What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Basketball is Life

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,562
μα το τριποντο του και οι βολες του απ οτι θυμαμαι, ητανε πολυ καλυτερα σε ποσοστα πριν γινει χτιστος σουπερμαν. εξαλλου σουτακι απ τα 4-5 μετρα, εχει και τωρα αξιοπρεπεστατο. και ψηλο μπασκετικο iq εχει, και την πασα εβλεπε και βλεπει ευκολα.

οι κινησεις που λες, θεωρω οτι χαθηκαν με την αλλαγη του σωματοτυπου του.
παντως νομιζω οτι ως τριαροτεσαρι πηγε στην αμερικη. και τα πρωτα 2 χρονια εκει τον χρησιμοποιουσαν.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,683
Ρεάλ - Εφές για την Euroleague παίζουν 4η παράταση και συνεχίζουμε :ROFLMAO: Τεράστιο ματς.

ΥΓ. Ψύχραιμες απόψεις:

IMG-20240106-002440.jpg
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,683
Συνέβη μια τραγική φάση στο τέλος του ματς. Είχε τη μπάλα ο Μούσα της Ρεάλ, έκανε λέη-απ αλλά παράλληλα έδωσε αγκωνιά στον αμυντικό, και οι διαιτητές μέτρησαν το καλάθι του αλλά έδωσαν και αντιαθλητικό.

What the actual fuck is this shit.

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,396
Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με τους διαιτητές της Euroleague, το επίπεδο είναι χαμηλό και σε κάθε ματς χρειάζεται να πάνε είκοσι φορές στο ριπλέι για να βγάλουν άκρη.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,562
ενταξει, θεωρω το μπασκετ πολυ πιο δυσκολα διαιτητευσιμο σπορ απ το ποδοσφαιρο π.χ., και το λαθος σε λεπτομερειες ειναι ανθρωπινο, αλλιμονο.
αλλά τα πολυ χοντρα, τα οφθαλμοφανη, δωσε τα σωστα. ειναι τωρα δυνατον να γινεται η αγκωνια πριν καν αφησει την μπαλα για λει απ ο παικτης και να μετρανε το καλαθι? οκ, ηταν η τριτοτέταρτη παραταση, καταλαβαινω, θελανε να πανε σπιτακι τους πια, αλλά οχι κι ετσι.

επισης εγινε μια σχεδον παρομοια φαση στο βαλενθια - Παναθηναικος, πηγανε στο βαρ (ετσι το λεω γω, τι θετε τωρα?) το ξαναδανε 30 φορες και τελικα το εδωσαν αναποδα. βολες στην βαλενθια (6'02'' του βιντεο απο κατω) 33 δευτερα πριν την ληξη κι ενω χαναμε. σφυριγμα που κρινει ματς δηλαδη. τελος παντων. τελος καλο, ολα καλα.



εντιτ: βαζω της νοβασπορτ το βιντεο κι ας εχει την γελοια απαγορευση, γιατι στο επισημο βιντεο της ευρωλιγκας δεν εχει (γιατι αραγες??) την φαση, ενω ηταν καθοριστικη. απιστευτο....
 
Last edited:

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,543
μα το τριποντο του και οι βολες του απ οτι θυμαμαι, ητανε πολυ καλυτερα σε ποσοστα πριν γινει χτιστος σουπερμαν.
Εχει 28% στο τριποντο και 70% στις βολες στη regular. Αντιστοιχα εχει 26% και 62% στα playoffs. Δεν ηταν ποτε καλος σε αυτες τις κατηγοριες σε καμια του χρονια.

Δεν εχει να κανει με τη σωματοδομη του αλλα με το τροπο που επελεξε ή τον επελεξαν να παιζει, δηλαδη πολιορκητικος κριος.

Φετος δειχνει καποια αλλαγη στον τροπο παιχνιδιου του, εχει καπως στρωσει η κινηση του στο σουτ (παραμενει τραγικα αργο) αλλα η πρωτη του επιλογη εξακολουθει να ειναι η μπουκα. Οι ταπες απο τον Wembanyama μονο καλο θα του κανουν.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,562
οταν πρωτοπηγε παντως, την πρωτη χρονια, βλεπω οτι ειχε 34,7% τριποντο. δεν το λες και τραγικο σε σχεση με το ποσοστο του τις επομενες χρονιες.

μα η πρωτη του επιλογη πρεπει να ειναι το μπασιμο. γι αυτο εχει δουλεψει κυριως και σ αυτο ειναι κυριαρχος. καλα, αυτο ειναι και προσωπικη προτιμηση του καθενου. εγω γενικα δεν μπορω να βλεπω σεβεν φουτερς να σουταρουν τριποντα. μου τρυπαει τα μυαλα η εικονα π.χ. του μπρουκ οταν σηκωνεται για τρεις. αλλα οκ, στο σημερινο nba ετσι παιζεται το παιγνιδι.

επισης, η ταπα. δεν υπηρξε δευτερη, να το πουμε αυτο. :p
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,396
Και με τις τωρινές του επιδόσεις ο Γιάννης δεν θα έχει πρόβλημα να συμπεριληφθεί στους κορυφαίους όλων των εποχών από την στιγμή που είναι τόσο δυνατός στο physicality στην θέση του όπως ήταν π.χ. ο Σακίλ στην δική του. Απλά δεν θα μπει στην συζήτηση για τον κορυφαίο ever γιατί καλώς ή κακώς (καλώς κατά την γνώμη μου) το καλό σουτ είναι εκ των ουκ άνευ για να ληφθεί σοβαρά η οποία υποψηφιότητα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,675
Για να έχει μακροζωία στο άθλημα θα χρειαστεί να εξελίξει παραπάνω το παιχνίδι του σε πιο τεχνικές κινήσεις που δεν δίνουν έμφαση στο slashing. Ακόμη και ο Jordan που ήταν κατεξοχήν slasher στα πρώτα χρόνια της καριέρας του μέχρι και το πρώτο three peat (λόγω επιρροών από Dr J), άλλαξε εντελώς στα 32+ για να μπορεί να αντέξει το φόρτο της σαιζόν αλλά και τα χτυπήματα του χρόνου. Το fadeaway του και το low post - elbow game είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα που μεταβιβάστηκε έπειτα και σε Kobe. Ο Γιάννης δουλεύει το σουτ του και φαίνεται αλλά πρέπει μηχανικά να συνεχίσει να δουλεύει τη ροή στο σουτ όπως είπε ο Eaglos για να φεύγει γρήγορα η μπάλα. Ο Durant είναι καλό παράδειγμα ανάλογης σωματοδομης (ψηλός με μακρά άκρα) που έχει πολύ γρήγορο σουτ.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,562
ναυαρχε διαφωνω γιατι θεωρω οτι εννοεις το καλο μακρινο σουτ.μεχρι τα 4-5 μετρα το εχει φτιαξει πολυ και ειδικα το τερναραουντ φεινταγουει σουτ απο την μπειζ λαιν, αριστερα κυριως.
τωρα στο θεμα του γκοουτ, νομιζω δεν μπορουμε να κρινουμε με τα ιδια σταθμα ψηλους και κοντους. οκ, οι βολες ειναι ενα θεμα, αντε ας βαλω και το τριποντο.. αλλά για μενα γκοουτ ειναι οποιος καταφερει και φερει κατσαρολια στην ομαδα του και ειναι καθοριστικος σε ολα τα μηκη και τα πλατη του παιχνδιου. ρεγκιουλαρ σηζον, πλειοφς, τελικους και επιδραστικος στο παιχνιδι, τοσο επιθετικα, οσο και αμυντικα.

καλα, στα χαρτια μου, με τα προσωπικα μου κριτηρια, θελω τον γκοουτ θεαματικο, να κανει το αναπαντεχο και αυτο που φαινεται αδυνατο, δυνατό.
αλλά καλως η κακως τα κατσαρολια ειναι ισως ο πιο βασικος παραγοντας. εχω την εντυπωση οτι εκει μενει πισω ο γιαννης, οχι εξαιτιας δικου του "φταιξιματος", αλλά αλλων παραγοντων, οπως π.χ. του θεματος προπονητη και σαπορτινγκ καστ. ο Goat μου, ας πουμε οταν πηρε τα κατσαρολια του ειχε προπονητη τον φιλ τζακσον, εκ των κορυφαιων εβερ, και συμπαικτες πιπεν, χορας γκραντ κλπ, o λεμπρον ειχε spoelstra προπονητη, και συμπαικτες γουειντ, κρις μπος κλπ. οκ, στους καβς ειχε ταιρον λου προπονητη, αλλά τον καιρι ιρβινγκ συμπαικτη.

ο γιαννης πηρε το κατσαρολι με πουθενά προπονητη (γνωμουλα μου) και χωρις αλλο μεγκα σταρ διπλα του. μιντλετον και τζρου πολυ καλοι παικτες, αλλά οχι ωλ σταρς. και τα "καλα" του χρονια ειναι (επειδη ειναι βιονικος κι αν δεν εχει, χτυπαω ξυλο, σοβαρους τραυματισμους) ακομα 6-7. γι αυτο τους πιεσε για μεγκασταρ και πηραν λιλαρντ (που δεν ταιριαζει με το παιχνιδι του γιαννη καθολου για μενα, και γενικα με την φιλοσοφια του κι ειναι και τσακωμενος με την αμυνα). επισης νομιζω μεχρι τωρα δεν τους εχει βγει το θεμα προπονητη. η απειρια του γκριφιν εχει φανει, ειδικα στα κλειστα παιχνιδια και στην τεραστια τρυπα που εχουν οι μπακς αμυντικα..

πλατιασα παλι. ξεκινησαμε απ την γκοουτ συζητηση κι αφηνω εδω ενα γραφηματακι, βεβαια αναφερεται σε αριθμους μονο, ενω μολις εγραψα οτι παιζουν κι αλλοι παραγοντες, αλλά οκ, μου φαινεται χρησιμο.

Screenshot_2.jpg

εντιτ: ασχετο, αλλά ο γιανναρας αθορυβα (καλα, οχι για μενα τον ψυχακια που κοιταω την λιστα μετα απο καθε ματς... :LOL: ) εχει φτασει στην θεση 91 των σκορερς του nba εβερ. και λογικα θα τελειωσει την καριερα του, βαθια (θελω να πιστευω) στην πρωτη δεκαδα. σημαντικο κι αυτο, θεωρω.

Screenshot_3.jpg
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,562
οχι, μην ειστε τωρα τετχοιοι, οχι, δεν θα ποσταρω ΠΑΛΙ βιντεο για τον γιαννη.
αλλά για άλλονα. δεν εχω ματαδει κατι τετοιο. εβερ. εννοειται οτι ειναι καλυτερος απ τον γιανναρα στην αντιστοιχη ηλικια και καλυτερος απ οποιονδηποτε εχω δει. δεν ξερω τι θ αποφασισει, αν θα γινει χτιστος η αν θα μεινει ετσι. θα τον προτιμουσα οπως ειναι, ετσι κι αλλιως κυριαρχει απο τωρα. τρομαζω να σκεφτω πως θα ειναι στην μπασκετικη του ωριμοτητα.

ασχετο, αλλά σημαντικο και εκνευριστικοτατο. ο ενας απ τους 2 αμερικανους σχολιαστας λεει το ονομα του (επιτηδες? δεν ξερω) λαθος. δειχνει κλασικο αμερικανοσωβινισμο, περιφρονηση και κυριως ελλειψη σεβασμου οχι τοσο απεναντι στον παικτη, οσο απεναντι στην δουλεια του και τους θεατες του καναλιου (εχω μια επιφυλαξη μηπως ειναι καποιος απο τους πρωην nbaers που βαζουν ως γκεστ σχολιαστες και δεν διακρινονται για προσοχη σε τετοιες "λεπτομερειες"...)
οτι ακριβως δηλαδη εκαναν και για τον γιανναρα στην αρχη. βεβαια ΤΩΡΑ προφερουν ολοι σωστα τ ονομα του, γιατι αλλιως γινονται οι ιδιοι ρεζιλι. ρωτηστε και τον αδωνι....

πωπωωω, βγηκα οφτοπικ ΕΥΚΟΛΑ. γυριζω ον.
λοιπον, αγαπημενοι ρεηκουιτες, Βικτορ ΟυεμπανιαΜα σε χαιλαιτς απο ΕΝΑ ματς:



😲😲😲😲😲😲
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,562

ε, μα. που πας ρε φιλε μ αυτα τα τεραστια απορημενα ματια οταν εβλεπες το απεραντο αεροδιαδρομο που ειναι η αμυνα των μπακς? καλως η κακως δεν κερδιζονται μονο απ τις επιθεσεις τα ματς. εχεις τετοιο ροστερ, και πας και χανεις απ την γιουτα, απ το κληβελαντ και κερδας με το ζορι 2 φορες με μονοψηφια διαφορα την ομαδα που εχει το χειροτερο ρεκορ στην λιγκα. ε, δεν πηγαινε αλλο. ειχε χασει προφανως και την εμπιστοσυνη των μεγκασταρς.
κανεις δεν εχει εξηγησει ακομα π.χ. την κοπανα του λιλαρντ την προηγουμενη ενος ματς πριν μια βδομαδα. τωρα δενουν ολα. θα θυσιασεις τον προπονητη γιατι δεν μπορεις να διωξεις τον λιλαρντ που εδωσες τον τζρου για να τον παρεις.

βεβαια εχει ευθυνες κι ο γιαννης, που αν και παιχταράς δεν εχει ματι για προπονητες και δεν ειναι κακο. αυτος κι ο μιντλετον ειχαν εγκρινει τον μπουντενχολζερ (απαπα) και τωρα φετος το καλοκαιρι εδωσαν το χρισμα στον γκριφιθ κι αφησανε οξω τον νικ νερς που πηγε στους σιξερς ή τον ουντοκα (προπονηταρα) που πηγε ροκετς.

βεβαια εγω θα ηθελα να δω παλι τον γιαννη να συνανταει τον τζεισον κιντ, που ειναι κι οι 2 πιο ωριμοι. νομιζω θα σηκωναν 2-3 κατσαρολια μαζι, αλλα μαλλον θα δουμε τον νομιζω υπερτιμημενο ντοκ ριβερς. τουλαχιστον θα φτιαξουν καπως την αμυνα τους. ..
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,543
Ό,τι αγώνες έχω δει είναι μέτριοι ως ομάδα για να το ευγενικά. Έβαλα τις προάλλες και είδα Spurs και η αναλογία ποιότητας σε σχέση με την θέση κατάταξης είναι απίστευτη ενώ θα περίμενες να ειναι 100 φορές χειρότερο μαρτύριο από τους Bucks.

Θεωρώ ότι οι Bucks -με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα τους- δεν θα μας απασχολήσουν (ούτε και) φέτος.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,396
Κι άλλη αλλαγή προπονητή; Πήρε τους Μπακς ο Μαρινάκης και το έχασα;
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,683
Ο Ουντόκα κιόλας είχε φύγει από τους Σέλτικς πρόπερσι επειδή είχε παράνομη σχέση με μια τύπισσα από το προσωπικό της ομάδας. Δηλαδή, ο τύπος αυτός ήταν κυριολεκτικά ιδανικός για να προπονήσει Έλληνες παίκτες και να δημιουργήσει ΠΑΣΟΚ δυναστεία στους Μπάκς. Αλλά φευ!
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
613
Μαμώ την γκαντεμιά από τη μια και τη μλκια από την άλλη για τον τρόπο που τραυματίστηκε ο Μιλουτίνοβ και χάσαμε πάλι τον ψηλό πριν προλάβει καλά καλά να αναρρώσει από τον προηγούμενο τραυματισμό. Βγάζοντας και τον τραυματία Φαλ από την εξίσωση μας βλέπω να μη σταυρώνουμε ριμπάουντ στα επόμενα παιχνίδια.
 
Top Bottom