εν τω μεταξυ, ξαναπεταγομαι για να πω για τον σβεν.
νομιζω το χασανε το παιχνιδι απ την αρχη με εκεινο το αχαρακτηριστο βιντεο αν θυμαστε πριν παιχτει το πρωτο τηζερ τρειλερ. που εμπαινε σε διαφορα γραφεια φορωντας περικεφαλαια κλειστη και πανοπλια και κραδαινε μια σπαθα και το χανε παραχεσει λιγο με τον "Χαβαλε"... μεγαλε, ηρεμα. δεν φτιαχνεις τα ντιβινίτια σου. λιγο Σεβας, λιγη ρεγουλα. αφου εκανες τοσο κοπο να παρεις το ip, πραγμα που σημαινει οτι το ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ειτε για εμπορικους λογους ειτε για συναισθηματικους (δεν το βλεπω οσο κι αν προσπαθω το δευτερο...) πρεπει να σκεφτεις οτι υπαρχουν αθρωποι εκει εξω που εχουν καποιες εστω παλαιολιθικες και τσιμεντωμενες αποψεις, αλλά θα πρπει να τους λαβεις λιγο υποψη σου. αλλιως κατσε φτιαξε το ντραγκοκομαντε2. απ τη στιγμη που φτιαχνεις bg3, ΘΑ ΕΧΕΙΣ και συνδεση με το παλιο. οκ, εκσυγχρονισμενα συστηματα και ui και ιντερφέσια, αλλά ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΕΚΕΙ. δεν το λεω δογματικα, αλλα μου κανει εντυπωση τετοια γκαφα... γλυκανε λιγο τον παλαίουρα, μην τα κανεις ολα divos3.
εγω θα σου πω τι να κανεις, ο ασχετος? θελει μεταπτυχιακο στην ψυχολογια για να σκεφτεις οτι το ιντρο πρεπει λιγο να θυμιζει εκεινο, εστω φευγαλεα, ή να ξεκινας ξερω γω απο μια περιοχη που να θυμιζει καντλκηπ, η να εχεις ξερω γω μινσκ και μπου η τζαχειρα η καποιον τελος παντων απ αυτους? μονο το σετινγκ και τους κανονες θα κρατησεις? αν ειναι ετσι, λαθος ονομα διαλεξες.
επισης θες τιμπι? οκ, κανε τιμπι. μην κανεις ομως ταχα οτι αγνοεις τι παιζεται στο νετ, δεν διανοουμαι οτι ξεπεταξε σε 3 δευτερολεπτα με το ρολόι εκει στην πρωτη μαχη του βιντεο, οτι θα ειναι tb το παιχνιδι γιατι λεει ετσι ειναι το dnd... οχι, μεγαλε, κατσε, πες ενα γλυκολογο, πες καταλαβαινω τους φανς που ηθελαν rtwp, αλλα θεωρω κλπ κλπ... γιατι ετσι υπογεια που το περασες, μπορω κι εγω να γυρισω να σου πω οτι δεν ξερεις πια να φτιαχνεις rt κι οτι εχεις βολευτει με το tb που ειναι πολυ πιο ευκολο να ενσωματωθει σε παιχνιδι και χρειαζεται λιγοτερο χρονο και τεστινγκ/μπαλανσινγκ, αρα και όβολα.
επισης, τον θυμαστε τον σβεν στα βιντεο updates για τα 2 ντίβος? τα ειχα δει ολα και ξερω.. ελαμπε ο αθρωπος, πεταγε. σε ταξιδευε μαζι του, ετρεχε με 1000 χιλιομετρα. χτες, υποτιθεται στην κορυφαια στιγμη της εταιρειας του και της καριερας του, καθολου δε βγηκε αυτο. τον ειδα λιγο αγχωμενο, αβεβαιο, περιεργο γενικα. δεν ξερω. υποθετω σε μια κλασικη εντελως οτι ναναι μαντεψια του μπραδερ, οτι του χουν πρηξει τον πέοντα οι παπαρες της wotc. νομιζω ειπε κιολας στο qa κατι με εντελως αδειο υφος: οτι του ειπανε να κανει toned down την σημασια του alignment, ουσιαστικα να την εξαφανισει... αρχισανε οι παρεμβασεις...
και μην ξεχναμε οσα εχει πει σε συνεντευξεις για το ντιβ ντιβ και την cdv νομιζω, τοτε, την εκδοτρια εταιρια.. οτι δε θελει ΠΟΤΕ ΠΙΑ στην καριερα του δραγουμάνο στο κεφαλι του κανεναν... τελος παντων, καλα να παει αυτο το ομορφο παιχνιδι που φτιαχνει του ευχομαι... και να φτιαξει καποτε το ultimate ultima, οπως ειναι κι ο στοχος της ζωης του....
οσο για μενα, σκεφτομαι πολυ σοβαρα με οσα διαβαζω δω μεσα, μετα την σβουριχτη χυλοπιτα που εφαγα απ το bg3, να δωσω μια δευτερη ευκαιρια στο κινγκμεικερ (ετσι ειναι τα γκομενικα, οπου κλεινει μια πορτα (gate, χαχαχαχα, καλοοοοο?????) ανοιγει ενα μονοπατι (παθφαιντερ, οκ το τερματισα...)) με τα απαραιτητα μοντς που θα μου δωσουν τον απιτουμενο ΑΠΕΙΡΟ χρονο που χρειαζομαι για να νιωσω το παιχνιδι....
τελειωνω το σεντονι απευθυνομενος στον συντροφο νιτρο: ρε μπρο, αληθεια τωρα, μας εχεις περασει σουβλακι εμας και τις αποψεις μας για το Bg3 ενω ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΓΙΞΕΙ τα 2 πρωτα? πλακα κανεις φιλε? ε πως να καταλαβεις εστω και στο περιπου τι λεμε?? κι εγω αμα αγνοουσα τα 2 πρωτα και ανοιγα χτες το γιουτιου, θα ελεγα ωραιο παιχνιδακι μερακληδικο, αν κι εχει σπαζοtb...
σορυ, θα σου απαντουσα στο ωραιο ποστ σου ενα ενα τα σημεια που εθιξες, αλλά τωρα δεν θα το κανω. οχι απο καποιου ειδους "ελιτισμο" (πολυ μακρια απο μενα) αλλά δεν εχει νοημα. παιξε τα παιχνιδια και τα ξαναλεμε.
edit: εγραφα το σεντονι πολλη ωρα. τωρα ειδα οτι ο αιρενικος λεει παρομοια γιατον νιτρο, αλλά δε σβηνω τα δικα μου κιολα...
εντιτ 2: δηλαδη νιτρε, σορυ κιολας, αλλά "πλακωνεσαι" σε πολλα εισαγωγικα εννοειται, ρε φιλε με τον αιρενικο και δεν ξερεις καν και τι διαλο ειναι τ ονομα του, ποιος, τι, που.....

oh the irony.