Χορτοφάγοι

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
ΡΕ. Είναι η κουμπάρα μας στο βίντεο. Random click. XD

Ειναι αυτη που ειπε οτι τα λαχανικα που μαγειρεψε τα εφαγαν λιγο τα σαλιγκαρια και οτι δεν τα ξεπλυνε πολυ καλα; δηλωση που ηρθε αφου απλωσε τα πιατα.

Όχι, δεν είναι χορτοφάγος. Δεν κάθισα να δω όλη τη διαδικασία μόνο φάτσες έκοψα.

Αυτό το Survivor έχει προσφέρει στιγμές απίστευτου γέλιου. Guilty pleasure confirmed.

Ειναι αυτη που ειπε οτι τα λαχανικα που μαγειρεψε τα εφαγαν λιγο τα σαλιγκαρια και οτι δεν τα ξεπλυνε πολυ καλα; δηλωση που ηρθε αφου απλωσε τα πιατα.

Και έχουν και κοπριά, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ, Η ΚΟΠΡΙΑ ΔΙΝΕΙ ΦΥΤΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12.

Όχι, δεν είναι χορτοφάγος. Δεν κάθισα να δω όλη τη διαδικασία μόνο φάτσες έκοψα.

Αυτό το Survivor έχει προσφέρει στιγμές απίστευτου γέλιου. Guilty pleasure confirmed.
Το αποφευγω. εκανα μια προσπαθεια με το love island που το προβαλει επαρχιωτικο καναλι και αντι να με παρει ο υπνος με επιασαν τα νευρα μου.
δεν ειναι off topic, ειναι απο την λιστα με τα ζωα που δεν τρωγονται... με τιποτα

edit αμνησια
Ο συγγραφεας του βιβλιου με τιτλο μια μπριζολα την ημερα, απο χθες γελαω με τον τιτλο, αναφερει και το ανθρωπινο κρεας.... o_O

Και έχουν και κοπριά, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ, Η ΚΟΠΡΙΑ ΔΙΝΕΙ ΦΥΤΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12.

Για να τρώμε πρασινάδες αποκληστικά δηλαδή πρέπει να τρώμε και κακάκια :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:. Όσο ζεις μαθαίνεις.

Για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που με ένοιαξε σε όλο το βίντεο, είναι πως δύο σκύλοι έτρωγαν φράουλες με μπρόκολο και φυστικοβούτυρο. Κόντρα στις προτροπές όλων των κτηνιάτρων, όπως αφήνει να εννοηθεί ο μούσιας. Σε φάση, μούσια θα σου γ#&€...

Καρφί δε μου καίγεται τι τρώει ο καθένας (εκτός αν είναι κανίβαλος), ακόμα κι αν την έχει δει ζηλωτής. Το animal cruelty είναι γεγονός, όποιος το αρνείται, εθελοτυφλεί. Μα συνεχίζω να τρώω κρέας 2-3 φορές την εβδομάδα, γιατί αφενός ο οργανισμός μου το χρειάζεται, αφετέρου γιατί είναι νόστιμο, έχοντας συναίσθηση της πραγματικότητας και του αντίκτυπου της επιλογής μου.

Το ανάθεμα στους χορτοφάγους όμως, μου βγάζει μια τζορντανπιτερσονίλα, στην οποία έχω δυσανεξία.

Εν προκειμένω δεν κατακρίνουμε την χορτοφαγία ως επιλογή, ούτε θα αρχίσουμε να ψήνουμε μπριζόλες έξω από τα βήγκαν stores σαν edgelords. Με γεια τους με χαρά τους αν τη βρίσκουν έτσι.

Το να δηλώνει κάποια όμως, ακόμα και κρεατοφάγος να ήταν, πως "αν τρώμε τα χόρτα μας άπλυτα, με σαλιγκάρια και με κοπριά, δεν χρειάζεται να τρώμε κρέας", αξίζει μόνον χλεύη.

Μου θυμίζει πχ όταν κάνουμε πλάκα με φίλους το role-play ενός έμπειρου θείου που "ξέρει να τρώει" σε αντίθεση με όλους τους άλλους, και πετάει διαρκώς ρητά του στυλ "ΡΕ ΣΥ ΤΑ ΤΣΟΦΛΙΑ ΠΕΤΑΣ, ΡΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΒΓΟΥ ΡΕ" ή "ΡΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΜΑ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΡΕ". Έτσι κολλάει ομοίως και το "ΡΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΠΡΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΡΕ, ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ".

ΥΓ. Πέρα από αυτό με τα κατοικίδια που είπες, εννοείται.

Η κοπριά πρέπει να είναι χωνεμενη ή φρέσκια;
Αν μέσα έχουν φωλιάσει ψύλλοι και δεν τους προσέξει ο Βιγκαν λογίζεται ως κρεατοφαγια;
Υπάρχουν διατροφικές βαθμίδες με βάση το πόσο προσοδοφόρα είναι στα φυτά, πχ μπλαρίσα, κατσικίσια κτλ;

Γενικά αφήνουν πολλά κενά και ο κόσμος θα μπερδευτεί, θα βγάλει βιαστικά συμπεράσματα. Και άντε μετά να αποδείξουν ότι δεν είναι κοπροκέφαλοι

Τι μου έμεινε μετά την παρακολούθηση του βίντεο (ΟΚ, δεν το είδα και ολόκληρο γιατί βαρέθηκα) που πόσταρε ο @lelos kounelos :

- Τα καημένα τα σκυλάκια που φαίνονται τα πλευρά τους από την πείνα (Τι; Δεν χτίζει μυς η φράουλα και το μπρόκολο;...)
- Η διατροφολόγος που έκανε 3 ώρες να κόψει το αβοκάντο και μας προέτρεπε να τρώμε τα λαχανικά μας μισο-άπλυτα (ΟΚ, αν είχα δικό μου κήπο, θα έτρωγα κάποια φρούτα/λαχανικά με τη φλούδα αλλά την κοπριά να την βάλει στον πάτο της)
- Η κοπριά είναι πηγή βιταμινών ΚΑΙ για τον άνθρωπο!!!111!!!
- Να προτιμήσουμε τη σόγια (που κατά 99% είναι GMO) για να πάρουμε την πολυπόθητη Β12.
- Η vegan διατροφή είναι μια ολοκληρωμένη διατροφή (εκτός από τα 352 συμπληρώματα διατροφής που πρέπει να πάρεις για να παραμείνεις υγιής)
- Η κτηνοτροφία φταίει για το "κακό" ενεργειακό αποτύπωμα. Περίεργο, γιατί εγώ νόμιζα ότι φταίει ο ίδιος ο άνθρωπος (ειδικά όταν πηγαίνει τουαλέτα κάθε πρωί).

Χμμ... δεν μου έρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.

To ζήτημα είναι ότι για να διατηρήσουν οι vegans τη διατροφή τους και να είναι ικανοί για οποιαδήποτε δραστηριότητα, είναι δυνατό μόνο λόγω της μαζικής παραγωγής που έχει και επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Έβλεπα σήμερα ένα βίντεο που έλεγε πως στην Κριμαία, από τότε που την κατέλαβε η Ρωσία, έχουν τρομερή λειψυδρία επειδή κανονικά έπαιρνε νερό από τον Δνείπερο αλλά οι Ουκρανοί (προφανώς) έκοψαν την τροφοδοσία από εκεί. Και ως αποτέλεσμα σταμάτησαν πλήρως την καλλιέργεια ρυζιού και σόγιας, επειδή το 70% του νερού πήγαινε εκεί.

Φανταστείτε να τρεφόταν όλη η ανθρωπότητα με σόγια, πόσο νερό θα απαιτούνταν για να καλλιεργηθεί η απαραίτητη ποσότητα.

Κυριολεκτικά apocalyptic event.

H ηλιθιοτητα που ακτινοβολουν αυτοι οι ανθρωποι (οι vigan) ειναι για ταυτοχρονη επιστημονικη και αστυνομικη ερευνα.
Οπως πολυ σωστα ανεφερε ο φιλτατος mits@kos, παιρνουν σαρκοφαγα ζωα ως κατοικιδια και τα ταιζουν φασολακια.
Ο σκυλος δεν ειναι χορτοφαγος, ουτε καν παμφαγο ζωο. Για τις γατες, δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να μπουν ως λεξη πριν/μετα την λεξη μπροκολο.
Μιλαμε για τεραστια ειρωνια υποκρισια. θα πρεπει να τους απαγορευουν να εχουν σαρκοφαγα κατοικιδια γιατι δεν μπορουμε να ειμαστε σε θεση να ξερουμε εαν θα απαιτησουν απο την γατα τους να τρωει σπανακι.
Τα κουνελακια, τα κατσικακια, τα χαμστερακια, τα τρελαδικα ειναι μια χαρα ζωακια για να τους κανουν παρεα.

Δεν ξεχναμε και αρκετους καθυστερημενους, που τωρα ειναι φυλακη, επειδη δεν εδιναν μητρικο γαλα στα νεογεννητα τους.
Προτιμουσαν να τα ταιζουν με "θρεπτικες" φρουτοσαλατες, που εχουν ολες τις βιταμινες που χρειαζεται ενα μωρο.
Για οποιον δεν ασχοληθηκε με το video, ο συγγραφεας του "μια μπριζολα την ημερα" χαχαχαχα ακομα γελαω, δηλωσε οτι αυτες οι χορτο-διαιτες μπορουν να προκαλεσουν μεγαλη ζημια στην υγεια και εδωσε ως παραδειγμα ατομο που γνωριζε προσωπικα.
Απο την ελλειψη βιταμινης Β12 παρελυσε. Εφαγε τσιτσι και σταθηκε στα ποδια του.

Επειδη αυτα τα κινηματα ειναι γεματα με ενθουσιασμο εγωισμο. Δεν μπορω να φανταστω τους αφρικανους που μενουν σε κομπαουντ, να ψαχνουν για γουακαμολε για να συμπληρωσουν τα απαραιτητα για τον οργανισμο τους.

Το γαμάτο είναι ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις που θα έπρεπε να κινητοποιηθούν για αυτά τα ζωάκια, είναι κάτα πάσα πιθανότητα όλοι βίγκαν εκεί μέσα... τέτοια υποκρισία ρε φούστη; Από την μια να σώσετε τα προβατάκια, αλλά από την άλλη βασανίζετε τα σκυλάκια και γατάκια;

Αυτό με την εξάντληση των πόρων του πλανήτη από την κρεατοφαγία και την άθλια μεταχείριση των ζώων κτλ το καταλαβαίνω και για αυτό στηρίζω τοπικούς παραγωγούς με ζώα ελευθέρας βοσκής που τουλάχιστον, όπως είχε πει μια ψυχή σε μια εκπομπή στο netflix "ναι στο τέλος θα πεθάνουν τα γουρουνάκια μας, αλλά τουλάχιστον θα έχουν μόνο μια κακή μέρα".

Κερδαμε αδερφια

Ναι αλλα ειναι και μερος της χορτοφαγικης διαιτας. Ειδατε κανεναν νορμαλ ανθρωπο να ψηνει μπριτσολες με γευση χορταρικων;

Back