What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Basketball is Life

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,324
Μεγάλη στενοχώρια το χθεσινό. Όχι λόγω της ήττας αλλά εξαιτίας της εικόνας μας. Λόγω της αφ’ υψηλού αντιμετώπισης και της απάθειας. Εξάλλου γι αυτό μας πήραν φαλάγγι.
Η αλήθεια είναι ότι ακομη Κι εμείς ξέραμε τα προβλήματα της ομάδας και από τον πρώτο μεχρι τον χθεσινό αγώνα δεν είδαμε καμία αλλαγή. Κάναμε τις ίδιες κινήσεις και τα ίδια λάθη και παρόλα αυτά οι παίκτες μας περίμεναν να τους δοθεί η πρόκριση επειδή ελα μωρέ είναι η Γερμανία. Που ναι, δεν θα έπρεπε να μας δυσκολέψει αλλά κι εμείς θα έπρεπε να κάνουμε κάτι από μέρους μας.

Καναμε σε όλο το τουρνουά τεράστια λάθη και τακτικά μπαζαμε. Χθες την πληρώσαμε αλλά δεν είδα και καμία αλλαγή. Ο Ιτούδης είναι αυτός που είναι και δεν μπορώ να πιστέψω δεν μπόρεσε να διαβάσει και να κάνει κάποια αλλαγή. Εκτος και είναι παρανοϊκός, διότι μόνο έτσι εμμένεις σε κάτι ακόμη κι αν δεν σου βγαίνει. Οι παίκτες μας, εκτός μερικών περιπτώσεων, φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμοι για αυτό το επίπεδο, τόσο τεχνικά όσο και πνευματικά και εν τελεί όλο αυτό που επικρατούσε τόσο εκεί όσο κι εδώ, μαλλον τους έκανε μεγαλύτερο κακό από ότι καλό.

Better luck next time
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,582
τωνη μου, νομιζω οτι τοτε θα τον σταματουσαν πολυ πιο ευκολα.

αντιθετα χαιρομαι που εχουμε ηγετη που οταν βλεπει να τον κλεινουν 3, μπορει και βγαζει πασα στον ελευθερο συμπαικτη του.
το θεμα ειναι οτι ισως ειμαστε η μονη ομαδα στο τουρνουά με τοσα αστοχα αμαρκαριστα, εντελως ανοιχτα τριποντα. αυτο δεν μπορω να πιστεψω οτι οφειλεται καπου αλλου, πέραν της ελλειψης διαθεσης για προπονηση.
Δεν θα συμφωνήσω, πολλές φορές ο Giannis έκανε τον Ελ Σιντ και ορμουσε μόνος του σε 4 αντιπάλους. Εντάξει είναι καλός, αλλά όχι τόσο καλός. Τουλ δεν είναι τόση η διαφορά από τους άλλους όσο νομίζουμε. Δεν είναι space jam να τους πάρει όλους σβάρνα. Και όταν έδινε πάσα, την έδινε στον Καλάθη, που έχει να βάλει τρίποντο από όταν είχε χωρίστρα.

Χθες νίκησε η πιό ομάδα, που ταυτόχρονα βρέθηκε και στο καλό της βράδυ. Από την στιγμή που δεν ιδρωσαμε στην άμυνα, το παιχνίδι ήταν χαμένο. Ο Ιτούδης δεν είναι χαζός, βλέποντας την έλλειψη ενέργειας / διάθεσης, άφησε τον Giannis να κάνει τα δικά του, μπας και ξυπνήσει τους υπόλοιπους. Κρίμα, εντάξει στενοχωρεθήκαμε αλλά τα έχει αυτά ο αθλητισμός. Μπράβο στην Γερμανία το άξιζε χθες. Ελπίζω να το σηκώσει ο Doncic, τον οποίο λατρεύω, αλλά και οι Σλοβενοι δείχνουν να είναι καθρεφτισμα της δικής μας εθνικής
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,835
Πες τα ρε Τόνυ.
Εντάξει είναι μεγάλο πλήγμα που ο σπήκερ δε θα δίνει πια υλικό στο Λουμπέν, αλλά το σχόλιο του περί "παθογένειας ελληνικού μπάσκετ που ξαναβγήκε στην επιφάνεια" ήταν απόλυτα εύστοχο. Που είναι οι σύγχρονοι manos426f Αλβέρτηδες;;
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,189
Εγώ πάλι νομίζω ότι εκτός από τον Γιάννη που είναι επιπέδου nba, δε νομίζω ότι η εθνική είχε την ποιότητα παικτών είτε σαν προσωπικότητες είτε σαν ταλέντο να φτάσουν τελικό. Νομίζω πήραμε αυτό που αξίζαμε. Η πτώση του ελληνικού μπάσκετ από άποψη ποιότητας υπάρχει εδώ και καιρό, πάνω από δεκαετία. Το πρωτάθλημα έχει απαξιωθεί τελείως. Οπότε κακώς έχουμε μεγάλες προσδοκίες και από την εθνική ομάδα.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,943
Ακόμα κι έτσι, μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Αδίκησαν τους εαυτούς τους χθες.

Κατά τα λοιπά, το σχόλιο περί παθογένειας ήταν πραγματικά bullseye.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,711
Από Εθνική με, κατά καιρούς, Αλβέρτη, Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Ζήση, Φώτση, Σπανούλη, Τσαρτσαρή, Χατζηβρέττα, Πρίντεζη, βρεθήκαμε προοδευτικά με Καλάθη, Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, και τους Αντετοκούνμπρος.

Ακόμα και αν όντως "κοιμήθηκε ο Θεός" χθες και χάσαμε ένα ματς που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει, το επίπεδο γενικά είναι χαμηλό, και ως προς τους παίκτες συνολικά αλλά και ως προς το τι έχουν καταφέρει αυτοί οι παίκτες στις καριέρες τους, πλην του Γιάννη, άντε ίσως και του Σλούκα.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,961
Οκ δεν συμμεριζόμουν τις θριαμβολογίες των δημοσιογράφων που μετά το πρώτο ματς ήδη τσακωνόταν για το τι χρώμα θα έχει το μετάλλιο, αλλά τέτοια ντροπιαστική ήττα δεν την περίμενα. Όχι μόνο από την Γερμανία, αλλά από κανέναν αντίπαλο. Είχαμε νομίζω το υλικό (και το προπονητικό τιμ) να κοντράρουμε οποιαδήποτε ομάδα του τουρνουά και να χάσουμε στις λεπτομέρειες, από 2-3 σουτ ή 1-2 στραβές φάσεις. Η αλήθεια είναι ότι με την (ψυχολογική και αγωνιστική) αστάθεια που δείξαμε σχεδόν σε όλα τα απαιτητικά παιχνίδια, αυτό αργά ή γρήγορα ίσως να γινόταν. Προσωπικά φοβόμουν κυρίως την Ισπανία, που έχει και το μέταλλο και την παράδοση εναντίον μας.

Αλλά όχι να μας κάνει τέτοια κηδεία η Γερμανία και -κυρίως- να παρατήσουμε το ματς από το 25ο λεπτό. Τέτοια λευκή πετσέτα είχαμε να ρίξουμε από τον τελικό με την Ισπανία το 2006. Εκεί είχαμε τουλάχιστον την δικαιολογία ότι "αδειάσαμε" μετά το έπος εναντίον των ΗΠΑ.
Χθες καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για την κατάρρευση στο 3ο δεκάλεπτο. Ακόμα κι αν ο αντίπαλος πετάει την μπάλα με κλειστά μάτια και μπαίνει, αρχίζεις έστω το "ξύλο", παίζεις πιο αργά και ορθολογικά, τέλος πάντων κάπως τους κόβεις τη φόρα ώσπου να ανασυγκροτηθείς μπας κι επανέλθεις. Υπήρχαν 15 ολόκληρα λεπτά στο ρολόι και ουδείς (πέραν του Λάρι) δεν έδειξε να πιστεύει στην ανατροπή. Πού είναι οι εποχές του βάλτο αγόρι μου που έμενε σκοτωμένο ένα λεπτό αλλά έμπαιναν μέσα οι παίκτες να δαγκώσουν λαρύγγια κι όπου βγει.

Όσο για τις δηλώσεις "αυτή η Εθνική τώρα ξεκινάει", "τα καλύτερα έρχονται" και τέτοια κολοκύθια, τα ακούω βερεσέ. Είχες το μομέντουμ, είχες τον Γιάννη κ@υλωμένο, είχες την ομάδα πάνοπλη (εντάξει, εκτός Μήτογλου ίσως), είχες κόουτς με περγαμηνές, μέχρι και υποστήριξη από τους φιλάθλους είχες. Μέταλλο δεν είχες και με τέτοιες ήττες δεν χτίζεται.
 
Last edited:

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,893
Απλό παράδειγμα ομάδας με μέταλλο κα βαριά φανέλα στη διοργάνωση: Iσπανία.
Την περίμενε κανείς φέτος; Eίναι στους τέσσερις.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,943
Κυρίως με υποδομές και σταθερή παραγωγή παικτών με συγκεκριμένη φιλοσοφία. Νομίζω πάντα την περιμένουμε.
 

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
412
Καποιοι θα πουν μετα το αποτελεσμα μπορεις να λες οτι θες. Αλλα θα επαναλαβω, η εθνικη αυτη, περα απο το γιαννη δεν ειχε αλλους υψηλης ποιοτητας παικτες-οκ, καλαθης και σλουκας ειναι καλοι, αλλα point guards- για να υποστηριξουν τον γιαννη.

Ο τροπος παιχνιδιου μας ειχε επιτακτικη αναγκη καλο σουτ. 3 παικτες καλυπταν γιαννη που σημαινει 2 ελευθερα σουτ σε καθε επιθεση. Τα μισα να εμπαιναν θα μαζευοντουσαν που σημαινει χωρος για το γιαννη.

Θα συμφωνησω με maladroid, βλεπεις οτι βαζουν οτι ριχνουν? κρεμασου πανω τους , κοπανα τους, τρομαξε τους. Δεν τους κοιτας και λες, καποια στιγμη θα τα χασουν. Και εδω παιζει ρολο κ ο προπονητης.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,333

Δεν πέφτω και από τα σύννεφα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,324
Έβαζε τους πόντους και έστηνε τις επιθέσεις της ομάδας του με φοβερή επιτυχία. Τι έπρεπε να κάνει; Να κλαίει;
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,333

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,444
Σαφώς η ομάδα δεν έχει την πληρότητα π.χ. της ομάδας της Σαϊτάμα αλλά και πάλι βάλαμε 90+ πόντους. Οκ, ο Γιάννης βάζει 30 και 40 αλλά και αυτός μέλος της ομάδας είναι. Εάν συνεχίσουν όλοι να δίνουν το "παρών" πιστεύω ότι υπάρχουν προοπτικές για διάκριση σε παγκόσμιο και ολυμπιάδα.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,005
Καλά και τα ψηφιακά φρύδια που 'φαγε ένα κωλοπαίδι σαν τον Σρέντερ, αλλά αφήνουν ένα "κενό". Έπρεπε να δοθεί απάντηση στο γήπεδο αλλά, δυστυχώς, κανένας από τους παίκτες μας δεν κατάφερε να του τη δώσει...

Εμένα πάντως ρε παιδιά ο Γιάννης μού φάνηκε πολύ Αν(τ)ετοκούμπο χτες. Δεν θα έπρεπε να είναι πιο "στην πρίζα"; Τόσο καλά πια έκλειναν τους διαδρόμους οι Γερμανοί; Εκτός κι αν σκεφτόταν τις υποχρεώσεις του στις ΗΠΑ και δεν τα έδινε όλα, φοβούμενος πιθανό τραυματισμό...
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,005
"Αυτοκτόνησε" κι η Ιταλία. Καλά πήγε κι αυτό...
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,333
Η Ιταλία μια χαρά έπαιξε.
 
Top Bottom