What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Basketball is Life

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,861
nunn4.jpg


Του σπάσανε 3 δόντια (μάλλον σε σύγκρουση με τον Γκράντ) και συνέχισε σα να μη τρέχει τίποτα το κτήνος.

Αναμενόμενα αγχωτικό ματς, εξίσου αναμενόμενα τα τελευταία 15 δευτερόλεπτα ήταν το πιο κρίσιμο μισάωρο του ματς. Πίστευα πως δεν το είχαμε καθόλου στο φινάλε και ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ αλλά έκανε τραγικά λάθη στην κρίσιμη στιγμή (ή αντιστοίχως παίξαμε εμείς τρομερή άμυνα) και στο τέλος ήμασταν ψύχραιμοι στις βολές.

Συγκινητικοί οι παίκτες που τράβηξαν κουπί για 30-35 λεπτά σε κάθε ματς χωρίς βοήθειες από τον πάγκο, μακάρι του χρόνου με 1-2 προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ να είναι πιο ισορροπημένα τα πράγματα.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,570
Το λέω από τώρα. Ντροπιαστικά ανέτοιμος ο Ολυμπιακός για έναν τέτοιο αγώνα. Μία και δυο ταχύτητες κάτω σε άμυνα ειδικά. Εξαιρετική άμυνα σε κρίσιμα σημεία από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα θέλει ανανέωση (κλισέ αλλά.. ναι) Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό

Ήταν ενδιαφέρουσα σειρά γιατί αναμετρήθηκαν δύο διαφορετικές μπασκετικές φιλοσοφίες. Νομίζω δεν είναι ανακριβές να πούμε ότι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα είναι πιο "ομάδα" από τον Παναθηναϊκό του Αταμάν, με την έννοια ότι μοιάζει πιο ομοιογενής, βγάζει πιο άνετα ελεύθερα σουτ και εύκολα καλάθια, καλύπτει με ομαδική δουλειά τις αστοχίες και ελλείψεις στο ρόστερ.

Από την άλλη ο Αταμάν είναι ξεκάθαρα οπαδός της ατομικής πρωτοβουλίας και της δημιουργικής ελευθερίας, τακτική που απαιτεί αντίστοιχα ικανούς παίκτες. Είχε το μεγάλο ντεζαβαντάζ ότι κλήθηκε να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα μέσα σε μερικούς μήνες και υπό αυτό το πρίσμα η φετινή χρονιά του είναι πραγματικά μυθική.

Για την επόμενη σεζόν θέλω να δω πώς θα εξελίξουν και οι δύο το ρόστερ και το παιχνίδι τους γιατί περιμένω ο ένας να πλησιάσει τον άλλο αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός με λογικά λίγες μεταγραφές θα πρέπει να γεμίσει το ρόστερ και να βγάλει αυτοματισμούς και plays για εύκολα καλάθια. Αν ο Ναν δεν βρει πρόταση από ΝΒΑ τότε η βάση για του χρόνου θα είναι πολύ γερή.

Ο Ολυμπιακός έζησε πολλές σκληρές στιγμές την τελευταία τριετία με απώλεια στόχων στα τελευταία σουτ και αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πρέπει να βρει οπωσδήποτε τον παίκτη στον οποίο οι υπόλοιποι θα δίνουν την μπάλα όταν αυτή καίει. Ιδανικά παραπάνω από έναν. Αν τον/τους βρει, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν η φάλαγγα του Μπαρτζώκα θα παραμείνει το ίδιο συμπαγής όταν δεν θα αποτελείται μόνο από εργάτες αλλά και από σταρ.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,650
περιεργως για μαρβελ φαν, εκαμες απολυτα σωστη αναλυση, ναυαρχε. :p

και ειμαι απ τους περιεργους που στα σπορ με γοητευει ιδιαιτερα η εννοια της ομαδικης λειτουργιας. με γεμιζει πιο πολυ απ το: "δωστε μου την μπαλα και καντε στην ακρη". απλα ο αταμαν, και μαλλον αυτη ειναι η μεγαλη του αρετη προπονητικα, καταφερε να τα συνδυασει σχεδον μαγικα. η ομαδα επαιξε σε στιγμες, και χτες, αλλα και στο φαιναλ φορ, αμυνα for the ages, που λενε στο χωριο μου. χωρις να ειναι σκληρη, ηταν αποτελεσματικοτατη. και δεν ειναι ουρανοκατεβατο αυτο, χρειαζεται τρομερη προσοχη στην επιλογη του ροστερ. περα απ τον παιχταρα ναν, που για μεγαλη μας τυχη, παιζει και εξαιρετικη αμυνα ειδικα οταν προκαλεσει τον εγωισμο του ο αντιπαλος, η ομαδα εχει 3 παικτες που ειναι κυριολεκτικα πολυεργαλεια και ειναι τεραστια πολυτελεια αυτο, γιατι συνηθως το πολυ να υπαρχουν ενας η δυο τετοιοι σε καθε ομαδα. μιλαω για γκραντ, χουαντσο και γκριγκονις. προφανως εννοω τον γκριγκονις σε νορμαλ επιπεδα αποδοσης, γιατι δυστυχως το τελευταιο διμηνο σερνεται. μιλαμε για μαγικη τριαδα, ειδικα αν συνελθει ο γκριγκονις και ο χουαντσο δειξει λιγακι περισοτερη συνεπεια στο σουτ.

τον μπαρτζωκα τον θεωρω μικρο, κομπλεξικο, κακο ανθρωπο και τεραστιο προπονητη. το δυστυχημα γι αυτον ειναι οτι δεν προκειται ν αλλαξει φιλοσοφια για κανεναν και για τιποτα, και τωρα στο λιμανι υπαρχει τεραστια πιεση για παικτη "σουπερ σταρ" γιατι αυτο νομιζουν οτι τους λειπει. αν βαλει νερο στο κρασι του ο μπαρτζωκας και δεχτει τετοιο παικτη στην ομαδα, και τον ενσωματωσει, ξεχνωντας τα σπρωξιματα και τις χριστοπαναγιες, θα δουμε τιτανομαχιες (και) του χρονου. αν ομως, οπως ακουω, γινει κανενα τραγικο και τον τελειωσουν για να φερουν τον τζορνταν του καμπου, θεωρω οτι θα κανει χρονια να σηκωσει κεφαλι ο οσφπ. κατι που θα με χαροποιησει βεβαια, γιατι ειμαι γνωστος παλιανθρωπος, να ειπωθει αυτο.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,131
Εγώ πάντως πρέπει να παραδεχτώ κάτι. Φέτος έκανα ισάξια, ίσως και μεγαλύτερη, κωλοτούμπα του μποράτσο με το μπιτζιθρί.
Είχα πάρει απόφαση πριν 10+ χρόνια ότι δεν παρακολουθήσω ξανά μπάσκετ, λόγω της αντιπάθειας μου προς το πρόσωπο του τράκη.
Είδα όμως φέτος 3 ματς, της ευρωλίγκας και το χθεσινό.
Έπρεπε να είχα δει και τον τελικό κυπέλλου. Ζητώ συγγνώμη, μας στέρησα το τριπλό στέμμα.

Αυτά, συνεχίστε.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,861
Με βάση το συντελεστή δυσκολίας, τη φετινή σεζόν θα την έλεγα σπουδαιότερη ακόμα κι από τις σεζόν που πήραμε triple crown. Ειδικά το 2009 δλδ που ήταν ίσως το peak της εποχής Ομπράντοβιτς, είχαμε αντιστοίχως και το σπουδαιότερο ρόστερ που είχε ποτέ ευρωπαϊκή ομάδα μπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια, σε αντίθεση με φέτος που ήταν ένα restart σε σχέση με τον περσινό πάτο.

17οι πέρυσι στην Ευρωλίγκα, ολικό rebuild το καλοκαίρι, νέος προπονητής, νέοι παίκτες, πελάτες του γαύρου στο σούπερ καπ και το κύπελλο, χλεύη και αμφισβήτηση από τους πάντες εντός των συνόρων... και ξαφνικά 7ο αστέρι και πρωτάθλημα με ανατροπή από 0-2. Η σεζόν είναι για ντοκιμαντέρ στο νέτφλιξ.
ΥΓ. Λεσόρ φωτογραφίζεται με ένα παιδί σε αμαξίδιο, και μετά του αφήνει και το μετάλλιο <3 Τεράστιος τυπάς.

 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,954
Εκτός από σκόρπια ματς της Εθνικής και του ΝΒΑ, δεν είχα δει μπάσκετ συλλόγων (ελληνικό ή ευρωπαϊκό) χωρίς υπερβολή για παραπάνω από 20 χρόνια*. Έτυχε να δω 2 αγώνες του φετινού Final Four και μου άρεσε το μπάσκετ που έβλεπα, οπότε, όταν πήρα χαμπάρι τους τελικούς, ψήθηκα και είδα και τα 2 τελευταία της σειράς. Σήμερα πήγα και πήρα μια μπάλα μπάσκετ, ίσως η πρώτη που αγοράζω ποτέ ως ενήλικας. Παίζουν 3on3 και απλά σουτάκια στη γειτονιά, θα πιάσει τόπο. Tl;dr, πραγματικά φρυδάκια μου για τους συλλόγους, αλλά ευχαριστώ τις ομάδες, το αγωνιστικό κομμάτι του σήμερα, που μου ξύπνησαν ξανά την όρεξη για το παιχνίδι. Και τον Ντόνσιτς.

*edit: στα φρυδάκια όλων σας, απλά έφαγα φλασιά, πως το τελευταίο ματς συλλόγων που είχα δεί ήταν Ολύμπια - Πανιώνιος το 2002-3 στο κλειστό της Νεάπολης και συγκινήθηκα λίγο.
 
Last edited:

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,606
Καλά έπαιξε, αυτό που νομίζω της έλειψε στον τελευταίο αγώνα ήταν
οι έξτρα βολές :trollface:
Απο τη στιγμη που καταφερε και εχασε το 4ο ματς με τοσες βολες χαμενες...
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
655
Αφου λεμε κ ιστοριες απο τα παλια να πω κ εγω οτι στο γυμνασιο οταν παιζαμε μπασκετ και εριχνα βολες, συνηθως εβαζα 1/2 ή καμια. Ανετα θα επαιζα στο γαυρο. Τραγικη εικονα στις βολες κ τεραστιο παιχνιδι απο τον Σλουκα. Πηρε σωβρακα κ φανελες.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,570
Είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα απουσίας και αν θυμάμαι καλά ο ίδιος παίκτης είχε περάσει και δεύτερο σοβαρό τραυματισμό. Θα ήταν μεγάλο ρίσκο να αποκτηθεί, εκτός και αν ο παίκτης συμφωνούσε με πολύ προνομιακούς όρους για τον πρώτο χρόνο. Νομίζω σωστή απόφαση, πέρα από το πολύ ωραίο χιουμοριστικό σχόλιο από πάνω.
 
Top Bottom