What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

BUBBLE BOBBLE - A CPC ODYSSEY!

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119


InfamousJohn wrote:
υπηρχε mortal kombat και στο original gameboy!
και ηταν πολυ καλο (για gameboy παντα)
10 κλασεις πανω απο το SF2, απ'ότι θυμαμαι (ειχα παιξει και τα δυο τοτε)</blockquote>
<b><i>Τρισάθλιο </i></b>ήταν ακόμα και για τα τότε δεδομένα του game boy. Άντε λίγο καλύτερο από το αντίστοιχο tiger :cheer:

Στο θέμα μας τώρα, το cpc υπέφερε από κακές μεταφορές (ports από speccy, μουαχαχαχα) και το c64 είχε άθλια παλέτα χρωμάτων (καμία ζωντάνια), οπότε όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ο βασιλιάς των 8bits ήταν το SPECTRUM! METANOIEITE ΑΠΙΣΤΟΙ!

 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Akis wrote:
.......οπότε όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ο βασιλιάς των 8bits ήταν το SPECTRUM! METANOIEITE ΑΠΙΣΤΟΙ!</blockquote>

Aκη, μονο ενας τυφλος θα επεμενε σε αυτο...
γενικα εν ετη 2014, οι developers εφτασαν τον CPC ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!
τον ΞΕΖΟΥΜΗΣΑΝ ΣΑΝ ΛΕΜΟΝΙ!
δες PORT που εγινε για το sf2 στον CPC!

http://www.youtube.com/watch?v=829Xe9j8pcg

ειναι το επομενο μου arguement...
η εκδοση για cpc ταπωνει ΠΟΛΛΑ 16bit μηχανηματα....

http://www.youtube.com/watch?v=v-vq1MpCaIE
το μαυρο χαλι του atari st (16bit κατα τα αλλα) :trollface:

 

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119


InfamousJohn wrote:


Akis wrote:
.......οπότε όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ο βασιλιάς των 8bits ήταν το SPECTRUM! METANOIEITE ΑΠΙΣΤΟΙ!</blockquote>

Aκη, μονο ενας τυφλος θα επεμενε σε αυτο...
γενικα εν ετη 2014, οι developers εφτασαν τον CPC ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!
τον ΞΕΖΟΥΜΗΣΑΝ ΣΑΝ ΛΕΜΟΝΙ!
δες PORT που εγινε για το sf2 στον CPC!
</blockquote>
Εννοείται ρε συ, δεν περίμενα να τσιμπήσεις <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Και το remake του rtype αξίζει πάρα πολύ.
Άθλιο port από spectrum:
[video width=425 height=344 type=youtube]t2Vo8dbBJig[/video]

proper remake:
[video width=425 height=344 type=youtube]6njo6B1V8Gw[/video]



 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Akis wrote:
Εννοείται ρε συ, δεν περίμενα να τσιμπήσεις <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
</blockquote>

άτιμε! :trollface:

 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Να σου πώ την αλήθεια, το σκέφτηκα και εγώ, αλλά είναι τόσο γαμάτο το αρχικό σου πόστ που είπα να μην σε τρολάρω.
 

nest

Commoner
Joined
Jan 28, 2013
Messages
8
Φίλε Infamous, thanks για το post, χρειάζονται τέτοια from time to time να σκαλίσουμε λίγο τις αναμήσεις μας. Ασφαλώς και συμφωνώ ότι τo Bubble Bobble ήταν καλύτερο στον C64 ακόμα και από την Amiga, πιστεύω γενικά ότι ήταν η καλύτερη έκδοση που υπήρχε εν έτει 1987 πλήν φυσικά του arcade. Θα διαφωνήσω πάντως με την ποιότητα της έκδοσης για PC, μπορεί να έδειχνε καλύτερη από άλλες αλλά ήταν εντελώς unplayable (κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται στις εικόνες και τα video), ακόμα και σε ισχυρά για την εποχή μηχανήματα. Πάντως αρκετά αργότερα (το 1996) κυκλοφόρησε για PC μια arcade-perfect έκδοση σε διπλό πακέτο με τίτλο "Bubble Bobble also featuring Rainbow Islands".
@ Devilride και Savatar : Παιδιά, πόσο σας ζηλεύω που έχετε ακόμα τον C64. Δυστυχώς εγώ τον πούλησα κοψοχρονιά τότε, αφού ήταν πάγια θέση του πατέρα μου προκειμένου να πάρω την Amiga που λιγουρευόμουν (πόσο κοντόφθαλμο, Θεέ μου). Φίλε Devilride, με το krakout (το οποίο έχω ακόμα original, όπως και το Bubble Bobble, τα παιχνίδια δεν τα έδωσα) μου θύμισες μια ωραία ιστορία. Παρά το ότι θεωρητικά "ανέβηκα επίπεδο" με την Amiga, μετά από λίγα χρόνια άρχισα να νοσταλγώ τα games του C64, τα οποία είχα αλλά δεν μπορούσα πλέον να παίξω. Τα χρόνια πέρασαν, η Amiga παροπλίστηκε (όμως δεν πουλήθηκε), και τη θέση της πήρε φυσικά το PC. H αλήθεια είναι ότι απομακρύνθηκα για κάποιο διάστημα από τα games (εξαίρεση αποτέλεσε το Doom), τόσο λόγω φόρτου στο πανεπιστήμιο, όσο και για το ότι προερχόμενος από C64/Amiga το PC δεν μου έκανε αρχικά αίσθηση για gaming (τώρα βέβαια έχω επανέλθει στο σωστό δρόμο, η ζωή είναι μικρή για να την περάσουμε μόνιμα με άγχος). Το σωτήριο, όμως, έτος 1997 έπεσε στα χέρια μου ένα CD με κάποιο scientific computing πακέτο που χρειαζόμουν στο μεταπτυχιακό μου. Προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα έναν folder με τον CCS64 emulator και αρκετά games. Είχε πάρει το αυτί μου για τους emulators, όμως αντιμετώπιζα με δυσπιστία το θέμα καθώς πίστευα ότι η εξομοίωση θα είναι πολύ υποτυπώδης και δεν θα μπορεί να αποδοθεί πλήρως το feeling του original μηχανήματος. Όμως ανάμεσα στη λίστα των games ήταν το Krakout και το Fist II, δύο games τα οποία είχα κυριολεκτικά λιώσει στις C64 μέρες μου (το δεύτερο μάλιστα, παρά το ότι ήταν τίγκα στα bugs, ήταν ένας μοναδικός συνδυασμός sandbox game και fighting game, με υποβλητική μουσική και ατμόσφαιρα, που όμοιό του δεν έχω συναντήσει ξανά). O πειρασμός, λοιπόν, ήταν μεγάλος, οπότε λέω WTF και φορτώνω τον emulator. Προφανώς η εργασία για την οποία είχα πάρει το CD πήγε περίπατο (δεν θυμάμαι καν ποια ήταν), καθώς από τη συσσωρευμένη επιθυμία μου να παίξω ξανά τα games που είχα αλλά δεν μπορούσα, τελείωσα τα δύο προαναφερθέντα πολλάκις μέσα στις επόμενες μέρες.
Πάντως, πέρα από την ιστορία, έχω την εντύπωση ότι η μουσική του C64 δεν μπορεί να αποδοθεί πλήρως ακόμα και από τους σύγχρονους emulators (WinVICE και νεότερες εκδόσεις του CCS64). Από ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, διάβασα ότι οι μεγάλοι μουσικοί-θρύλοι του C64 (Rob Hubbard, Ben Daglish, Martin Galway - του οποίου τις δημιουργίες θα ξανακούσουμε στο Star Citizen) χρησιμοποιούσαν ενίοτε κάποια κόλπα με το επίπεδο τάσης του SID chip για να παράγουν κάποιους περίεργους ήχους. Μάλιστα, ακόμα και το μεταγενέστερο μοντέλο του C64 με το βελτιωμένο πληκτρολόγιο, στο οποίο το SID chip ήταν υλοποιημένο σε διαφορετική τεχνολογία, έπαιζε λίγο διαφορετικά τους ήχους που σχετίζονταν με το επίπεδο τάσης. Οπότε, αφήστε τους emulators και βουρ στα πατάρια εσείς που μπορείτε.
@ Borracho : Εγώ θυμάμαι ένα άλλο περιστατικό για το "Μπούμπλε Μπούμπλε". Έκανα και εγώ τη σχετική παρατήρηση για την προφορά σε έναν φίλο και εισέπραξα την απάντηση: "Ε, προφανώς ξέρω ότι λέγεται Μπάμπλ Μπάμπλ, τι με πέρασες? Απλά όλοι έτσι το αναφέρουν". Απαντώ και εγώ με τη σειρά μου: "Νομίζεις. Μπάμπλ Μπόμπλ λέγεται". "Όχι, Μπάμπλ Μπάμπλ". Μέχρι που αναγκάστηκα να πάω σπίτι, να του φέρω την original κασέτα του C64 για να τον πείσω.
Infamous, ολοκληρώνοντας νομίζω (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος) ότι τα περισσότερα remakes παιχνιδιών του CPC κανουν χρήση των προηγμένων δυνατοτήτων που είχαν τα Plus μηχανήματα (τα οποία άλλωστε εξομοιώνονται από emulators όπως ο WinAPE), και δεν μπορούν να τρέξουν στους original 464 και 6128.
Τέλος, το συγκριτικό video που μας έδειξες μπορεί να συγκρίνει τις εκδόσεις του SF2 για Spectrum και Amstrad, αλλά οι αρχικές μουσικές νότες είναι από ένα γνωστό παιχνίδι του Commodore. Όποιος το βρει, θα του κάνω giveaway ένα παλιό τεύχος του ZZAP64. :trollface:
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<img src="http://www.old-computers.com/museum/photos/Amstrad_6128Plus_Running_1.jpg" alt="Amstrad_6128Plus_Running_1.jpg" class="bbcode_img" />

O 6128 plus, στην οθόνη είναι το burnin' rubber, το οποίο ερχόταν δωρεάν με το μηχάνημα σε μορφή cartridge (έπαιρνε και από αυτά). Εκείνη την εποχή (~'91)διαφημιζόταν πολύ στα ελληνικά περιοδικά (pixel/user κυρίως, ίσως και στο μεγάλο Computer Games) . Θυμάμαι ότι είχε βελτιωμένη παλέτα χρωμάτων αλλά δεν θυμάμαι άλλες βελτιώσεις ,ούτε τι αναλύσεις υποστήριζε ή πόσα χρώματα ταυτόχρονα μπορούσε να δείξει. Η μεταφορά του SFII μπορεί να φαντάζει σούπερ αλλά μιλάμε για παιχνίδι δύο διαστάσεων το οποίο είναι εικοσαετίες και βάλε. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Πάντως τα οχτάμπιτα τα έχω στην καρδιά μου και γω, μια από τις ομορφότερες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας είναι ενα καλοκαίρι (μάλλον του '88) που έπαιζα στον C64 του τότε κολλητόύ και διπλανού στο σχολείο (μιλάμε τρίτη με τετάρτη δημοτικού) .
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Oι αναλύσεις ήταν πάνω κάτω οι ίδιες για όλους τους Amstrad.
160χ200 (16 χρώματα)
320χ200 (4 χρώματα)
640χ200 (2 χρώματα)
Η παλέτα χρωμάτων [strike]έπιανε[/strike] υποστήριζε 4096 χρώματα.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
το feeling του mode 0, δηλαδη 160χ200... ειναι σαν να παιζω σημερα σε 720p :trollface:

things evolve! :smash:

το βραδυ θα κοιταξω να συνδεσω τον cpc 6128 και αν δουλευουν ολα, θα κανω μεταφορα το BB4CPC σε 3,5" για να το παιξω με πατεντα στον cpc :trollface:
haters gonnna hate, but the original (παρεα με ενα φραπε, για εξτρα ρετρο feeling) is always better!

@nest: ζηλια ζηλια! :whistle: :whistle:
 

nest

Commoner
Joined
Jan 28, 2013
Messages
8
"the original (παρεα με ενα φραπε, για εξτρα ρετρο feeling) is always better!"
Αυτό ξαναπές το. Θέλω live ανταπόκριση το βράδυ να βουρκώσω στ' αλήθεια.
Σε 3.5" drive? Ρε συ θηρίο, συνέδεσες τον Amstrad σε 3.5"? Εσύ είσαι μάστορας (που έλεγε και ένας θείος μου).
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
εχουμε και λεμε.....


http://simplest-image-hosting.net/jpg-0-img-20140313-225406" class="bbcode_url"><img src="http://i0.simplest-image-hosting.net/thumbnail/img-20140313-225406.jpg" alt="img-20140313-225406.jpg" class="bbcode_img" />
o cpc πηρε 'μπροστα', συνδεθηκαν on the fly τα επι μερους components του project.... δηλαδή ενα floppy με το καταλληλο καλωδιο και με πατενταδικη δικη του τροφοδοσια (ενα βραχυκυκλωμενο παλιο τροφοδοτικο απο pII)

http://simplest-image-hosting.net/jpg-0-img-20140313-225421" class="bbcode_url"><img src="http://i0.simplest-image-hosting.net/thumbnail/img-20140313-225421.jpg" alt="img-20140313-225421.jpg" class="bbcode_img" />
για να δει ο cpc το drive επρεπε να βραχυκυκλωθει το καλωδιο σε καποια pins (συμφωνα με το guide που ακολουθησα)

http://simplest-image-hosting.net/jpg-0-img-20140313-225455" class="bbcode_url"><img src="http://i0.simplest-image-hosting.net/thumbnail/img-20140313-225455.jpg" alt="img-20140313-225455.jpg" class="bbcode_img" />
ΟΛΕ! το πραμα δουλευει! το εκανα ενα τεστ με ibm formatted δισκετα και δουλευει....!

http://simplest-image-hosting.net/jpg-0-img-20140313-225518" class="bbcode_url"><img src="http://i0.simplest-image-hosting.net/thumbnail/img-20140313-225518.jpg" alt="img-20140313-225518.jpg" class="bbcode_img" />
εδω λοιπον θα μπει το BB4CPC!

http://simplest-image-hosting.net/jpg-0-img-20140313-231339" class="bbcode_url"><img src="http://i0.simplest-image-hosting.net/thumbnail/img-20140313-231339.jpg" alt="img-20140313-231339.jpg" class="bbcode_img" />
και εδω εχω μερικα υποψηφια disks για να περασω τα αλλα σουξε που θελω πολυ να παιξω... αναμεσα τους και δυο 'φρεσκα' releases... το titus the fox και το prehistorik 2!

αυτα απο αυριο....
το προγραμμα που κανει την μεταφορα των cpc .dsk αρχειων σε format που καταλαβαινει ο cpc λεγεται
http://www.cpcmania.com/cpcdiskxp/cpcdiskxp.htm" class="bbcode_url">CPCdiskXP
η συνεχεια αυριο επι της οθονης! (....ερχεται και Σ/Κ.... :spiteful: )
 

nest

Commoner
Joined
Jan 28, 2013
Messages
8
!!!!!! I'm totally speechless !!!!!!
:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

Please, γράψε σε μια 3.5'' και το Sorcery, ήταν θυμάμαι το κλασικό showcase του Amstrad.
Η ειρωνία είναι ότι το "μέλλον" των δισκετών του PCMaster ήταν να μεταλλαχθούν σε δισκέτες για παλαιότερο μηχάνημα. O tempora, o mores.
 

andrikos_of_steel

Half-Ogre
Joined
Dec 11, 2012
Messages
593
Infamous, έστω και καθυστερημένα, να σε ευχαριστήσω και εγώ για το απίστευτο αυτό ποστ!!!

Ο CPC 6128 του θείου μου που έμενε δίπλα μας ήταν και για εμένα η πρώτη μου hardcore εμπειρία gaming. Άπειρα απογεύματα μπαίναμε κρυφά με τον ξάδερφο μου και λιώναμε στο Target Renegade και στο Batman. Το Bubble Bobble δεν μπόρεσα να το παίξω ποτέ καλά, ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να μπω στον ρυθμό του παιχνιδιού με τίποτα (μόνο με αυτό και με το Pang μου συμβαίνει αυτό..!)

Πάντως ο CPC 6128 ήταν όντως απίστευτο μηχάνημα, όχι μόνο για την εποχή του όπως αποδεικνύουν αυτοί που τον αξιοποιούν ακόμα και σήμερα. Πρέπει κάπου να βρω έναν και να τον τσιμπήσω (να δω πού θα τον βάλω βέβαια).
 

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
<blockquote>αναμεσα τους και δυο 'φρεσκα' releases... το titus the fox και το prehistorik 2!</blockquote>

@InfamousJohn

τι μου θυμισες!! παιχνιδαρες!
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,528
Εμένα το μεγάλο μου "σαράκι" με τον Amstrad 6128 ήταν ότι ποτέ δεν είχα έγχρωμο monitor. Ο θείος μου, που είχε αγοράσει τον υπολογιστή, πήρε πράσινο monitor γιατί το "χρωματιστό χαλάει τα μάτια" (έτσι μου είπε τότε, αλλά όταν μεγάλωσα λίγο κατάλαβα ότι έγινε για οικονομικούς λόγους <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ).

Μια φορά πάντως μου είχαν δανείσει ένα TV modulator για ένα Σ/Κ και θυμάμαι ότι είχα λιώσει, καθώς ξαφνικά ολόκληρος ο κόσμος γέμισε χρώματα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Πάντως, Infamous, εξαιρετικός και η μόντα όλα τα λεφτά. :thumbsup:
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
@sephir: και γω με το πρασινο εμεινα! :lol: ακριβως ιδιοι λογοι! μιλαμε ακριβως ιδιες δικαιολογιες!
για μενα ομως, η πρασινη γυαλα (που λεει το μελλον), δινει αυτο το εξτρα retro feeling που λειπει!

παρ'αυτα, το απιστευτο ειναι οτι βρηκα ΚΑΙ ΕΓΧΡΩΜΟ ΜΟΝΙΤΟΡ και ΙΣΩΣ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΣΩ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ! :cheers:
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
....και ενω εξασφαλισα το εγχρωμο μονιτορ... ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ PC με 3.5" floppy Ή ΕΣΤΩ CONTROLLER ΓΙΑ FLOPPY (τα δικα μου δεν εχουν!) για να κανω την μεταφορα των .dsk αρχειων σε δισκετες για cpc....
next step: αγορα floppy controller! :lol: .... ε τι αλλο να εκανα!??
 
Top Bottom