What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Basketball is Life

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,086
Δεν διαφωνώ κάπου με όλα αυτά. Απλά είπα ότι αν για να ηρεμήσει/σκάσει/μας αδειάσει τη γωνιά ο τράκης χρειαστεί μια τέτοια απόφαση, εγώ την καλοδέχομαι.
Είναι τραγικό, αλλά δεν με χαλάει.

Και συμφωνώ απόλυτα με το να μας αδειάσουν τη γωνιά και τα τρία τα καλόπαιδα.
 

m@ster chief

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
227
Ρε παιδια τι εγινε; <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":-/" title=":-/" class="bbcode_smiley" />
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,669


Bathory wrote:
Δεν διαφωνώ κάπου με όλα αυτά. Απλά είπα ότι αν για να ηρεμήσει/σκάσει/μας αδειάσει τη γωνιά ο τράκης χρειαστεί μια τέτοια απόφαση, εγώ την καλοδέχομαι.
Είναι τραγικό, αλλά δεν με χαλάει.</blockquote>

Το σωστό εν προκειμένω είναι να τιμωρήσεις τον ίδιο τον Τράκη, όχι τον Παναθηναϊκό. Ρίχτου εκεί κάνα-δυο εκατομμύρα ευρώ πρόστιμο χωρίς δικαίωμα έφεσης, απαγόρευσέ του την είσοδο στα γήπεδα με απειλή στεγνής φυλάκησης πάλι χωρίς έφεση, να δεις αν θα το σεβαστεί ή όχι. Με το να δίνεις το ματς στον οσφπ στα χαρτιά δεν καταφέρνεις τίποτα, απλά σκυλιάζεις τον Γιαννακόπουλο να γίνει χειρότερος από πριν, και ταυτόχρονα αδικείς και εξοργίζεις έναν ολόκληρο λαό που είδε την ομάδα του να κερδίζει δικαιότατα μες στο γήπεδο.

Αλλά ναι, η απόφαση όντως δεν είναι τελεσίδικη, απλά το "ο εισαγγελέας διέταξε να επανεξεταστεί η υπόθεση" ηχεί χειρότερα και τραβάει λιγότερα κλικς στα sites απ'ότι το "Ο ΟΣΦΠ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ". Οπότε έχουμε να δούμε ακόμα...

 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Ο Ολυμπιακός με δικαστική απόφαση πηγαίνει στον προημιτελικό.

kthnxbb
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,086
μάγκικα και πειραιώτικα.-

Και ξαναλέω, αν δεν κατέβει με το εφηβικό ο γαύρος κόντρα στον Παοκ...
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνει επανάληψη του αγώνα, αν βέβαια ο κανονισμός προβλέπει κάτι τέτοιο.

Αν δεν το προβλέπει, τότε η απόφαση είναι 100% σωστή.

Πώς να το κάνουμε ρε παιδιά, κάποτε πρέπει να σοβαρευτούν οι παράγοντες και να μη κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Κι αυτό φυσικά θα το έλεγα ακόμη κι αν στη θέση του Γιαννακόπουλου ήταν οι Αγγελόπουλοι.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,528
Δεν συμφωνώ. Κανένας αγώνας δεν πρέπει να κερδίζεται στα χαρτιά. Στη περίπτωση αυτή, αφού σώνει και καλά έπρεπε να αποδοθεί "δικαιοσύνη" (ασχολίαστο), ας επελέγαν την οδό της επανάληψης του αγώνα.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,039
Imo από την στιγμή που δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα από την "παράβαση" δεν τίθετε θέμα επανάληψης ή κατοχύρωση αγώνα στα χαρτιά,υπάρχουν κι άλλου είδους τιμωρίες
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Γαύρε γερά, γερά, και πάρ'το στα χαρτιά. Ο γαύρος ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τη φανέλα τού αθλητικού δικαστή στο τέλος τής σεζόν. xD Χαχαχαχα, ελεεινοί και τρισάθλιοι οι γαύροι, που είναι καλά χωμένοι παντού και ευνοούνται συνέχεια. ΟΧΙ, δεν είναι δίκαιη η απόφαση. ΟΧΙ, το ότι βρισκόταν ο Γιαννακόπουλος στο γήπεδο, δεν επηρέασε τον αγώνα. Και ΟΧΙ, όταν παίρνεται μια απόφαση, όπου είχε οριστεί απαράδεκτη η αρχική ένσταση του γαύρου, δεν μπορούν μετά να το αλλάζουν, επειδή ο γαύρος γουστάρει να το παίρνει στα χαρτιά. Εγώ προσωπικά, αν ήμουν γαύρος, θα ντρεπόμουν να παραδεχτώ ότι είμαι γαύρος. Δεν ξέρω αν θα νιώθατε και οι υπόλοιποι την ίδια ντροπή. Όταν καταστρέφουν το ποδόσφαιρο και τώρα καταστρέφουν και το μπάσκετ, ε τότε τι μας έμεινε; Θα ξεκινήσω να βλέπω City τώρα. ;P
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Sephir wrote:
...ας επελέγαν την οδό της επανάληψης του αγώνα.</blockquote>

Aν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στους κανονισμούς, ασφαλώς αυτό έπρεπε να γίνει.



Lucky Shamrock wrote:
Εγώ προσωπικά, αν ήμουν γαύρος, θα ντρεπόμουν να παραδεχτώ ότι είμαι γαύρος. Δεν ξέρω αν θα νιώθατε και οι υπόλοιποι την ίδια ντροπή. Όταν καταστρέφουν το ποδόσφαιρο και τώρα καταστρέφουν και το μπάσκετ, ε τότε τι μας έμεινε; Θα ξεκινήσω να βλέπω City τώρα. ;P</blockquote>

Καμία ντροπή, αλίμονο αν οι εκάστοτε κινήσεις παραγόντων και αποφάσεις αθλητικών δικαστών μας κάνανε να ντρεπόμαστε για κάτι που υπήρχε πριν από αυτούς, υπάρχει και μ' αυτούς και θα υπάρχει και μετά απ' αυτούς.
Αλλά για το μπάσκετ δε νομίζω να μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το κατέστρεψε ο Ολυμπιακός. Για το ποδόσφαιρο πες μου ό,τι θες, για το μπάσκετ δε μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση τέτοια άποψη.



 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,665


manos426f wrote:
Αλλά για το μπάσκετ δε νομίζω να μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το κατέστρεψε ο Ολυμπιακός. Για το ποδόσφαιρο πες μου ό,τι θες, για το μπάσκετ δε μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση τέτοια άποψη.</blockquote>

That. Δηλαδή πόσο πια έχει καταστραφεί το μπάσκετ <u>αυτόν τον καιρό</u> στην Ελλάδα ρε παίδες, και δη από τον Ολυμπιακό? Όταν έπαιρνε απανωτές κούπες και ήταν παντοκράτωρ ο ΠΑΟ ήταν όλα ισορροπημένα και το μπάσκετ είχε λαμπρή πορεία, επειδή γινόταν με το σπαθί του? Σε ένα πρωτάθλημα όπου ο συναγωνισμός τα τελευταία χρόνια είναι μηδαμινός? Με το ίδιο σκεπτικό, να πω κι εγώ ότι όλοι οι κανονισμοί της ΕΣΑΚΕ είναι σάπιοι γιατί προωθούν διπολισμό στο άθλημα αντί να υποστηρίζουν όλες τις ομάδες. Διαφορετικά δεν θα είχαν καταποντιστεί ιστορικοί σύλλογοι (όχι δεν κοιτάω την ΑΕΚ, Σπόρτινγκ για εσένα λέω) με όλες αυτές τις αθλιότητες που έχουν γίνει εις βάρος τους. Για το salary cap, που έχω ξαναπεί ούτε λόγος.

Κανονικά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει ο κόσμος να πηγαίνει γήπεδο, για να δείξει στους παράγοντες ότι θέλει να παρακολουθεί το άθλημα και όχι ξεκατίνιασμα τύπου Big Brother μεταξύ των παραγόντων. Αλλά η στάχτη στα μάτια εξυπηρετεί μια χαρά το σκοπό της.

Όχι, ότι θα λύσει το πρόβλημα αυτό.

 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Πρώτα πρώτα το ελληνικό μπάσκετ κάθε άλλο παρά κατεστραμμένο είναι,μην τρελαθούμε.

Από εκεί και πέρα φίλοι συνπαναθηναϊκοί κουλάρετε.Δεν έγινε και τίποτα.Μικρό το κακό.Ένα ακόμη κυπελλάκι στην τεράστια τροπαιοθήκη μας δε θα έλεγε κάτι.Βέβαια,αυτό που πονάει πιο πολύ είναι ότι χάσαμε στα χαρτιά έναν αγώνα που στο γήπεδο κερδίσαμε,εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Γιαννακόπουλου.Αυτός ευθύνεται και μόνο αυτός.Ας το βάλει επιτέλους μέσα στο μικροσκοπικό μυαλό του.

Τώρα αν γενικά ήταν δίκαιη η απόφαση είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.Προσωπικά δε νομίζω ότι θα πρέπει ο κόσμος και η ομάδα να πληρώνει τις ανοησίες ενός ατόμου,ακόμη κι αν αυτός είναι ο πρόεδρός του.Από την άλλη βέβαια,αυτός είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της ομάδας,οπότε στα μάτια του αθλητικού δικαστή είναι λογικό να είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι Γιαννακόπουλος-ΚΑΕ ΠΑΟ.

Τέλος πάντων,ότι έγινε έγινε,πάμε για το πρωτάθλημα και ότι καλύτερο μπορούμε στην Ευρώπη (να κάνουμε και καμιά εκτός έδρας νίκη επιτέλους!!!!).


EDIT: Northlander,δε νομίζω ότι είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.Για παράδειγμα δε νομίζω ότι το Σπόρτιγκ στα μέσα και τέλη της δεκαετίας του '90 τον πείραζε η απουσία salary cap.Όταν είχε παίκτες όπως ο Μίτσελ Ουίγκινς .Όσο υπήρχαν τα χρήματα,το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό,το πιο δυνατό στην Ευρώπη και όλοι ήταν ευχαριστημένοι.Οι χορηγίες ήταν τεράστιες και γενικά το άθλημα ακολουθούσε την αλματώδη πρόοδο των υπόλοιπων τομέων στη χώρα εκείνην την εποχή.Και αυτό όμως,όπως και τα πάντα χτίστηκε σε σαθρά θεμέλια.Όταν έκλεισαν οι κάνουλες (σε αυτό συνετέλεσε σημαντικά και η μετατροπή της Ευρωλίγκα σε κλειστή λίγκα μετά το πέρασμα από τη FIBA στην Uleb) όλο το οικοδόμημα κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και οι ομάδες που είτε δεν είχαν αρκετή υποστήριξη σε σύγκριση με τους αιώνιους (π.χ. Σπόρτιγκ,Παπάγου κτλ.),είτε πολύ κακή διαχείριση (ΑΕΚ επί Γρανίτσα-Φιλίππου) εξαφανίστηκαν από το χάρτη.Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο.Απλά κοίτα στη διπλανή Ιταλία πόσες ιστορικότατες ομάδες δεν υφίστανται πλέον.Για μένα τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρνει το απαράδεκτο νέο μοντέλο της Ευρωλίγκα το οποίο ουσιαστικά καταδικάζει το 99% των ευρωπαϊκών ομάδων.Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να εφαρμοστεί salary cap αποκλειστικά εδώ.Και αποκλείεται η Ευρωλίγκα να συναινέσει σε μια τέτοια κίνηση (ειδικά ομάδες όπως οι Ρώσικες και οι Τούρκικες).
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,665
Το ζήτημα που αναφέρεις είναι το καίριο. Δεν ήθελα να επεκταθώ, αλλά αυτό που πλέον βλέπεις είναι ότι δεν υπάρχουν ακαδημίες.

Αυτές ήταν και αιμοδότης οικονομικός (σε ικανοποιητικό βαθμό) για το σύλλογο, και οδηγούσε σε αύξηση της ποιότητας του αθλητικού υλικού. Πχ. η πρώτη ομάδα του Παπαλουκά είναι μία ομάδα που βρίσκεται πάνω από τον Προμπονά ο Εθνικού Ελληνρώσσων (καλούς πελάτες τους είχαμε στην ΕΣΚΑ και αυτούς :trollface: ). Τώρα αν δεις σε τι κατάσταση είναι οι ακαδημίες, εξαιρουμένων των μεγάλων ομάδων, θα πέσεις σε κατάθλιψη.

Το ότι ο Σπόρτινγκ είχε έναν Wiggins δεν σημαίνει ότι μπορεί να υπερέβαινε το salary cap (έτσι και εφαρμοζόταν τότε). Ως ομάδες τότε ζήτημα να είχε η κάθε μία το πολύ 2 ξένους, για αυτό εξάλλου υπήρχε μεγάλο σούσουρο έτσι και ερχόταν κάποιος από Αμερική (Rivers, Wilkins κ.ό.κ.). Δεν μετράμε τους "παραδοσιακούς" ξένους που κόσμησαν τα γήπεδα και έρχονταν κατά κύριο λόγο από την τότε Γιουγκοσλαβία (Πάσπαλι κτλ.). Παρόλα αυτά τα λεφτά δεν είναι όπως τα σκάνε τώρα, χωρίς να μετράνε ένα καλό σύνολο ως ομάδα. Το ζήτημα της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης είναι και αυτό ένα αγκάθι, το οποίο δίνει άλλες προεκτάσεις στο ζήτημα (επαγγελματικό πρωτάθλημα με το καθεστώς παραγοντισμού που υπάρχει τώρα vs. πιο "ερασιτεχνικό" status quo).
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Ταλέντο πιστεύω υπάρχει στην Ελλάδα και πιστεύω ότι δουλεύεται αρκετά καλά κι επαγγελματικά καθώς υπάρχει το know how στην Ελλάδα.Και προπονητές έχουμε και καλές μικρές εθνικές κτλ.
Στο θέμα της δουλειάς που γίνεται στα μικρά τμήματα σήμερα βασίζομαι όχι σε προσωπική εμπειρία,αλλά στις απόψεις ατόμων που στέλνουν τα παιδιά τους (όπως ο θείος μου που στέλνει το μικρό μου ξαδερφάκι στην τοπική ομάδα του Αγ. Δημητρίου) και μου λένε ότι γίνεται καλή κι επαγγελματική δουλειά.Ο μικρός π.χ. έχει 4-5 προπονήσεις την εβδομάδα από 1:30 ώρα (προσωπικά το θεωρώ λιγάκι υπερβολικό,αλλά τέσπα) και υπό αυστηρές συνθήκες.
Αυτό επιβεβαιώνεται πιστεύω κι από το γεγονός ότι η παραγωγή καλών παικτών δε σταματά.

Για τους ξένους-Αμερικανούς αν το καλοσκεφτείς έχει πέσει γενικά το επίπεδο (και λόγω οικονομικού βεβαίως).Ο Γουίγκινς που πήραμε ως τυχαίο παράδειγμα προηγούμενως θα ήταν πολυτέλεια για το σημερινό ΠΑΟ π.χ.Όσο για την ποσότητα,δεν επιτρέπονται πάνω από 3 Αμερικανοί αν δεν απατώμαι,αλλά πλέον παίζουν πολύ και τα διπλά διαβατήρια.

Για το salary cap,όχι δε σημαίνει ότι οι μικρές ομάδες θα το ξεπερνούσαν με έναν καλό κι αλμυρούτσικο ξένο.Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα χρήματα δεν αποτελούσαν πρόβλημα εκείνην την περίοδο,οπότε κανένα δεν ένοιαζε το salary cap.Εξάλλου,ακόμα κι αν υπήρχε,θα εξακολουθούσε να παίζει μεγάλο ρόλο και το μέγεθος κάθε ομάδας.Δεν είναι όπως στο ΝΒΑ που αν δεν έχεις κόσμο αλλάζεις πόλη,στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.Το salary cap θα έπρεπε ούτως ή άλλως να είναι αρκετά ψηλά ώστε να διατηρείται σε ένα αποδεκτό επίπεδο η δυναμικότητα των ομάδων.Οπότε πάλι λίγο πολύ στα ίδια θα καταλήγαμε.Χώρια τα προβλήματα ανταγωνισμού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Και το να εφαρμοστεί πανευρωπαϊκά είναι σχεδόν αδύνατο.Θέλω να πω,θα εφαρμοστεί με παράδειγμα την Τούροφ ή την ΤΣΣΚΑ;Προφανώς δεν είναι κακό σαν ιδέα,αλλά υπάρχουν κατ'εμέ εγγενείς διαφορές ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ που οδηγούν σε άλυτα προβλήματα.
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Το ότι βρισκόταν στο γήπεδο, δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα, άρα από πού και ως πού ζητάνε να πάρουν τον αγώνα στα χαρτιά; Επίσης, είδα και τις φορές που έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία, όπως στον τελευταίο αγώνα μεταξύ μας. Δε λέω, παίξαμε χάλια, αλλά κάτι σφυρίγματα ήταν άκυρα εντελώς. Γι'αυτό είπα ότι ο γαύρος πάει να καταστρέψει και το μπάσκετ. Γι'αυτό έχω και τη City καλού-κακού, ώστε άμα απαυδήσω, να κάθομαι να κοιτάω μόνο αγγλικό πρωτάθλημα. Τώρα, για το μπάσκετ, θα αρχίσω να βλέπω Houston Rockets. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,665
Καλά για αυτό υπήρχαν και κουβέντες γύρω από ανάδειξη 2-3 ομάδων από κάθε χώρα, ανάδειξη της Euroleague σε αντίστοιχο θεσμό του ΝΒΑ με συμμετοχή αυτών των ομάδων, και οι υπόλοιπες ομάδες των χωρών κανονικά το δικό τους πρωτάθλημα.

Δύσκολο και απωθητικό.

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής το ευρωπαϊκό μπάσκετ από άποψη ποιότητας του αθλήματος είναι μίλια μπροστά από όλα τα υπόλοιπα. Το είπε και ο Kobe σε πρόσφατη δήλωση του. Καλά τα αθλητικά προσόντα, αλλά όταν δεν ξέρεις τι να τα κάνεις....
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959


Northlander wrote:


manos426f wrote:
Αλλά για το μπάσκετ δε νομίζω να μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το κατέστρεψε ο Ολυμπιακός. Για το ποδόσφαιρο πες μου ό,τι θες, για το μπάσκετ δε μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση τέτοια άποψη.</blockquote>

That. Δηλαδή πόσο πια έχει καταστραφεί το μπάσκετ <u>αυτόν τον καιρό</u> στην Ελλάδα ρε παίδες, και δη από τον Ολυμπιακό? Όταν έπαιρνε απανωτές κούπες και ήταν παντοκράτωρ ο ΠΑΟ ήταν όλα ισορροπημένα και το μπάσκετ είχε λαμπρή πορεία, επειδή γινόταν με το σπαθί του? Σε ένα πρωτάθλημα όπου ο συναγωνισμός τα τελευταία χρόνια είναι μηδαμινός? Με το ίδιο σκεπτικό, να πω κι εγώ ότι όλοι οι κανονισμοί της ΕΣΑΚΕ είναι σάπιοι γιατί προωθούν διπολισμό στο άθλημα αντί να υποστηρίζουν όλες τις ομάδες. Διαφορετικά δεν θα είχαν καταποντιστεί ιστορικοί σύλλογοι (όχι δεν κοιτάω την ΑΕΚ, Σπόρτινγκ για εσένα λέω) με όλες αυτές τις αθλιότητες που έχουν γίνει εις βάρος τους. Για το salary cap, που έχω ξαναπεί ούτε λόγος.

Κανονικά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει ο κόσμος να πηγαίνει γήπεδο, για να δείξει στους παράγοντες ότι θέλει να παρακολουθεί το άθλημα και όχι ξεκατίνιασμα τύπου Big Brother μεταξύ των παραγόντων. Αλλά η στάχτη στα μάτια εξυπηρετεί μια χαρά το σκοπό της.

Όχι, ότι θα λύσει το πρόβλημα αυτό.</blockquote>

Καταρχήν ο καταστροφέας του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ (αν υποθέσουμε ότι έχει καταστραφεί) είναι το ίδιο πρόσωπο. Δεν έχει νόημα να απαριθμούμε γεγονότα προ 20ετίας αλλά το ότι ο συγκεκριμένος την έκανε με ελαφρά σχετικά νωρίς δεν αναιρεί τα όσα γίνονταν τότε.

Τώρα για το αν έχει καταστραφεί το μπάσκετ.... Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο η όλη μανία των 90's αντιστοιχούσε στην πραγματική δυναμική του αθλήματος. Πολύ απλά οι γειτονιές της Αθήνας δεν ήταν φυσιολογικό να έχουν τέτοιους παικταράδες. Εδώ ο Κολοσσός (του οποίου την πορεία έχω ζήσει από τα πολύ μέσα από τη Γ μέχρι την Α1) έφτασε να βγαίνει τρίτος και το γήπεδο ήταν άδειο. Και μιλάμε για μία ομάδα με μία Α ιστορία και ρίζες στην τοπική κοινωνία που και σε μικρές κατηγορίες μάζευε ικανοποιητικό για τα δεδομένα τους κόσμο, δεν είναι καμιά φωτοβολίδα δηλαδή που απλά βρέθηκε κάποιος λεφτάς και την ανέβασε. Απλά γενικά κάποια στιγμή περνάει η μόδα και μένουν μόνο αυτοί που το γουστάρουν πραγματικά το άθλημα. Όχι ότι και αυτοί είναι λίγοι βέβαια αλλά μην περιμένουμε και τη δυναμική του ποδοσφαίρου (άσχετα αν σαν "οργανισμός" συνολικά το ελληνικό μπάσκετ είναι απείρως καλύτερο και καθαρότερο από το ποδόσφαιρο).

*EDIT: Βόρειε σπορτιγκίτης είσαι;



 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Lucky Shamrock wrote:
Το ότι βρισκόταν στο γήπεδο, δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα, άρα από πού και ως πού ζητάνε να πάρουν τον αγώνα στα χαρτιά; </blockquote>

Όπως δεν το επηρρεάζουν και οι ρίψεις φωτοβολίδων, το ξύλο σε κερκίδες και φυσούνα, τα αντεθνικά συνθήματα κτλ κτλ.
Αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, δε θ' αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ προς το καλύτερο.




Lucky Shamrock wrote:
Επίσης, είδα και τις φορές που έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία, όπως στον τελευταίο αγώνα μεταξύ μας. Δε λέω, παίξαμε χάλια, αλλά κάτι σφυρίγματα ήταν άκυρα εντελώς. Γι'αυτό είπα ότι ο γαύρος πάει να καταστρέψει και το μπάσκετ.</blockquote>

Φορές που έχει ευνοηθεί ο ΠΑΟ έχεις δει;



 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
North,συμφωνώ σε όλα.Βέβαια πιστεύω συμφωνούμε πως να γίνει το άθλημα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη θα είναι καταστροφή καθώς τα εθνικά πρωταθλήματα θα αφανιστούν και θα γίνει πιο δύσκολη κι η παραγωγή ταλέντων (ειδικά χωρίς σύστημα σχολικού αθλητισμού στα πρότυπα των ΗΠΑ π.χ.).

Μάνο,εντάξει,δε νομίζω ότι είναι το ίδιο οι φωτοβολίδες και το ξύλο με την παρουσία ενός βλάκα στο γήπεδο.Αυτό ισχύει και γενικά,αλλά και για τη διαμόρφωση αποτελέσματος.
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705


manos426f wrote:


Lucky Shamrock wrote:
Το ότι βρισκόταν στο γήπεδο, δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα, άρα από πού και ως πού ζητάνε να πάρουν τον αγώνα στα χαρτιά; </blockquote>

Όπως δεν το επηρρεάζουν και οι ρίψεις φωτοβολίδων, το ξύλο σε κερκίδες και φυσούνα, τα αντεθνικά συνθήματα κτλ κτλ.
Αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, δε θ' αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ προς το καλύτερο.

Μα ναι, εννοείται ότι αν φάει ο παίχτης φωτοβολίδα στη μάπα, θα συνεχίσει να παίζει κανονικά στον αγώνα. :trollface: Όχι, εσύ αναφέρεσαι σε κάτι τελείως διαφορετικό. Εγώ σου λέω ότι δεν επηρέασε καθόλου τον αγώνα κατά τη διάρκειά του. Και τα συνθήματα, πού κολλάνε; Έχεις δει ομάδες να παίρνουν αγώνες στα χαρτιά, λόγω συνθημάτων των οπαδών τής αντίπαλης ομάδας; Εσύ απλά βολεύεσαι που πήρες τη νίκη, έστω και στα χαρτιά. Ακόμα θυμάμαι που έλεγε ο γαύρος ότι οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα - κάτι που δεν έχω δει τόσα χρόνια από πλευράς γαύρου.


Lucky Shamrock wrote:
Επίσης, είδα και τις φορές που έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία, όπως στον τελευταίο αγώνα μεταξύ μας. Δε λέω, παίξαμε χάλια, αλλά κάτι σφυρίγματα ήταν άκυρα εντελώς. Γι'αυτό είπα ότι ο γαύρος πάει να καταστρέψει και το μπάσκετ.</blockquote>

Φορές που έχει ευνοηθεί ο ΠΑΟ έχεις δει;</blockquote>

Για πες τις εσύ, αφού τις ξέρεις καλύτερα από μένα. Για να τις μετρήσω, θα χρειαστώ τα δάχτυλα και των δύο χεριών μου;





 
Top Bottom