What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Χορτοφάγοι

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,547


headless wrote:
Συγνώμη για το μεγάλο και semi-off topic post αλλά δεν έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε συχνά τέτοια θέματα εδώ.</blockquote>
δεν υπαρχει λογος να μετραμε τις λεξεις μας, οποιος ενδιαφερεται θα διαβασει και θα απαντησει. αργα η γρηγορα, το θεμα θα ερχοταν και σε αυτη την σκοτεινη περιοχη.

η κωμωδια ειναι το πως πλασαρουν το θεμα. παιζουν με τις λεξεις.
θα συμφωνησω με τον ακεφαλο. το θεμα ειναι πολυ επικινδυνο, σε ολους τους τομεις.
οντως γινεται πολεμος.

το video απλα μας ενημερωνει για το πως θα ειναι τα πραγματα στο (πολυ κοντινο) μελλον.
οταν πηρε συνταξη ο πατερας μου, εφαγε κολημα να γινει αγροτης. εφτιαξε ενα μικρο λαχανοκηπο. βιολογικα και αγνα πραγματα. το χομπυ του θα γινει παρανομο, πολυ συντομα.

μπορει να το χωρεσει ο νου σας αυτο;

οι hard core χορτοφαγοι πολλα λενε. τελη δεκεμβρη εβλεπα στο bbc ενα θεμα για τους τοννους τροφιμων που πεταχτηκαν στα σκουπιδια. δεν ειδα κανεναν χορτοφαγο να παραπονεθει για τα λαχανα στα σκουπιδια. δεν παραπονεθηκαν, γιατι τα πεταξαν οι ιδιοι.

οι βιολογικες καλλιεργειες μπορουν να μολυνθουν απο τις μεταλλαγμενες. το βροχινο νερο, καποτε ηταν καθαρο. τα χορτα ειναι γεματα χημικα. πιστευω οτι αν παρεις το νερο που επλυνες τα λαχανα, μπορεις να καθαρισεις λεκεδες απο μπογια.

ντοματες σαν καρπουζια με dna απο βατραχια και επικαλυψη τεφλον. τι να μας πουν και οι χορτοφαγοι.

 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Πολύ καλό headless. Οντως πολύ σοβαρό θέμα που δεν αντιλαμβανονται πολλοι.
Δυστυχως η Μονσαντο εχει βαλει χερι παντου και οχι μονο στην Αμερικη αν και ισως δεν "ανεβοκατεβαζει" γερουσιαστες κλπ οπως εκει. Οι πατεντες της ηδη αρχιζουν να επηρεαζουν την εγχωρια παραγωγη (οχι μονο η μονσαντο αλλα αυτη ακουγεται μια που το παει για μονοπωλιο).
Υπαρχουν (σιγουρα μια στη θεσαλονικη) τραπεζες σπορων αλλα δεν ξερω αν δουλευουν και ποσο αποτελεσματικες ειναι. Οι "μεταλλαγμενοι" σποροι ειναι οχι απλά διαδεδομενοι αλλα, τολμω να πω, το συντρηπτικο ποσοστο οσων χρησιμοποιούνται στη γεωργια γενικα σημερα.
Φυσικα υπαρχουν και θα υπαρχουν αθρωποι που "φυλανε" σπορους και εχουν πιθανον στη κατοχη τους 100% ντοπιες ποικιλιες αλλα αν δεν υπαρξει ενδιαφερον (φοβαμαι μην ειναι αργα) θα χαθουν τελειως. Μην νομιζεις πως επειδη στη λαικη ο παραγωγος εχει το χωραφακι του και καλιεργει ομορφα και καθαρα τα μαρουλια τα μαρουλια αυτα δεν ειναι γενετικα τροποποιημενα.

Και μια που ειπα για γενετικη τροποποιηση να σας δωσω να το καταλαβετε:
Φιλαρακι εφτιαξε μποστανι στο σπιτι του με ολων των ειδων τα λαχανικα και τους σπορους τους αγορασε φυσικα απο τον τοπικο πωλητη-γεωπονο αγροτικων. Προσεξτε, οι σποροι που ηταν διαθεσιμοι π.χ. για τα μαρουλια ειναι "μιας-χρησης". Ο σπορος που θα βγει κατα τη συγκομιδη ΔΕΝ μπορει να αναπαραχθει, ακομα και αν τον φυτεψεις δεν θα γινει τιποτα. Προφανως η μονσαντο ξερει καλα τη δουλεια της και θελει και στην επομενη σπορα να παρεις καινουργιους, αλλωστε το κοστος ειναι πολυ-πολυ μικρο. Αυτο στο φτωχο μου μυαλό, λεγεται "μεταλλαξη".

ναι θα μπορουσαν οι κολο-αγροτικοι συνεταιρισμοι να εχουν τμηματα και ανθρωπους να ασχολουνται με τετοια, αλλα σε μια χωρα λαμογιων τι περιμενες? 30 χρονια περασανε με μονο ζορι πως θα μοιρασουνε τις επιδοτησεις (τη δικαιη πληρωμη των αγροτων υπερ μπουζουκίων, οχι τον τροπο να αναπτυχθουν σαν παραγωγοι) και ουτε κατσανε 10 ατομα να σχοληθουν με τετοια. Αν ειναι σοβαρο?
Ακουστε παραδειγμα: αν και δε θυμαμαι τη χωρα (νομιζω Γκανα? Ουγκαντα?) οταν καποια στιγμη ελεω λοιμου δεχτηκαν βοηθεια απο τις δυτικες χωρες σε καλαμποκι και σιταρι ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ να αλεστει πριν τους παραδοθουν οι καραβιες. Σκευτειτε μονοι σας γιατι σε τοσο ζορι (λοιμο) η ουγκαντα δεν αρπαξε απλα οτι στειλανε γιατι δεν ηθελε να πλυμυρισει η πεινασμενη χωρα τους με σπορους αγνωστης προελευσης (καποια υπερμεταλαγμενη καλιεργεια του Ν.Μεξικου?μπορεις να ξερεις?)

Και για να περασουμε στο κρέας, το αρνακι κλπ το ντοπιο φανταζομαι ολοι νομιζεται πως βοσκει ελευθερα στη λιακαδα μασουλωντας τεμπελικα πρασινο χορταρακι κλπ κλπ. Μμμμ, ναι.
Η αγροτικη παραγωγη ειναι τοσο πιεσμενη (ειπαμε οι επιδοτησεις ως επι το πλειστον πανε μπουζουκια η 4χ4) ωστε αμεσως μετα τον απογαλακτισμο (που γινεται συντομα-συντομα ωστε να υπαρξει ροη χρηματος και απο την πωληση του γαλακτος) απλα ταιζεται ισα ισα να ζησει μεχρι να ερθει η ωρα να σφαχτει οπου για καποιο διαστημα τρωει καλα να παχυνει. Γιατι? Γιατι τα εξοδα του ειναι πολλα και δεν εχει την τιμη πωλησης που πρεπει για μπορει να κανει αλλιως. Το θεμα ειναι αρκετα περιπλοκο αλλα σημασια εχει το αποτελεσμα. Που δεν ειναι αλλο απο το να ειναι γεματη η αγορα απο αρνακια Βουλγαριας που μπορουν να πουληθουν φθηνοτερα και ποιο συχνα απο οτι οχι, ειναι και καλυτερα. Κριμα γιατι υπαρχουν κρεατα υψηλης ποιοτητας, ειδικα στην επαρχια, πολυ καθαρα κλπ αλλα οσο δεν αναλαμβανουν πραγματικες ευθυνες τα μεγαλα κεφαλια δεν βοηθανε. Μονο τα προσφατα χρονια απαγορευτηκε η μετακινηση ζοντων ζωων στη ελλαδα και εντος ελλαδας, αφου παρουσιαστηαν κρουσματα μιληταιου πυρετου σε κοπαδια. (η Μηλος ισως ειναι ακομα σε καραντινα), Ειμαστε το "ελα μωρε, τσιπρας-αντωνης-βαλε ουζο" και απο ουσια μηδεν.

Συγνωμη για το σεντονι και την πιθανον ασυνεχεια στη σκεψη, το γραφω στη δουλεια ηδη 2 ωρες τωρα :facepalm:
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
On-topic αλλά άσχετο με αυτά που λέτε τώρα :

Άλλο vegan και άλλο vegetarian.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,547
οι vegan ειναι hardcore. τρωνε μονο πρασιναδα και τιποτα που να εχει σχεση με καποιο ζωο. δεν τρωνε αυγα, δεν φορανε δερματινα, δεν φορανε μαλλινα, δεν φορανε μεταξια απο κινεζικα παλατια. ειναι οι συνειδητοι χορτοφαγοι-τα χερια κοβονται τα ζωα οχι.
οι vegetarian βαζουν λιγο νερο στο κρασι τους και τρωνε καμια ομελετα.

σποροι μιας χρησης, ειναι μεταλλαγμενοι. στην Ν. Αμερικη γινεται "πολεμος" με την μονσαντο.
σε πολλα θεματα, οι αγροτες ειναι για πολλες καρπαζιες (σχ. λογου)
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
@Epitaph: νομίζω οι ελληνικοί όροι είναι ωμοφάγος και χορτοφάγος αντίστοιχα.

@solaufein: έτσι όπως τα γράφεις είναι, δυστυχώς. Και αυτή δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.
Επιδοτήσεις στον αέρα για φανταστικές καλλιέργειες, συνεταιρισμοί που δεν εκπροσωπούν κανέναν, καρτέλ που στραγγαλίζουν του μικροπαραγωγούς, μαύροι (στο εργασιακό στάτους εννοώ, όχι στο χρώμα του δέρματος) που δουλεύουν 16ωρα σε συνθηκες Μπαγκλαντές, μίζες που ίπτανται δεξιά κι αριστερά και λαμόγια κάθε λογής.

Επιτρέψτε μου να διηγηθώ μια σύντμη ιστορία που συνέβη στην γειτονιά μου πρόπερσι, όταν και έγινε της μόδας το «αγοράζουμε χωρίς μεσάζοντες»
Κάποιος από τους παραγωγούς έφερε πρός διάθεση φασόλια από τις Πρέσπες (λιανική τιμή 8 ή 9 ευρώ το κιλό) τα οποία πωλούσε 5 ευρώ το κιλό και φυσικά έγιναν ανάρπαστα (χωρίς αποδείξεις και λοιπές ανούσιες τυπικότητες εννοείται)
Ωστόσο κάποιος πονηρεύτηκε και έστειλε ένα δείγμα σε κάποιον γεωργικό συνεταιρισμό, κι αυτοί με την σειρά τους σε ενα ιδιωτικό εργαστήριο για ανάλυση.
Εκεί αποδείχτηκε οτι τα φασόλια Πρεσπών είχαν χώρα προέλευσης την Κίνα (τιμή λιανικής 2 ευρώ το κιλό το πολύ)
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
Για τις λαικές και τα "υγιεινά" λχανικά να πω ότι πρόκειται περί απάτης. Δεν ξέρω αν ισχύει στο 100% αλλά ως επι το πλείστων έτσι είναι. Εμείς έχουμε περιβόλια, ελαιόδεντρα και αμπέλια. Θα τα πάρω με τη σειρά. Τα ζαρζαβατικά που πωλούνται προέρχονται σε ποσοστό 90% από μεταλλαγμένους σπόρους οι οποίοι είναι μιας χρονιάς ώστε μετά να ξαναπάρεις. Δεν ξέρω τι τους βάζουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση η γεύση με τους σπόρους που κρατάμε κάθε χρόνο. Για τα διπλανά χωράφια που ειπώθηκε. Έχουμε 2 αμπέλια. Το ένα τυχαίνει να είναι δίπλα σε μεγάλο χωράφι με θερμοκήπια μέσα και λοιπές αηδίες ποτισμένες στα φυτοφάρμακα. Εμείς στο αμπέλι το μόνο που ρίχνουμε είναι θειάφι και τίποτε άλλο. Από τότε που ήρθε ο τσιφλικάς δίπλα τα σκώλια ένα ένα άρχισαν να ψοφάνε. Και μιας και την είχε ψυλλιαστεί τη δουλειά ο γερό λυκος παππούς το έψαξε λίγο πιο επιστημονικά και τελικώς τι ρίχναμε τι δεν ρίχναμε χημικά το χώμα ήταν πρώτο ξαδερφάκι με το τσερνομπίλι.

Για τις ελιές τώρα επειδή μου έκανε εντύπωση. Γενικά στο χωριό όχι να το παινευτώ έχουμε από τις καλύτερες ποικιλίες παγκοσμίως όσων αφορά το λάδι πυο βγάζουμε, και στο κρασί. Υπάρχει παραδοσιακός ελαιώνας και δεν γίνονται κουταμάρες στα φυτοφάρμακα και στα λιπάσματα. Αφότου πέρασα λοιπόν και άρχισα τη μαγειρική διαπίστωσα πως το λάδι του χωριού κρατούσε 4-5 φορές πριν γίνει μαύρο, με πατάτες του μποστανιού, ενώ άλλα αγοραστά ακόμη και υποτιθέμενα παρθένα με 3 υμέννες δεν την πάλευαν.

Τώρα για τους βέγκαν ή όπως λέγονται. Έχω τσακωθεί με παρα πολλούς για τα δερμάτινα που μπορεί να φοράω ή για την αγάπη μου στο κρεας. Δεν έχουν καμία λογική. Ο παππούς μου και η γιαγιά μου στο χωριό με έμαθαν να εκτιμώ την ζωή ενός οικόσιτου ζώου που πάει για σφαγή πολύ περισσότερο από τις δικές τους απόψεις.

Για το νερό να σας ότι αν γίνει καμια ιδιωτικοποίηση εδώ τα νησιά τον ήπιανε. Πάλι βρόχινο θα πίνουν. Βέβαια να σημειώσω πως στο Παρίσι όταν το νερό πέρασε σε ιδιώτη εκτός του ότι ανέβηκε η τιμή του υπήρχαν προβλήματα στην υδροδότηση και ο δήμος έχασε λεφτά. Μετά που το ξαναπήραε ο δήμος η τιμή έπεσε πιο κατω από όση ήταν αρχικά και τελικώς είχε μεγαλύτερο κέρδος από πριν. Το νερό είναι ανεκτίμητο αγαθό και θεωρώ ότι πολλοί δεν το εκτιμούμαι όσο πρέπει. Είναι μεγάλο πράγμα να μπορείς να ανοίξεις τη βρύση και να πιεις νερό χωρίς να πρέπει να πάρεις δάνειο ή να βγάζεις λέπια. Εγώ το νερό το εκτίμησα όταν μου το κόψανε λόγω της δικιάς μου βλακείας και δεν είχα ούτε για να πνίξω το σκατό μου. Οπότε ναι να σου δώσω κάποιο μικρό ποσό για τη μεταφορά στο σπίτι μου αλλά όχι κι έτσι ρε φίλε. Και πσιτεύω νοικοκυριά που ζουν με εμφιαλωμένο όταν τις βρύσης είναι καλύτερο βοηθάνε στο να γίνει γρηγορότερη αυτή η εξάπλωση των εταιρειών.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,312
<img src="http://images.sodahead.com/profiles/0/0/1/2/1/9/8/9/3/vegan-cat-115026269962.jpeg" alt="vegan-cat-115026269962.jpeg" class="bbcode_img" />
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://2.bp.blogspot.com/-V38ft3HiaDE/Tqacnrp9lgI/AAAAAAAACR4/7TnehYcHKlI/s1600/xortofagoi.jpg" alt="xortofagoi.jpg" class="bbcode_img" /> :trollface: </span>
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,547
tony :worship: :worship:

εχουμε να αντιμετωπισουμε τοσες παγιδες και προβληματα και μας σφυροκοπανε και οι πενταηλιθιοι.
τελικα τα φυτα εχουν πολλα φυτοφαρμακα, τα οποια δυστηχως μολυνουν και το νερο.
οποτε ουτε εμεις οι λατρεις του μπριζολιδιου γλυτωνουμε
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559


maladroid wrote:
</blockquote>

Η μόνη υπερδύναμη που έχουν οι vegan είναι καρκίνος του παγκρέατος.

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,677
Κρατείστε το λίγο on-boundaries το topic please. <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,547
χωρις να θελω να κανω τον δικηγορο του tony. απεδειξε φωτογραφικα οτι καποιοι χορτοφαγοι το παρακανουν με την ιδεολογια τους. οι συγκεκριμενοι εφτασαν οριακα να σκοτωσουν ενα μικρο γατακι. οξυμωρο αν σκεφτουμε οτι τρωνε χορτα για να μην πεθαινουν ζωα.

εδω ερχεται η ανθρωπινη βλακεια. αυτη η ιδιοτητα ειναι υπευθηνη για οσα εχουμε συζητησει εως τωρα. οχι απο πλευρας μονσαντο, αυτοι λεφτα βγαζουν.
Η απο εδω πλευρα, ενω εχει ολα τα στοιχεια και τις αποδειξεις για το βλαβερο μελλον που ερχεται, καθεται με απλωμενα χερια και τους αντιχειρες σε πληρη φορτο εργασιας.

οι εναπομεινοντες βιολογικες καλλιεργειες θα μολυνθουν ολες απο τις μεταλλαγμενες. αυτο το προβλημα υπαρχει επειδη η φυση στελνει μελλισουλες και ανεμους σε ολα τα φυτα. δεν ρωταει καταγωγη (χωμα ή εργαστηριο) .
υπαρχουν ηλιθιοι που δεν βλεπουν οτι ο σπορος ειναι φτηνος, γιατι μετα που θα γινει μονοπωλειο, τα πραγματα θα αλλαξουν. μπορει και να σε κοψουν απο συνεργατη γιατι λες πολλα. τραβα γινε υδραυλικος στο νερο μας.

αν εισαι ηλιθιος και αφησεις να μαντρωσουν το νερο, να ξερεις οτι θα στο κοψουν, οχι επειδη δεν θα εχεις να πληρωσεις, αλλα επειδη μπορει να εχεις μια αντιρρηση στα πραγματα.

αν εισαι ηλιθιος και αφηνεις τις εταιριες να κανουν οτι θελουν, αυριο θα κανουν εσενα οτι θελουν, γιατι θα τους εχεις δωσει το δκαιωμα. (ηδη το κανουν)

το video του ακεφαλου τα λεει ολα.
δεν θα καλλιεργεις οτι θελεις, δεν θα τρως οτι θελεις, θα πινεις το νερο μας και... επειδη δεν το σχολιασατε, θα δουλευεις οσο θελουμε.
 

cook

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
93
γενικά δεν έχω κανένα θέμα με τους vegeterian και τους vegan,απλά δεν μπορώ να δεχτώ τις αερολογίες που κοπανάνε ώρες ώρες και τις φρίκες που πετάνε.
επιστημονικά πλέον αποδεδειγμένα, η ανθρώπινη εξέλιξη στον άνθρωπο,και για να φτάσουμε στο νοητικό σημείο που έχει φτάσει η ανθρωπότητα,ήρθε μετά την προσθήκη κρέατος στο διαιτολόγιό του.
η εξέλιξη αυτή μέσα από τα χρόνια έγινε φυσικά και εξωτερικά εμφανές κοινός.....ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ.....ή αλλιώς DOGTEETH και στα Εγγλέζικα...
επίσης αν δεν κάνω λάθος τα ζαρζαβατικά και λοιπά λαχανικά είναι ένας πλήρης ζωντανός οργανισμός,με αναπνευστικό και αναπαραγωγικό σύστημα.άρα όποια δικαιολογία περί σφαγής και ευαισθησίας πάει στράφη.ας ανοίξουμε το μυαλό μας και το στομάχι μας λοιπόν...
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Νομίζω ότι από τις πρώτες του μέρες ο άνθρωπος έτρωγε κρέας. Ο άνθρωπος των σπηλαίων ανέπτυξε το κυνήγι για τα ζώα όχι για τα χόρτα. Από την αρχή ήμασταν παμφάγα και για να έχουμε ισορροπία θέλουμε όλα τα είδη των τροφών, αφού η κάθε τροφή δίνει τα δικά της.

Αυτό με τον κυνόδοντα το ανέφερε και άλλος, στους ανθρώπους το πιο κοφτερό δόντι είναι οι κοπτήρες (Incisors από το Latin incidere=to cut) είναι τα 4 κεντρικά δόντια πάνω και κάτω, με αυτά κόβουμε. Σε εμάς οι κυνόδοντες έχουν ίδιο ύψος δεν ξεχωρίζουν όπως σε κάποια ζώα, δεν φτάνουν πρώτα στην τροφή, είναι τα πιο σταθερά δόντια και πιο εφετζίδικα χάρη στις ταινίες. Αν υπήρχαν βρυκόλακες θα έπρεπε να τους προεξείχαν οι κοπτήρες, έστω οι πλαϊνοί αλλά κινηματογραφικά δεν έγραφε οπότε έβαλαν τους κυνόδοντες... (Είχα δει ένα ωραίο ντοκιμαντέρ γύρω από αυτό)
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Δείτε το video και πείτε μου την άποψη σας...

 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,041
<img src="http://www.chelsey.co.nz/uploads/funny_quotes/Funny42.jpg" alt="Funny42.jpg" class="bbcode_img" />
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Με ολα αυτά θέλει να αποδείξει ότι ο άνθρωπος είναι χορτοφαγος? Για ποιό λόγο, δεν καταλαβαίνω. Παμφάγο δεν είμαστε ή εστω γιναμε? Και αν κατι μυρίζει στο κρεας βαζεις μπαχάρι και στα χορτα λεμόνι ειδικά στα ραδίκια, ακομα και στο κολοκύθι λιγο αλατακι, και ας αρεσει στις αίγες όπως είναι,. Ο ανθρωπος εχει λογική αντι για νυχια-ευκινησια ή 3 στομάχια (οπως πολλα χορτοφάγα) και εχουνε μαχαιρι-τοξο και καλή φωτιά να ψησουνε.
Προφανώς διαφωνω με αυτα που λεει, και ειδικα να χρησιμοποιεία τετοιες ενδείξεις σαν αποδείξεις είναι "ερασιτεχνικό". Χρειαστηκε να αναπτυξουνε αντιτοξινες και κινηση στα πανω ακρα ή εγινε το αντιθετο λόγω των "εργαλείων" και της φωτιας που βαση της ανωτερης λογικης του επινόησε?

Οσο για το οτι το να τρως κρεας ειναι σαν το τσιγαρο ... ε εκει το γειωσε κανονικά και φαινεται οτι παρασύρεται. Δηλ οι κρεατοφαγοι τρωνε μονο κρεας ή καλη ωρα σαν εμενα τρωνε τα παντα? και κοψιδι και το πιατο με τα βλητοκολοκυθα διπλα.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


solaufein wrote:
<span class="bbcode_spoiler">Με ολα αυτά θέλει να αποδείξει ότι ο άνθρωπος είναι χορτοφαγος? Για ποιό λόγο, δεν καταλαβαίνω. Παμφάγο δεν είμαστε ή εστω γιναμε? Και αν κατι μυρίζει στο κρεας βαζεις μπαχάρι και στα χορτα λεμόνι ειδικά στα ραδίκια, ακομα και στο κολοκύθι λιγο αλατακι, και ας αρεσει στις αίγες όπως είναι,. Ο ανθρωπος εχει λογική αντι για νυχια-ευκινησια ή 3 στομάχια (οπως πολλα χορτοφάγα) και εχουνε μαχαιρι-τοξο και καλή φωτιά να ψησουνε.
Προφανώς διαφωνω με αυτα που λεει, και ειδικα να χρησιμοποιεία τετοιες ενδείξεις σαν αποδείξεις είναι "ερασιτεχνικό". Χρειαστηκε να αναπτυξουνε αντιτοξινες και κινηση στα πανω ακρα ή εγινε το αντιθετο λόγω των "εργαλείων" και της φωτιας που βαση της ανωτερης λογικης του επινόησε?

Οσο για το οτι το να τρως κρεας ειναι σαν το τσιγαρο ... ε εκει το γειωσε κανονικά και φαινεται οτι παρασύρεται. Δηλ οι κρεατοφαγοι τρωνε μονο κρεας ή καλη ωρα σαν εμενα τρωνε τα παντα? και κοψιδι και το πιατο με τα βλητοκολοκυθα διπλα.</span></blockquote>

Aπάκι και σταμναγκάθι, γευστικός οργασμός αδελφέ. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,677
Πρέπει να ποστάρω το meat slop που έφτιαξα την προηγούμενη βδομάδα. Ακόμη τρώω.
 

Brian O'Conner

Half-Ogre
Joined
Feb 22, 2013
Messages
537
η άποψη μου είναι πως μπορείς να σταματήσεις να τρως κρέας αλλά οχι όλα τα ζωικά. γάλα γαλακτομικά και βούτυρο είναι απαραίτητα.
 
Top Bottom