What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Έχετε διαβάσει κλασσικά μυθιστορήματα και νουβέλες όπως Το Νησί των Θησαυρών ή 2

Stamatimenos

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
2,417
Δεν εχει σκοπό να διακωμοδήσει κανέναν ούτε να υπονοήσει κάτι για το πνευματικό του επίπεδο. Είναι απλώς απορία που μου γεννήθηκε συζητώντας με φίλους.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,216
Εννοείται! Ειδικά με Βερν, μεγάλωσα.
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Η παιδική μου ψυχούλα είναι βουτηγμένη στις σελίδες τέτοιων μυθιστορημάτων, Βερν που λέει ο αδελφός Πόνος, Αλέξανδρος Δουμάς (both), κλπκλπ μπλαμπλα. Ωραίο νήμα αδελφέ. Όποιος δεν έχει διαβάσει 3 σωματοφύλακες δεν είναι άντρας ρε.
 

Northlander

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,894
Ίσως το πρώτο βιβλίο που με έκανε να ξεκινήσω το διάβασμα σχετικά σοβαρά, και δεν ήταν σχετικό με οτιδήποτε αρχαιοελληνικό/μυθολογικό ήταν ο Δων Κιχώτης. Το βιβλίο που με χαρακτηριστική ευκολία με είχε απορροφήσει και είναι προσωπικό ρεκόρ (από όσο θυμάμαι) διαστήματος ανάγνωσης είναι το "Με οικογένεια" που είχα βγάλει μέσα σε λιγότερο από 24ωρο. <br><br>Από Ιούλιο Βερν αυτά που θυμάμαι ως ιδιαίτερα που με συνεπήραν περισσότερο ήταν τα:<br>Ροβήρος ο Κατακτητής - που μετά το έζησα τρόπο τινά παίζοντας Bioshock Infinite<br>Ταξίδι στο κέντρο της γης<br><br>Πολλά ακόμη κλασσικά.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,519
Απο τα πρώτα που θυμάμαι να έχω διαβάσει είναι το "Ταξίδι στο κέντρο της γής".<br>Πολύ μπροστά ο Βερν!
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Ναι αγαπημένος ο στηβενσον, και συνεχίζω όποτε βρίσκω κάποιο από τα κλασσικά που δε τα έχω διαβάσει<br> ή 2 -που λες στο ποστ τι ήθελες να γράψεις?
 

kara

Lich
Joined
Dec 15, 2012
Messages
5,727
<blockquote><br>ή 2 -που λες στο ποστ τι ήθελες να γράψεις?<br></blockquote><br>"ή 20.000 Λέυγες Κάτω από τη Θάλασσα"<br><br>Δεν χώρεσε στην ονομασία του thread, ωστόσο φαίνεται πιο πάνω στο poll που έχει βάλει. 
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
<img src="/boggle.gif" width="" height="" alt="o_O" title="o_O" class="bbcode_smiley" /> ^.^ <br>νταξ- φανταστείτε να πιω κ 2ο μπυρόνιο...
 

Northlander

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,894
<blockquote>Έχετε διαβάσει κλασσικά μυθιστορήματα και νουβέλες όπως Το Νησί των Θησαυρών ή 2 Μπυρόνια?</blockquote>
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,286
Αν και θα πρέπει να ομολογήσω πως πολύ δύσκολα διαβάζω (λογοτεχνικά βιβλία), και ότι πιτσιρικάς γινόταν μεγάλα PvP για να με πείσουν να ανοίξω κάνα βιβλίο, ναι στο τέλος είχα διαβάσει αρκετά από τα "κλασσικά" που λέμε. Αυτά που έχουν μείνει ποιο πολύ ήταν τα Τομ Σόγιερ και Χακ Φην!!
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Χμ,δεν είμαι τόσο μεγάλος φαν των κλασικών.Είχα προσπαθήσει μικρός να διαβάσω Βερν,αλλά δε μου άρεσε.Το ίδιο και με διάφορα άλλα (Ροβινσώνας Κρούσος π.χ.).Οι Τρεις Σωματοφύλακες πάντως μεγάλη αγάπη.Φαντάζομαι ότι μιλάμε για κλασικά αυτού του στυλ,που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και εφήβους.
 

Elric

Umber Hulk
Joined
Dec 16, 2012
Messages
929
Βέρν, Ντίκενς, Δουμάς, Τουαίν... <br>Σκληρόδετα βιβλία με πολύχρωμο εξώφυλλο. <br>Θα μπορούσα να φτιάξω τεράστια λίστα με τίτλους που έχω διαβάσει και ξαναδιαβάσει, αλλά δε το κάνω... απλως αναφέρω το πλέον αγαπημένο μου που θεωρώ οτι όποιος δεν το έχει διαβάσει χάνει ενα απο τα καλύτερα βιβλία που μπορεί να αναγνώσει.<br><br>ΚΟΜΗ ΜΟΝΤΕΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΛΑΙΝΕ  :cool:
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,448
Κι εγώ παιδική ηλικία με Βερν, τα διάβαζα μάλιστα πολλές φορές το καθένα. Διαλεχτά τα Ταξίδι στο κέντρο της γης, Σχολή Ροβινσώνων, ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες, Το μυστηριώδες Νησί (απόλυτη έμπνευση για το Lost τώρα που το θυμήθηκα) , Πέντε βδομάδες σε αερόστατο. Επίσης μεγάλα αγαπημένα από άλλους συγγραφείς Ο Ροβινσώνας Κρούσος, Χωρίς Οικογένεια, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.
 
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,374
μιχαηλ στρογκώφ, ρε.<br>μάδερ ράσια.<br><br>χα, και για να μην ξεχνιομαστε (καιρο εχουμε να τρολαρουμε το στεργιο  :devil:) : στην κουνεβα ειχες παραπανω απο 75 χαρακτηρες για τιτλο θρεντ. μπορουσες να ξερασεις τα σωψυχα σου απ τον τιτλο κιολας... <br>εδω, μαχαιρι.  :seriouslyno:<br><br><span class="bbcode_spoiler"> :trollface:</span>
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
2,960
Αχ καλέ εμένα μου έχουν διαφύγει οι τρεις σωματοφύλακες  :lol:<br><br>από την άλλη είχα λιώσει τον Βερν , τομ σόγιερ , χακ φιν, νησί των θησαυρών και άλλα κλασικά. Ειδικά ο Βερν πολύ μπροστά. Έγραφε για ταξίδι στη Σελήνη και υποβρύχια και ήταν science fiction για την εποχή.
 

Chosen Undead

Mind-flayer
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,493
<blockquote><br>Απο τα πρώτα που θυμάμαι να έχω διαβάσει είναι το "Ταξίδι στο κέντρο της γής".<br>Πολύ μπροστά ο Βερν!<br></blockquote><br><br>Kαι γω. Μάλιστα μας είχε βάλει ο δάσκαλος τότε στη δημοτικό να διαβάσουμε ένα βιβλίο της αρεσκείας μας και να κάνουμε περίληψη τι έγινε μετά σαν εργασία. Απίστευτη βιβλιάρα  :drinks:<br>Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλα ωστόσο από κλασσικά. Αντίθετα διάβαζα πολύ μυθολογία μικρός. Μια θεία μου είχε πάρει όλα τα βιβλία που υπήρχαν από μια σειρά. Η μεγαλύτερη αγάπη από όλες ήταν οι Ανατριχίλες  :mosh:
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,448
Αχ απ το ίδιο ζυμάρι είμαστε καμωμένοι στο rq.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
ω ναι Χωρίς οικογένεια πωπω τι μου θύμισες, είχα απίστευτα αισθανθεί θυμάμαι  :&#039;(ι- το έχω στη βιβλιοθήκη έκδοση Αστήρ -Παπαδημητρίου 1957. Κιτρινισμένο κάργα αλλά χοντρό εξώφυλλο χμμ αντέχει λίγες δεκαετίες ακόμη...
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,783
Λιώσιμο μέχρι σημείου όπου μου έπαιρναν τα βιβλία από τα χέρια για να πάω να παίξω έξω ή να κοιμηθώ. <br>θυμάμαι ότι στην πρώτη δημοτικού διάβασα το πρώτο μου βιβλίο "Τα Ψηλά Βουνά", οπότε και ερωτετύτηκα το διάβασμα. Ακολούθησε το "Διηγήματα" και μετά έπιασα την Πηνελόπη Δέλτα, με τον Βουλγαροκτόνο να με έχει στιγματίσει από τότε. Πέρασα από τον Καρκαβίτσα και τον Καββαδία(νταξ δεν ειναι κλασσικος σαν τον Βερν, αλλα σχετίζεται με το ποστ) και εκεί ανακάλυψα τους 3 Σωματοφύλακες. Ακολούθησαν τα άπαντα του Βερν, ευτυχώς η βιβλιοθήκη μας ήταν πλήρης και ουσιαστικά μέχρι να μπω στο Γυμνάσιο και αρχίσω να πατάω στη Γη, παίζει και να ήμουν το καθυστερημένο του χωριού <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>Θυμάμαι δε μια κόκκινη συλλογή από κάποια εφημερίδα σε μαζεμένο μέγεθος και μαλακό εξώφυλλο, η οποία πέρασε ολόκληρη από το μαξιλάρι μου(το αγαπημένο μου αναγνωστήριο).<br><br>Δεν ξέρω αν το θρεντ αφορά γενικά τους κλασσικούς, αλλά ένας κλασσικός στον οποίο δεν έχω δώσει την πρέπουσα σημασία είναι ο Καζαντζάκης. Βέβαια ο κολλητός μου είναι άρρωστος μαζί του, οπότε θα έλεγε ότι έχει δρομολογηθεί η "Ασκητική".<br><br>Το "Χωρίς Οικογένεια" παίζει να το διάβασα κι εγώ από την ίδια έκδοση και το προτιμώ από το "Με Οικογένεια", αν και θεωρώ και τα 2 υπερτιμημένα. Για δικά μου τουλάχιστον γούστα , δεν βρήκα κάτι που να με κάνει σαν παιδί να νιώσω όπως ένιωθα με άλλους παιδικούς ήρωες
 
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,374
ναι σε ολα, ρε χρονο.<br>ειδικα ο Καζαντζακης ειναι τρισμεγιστος, αλλα δεν ξερω γιατι, ισως επειδη ειναι ελληνας δεν του δινεται εδω η πρεπουσα σημασια.<br>ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κυρ νωντα (ο φαδερ του μπραδερ)  :worshippy: , που στα παιδικα μου χριστουγεννα, δε μου επαιρνε παιχνιδια για δωρο, αλλα βιβλια. τοτε στραβομουτσουνιαζα, αλλα μεγαλωνοντας ενιωσα οτι ειναι ο μονος δρομος να γινεις άθρωπος.
 
Top Bottom