εγώ αυτό δεν το βλέπω σαν μειονέκτημα. Και εγώ έπαιξα εκατό κάτι ώρες κυρίως σε ένα τελικό playthrough και κάπου όταν πρασινίζα τον πλανήτη το έκλεισα και δεν θα ξανασχοληθώ. Δεν χρειάζεται όλα τα παιχνίδια να είναι για πάντα. Παραμένει όμως ένα ευχάριστο παιχνίδι που δεν σε τυραννάει με λεπτομέρειες. Μια εισαγωγή στο είδος ρώτησε.
9 ώρες άντεξα, ίσως αν είχα αυτό το green planet DLC να άλλαζε το πράμα, αλλά δεν είμαι μπετότουβλο, θα το βάλω να δοκιμάσω άλλη μια φορά.
Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές να ασχοληθώ αλλά δεν με κράτησε. Πιθανολογώ ότι η αιτία ήταν το freeform του πράγματος, δηλαδή δεν θέλω να θέτω στόχους και objectives μόνος μου αλλά να μου τους θέτει το ίδιο το παιχνίδι. Είναι ο ίδιος λόγος που δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με survival, 4X και οτιδήποτε άλλο σε αφήνει εντελώς ελεύθερο.
Οτιδήποτε έχει ως κύριο gameplay το χτίσιμο βάσης ή πόλης ή φρουρίου κλπ. Όχι όμως πλήρες RTS, π.χ. Command and Conquer, γιατί δεν τα καταφέρνω όταν πρέπει να διαχειριστώ ταυτόχρονα μάχη και base building. Εκτός και αν υπάρχει κανένα base builder με turn-based μάχες οπότε προτείνετε ελεύθερα.
Κοίτα δε γουστάρω και εγώ τέτοια πράγματα "make your own story", αλλά τα city builders δε νομίζω ότι είναι σε τέτοια φάση γενικά.
Γενικά τα city building έχουν στόχο την ανάπτυξη της πόλης σου και της εύρυθμης λειτουργίας της. Αν θες πιο κατευθυνόμενη φάση θα έλεγα να κοιτάξεις σε πιο strategy καταστάσεις.
Δοκίμασε σίγουρα tropico, θα πρότεινα να ξεκινήσεις με το 4

Tropico 4
Die Welt verändert sich und Tropico verändert sich mit - Territorialmächte erheben sic
Και Settlers παραπάνω, αν και έχει περισσότερα combat στοιχεία, πιστεύω ότι το city management είναι σε πρώτο πλάνο. Τώρα αν θες μπορώ να επεκταθώ και σε ρετροπιξελούμπες, αλλά λείπουν αρκετά QoL πράγματα σε αυτά τα παλιά.
Για κάποιο λόγο νοιώθω ότι και το Eador Masters of a Broken World θα μπορούσε να πιάσει τα κριτήριά σου, αλλά έχει λιγότερο city management.
edit: αυτό που λέει ο @mits@kos παίζει μεγάλο ρόλο πιστεύω, γιατί είναι αυτό που διαχωρίζει αυτά τα παιχνίδια από τα city management και τα combat RTS με base building και κάνουν μια μοναδική κατηγορία πολύ όμορφη.