Mόλις τέλειωσα το Βreaking Bad και είπα να πω και γω δυο λογάκια ( ναι ξέρω να σας η γνώμη μου αλλα κάπου πρέπει να βγάλω την συναισθηματική φόρτιση που μου έχει δημιουργήσει το τελευταίο επ ). Αρχικά, να πω οτι δεν εχω δει και πολλές σειρές (αξιόλογες τουλάχιστον), μέχρι τώρα η αγαπημένη μου ήταν το Penny Dreadful και αυτό για την ατμόσφαιρα, την απίστευτη φωτογραφία, την ερμηνεία των ηθοποιών (ειδικά της Green) και το πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα που καταπιάνεται η σειρά καθώς και τα φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα που δημιουργεί.
Ξεκίνησα λοιπόν να το βλέπω μετά απο ολο αυτο το fuss που είχε γίνει, διότι πάντα αναρωτιόμουν τι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο θα μπορούσε να είχε ενας τύπος που πουλάει ναρκωτικά για να εξασφαλίσει την οικογενειά του.. Δεν θα κάτσω να αναλύσω όλες τις season, διότι θα γράψω κατεβατά και θα πάνε και τζάμπα γιατι δεν θα κάτσετε να τα διαβάσετε. Θα πω όμως οτι ο Walter και o Jesse ήταν πάνω κάτω τα ίδια πρόσωπα.. Ναι στην πορεία ο Jesse μετάνιωσε για όλα αυτα που έκανε και ήταν παραπάνω απο εμφανείς οι τύψεις και η κατάθλιψη που τον είχε κυριεύσει, και το μόνο που ήθελε ήταν να ξεφύγει απο ολο αυτο, ενω ο Walt γινόταν ολο ενα και πιο αδίστακτος, αλλα πάντα στα πλαίσια της ηθικής που είχε. Σκότωσε για να επιβιώσει, και αυτός και η οικογενειά του, αλλα και για τον Jesse που ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο φαίνεται ο δεσμός που υπήρχε μεταξύ τους και οτι κρατούσε ακόμα μετα απο ολα αυτα. Στην τελευταία σκηνή φαίνεται οτι επιτέλους μπορεί να πεθάνει στον χώρο που τον έκανε να νιώθει ζωντανός και οτι "ξεφεύγει" μέσω του θανάτου απο τον πόνο και την μοναξία που είχε απο τότε που άρχισε ολο αυτό, οπως και στην σκηνή που o Jesse δραπετεύει πανευτυχής που αφήνει πίσω του το παρελθόν του και εκεί φαίνεται ξεκάθαρα για μια ακόμα φορά πόσο άρρηκτα συνδεδεμένοι ήταν οι δυο πρωταγωνιστές και το πόσο τραγικές φιγούρες ήταν και οι δυο, χωρίς πλέον να τους εχει μείνει τίποτα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο Walt πέθανε ως ενα τέρας, αποκομμένος τελείως απο την οικογενειά του, ενω ο Jesse δεν είχε κανέναν κοντά του πλέον.
Nαι μπήκε no.1 στο τοπ 3, και ναι πιστεύω οτι δύσκολα θα βγεί σειρά που να με κάνει να σπαράξω και να αγαπήσω τόσο τους χαρακτήρες..
So πρέπει να δω True Detective για να αλλάξω γνώμη ε; Εχω ακούσει και για άλλες αξιόλογες σειρές που μου τράβηξαν την προσοχή, όπως το House(δύσκολα να το βλεπα βέβαια γιατι εχει πολλά επισόδεια) , το λιγότερο γνωστό Carnivale (απο οτι άκουσα το κόψαν στο τέλος της 2ης, αλλα και πάλι αξίζει; ) και το πασίγνωστο εδω μέσα Twin Peaks(το κακό ειναι οτι ειναι παλιό, οπότε δεν ξέρω αν θα με κρατήσει) . I need opinions people! :cheers: