύ τώρα και που να σου εξηγούμε άντε παίξτα.
Εγώ και να τα παίξω τώρα θα τα κρίνω υποκειμενικά, όπως έγραψα ότι έκρινα τα fallout 3 και NV χωρίς να έχω παίξει τα παλιά. Το ένα ήταν μετριότητά και το άλλο φανταστικό παιχνίδι.
Οπότε αν πάω να παίξω απευθείας το BG3 και είναι καλό, δεν βλέπω πως θα μου χαλάσουν αυτή την εικόνα τα παλιά με το να είναι και αυτά καλά. Και σε τελική ανάλυση αφού όπως λέτε η ιστορία έκλεισε στο BG2, αναγκαστικά το BG3 θα είναι μια νέα ιστορία στον ίδιο κόσμο, οκ θα έχει αναφορές στα γεγονότα του παρελθόντος αλλά από εκεί και πέρα τι ακριβώς θέλετε; Δεν ρωτάω ειρωνικά, σοβαρά ρωτάω.

Σε τελική ανάλυση πως κρίνουμε ένα παιχνίδι; Πως θα έκανε κάποιος review δηλαδή το BG3; "Καλούλι μωρέ αλλά δεν τα φτιάχνουν όπως πρώτα"; Ναι οκ ΓΙΑΤΙ δεν τα φτιάχνουν όπως πρώτα, τι είναι αυτό που ψάχνουμε τόσα post τώρα;
Μήπως αυτό το κάτι ήταν απλά ένας περιορισμός της εποχής που για κάποιο λόγο έγινε cult ενώ οι ίδιοι οι devs δεν το είχαν υπόψιν καν τότε;
Μήπως αυτό το κάτι ήταν ένα αίσθημα ανακάλυψης ενός νέου κόσμου που άνοιξε μπροστά μας τότε και η χαρά της ανακάλυψης που δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε επισκιάζει ότι και να βγει τώρα και στο μέλλον;

Ο ενθουσιασμός αυτός της ανακάλυψης τότε, επισκιάζει συνεχώς κάθε προσπάθεια για να βγει κάτι νέο με άρωμα παλιού. Νομίζουμε ότι θέλουμε το παλιό αυτούσιο αλλά όταν το πάρουμε τότε δεν μας αρέσει και πάλι γκρινιάζουμε. Κάτι λείπει, κάτι έκανες λάθος ανόητε dev/σκηνοθέτη/συγγραφέα, Δεν ξέρω τι, αλλά δεν το κατάφερες. Και πως να το καταφέρει, πως θα μπορούσε να μας δώσει πάλι τις πρώτες μας εμπειρίες από την αρχή; Μόνο με ένα φλασάρισμα αλά men in black θα μπορούσε, να ξεχάσουμε ότι ξέραμε και να ξανά ανακαλύψουμε τους υπέροχους κόσμους που ανοίγονται μπροστά μας με παρθένο μυαλό, με τεράστια δίψα και όχι με "καλό μωρέ αλλά δε μου κάνει τα κλικ που μου έκαναν τα παλιά πρώτα"


Nitro, καθαρά στο κουβέντα να γίνεται, έχεις εστιάσει πολύ στο ότι οι ξενερωμένοι βασίζονται σε ένα βιντεάκι και δεν έχουν παίξει το game. Μα και όσοι γουστάρουν βασίζονται σε ένα βιντεάκι και δεν έχουν παίξει το game. Ποιος ο λόγος που τη μια αντίδραση τη θεωρείς legit και την άλλη όχι;

Η μια αντίδραση είναι "ρε τους τέτοιους το κατάστρεψαν μα τι έκαναν, πάνε οι ελπίδες μου καλό παιχνίδι μπορεί να είναι αλλά δεν θα είναι BG, τέλος" και η άλλη "ενδιαφέρον φαίνεται ας δούμε πως θα καταλήξει".
Ε ναι οκ, έχω μια αρνητική προδιάθεση προς όσους βασίζονται σε γλυκές νοσταλγικές αναμνήσεις για να κρίνουν dead on arival κάτι που δεν έχουμε δει ακόμα. Και αναφέρω παραπάνω γιατί.

Σε τελική ανάλυση πάντως έχετε δίκιο. Γιατί δεν αφήνουν τα πεθαμένα brands να αναπαυθούν στις δάφνες τους και να φτιάξουν κάτι νέο; Με τον καιρό οι γκρίνιες του "μα πότε θα βγάλετε το επόμενο" πεθαίνουν, ακόμα και το half life 3 πέθανε και πιστεύω πέθανε ακριβώς για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω. Θα προσπαθούσε να είναι το half life 2 που δεν θα μπορέσει να είναι ποτέ.
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,179
Αφού διάβασα τις 10 σελίδες του θέματος ας πω κι εγώ την βλακεία μου. Νομίζω σταθήκαμε οι περισσότεροι στο θέμα της ατμόσφαιρας που δεν θύμιζε bg ενώ όπως είπε κι ο northlander η παρουσίαση αφορούσε περισσότερο τους μηχανισμους του παιχνιδιού. Gameplay βίντεο ήταν άλλωστε κι όχι story focused. Λάθος επιλογή απ' ότι φαίνεται από την larian αν και με την wizards που υπάρχει από πίσω ποτέ δε θα ξέρουμε για πολλά ποιανού ήταν η απόφαση στην πραγματικότητα για όλα τα θέματα. Εγώ θα περιμένω να δω κι άλλα πράγματα για να αποφανθώ οριστικά για το ύφος του παιχνιδιού και το γεγονός της early access θα βοηθήσει να λυθούν πολλές απορίες. Για το gameplay που αυτό κυρίως είδαμε και σχολιάστηκε λιγότερο πιστεύω, μπορεί να το λέτε πολλοί dos3 αλλά εγώ παρατήρησα αρκετές διάφορες που λογικά τις αποδίδω στην ενσωμάτωση των κανόνων του dnd γεγονός που το θεωρώ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
αν και το έχεις πάρει τόσο προσωπικά

Όταν υπάρχουν χαρακτηρισμοί απέναντι σε αγνώστους, ναι θίγομαι. Άλλο συνδιαλέγομαι, αλλο χαρακτηρίζω κάποιους (ακόμα κι αν φοράω τον μανδύα της troll φατσούλας).


Gameplay βίντεο ήταν άλλωστε κι όχι story focused

Ειλικρινά, μακάρι να κάνω τόσο λάθος. Πρώτος θα είμαι που θα το παραδεχθεί. Αλλά με βάση το ιστορικό τής larian δεν είναι το story το δυνατό χαρτί της, ούτε η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων (δεν εννοώ στους gameplay μηχανισμούς, που εκεί τα πάει περίφημα, αλλά στο πόσο σοβαρά μπορεί να αποδώσει μια τραγική ιστορία. Δεν θα ήθελα να δω με λίγα λόγια διάλογο μεταξύ των πρωταγωνιστών του στυλ: -Τι ωραία που χειρίστηκες την υπόθεση. -Μα πως να την χειριστώ διαφορετικά όταν έχω εσένα ηλιαχτίδα μου στο πλάι μου. -Αχ φως της ζωής μου, πόσο συμφωνώ... αν φυσικά διαφωνούσατε, απλά παίζατε πέτρα, ψαλίδι, χαρτί)
 
Last edited:

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
Εξαιρετικό ποστ ενός dev του Solasta, με το οποίο συμφωνώ 100%.

Captujre.jpg

Capture.jpg
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Σε τελική ανάλυση πάντως έχετε δίκιο. Γιατί δεν αφήνουν τα πεθαμένα brands να αναπαυθούν στις δάφνες τους και να φτιάξουν κάτι νέο;
Εδώ είναι το πρόβλημα ολονών. Το όνομα είναι πολύ σημαντικό και χωριά από τα θετικά έχει και τα αρνητικά. (Παίρνεις ένα έτοιμο brand που ήδη έχει μια fanbase και αναγνωρισιμότητα αλλά για να μην φας κράξιμο πρέπει να κρατήσεις κάποιες σταθερές) Αλλιώς δώσε άλλο όνομα και όλοι μένουν ευχαριστημένοι
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
Όταν υπάρχουν χαρακτηρισμοί απέναντι σε αγνώστους, ναι θίγομαι. Άλλο συνδιαλέγομαι, αλλο χαρακτηρίζω κάποιους (ακόμα κι αν φοράω τον μανδύα της troll φατσούλας).

@jonirenicus13 η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήταν κάτι καινούργιο να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά κάθισα και ξανακοίταξα συγκεκριμένα τι έχω γράψει και απλά δεν βλέπω που ακριβώς σε έβρισα or something. Εκτός αν έχεις τυφλωθεί ολότελα από θυμό από το πρώτο που έγραψα και μάζεψα μετά και δεν διάβασες τίποτα άλλο από εκεί και πέρα "ο νιτρο με βρίζει, μακερώσει".

Διαβάζω τα dis στο steam και πραγματικά νομίζω ότι το fanbase είναι για φάπες, τουλάχιστον. Χειρότερο και από το fanbase του starwars.

Εκεί που τερμάτισε βέβαια είναι όταν διάβασα αυτό από ένα που γκρινιάζει ότι δεν είναι BG αυτό το πράμα:

Μάιστα... ώστε το DAO ε;
@ccwr όταν έλεγα fanbase μίλαγα για τους παπάρηδες στο steam που γράφουν ότι θέλουν, και ειλικρινά αν θεωρείς τον εαυτό σου fanbase σε οτιδήποτε νομίζω ότι σε υποτιμάς. Άλλο πράγμα να σου αρέσει κάτι και άλλο να είσαι η μάζα ηλιθίων που αποκαλεί τον εαυτό της fanbase που το ένα τους βρωμάει και το άλλο τους μυρίζει.

Το pillars δεν έχει γραφικά 1998, είναι ένα μοντέρνο παιχνίδι με μοντέρνα γραφικά pre-rendered σε κάποιες φάσεις και ελεύθερη camera να είχε το ίδιο γαμάτο θα ήταν.
δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σας παιδιά, σας εκτιμάω όλους εδώ μέσα και με θλίβει αν θέλετε να μπείτε κάτω από την ετικέτα του fanbase, γιατί στις μέρες μας είναι κάτι που καταστρέψει ότι ακουμπάει (σαφώς μπορώ να το αναλύσω αλλά δεν είναι το thread για αυτό, το κρατάω για να το ανοίξω αργότερα, σίγουρα έχει κουβέντα).

Επίσης θέλω να αναλύσουμε λοιπόν σοβαρά κάποια πράγματα για να κάνουμε μια σούμα. Επιστρέφω με το σεντονάκι μου ontopic.


Αν θεωρείς τον εαυτό σου fanbase να με συμπαθάς, δεν εννοούσα εσένα συγκεκριμένα και έχω πολύ συγκεκριμένα τοξικά άτομα στο μυαλό μου που ουδεμία σχέση με το παρόν forum έχουν.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
Αλλά με βάση το ιστορικό τής larian δεν είναι το story το δυνατό χαρτί της, ούτε η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων (δεν εννοώ στους gameplay μηχανισμούς, που εκεί τα πάει περίφημα, αλλά στο πόσο σοβαρά μπορεί να αποδώσει μια τραγική ιστορία.
την ιστορία του παιχνιδιού την γράφουν μαζί wizards of the coast και larian. τώρα καλό κακό δεν ξέρω.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Βάζω on topic πληροφορίες που φανερώθηκαν χθες.

Από το press release
Key Features

  • A Truly Next-Generation Experience
    • Built using the new Divinity 4.0 engine with AAA production values.
    • Cinematic dialogs, all performance captured across 1.5 million words.
    • Unparalleled depth and replayability, whether in single player or multiplayer.
    • Expanded Attitude System to leave your mark on the world.
    • Dynamic Music that shifts in tone to the context of a battle, situation, and story.
    • Layered Crime system that holds you accountable for your actions and affects your reputation.
    • Four-player online multiplayer and split-screen couch co-op for two players.
  • The Most Authentic Dungeons & Dragons RPG Ever Created
    • Hundreds of locations true to the lore, spanning over 100 hours of gameplay.
    • Choose from 15 Dungeons & Dragons races and subraces, and eight classes with more to be announced.)
    • Build relationships with your companions in your ever-evolving campsite.
    • Roll the dice to determine your fate in a story with countless permutations.
    • Speak with the dead to learn new facts and uncover secrets.
  • Evolved Turn-Based Combat True to Dungeons & Dragons
    • Switch to turn-based mode to solve puzzles or sneak up on characters.
    • Manipulate light and darkness for non-binary style stealth action.
    • The next generation of turn-based combat featuring hundreds of Dungeons & Dragons spells and actions.
    • Unlimited freedom to explore and experiment.
You are burdened with a great power devouring you from within. How far down the path of darkness will you let it take you? The fate of the Forgotten Realms is on your party’s shoulders. Will you carry it to salvation, or descend with it to hell?

The game takes place about 100 years after the events of Baldur's Gate and Baldur's Gate 2

We are in the Forgotten Realms, a land of many races and multiple divine beings. We know that the world is in turmoil: armies of evil (gnolls, orcs, duergar, goblins, drow, etc.) rampage along the Sword Coast, and refugees swarm to Baldur’s Gate.

Amid all this chaos, a new cult is on the rise: the cult of the Absolute. Seeking to overthrow the old order, its shadowy network is chipping away at the Forgotten Realms foundations. Baldur’s Gate itself will be the first to fall.

That is where we come in: the players. And we’re off to a very inauspicious start indeed…

Out of nowhere, we were kidnapped by mind flayers. A tadpole was put in our heads. We barely survived the crash landing of a nautiloid, and we find ourselves stranded in the middle of an inhospitable wilderness. We discover we have only a few days to get rid of the parasite inside, or we’ll become mind flayers ourselves.

As we desperately seek a cure, we discover the tadpole gives us godlike powers and we find ourselves on the centre stage of a complot hatched by none other than the Dead Three: the gods of Murder, Tyranny, and Death.

Our journey will not only take us back to the legendary city of Baldur’s Gate, but through and beyond the Forgotten Realms.

It is a journey of survival: ours, and all of the Forgotten Realms.

Και λίγο background

The inspiration for choosing to go the route of mind flayers came from D&D itself, of course, Vincke explained. He was travelling to Larian Studio's first pitch meeting with Wizards of the Coast and perusing the D&D accessory book Volo's Guide to Monsters when he stumbled across a picture of a mind flayer tadpole about to enter somebody's eyeball.

"One of the themes that we wanted to touch upon was survival," Vincke said. "[Mind flayers] have a fantastic story about survival, about being at the top of their game to now literally hiding from Githyanki who have made it their rite of initiation to cut off a mind flayer’s head before they can return to the Astral Plane. That fits very well with the theme of survival and our other big theme, which was trust."

Currently, 13 writers working on the game, which has about 350 people working on it total including all the internal and external people.

Μινι πρώτες εντυπώσεις γιατί χθες είχα να ισορροπήσω και το οικοσύστημα με τον @jonirenicus13

Από το gameplay που έδειξαν χθες κατενθουσιάστηκα, μου άρεσε που βούτηξε το τόξο στη φωτιά, μου έριξε μπότα στον εχθρό, που έριξε healing potion και έκανε πρώτα λίγο damage και μετά heal. Γενικά βγάζει μεγάλη ελευθερία και πολλαπλές επιλογές προσέγγισης. Πράγματα που είχα συνηθίσει στα DOS 1 + 2, όμως τώρα δείχνουν να δένουν αρμονικά με την 5η. Ο πρώτος μου χαρ/ρας έχει κλειδώσει στον χαρ/ρα που είχα φτιάξει για το πρώτο μου dnd campaign, ανυπομωνώ να δω της επιπτώσεις των επιλογών του :cool:. Όπως και στα προηγούμενα 2 παιγνίδια της Larian, θεωρώ πως το gameplay θα το κυρίαρχο στοιχείο και ο λόγος που θα ρίξω αρκετές ώρες και θα περάσω καλά. Τώρα όταν δείχνει σιχαμένες αηδίες που μπαίνουν στα μάτια θα γυρίζω από την άλλη. Πάντως ενθουσιάστικα πολύ με τα χθεσινά και ανυπομονώ,
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Ωραία όλ' αυτά. Ελπίζω να συνοδεύονται και από ενήλικο σενάριο. Γιατί δεν δανείζονται μερικούς writers της cdpr να ησυχάσουμε κι εμείς οι περίεργοι?
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Σχολιάζω τις On topic πληροφοριες του press release

Key Features
Τα πραματα που σας δινουμε μεχρι τωρα:

  • A Truly Next-Generation Experience ----> Θα δειτε κατι που δεν εχετε ξαναδει1!!!
    • Built using the new Divinity 4.0 engine with AAA production values. ----> Καλη φαση εχουμε προγραμματησει νεα μηχανη

    • Cinematic dialogs, all performance captured across 1.5 million words. ----> Δωσαμε πολλα λεφτα σε ηχογραφησεις ελπιζουμε να πιασει
    • Unparalleled depth and replayability, whether in single player or multiplayer. ---> Θα λιωσετε τη ζωη σας, ξεχαστε το φως του ηλιου!!!
    • Expanded Attitude System to leave your mark on the world. ---> Αντικαταστησαμε το alignment και το λεμε attitude
    • Dynamic Music that shifts in tone to the context of a battle, situation, and story. ---> Μιλαει απο μονο του και ειναι γαματο!



    • Layered Crime system that holds you accountable for your actions and affects your reputation. Θυμαστε που ειπαμε για attitude;; ε αναλογα το attitude που εχεις επιλεξει να παιξεις θα εχει επιπτωσεις (οχι δεν λειτουργει οπως alignment system *wink* *wink*)


    • Four-player online multiplayer and split-screen couch co-op for two players. ---> Βαρεθηκατε να λιωνετε τη ζωη σας μονοι σας; Παρτε και αλλους στο λαιμο σας!!!
  • The Most Authentic Dungeons & Dragons RPG Ever Created ---> (Αν εξαιρεσουμε το BG, το Myth Dranor και το Temple of Elemental evil να ουμε)
    • Hundreds of locations true to the lore, spanning over 100 hours of gameplay. ---> Ριχνουμε δουλεια και διαβασμα! Τωρα τι θα βγει...


    • Choose from 15 Dungeons & Dragons races and subraces, and eight classes with more to be announced.) ---> Παιξτε εσεις την Early Access πειτε μας τι σας αρεσει και ισως το βαλουμε αν μας πουνε οκ οι ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ


    • Build relationships with your companions in your ever-evolving campsite. ---> Romance?
    • Roll the dice to determine your fate in a story with countless permutations. --->εεε dnd δεν ειναι?

    • Speak with the dead to learn new facts and uncover secrets. ---> οοοκει;

  • Evolved Turn-Based Combat True to Dungeons & Dragons ---> Ναι ειναι Turn Based, ποσες φορες θα το πω;
    • Switch to turn-based mode to solve puzzles or sneak up on characters. ---> Τσιλαρε και σκεψου σα σκακι, καλη φαση

    • Manipulate light and darkness for non-binary style stealth action. --->> Αυτο γαμαει

    • The next generation of turn-based combat featuring hundreds of Dungeons & Dragons spells and actions. --> Κιαλλη μαρκετιά
    • Unlimited freedom to explore and experiment. ---> Κιαλλη μαρκετιά
You are burdened with a great power devouring you from within. How far down the path of darkness will you let it take you? The fate of the Forgotten Realms is on your party’s shoulders. Will you carry it to salvation, or descend with it to hell? -------------------------------> Οκ εδω ειναι το core toy BG, αν το βγαζαν και αυτο καλυτερα να το λεγαν η Αλικη στο ναυτικο
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
Επαναλαμβάνω λίγο κάποια πράγματα που θα ξανακουσετε (μάλλον), η WotC είδε την επιτυχία της Larian, είπε "εδώ είμαστε θα κάνουμε αυτό που δεν καταφέραμε με την 4E: νideogame ώστε να μπασουμε περισσότερο κόσμο στα προϊόντα μας". Ελέγχουν ΙΡ, δείχνουν το σύστημα τους κτλ. ακόμη και ότι επέλεξαν τα Illithids ως θεματολογία bestiary, εντάσσεται στην γκάμα προϊόντων της. Ένας αγνωστικιστής της σειράς που ενδιαφέρεται για το D&D και περισσότερα games με αυτό ή θέλει να το μάθει (πχ Bathory) είναι target audience και λατρεύει. Ένας "απολιθωμένος" που λατρεύει πρωτίστως τη σειρά, την ιστορία και έπειτα το σύστημα (πχ JonIrenicus) είναι ξενερωμενος. Ένα απολιφαδι fanboy (πχ Northlander), βγάζει συμπεράσματα. Θα παίξω το πρώτο ξανά.

Έτσι είναι. H 4η πόνεσε κόσμο και την ίδια τη WotC, από games προσπεράστηκε εντελώς, οπότε τώρα προσπαθεί να σπρώξει την 5η μέσω αυτών των προϊόντων (και πολύ το άργησε πιστεύω). Μπορεί σε dnd να είναι το πιο πιστό πράγμα που θα δούμε ποτέ, μπορεί να είναι άρτια υλοποίηση αλλά από αυτά που είδα (κάποια στοιχεία ίσως αλλάξουν μέχρι το τέλος) δεν έχω ιδιαίτερες ελπίδες ότι θα είναι αυθεντικό BG. Με ιντριγκάρει η 5η (αν και η επαφή μου είναι ένα αφηρημένο διάβασμα του handbook), χαίρομαι ότι είναι νέο παιχνίδι σε Forgotten Realms, αλλά ΠΟΛΥ λανθασμένη η χρήση του ονόματος.. Δε μου είναι αδιάφορο, θα το παρακολουθώ πως σμιλεύεται (ήθελα να δω κίνηση μέσα σε πόλεις, πόσο ελευθερία έχει εκτός μάχης, κάνα quest, trading κλπ.), αλλά δεν κρατάω και την αναπνοή μου. Ευτυχώς υπάρχουν και τα Pathfinder και Black Geyser να προσμένουμε.

Ποια τόλμη στο όραμα που ακολουθούν ρε σε @Bathory (απευθύνομαι σε σένα μιας και χάρηκες με το reveal και ήσουν με όλα σύμφωνος), να φυτέψει την ταυτότητα του δικού της franchise σε ένα άλλο; Τον εύκολο δρόμο έξω (sic);
Πως θα σου φαινόταν αν το ονειρικό Ultima του Swen ήταν ένα D:OS 3.5-4; Συμφωνείς με αυτή την ομογενοποίηση στα πάντα; Όραμα για επίσημο sequel κατά τη γνώμη μου είναι βάζω μερικές ιδέες δικές μου και κρατάω ένα βασικό πυρήνα, Κάνω την προσέγγιση μου, αλλά αφήνω κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Αυτό που είδα χτες, δε θυμάμαι ούτε μία στιγμή που να μου δώσει να καταλάβω ότι έβλεπα ένα νέο Baldur's Gate.

Ας πάρουμε λίγο για παράδειγμα το Neverwinter Nights. Τι έχει κοινό με τα BG; Ελάχιστα πράγματα, κάποια κοινά skills/classes και ότι είναι σε FR. Ανεξάρτητα από την ποιότητα του, η Bioware είχε την ευπρέπεια να του δώσει ένα άλλο όνομα, όχι BG3.
Το λάθος για μένα βαραίνει σε μεγάλο ποσοστό την Wizards. Αν εκείνοι οι τύποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο Swen ήταν σωστοί, αγνοί οπαδοί που καταλάβαιναν πόσο τε-ρά-στι-α σημασία έχει η σειρά θα του έλεγαν (αν υποθέσουμε ότι τους έδειξε κάτι παρόμοιο με αυτά που είδαμε)
"Κοίτα φιλαράκι, αυτό που μας προτείνεις είναι ωραιότατο, στο κάνουμε publish αλλά θα το βγάλεις ως Divinity Original Sin 3. Γιατί BG 3 δεν είναι".

@nitro912gr όση ανοησία υπάρχει από τη μία πλευρά, άλλη τόση και περισσότερη υπάρχει από την άλλη. Δες στο steam π.χ. επίθεση σε άτομα που δεν ικανοποίησε αυτό που είδαν με απαντήσεις "δεν έχετε παίξει ποτέ dnd", "δεν έχετε παίξει τα BG (γελάμε εδώ)", "τα παλιά ήταν rtwp γιατί ήταν δύσκολο να μεταφερθεί η 2η σε tb" κλπ. Ανεξάρτητα από προτιμήσεις, το επιχείρημα ειδικά, ότι έτσι είναι και το επιτραπέζιο (αγνοώντας ξανά ότι είναι BG3 και όχι μία παρεμφερής περιπέτεια π.χ. Descent Into Avernus), μου θυμίζει και λίγο το επιχείρημα περί "cinematic" 30 fps και "soap opera effect" στα 60. Τα παιχνίδια δεν είναι ταινίες. Ούτε βιβλία. Ούτε επιτραπέζια. Θες να βάλεις στοιχεία από επιτραπέζιο; Κάντο. Κράτα όμως και μερικά πράγματα που να θυμίζουν ότι είναι παιχνίδι και δη bg,
 
Last edited:

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
Ποια τόλμη στο όραμα που ακολουθούν ρε σε @Bathory (απευθύνομαι σε σένα μιας και χάρηκες με το reveal και ήσουν με όλα σύμφωνος), να φυτέψει την ταυτότητα του δικού της franchise σε ένα άλλο; Τον εύκολο δρόμο έξω (sic);

Νταξ, υποθέτω ότι ο Σβεν και η παρέα του κατάλαβε πως ό,τι και να έβγαζε δεν θα ικανοποιούσε το codex, ακόμα και Pillars 2.5 ή νέα ιστορία σε infinity engine να έβγαζε, πάλι κράξιμο θα έπεφτε, οπότε είπε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Κάποιοι το πάνε βέβαια και στα άκρα και αποκαλούν την Λάριαν ξεπουλημένη στο βωμό των χρημάτων και την επόμενη μεγάλη EA/BETHESDA/BIOWARE κλπ. Τρελό γέλιο λέμε.
Ευτυχώς που μόνο έλλειψη από crpgs δεν έχουμε τελευταία, (Pathfinder: Wrath of the Righteous, Solasta : Crown of the Magister, Realms Beyond, Black Geyser: Couriers of Darkness, Encased και σίγουρα πόσα άλλα που ξεχνάω, 100 ώρες μ.ο το καθένα να βάλεις, γίνατε)
οπότε μπορείτε να αποφύγετε άφοβα την παιδική χαρά του Baldur's Gate 3 και το "παιδικό" και "ανάλαφρο" γράψιμο της Λάριαν που απευθύνεται σε λοβοτομημένους παίκτες που ανακάλυψαν τα rpgs με τα Original Sin.
 
Top Bottom