What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Bruce "The Boss" Springsteen

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
διπλο ποστ, γιατι ΜΠΟΡΩ. (ψεμματα, τωρα το ειδα.)
σπανιο πραμα αυτος που εχει γενεθλια να σου κανει δωρο και οχι το αντιστροφο. τρέιλε απ το No Nukes που επιτελους κυκλοφορει επισημα σε ποιοτητάρα και οχι απ τις ρετροπιξελουμπες ληψεις που το βλεπαμε τοσα χρονια στα μπουτλεγκς.
η coda απ το outro του thunder road (την εχει ο θεουλης στο τρειλερ ολοκληρη σχεδον απ το 1' ως το 1.45'' ) θα αρκουσε για να τον εχω Εκει Ψηλα, κι ας μην εγραφε ποτε τιποτ αλλο. ιντζόι, καναγιες:

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,220
Έπρεπε να περιγράψω τον Bruce σε κάποιον τρίτο και η καλύτερη φράση που βρήκα ήταν ο Νταλάρας της Αμερικής. Πραδερ, ντισκας
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
καπου εδω να πω απαντωντας εμμεσως στο τρολερο σου ποστ, χρονομαντη, οτι σε παλαιοτερη συνεντευξη ερωτηθηκε ο αιωνια μαυρομαλλης, καραφλοχαιτάς ελληνας ρώουκερ βασιλης παπακωνσταντινου πως του φαινεται που τον αποκαλουν καποιοι (ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν το εχω δει η ακουσει πουθενα, απλα ηθελε να τον τριγκαρει ο δημοσιοκαφρος...) σπρινγκστην της ελλαδας.

ο αειθαλής τραγουδοποιος απαντησε ως εξης, προφανως ιδιαιτερα ικανοποιημενος με την συλληψη του:
- γιατι δεν ρωτατε εκεινον πως νιωθει που ειναι ο αμερικανος παπακωνσταντινου?? tenor.png

τρου στορυ.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,220
Ότι καλύτερο έχω διαβάσει σε συνέντευξη!
Πάντως αν τους βάλεις δίπλα δίπλα και συγκρίνεις τις πορείες τους εντός της εκάστοτε κοινωνίας εγώ επιμένω ότι μοιάζουν. Απλώς ο ένας αποδείχθηκε μαλακας
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
θα αποφυγω μαεστρικα την μπανανοφλουδα που πεταξες με αυθαδεια μπρος μου και θ απαντησω οτι δεν μπορω να καμω τετοια συγκριση γιατι αγνοω συντριπτικα τοσο το μουσικο εργο του βασιλη μας, οσο και το κοινωνικο του εκτοπισμα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,239
Επειδη ο Κουνελος και η αληθεια ειναι παρεακι.
Ο Παπακωνσταντινου ειχε παντα διπλα του την αφροκρεμα των μουσικων. Πολλοι και πολυ καλοι μουσικοι, ξερει να διαλεγει ο ανθρωπος και αυτο πρεπει να του το αναγνωρισουμε.
Ενα δευτερο που οι πολλοι ειτε ξεχνουν ειτε δεν ξερουν ειναι οτι ο Παπακωνσταντινου ειναι ενας απλος ερμηνευτης. Ο καθενας μας ερμηνευει στο μπανιο και ισως καλυτερα απο τον Παπακωνσταντινου αλλα αυτο δεν θα το μαθει ποτε κανενας, εκτος και αν οταν τραγουδατε στο μπανιο εχετε καποιον να καθετε στην λεκανη και να σας χειροκροταει, σπαει νιπτηρες και κανει φουσκες με το κρεμοσαπουνο κτλ
Ενα τριτο θεμα ειναι οτι ο Παπακωνσταντινου εφερε τον απλο εργατη, τον μηχανικο με την μαυριλα στα νυχια, που περιμενει της παρασκευης το βραδυ για να παει στο σκυλομπαρο της γειτονιας του, να πιει μπομπες και να ελπιζει μεσα σε αυτον τον αρχιδοκαμπο, να ριξει κανενα γκομενακι, συνηθως καποια χοντρη που ξεμεινε. Ειναι και η μοναδικη μερα της εβδομαδας που αλλαζει σωβρακο.... ναι, εκανε αυτους τους ανθρωπους να δωσουν λιγη σημασια στην ροκ μουσικη αν και η σωστη φραση ειναι οτι τους εκανε να καταφερουν να καταλαβουν τον ηχο της ροκ μουσικης. Η ροκ μουσικη θελει και ενα minimum IQ γιατι εχει πολλα οργανα.
Και αυτο πρεπει να του το αναγνωρισουμε.
Τα υπολοιπα τα αφηνω στα γουστα που βγαζει ο καθενος.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,514
O Παπακωνσταντίνου είχε φοβερό πολιτιστικό εκτόπισμα στα εγχώρια μουσικά δρώμενα και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90, απασχολούσε και τα ποπ μέσα ενημέρωσης ως celebrity. Από το 2000 και μετά ξεκίνησε σταδιακά να εξαφανίζεται. Στη μπάντα του είχε και έχει τρομερούς παίκτες, στην Ελλάδα εξάλλου έχουμε μεγάλη παράδοση στη μουσική. Αν δεις επαγγελματία, ψημένο μουσικό (και όχι απατεώνα 'ηχολήπτη/DJ') στάνταρ μπορεί να παίξει τις κάλτσες του ενώ φουμάρει πυρηνικό αντιδραστήρα, κρεμασμένος ανάποδα από κολώνα της ΔΕΗ.

Σύγκριση με το Springsteen προφανώς και δεν υφίσταται και ο Βάσκιας είχε απαντήσει πολύ χαριτωμένα τότε. Ο Bruce είναι ουσιαστικά παγκόσμιος καλλιτέχνης από τη δεκαετία του '70 ως τα σήμερα και παραμένει απόλυτα πολιτισμικά και δισκογραφικά επίκαιρος. Η αυτοβιογραφία του στο Broadway είναι τεράστια επιτυχία, ακριβώς γιατί είναι η ολοζώντανη κατάθεση ψυχής ενός ανθρώπου που ζει στο σήμερα και το αύριο, όχι το χθες.

Αυτό κρατάει ένα καλλιτέχνη και έναν άνθρωπο ουσιαστικά νέο, ζωντανό και επίκαιρο. Το τώρα και το αύριο. Έτσι και αποσυρθείς στη μπερζέρα με τα τρόπαια και τα σεμεδάκια 'των καλών ημερών', σε περιμένει η κόλαση των νοσταλγών και νομοτελειακά, η αφάνεια.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,493
ναι, οκ, αστειευομαι μερικως, το "ελληνοφωνο ροκ" ειναι και ηταν πολυ δυσκολη υποθεση κι ο βασιλης καλυψε επαξια ενα μεγαλο κενο. κι εχει τραγουδησει και Μεγαλα τραγουδια, ειδικα στα πρωτα χρονια της πορειας του.

επισης, πραγμα που για μενα εχει μεγαλη σημασια, ειναι γαμάτο ατομο. τον ειχα πετυχει σε καλοκαιρινες διακοπες στη σεριφο και επεφτα πανω του ολη μερα (μικρο το νησι) με την γλυκυτατη ραντου και την κορουλα τους και πραγματικα δεν εχει πανω του τιποτα το σνομπίστικο ή το καβαλημενο. ισα ισα εδειχνε ντροπαλος και ηθελε να περναει απαρατηρητος.

αχρειαστο φαν φακτ: ο βάσιας επαιρνε ενα κανώ καθε μερα, εβαζε μπροστα το σκυλακι τους επιανε το κουπι κι ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝΕ στον οριζοντα για κανενα διωρο. και η θεα ραντου σηκωνοτανε και μονολογουσε: "κοιτα παλι ο μαλακας που θα με αγχωσει. κοιτα που παει και χανεται μεσοπελαγα και μας γραφει... :LOL:". απ τα ιδανικα ζευγαρια που εχω συναντησει.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,239
Σαν βαρετος κwλογερος θα επαναλαβω τον εαυτο μου, σε σημεια γιατι ακομα δεν εχω παρει συνταξη.
Ο Παπακωνσταντινου μπορει να εχει στραβωσει μερικους, μπορει να εκλεψε, μπορει να εγλυψε, μπορει να εκανε χιλια δυο και ενα τριτο πραγματα τα οποια δεν τα ξερουμε. Μπορει να ειναι ασχημα σαν την συλλογη παιχνιδιων του Σρεντερ. αλλα δεν παυει να ειναι μεγαλος ερμηνευτης της Ελληνικης ροκ σκηνης. Εχει πολυ μεγαλη πορεια στην μουσικη και μουσικες στιγμες που τον κατατασουν εαν οχι διπλα, υπερβολικα κοντα σε αλλες μεγαλες μορφες της Ελληνικης ροκ σκηνης.
Θα φερω ως παραδειγμα το κλασσικο κομματι που το ακουγαμε απο την κοιλια της μανας μας, το χαιρετισματα.
Η εισαγωγη και συγκεκριμενα τα 10 δευτερολεπτα με το κιθαρονι. Πειτε μου ποιος εχει αναλογη ροκ intro σφραγιδα.
Για να ταιριαξω τα λεγομενα μου θα φερω ως παραδειγμα ακομα ενα κτηνος της Ελληνικης ροκ σκηνης, επισης με τεραστιους μουσικους να τον συνοδευουν. Τζιμαρας Πανουσης στο ερωτικο. Απο το 3.24 μεχρι το τελος που το κανει ενα ατελειωτο outtro, ενα θεικο ταξιμι.
Η διαρκεια βεβαια ειναι μεγαλυτερη απο τα 10 δευτερολεπτα στα χαιρετισματα αλλα οταν το ακους σου φαινεται πολυ μικρη η διαρκεια του.
Τελευταιο κομματι για να κλεισω την ντουλαπα με τα παραδειγματα. Παυλος Σιδηροπουλος ο οποιος επισης εχει παιξει με μαχητες των οργανων. Που να γυριζεις, απο το 3.25 και μετα ξετυλιγει μια δραματικη ροκ ιστορια χωρις λεξεις.
σημ. Ολοι τους, εδωσαν πολυ μεγαλο ρολο στα τυμπανα και στα κρουστα και φυσικα στο μπασο.

Η απορια μου ειναι πως γινεται να εχουμε τοσο καλους μουσικους και να μην τους ξερουν ουτε αυτοι που αρεσκονται στο ακουσμα αυτων των κομματιων. Ειναι τρελο δηλαδη να εμειναν αυτοι οι ανθρωποι στην αφανεια και να ειναι μπροστα οι υπο-κουλτουριαδες-αρκουδεηδες.

Αυτοι οι τρεις. ειναι θεμα γουστου για το αν ειναι εφαμιλλοι του Μπρους αλλα ειμαι σιγουρος οτι ο Μπρους, σιγουρα θα τους εβγαζε το καπελο γιατι ειναι γνωστο οτι σκατιαρης δεν ειναι. Ετσι λοιπον, ΝΑΙ, υπαρχει μετρο συγκρισης με τον Μπρους του topic και αστειο δεν ειναι.
Για αυτους που παιζουν μονο φορτναιτ και παιχνιδια στα κινητα και δεν εχουν ιδεα για τι πραγματα μιλαω.
Τα ακουσματα ξεκινανε απο τα επιμαχα σημεια γιατι χρονο δεν εχουμε, θα καψουμε καμια πιτσα.






 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,493
κανεις δεν υποτιμησε την αξια των μουσικων αυτων κουνελο μου. μιλαμε για μυθους τωρα. οταν λεμε "σπυριδουλα" δεν εννοουμε απλως 5 τυπους που ανεβαινανε πανω για να παιζουνε ακορντα ξερω γω και να τραγουδαει ο παυλος να μ αγαπας. μιλαμε για τα αδερφια σπυροπουλους στην κιθαρα. κατσε καλα. και στις ταξιαρχιες κιθαρα επαιζε ο δρολαπας. θηριο μουσικα. και αυτοδιδακτος, ετσι? ουτε μερα δεν πηγε σε ωδειο.

και τα χαιρετισματα που λες, εκτος απ το ριφακι, ξεκινανε με τετραστιχο οροσημο. εκεινη την εποχη, (που δεν την εχω ακουστα, αλλα την εζησα ο ιδιος) το να ξεκιναει ενα τραγουδι ως εξης:

Εγώ δε θέλω στη ζωή να κυβερνήσω
θέλω να μείνω οπαδός φανατικός
αυτών που πάντοτε την τρώνε από πίσω
και στο μηδέν ξαναγυρνάνε διαρκώς

ηταν κατι που αφησε ολο τον κοσμο μαλακα. σε ταρακουναγε με το καλησπερα σας. σε 4 στιχους ελεγε για τον μεσο ελληνα ολοκληρους τομους. και φορα παρτιδα, οχι με υπονοουμενα και χαριτωμενιες. ασχετο, αφροδιτη μανου τους στιχους. επειδη δεν την μνημονευει πολυς κοσμος.

τα χω ξαναπει. γκρεμιζεις ανοιχτες πορτες. οποιοσδηποτε ακουει ΜΕ ΠΑΘΟΣ οτιδηποτε, για μενα ειναι αξιοσεβαστος και λεβεντης. απο τσαικοφσκι μεχρι βασιλη καρρά. οπότε δεν μπαινει καν θεμα συγκρισης, γιατι δεν υπαρχει κανενας λογος για συγκρισεις.ΚΑΛΟ ειναι οτι σ αρεσει, παει και τελειωσε. σ ολες τις τεχνες.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,239
Τι γεύση;
Πιτσα....

@Χειρομαλάχτης οι συγκρισεις, οταν ειναι για καλο, πρεπει να γινονται γιατι ετσι βγαινουν και αληθειες.
Τα υπολοιπα ειναι θεμα γουστου που εχει ο καθενας στην γκλαβα του.
Για αυτους που αναφεραμε και πολλους ακομα, πολλοι εριξαν την φτυαρια τους με την κοπρια. Πολιτικοι αρουγκαλοι που δεν κοιτανε την τεχνη, αναθεμα αν μπορουν και αυτη ειναι αλλη και μεγαλη συζητηση. Μεσα απο αυτα τα κομπλεξ πολλοι δεν πηραν την αναγνωρισιμοτητα που τους αξιζε πχ ποσοι νομιζεις οτι γνωριζουν τον Δρολαπα;
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,493
καλα, σ αυτο εχεις δικιο. αλλά ειδικα εκεινη την εποχη, δεν ηταν κι ευκολο να ξερεις τι παιζει παντου, χωρις γιουτιουμπ κλπ. οτι επαιρνε τ αυτι σου απο δω κι απο κει. κι εγω που ετυχε να ξερω καποιους, σιγουρα μου χουν ξεφυγει αλλοι 50.

οι Μεγαλοι σχεδον παντα εχουν τρομερα απλο και ρεοντα λογο. κλασικο δειγμα, η παρακατω συνεντευξη του δρολαπα. τη ρουφας με το μπουρί. νομιζα οτι εχει εξαφανιστει οταν την πρωτοδιαβασα κι ειχα χαρει τρομερα που ασχολειται ακομα..


και με αφορμη τη συνεντευξη καποτε πρεπει να παρει την αναγνωριση που του αξιζει στην ελληνικη μουσικη σκηνη ο τζωνυ βαβουρας. πριν καταληξει στις μερες μας να παιζει ροκαμπιλια και ροκενρολάκια, ηταν πισω απο πολλα και σημαντικα πραγματα με τους βαβουρα μπαντ. ανησυχο πνευμα.

αντε κι ενα βιντεακι, να μην ειναι στεγνα τα ποστ.. τυχαιο ταγκ: @Chronomancy :cool:

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,239
Δικαιη η αναφορα στον Γιαννη Σπαθα που ουτε αυτος πηρε οτι του αξιζε. Ειπε και για την πολιτικη που επεμβαινει στην τεχνη, που δεν την θελει ελευθερη αλλα οργανο της. Την λογοκρισια την περιοδο της "ελευθεριας-δημοκρατιας".
Αυτα ειναι μικρες εξηγησεις για τον λογο που αυτος ο τοπος γεμισε πιθηκους και που ολα ξεκινανε και τελειωνουν με την πολιτικη... και την μπαλα.
Ολοι αυτοι, εαν επαιρναν την αποφαση να δουλεψουν εκτος ελλαδας θα ειχαν γινει ονοματα πασιγνωστα και σεβαστα. Εδω τους εβαζαν κατω απο το χαλακι. Μεγαλες ξεφτιλες. Τοσα ταλεντα και σοβαρες προσωπικοτητες που θα μπορουσαν να επηρεασουν γενιες καλλιτεχνων, τους εριξαν στην αβυσσο για αυτον τον λογο.
Ο Δρολαπας γεννηθηκε το 1957 και ο λογος του ειναι ευθης, νεανικος και με υφος που απουσιαζει και απο τους πολυ νεωτερους του. Μονο η αναφορα του στην hip hop μουσικη ειναι η αποδειξη του ποσο ανοιχτομυαλος ειναι και φυσικα με δεικτη νοημοσυνης που θα τον ζηλευαν πολλοι γνωστοι.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,493
και δε μου λες Μπραδερ Μπρους, συμφωνα με την Γνωση του Ειδικου που κατεχεις, ποια ειναι η καλυτερη μπρουσοεποχη, για λαιβ μιλωντας? ξερω γω αυτη με τα καλυτερα ρουχα, με τις πιο "σωστες" φαβοριτες, με τις πιο goofy κινησεις, αλλά και συναμα η πιο μαγνητικη, με τον πιο ερωτευσιμο (νο χομο) ρε παιδι μου, μπρους??
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
καταρχην που πας με τετοιο ονομα?
και αληθεια τωρα δεν ξες?
αν και ισως τρολαρεις, θα απαντησω ευθυς αμεσως.



(απ το No Nukes concert, που κυκλοφορει 16/11)
 
Last edited:

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
εκυκλοφορησε. ξηλωθείτε, ταρτούφοι.
μινι making of:

 
Top Bottom