What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Black Desert Online - Beta εντυπώσεις

asgardlord

Hobgoblin Captain
Joined
Aug 26, 2014
Messages
389
Το Black Desert online είναι ένα επερχόμενο κορεάτικο mmorrpg που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε open beta φάση σε Κορέα και Ιαπωνία. Κάποιος φιλευσπλαχνος κυκλοφόρησε αγγλικό patch για το παιχνίδι το οποίο παραδόξως λειτουργεί αρκετά καλά, οπότε είπα και γω να το δοκιμάσω!

*Προσοχή* : Για να παίξετε στον κορεάτικο server θέλει λίγο τρέξιμο, συμπεριλαμβανομένου και κορεάτικου νούμερου τηλεφώνου. Παραθέτω link στο τέλος για την όλη διαδικασία, εγώ προσωπικά πλήρωσα 9 ευρώ σε ένα κορεάτικο gaming site και μου κανόνισαν τα του account.

Black Desert online λοιπόν και τι το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα mmo που κυκλοφορούν. Για μένα το μεγαλύτερο δέλεαρ ήταν το σύστημα μάχης το οποίο πραγματικά ΣΠΕΡΝΕΙ! Σκεφτείτε κάτι μεταξύ Tera και God of War και δεν είστε πολύ μακρυά! Action oriented combat, πλήρης απουσία tab targetting (μόνο skillshots), combos και directional attacks να φαν και οι κότες, όλα αυτά με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ feedback! Όποτε βαράει τσεκουριά ο Giant που έφτιαξα νομίζω θα ανατιναχτεί το pc από το γδούπο!

Δεύτερο τυράκι το eye candy και ο κόσμος : Τα γραφικά του τίτλου είναι απίστευτα, όχι μόνο για τα επίπεδα των mmo αλλά και γενικότερα, μιλάμε για παρουσίαση σχεδόν εφάμιλλη του Witcher 3. O δε κόσμος του παιχνιδιού είναι πραγματικά αχανής, και δεδομένου ότι δεν υπάρχει fast travel (τουλάχιστον απ' όσο έχω δει), αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο gameplay (more on that later). Πολύ σημαντικό για μένα ότι το art style είναι "δυτικοποιημένο" γιαπωνέζικο, δλδ κάτι σαν πιο oriental Witcher (άντε πάλι), χωρίς τις all out manga παρουσίες του FFXIV ας πούμε. Ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλει τα μέγιστα στο immersion είναι πως οι npc's αντιδρούν σε ότι κάνετε. Π.χ. αν πέσω πάνω σε κάποιον θα γυρίσει να με αγριοκοιτάξει κλπ.

Στα του gameplay τώρα : Mε δύο λέξεις Korean Grinder, αλλά όχι ακριβώς! Τα πλείστα quest είναι πήγαινε εκεί και σκότωσε τόσους, που για άλλο παιχνίδι θα ήταν καταδίκη, αλλά εδώ ο κόσμος είναι τόσο ωραίος και -κυρίως- η μάχη τόσο απολαυστική, που δε χορταίνεις να σφάζεις. Υπάρχει κάποιο soft cap στα levels, και από κει και πέρα κάποια extra lvls (κάτι σαν τα veteran ranks του ESO) που δεν ξέρω πόσο grinding απαιτούν να τα φτάσεις. ΄Οσο level-άρεις υπάρχουν διάφορα activities, από quests και pvp μέχρι trading και housing όπως στο Archage. Για end game content δεν μπορώ να μιλήσω καθώς είμαι ακόμα στην αρχή. Πάντως απ' ότι διαβάζω είναι καθαρά pvp-oriented, με guild wars, keep sieges και 3v3 arenas.

Όλα τα ανωτέρω σε πολύ δίκαιο Free 2 Play σύστημα, αφού απ' όσο μπόρεσα να δω το cash shop περιλαμβάνει μόνο cosmetic ή vanity items.

Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω με ανανεωμένες εντυπώσεις μόλις βρω περισσότερο χρόνο να παίξω! Μέχρι στιγμής το βρίσκω άκρως απολαυστικό, δεν ξέρω όμως αν σε βάθος χρόνου γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο. Παραθέτω gameplay vid και link για όσους ψήνονται να δοκιμάσουν (οι english speaking παίκτες είναι όλοι στον Calpheon server).

Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
[video width=425 height=344 type=youtube]lWkdzHYJlF4[/video]
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Είχα δει το http://kotaku.com/meet-the-worlds-coolest-character-creation-system-1560515750" class="bbcode_url"> character creation system γι αυτό και κάποιους διάσημους που είχαν κάνει. Δουλεύεται και επίσημα η Ευρωπαϊκή έκδοση του παιχνιδιού από τον ίδιο Publicer της Κορεάτικης. Σε εμάς θα έρθει πιο μετά. Ρωσία ακολουθεί. Παίξτο και πες μας :thumbsup:
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Από απαιτήσεις πώς τα πάει; Χρησιμοποιεί κάποια γνωστή engine;
 

asgardlord

Hobgoblin Captain
Joined
Aug 26, 2014
Messages
389
<blockquote>Από απαιτήσεις πώς τα πάει; Χρησιμοποιεί κάποια γνωστή engine;</blockquote>
Είναι εξαιρετικά optimized. Aκόμα και στον καρβουνιάρη μου (low range AMD και 750Τi) τρέχει πολύ καλά με medium/high settings.
 

shodanas

Gelatinous Cube
Joined
Jun 10, 2015
Messages
67
Το παρακολουθούσα τούτο για αρκετό καιρό. Ωραίος κόσμος και ενδιαφέροντα classes. Το combat system δείχνει δουλεμένο. Αλλά...
Οταν βλέπω ασιατικά μοντέλα χαρακτήρων, θηλυκών κυρίως, τα οποία απευθύνονται σε 15άρηδες με το ένα χέρι μέσα στο παντελόνι τότε απλά προσπερνώ τον τίτλο.
 
Top Bottom