What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Comic fans assemble!

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
@ Κέρβερε, στη μία γράφεις alucard και στην άλλη Alucard. Γιατί; (Νομίζω το τρόλινγκ μεταξύ μας μου αρέσει πολύ, χοχοχο )

Απλά, ότι και αν προσπάθησα να διαβάσω είναι κουρασμένες ιδέες και οι σκιτσογράφοι είναι ο ένας πιο χάλια από τον άλλο. Νταξ, δεν τα εξέτασα και όλα. Αλλά φτάσανε να σκοτώσουν και τον Parker, μόνο και μόνο για να πουλήσουν τώρα και να τον αναστήσουν αργότερα ( να μου το θυμηθείς) . Προσπαθούν να κάνουν ένα reboot αλλά και αυτό χάλια το κάνουν. Για μένα atm, Marvel για TPB (υπάρχουν πολλές υπέροχες ιστορίες που ήμουν αγέννητος για να έχω διαβάσει) και DC/Image/ WS για επικαιρότητα (έχουν πολύ ωραίες ιδέες και δίνουν λεφτά σε ωραίους δημιουργούς, όχι σαν τη Marvel που τα έριξε όλα για ταινίες και αφήνει τα κόμιξ...)

Ελπίζω να σε κάλυψα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Κυριώς κοιτάω το σκίτσο και μετά την ιστορία πάντως, οπότε συμβουλεύσου και κάποιον άλλο που ασχολείται περισσότερο με σενάριο.

Υ.Γ. Δεν ξέρω πόσοι έχετε FB, αλλά υπάρχει μια σελίδα που λέγεται Cosmic Realms και ανεβάζει κάθε μέρα διάφορα σχετικά με τα κόμιξ
 

defex

Commoner
Joined
Dec 2, 2012
Messages
31


c3rberoz wrote:
@defex εγω που εχω μεινει στο flashpoint θα ηθελες να με ενημερωσεις για το reboot της DC;</blockquote>

Δεν ξέρω αν υπάρχει σύνδεση του reboot με τα γεγονότα του flashpoint αφού δεν διάβαζα καθόλου dc τότε. Νομίζω πάντως πως ότι κάνανε έγινε κυρίως για να γίνουν πιο προσβάσιμοι οι ήρωες σε νέο κοινό. Πάντως όπως έγραψα και παραπάνω υπάρχουν αρκετές ενδιαφέροντες σειρές.


In other news,
Όσοι γουστάρετε τα παράξενα δείτε το Saga του Brian K. Vaughan (Y: The Last Man) και της Fiona Staples. Μοιάζει με Star Wars, έχει δράμα, action, τρομερό artwork και πολλές φορές θα μείνετε με το συναίσθημα "τι στο καλό διάβασα/είδα μόλις τώρα" <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />. Δείτε λίγο από το artwork και θα με θυμηθείτε.

Edit: Διαβάζω αυτό τον καιρό το The Dark Knight Returns του Miller. Είναι τρομερό. Ειδικά από την μέση και μετά. Νομίζω ότι μπαίνει στο top five μου άνετα.

 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
@Alucard/alucard παρακαλω οταν κανεις τετοιες δηλωσεις τα χερια να ειναι πανω απο το παπλωμα
Λες να αναστησουν το παρκερ με κανα σαχλο τροπο οπως αναστηθηκε ο harry osborne;;;

@defex οποτε δεν ξερεις να μου πεις εν περιληψει τα γεγονοτα;Επισης κοιταξα το saga και ο πρωταγωνιστης εχει κερατα τραγου :blink: daphuq
 

andrikos_of_steel

Half-Ogre
Joined
Dec 11, 2012
Messages
593
Defex, το Dark Knight Returns είναι από τους λόγους που αποφασισα να ασχοληθώ με comics. Διαβασε στο καπακι και Batman: Year One, να εισαι κομπλέ <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,661
Γενικά προτιμώ όριμα comics και ιστορίες που δεν το τραβάνε από τα μαλλιά. Για αυτό το υπερηρωικό πλέον το έχω βαρεθεί πλήρως. Ειδικά η Marvel με εξαίρεση ορισμένα arcs είναι απλώς απάλευτη και γύρισε σε κίνηση αλά-new52-DC με reboot σε μερικά.

Από το New 52 reboot είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τις συλλογές που μαζεύω (βασικά τα Batman εκτός από τα spinoff, Swamp Thing και Justice League), με εξαίρεση το κατάπτυστο πρώτο χρόνο του The Dark Knight όπου σενάριο-σκίτσο είχε ο Finch και απλώς τα έκανε μαντάρα. Στο New 52 ό,τι έχει πιάσει ο Scott Snyder είναι χρυσός. Batman - Court of Owls, Swamp Thing είναι απίστευτα στημένα. Επίσης πολύ δυνατό είναι και το Justice League το οποίο περιέχει και bonus υλικό τον Captain Marvel.

Andrike το Before Watchmen έχει τα highs and lows του όπως λένε. Γράφουν πολύ ηχηρά ονόματα σε αυτούς με εξίσου δυνατά ονόματα στο σκίτσο. Σε γενικές γραμμές δεν είναι η "δύσκολη"-περιεκτική γραφή του Moore, αλλά σίγουρα στο σύνολό της είναι μία πάρα πολύ δυνατή limited, η οποία πιστεύω ότι θα αποκτήσει μεγάλη αξία αργότερα (το καλό που της θέλω είναι πανάκριβα τα τεύχη). Σιγουρα είναι μία συλλογή που θα μοσχοπουλήσει σε trade paperback και θα το αξίζει.

Γενικά η συλλογή μου αποτελείται κυρίως από:
Alan Moore - From Hell, Watchmen, V for Vendetta, League of Extraordinary Gentlemen (όλα)
Blacksad ---> επιτέλους βγήκε και η τέταρτη ιστορία στα αγγλικά
100 Bullets, Scalped, <u>Northlanders</u>, War Stories Vol.1+2 από Vertigo
Sin City
Τα περισσότερα γνωστά trades του Batman.
Mouse Guard
X-Men, Age of Apocalypse και το Thor Tales of Asgard από Marvel
και ίσως την καλύτερη ιστορία που έχει γραφτεί στην ένατη τέχνη - Lone Wolf and Cub

Προτιμώ DC-Vertigo κυρίως γιατί έχει περισσότερο ώριμα σενάρια (τα Batman είναι περισσότερο mystery παρά υπερηρωικά), και επειδή είναι πολύ φθηνότερη ως εταιρεία από την Marvel. Η Dark Horse είναι επίσης εξαιρετική αλλά πανάκριβη για αυτό την αποφεύγω (ψευτομποϋκοτάζ γιατί σταμάτησε στην μέση το εκπληκτικό Satsuma Gishiden). Η αρχή είχε γίνει με τη βελγική σχολή Asterix, Lucky Luke κτλ. όταν ήμουν 6 χρονών νιάναρο.

Κυρίως επειδή έχω το μικρόβιο του συλλέκτη προτιμώ τα περισσότερα comic να τα έχω σε trades εκτός από ιστορίες που απλώς θα τις διαβάσω χωρίς να καίγομαι να τις κρατήσω. Εκεί απλώς δουλεύει το CDisplay μέχρι να καεί (κάτι Green Lantern κτλ.). Ήδη το πορτοφόλι είναι άδειο δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει και τα 15 τεύχη των Fables μαζί με άλλα τόσα spin-offs, amarite?
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574


c3rberoz wrote:
@sandwraith σκεφτηκες ποτε απο τον κοσμο των παπιων (ο οποιος ιερος και οσιος δε λεω) να μεταβεις στα δυτικα;; </blockquote>
Σκέφτηκα αλλά με αποθάρρυνε η ιδέα οτι είναι πάρα πολλά που πρέπει να κάτσω να διαβάσω για να μπώ στο κλίμα των κομιξοειδή ηρώων καθώς οτι γνωρίζω για super-heroes το γνωρίζω μέσω του cinema και των games. Αν και αγαπώ αφάνταστα Βatman, Τhor, Χ-men και Daredevil δεν αξιώθηκα να αγοράσω ούτε ενα τεύχος τους.

Εδιτ: Ξέχασα να αναφέρω οτι τα μοναδικά δυτικά κόμιξ τα οποία εχω διαβάσει είναι και τα 2 kick-ass που είναι απλά γαμ**α <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . ( Γίνεται να αναφέρουμε και manga ή δεν; )

 

defex

Commoner
Joined
Dec 2, 2012
Messages
31


c3rberoz wrote:
@defex οποτε δεν ξερεις να μου πεις εν περιληψει τα γεγονοτα;Επισης κοιταξα το saga και ο πρωταγωνιστης εχει κερατα τραγου :blink: daphuq</blockquote>

Δεν υπάρχουν γεγονότα. Δεν συνεχίζεται η ιστορία (στα περισσότερα new 52 comics) από ότι γινόταν πριν το reboot. Αυτό που δεν ξέρω είναι μήπως υπάρχει και καλά δικαιολογία της έλευσης των new 52 τίτλων λόγω του flashpoint. Κατά τα άλλα η ιστορία στο batman ας πούμε ξεκινά κανονικά από την αρχή. Όσο για το Saga που να δεις μέσα τι γίνεται.


andrikos_of_steel wrote:
Defex, το Dark Knight Returns είναι από τους λόγους που αποφασισα να ασχοληθώ με comics. Διαβασε στο καπακι και Batman: Year One, να εισαι κομπλέ <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>
Το έχω διαβάσει το year one όπως και το killing joke και είναι όλα ένα και ένα. Το earth one επίσης που είναι καινούργιο, βγήκε το καλοκαίρι από τον geoff και είναι σε εναλλακτική διάσταση. Κάποιοι χαρακτήρες αλλάζουν κάποιοι όχι. Αξίζει πάντως και σαν ιστορία αλλά και σαν τέχνη.


Northlander, το Northlanders <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />, scalped, v for vendetta (το οποίο αν και ωραίο με κούρασε λόγο δύσκολης γλώσσας) και 100 bullets έχω διαβάσει κάποια volumes τους και λένε απίστευτα. Όσο πιο ωμό τόσο πιο ωραίο. Εκεί που διαφωνώ είναι στην Dark Horse. Έχει μερικά πολύ ωραία πράγματα. O Μignola είναι από μόνος του λόγος για να σου αρέσει η dark horse. Τόσο τα παλαιά Hellboy όσο και τα ΒPRD αλλά και το Hellboy in Hell (συνέχεια του Hellboy που ξεκίνησε πριν έναν μήνα) είναι ξεχωριστές περιπτώσεις.



 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,661
Μου αρέσει πολύ η Dark Horse απλώς την μποϋκοτάρω για άστοχες ενέργειες που έχει κάνει. Και είναι και ακριβή. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Ουσιαστικά μόνο για να συμπληρώσω (το out-of-print πλέον) Lone Wolf and Cub (28 τεύxη) έχω σκάσει ~340€. Χώρια άλλα 15 τεύχη του Path of the Assassin, 5 Crying Freeman, 4 Lady Snowblood κτλ. Δυστυχώς ασύμφορη εταιρεία, αλλά ξέρω πώς μέχρι να φτάσω την ποθητή ηλικία των 50 με το μπυροκοίλι, τη φαλακροχαίτη και τα λιγδιασμένα δάχτυλα από την πίτσα
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://www.pvpgamer.com/wp-content/gallery/cache/87__504x_make-love-not-warcraft.jpg" alt="87__504x_make-love-not-warcraft.jpg" class="bbcode_img" /></span>
θα έχω μαζέψει και όλα τα τομάκια του Conan. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Το Scalped έχει το Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ σενάριο. Το Barman Year One ήταν ιδιαίτερα δυνατό (όπως επίσης και το Batman Noel), αλλα πιστεύω πώς η τριλογία των Loeb-Sale (Haunted Knight, Long Halloween, Dark Victory) είναι αξεπέραστη στο στήσιμο του Σκοτεινού Ιππότη. Πρόσφατο απόκτημα είναι και το Knightfall το οποίο σε σχέση με τους βαρβάτους και περισσότερο "ωμούς" τιτλους που βγαίνουν τώρα χτυπάει καμπάνα πώς είναι εφηβικό με χαρακτηριστική οσμή από 90s.

Edit: Το reboot με το New 52 το αποφάσισε η DC στη μέση του Flashpoint. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποια εισαγωγή ούτε ευθύνεται το flashpoint, για το reboot. Αυτό το θυμάμαι που το συζητούσα με παιδιά σε ένα μαγαζί στο κέντρο.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Μια ερώτηση. Προτιμάτε τα comics σας στα ελληνικά ή στα αγγλικά; Δηλαδή αν μπορούσατε να πάρετε κάποιο σε οποιαδήποτε από τις δύο γλώσσες ποιά θα επιλέγατε;
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Αγγλικά. Μου αρέσουν τα οriginal πράγματα. Συν ότι κάποια πράγματα δε μεταφράζονται ωραία. Καλύτερα στη μητρική τους γλώσσα για μένα !!
 

mortisgr

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 30, 2012
Messages
358
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, και εγώ ήμουν κολλημένος με τα (δήθεν???) Disney που υπάρχουν στα περίπτερα, καθώς και με τα γνωστά και μη εξαιρετέα "ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ", που με μύησε ο πατέρας μου. Στο γυμνάσιο είχα κόψει τελείως, αλλά προς το τέλος λυκείο ξεκίνησα τα "Αμερικάνικα", και εδώ και 4 χρόνια περίπου έχω κολλήσει.

Δυστυχώς, λόγω κάποιας Α απόστασης από την Αθήνα, δεν μου είναι εύκολο να πηγαίνω συχνά σε Κομικς-hunting, οπότε αρκούμε σε κυκλοφορίες τις Anubis σε περίπτερα, ή στα Public Πειραιά, όταν περνάω καμιά βόλτα.

Αν σας αρέσει ο Batman, οφείλετε να τσεκάρετε το "Batman - Year One" σε σενάριο του γνωστού Frank Miller. Ενήλικη απεικόνιση του Batman (Καμία σχέση με τις ταινίες που έβλεπα πιτσιρικάς και τις εικόνες που είχα σχηματίσει για τον Νυχτερίδα πριν την τριλογία Dark Knight), πραγματικά αξίζει
 

defex

Commoner
Joined
Dec 2, 2012
Messages
31
Για όσους έχουν διαβάσει Civil War, ποια paperbacks αξίζουν να αγοράσει κανείς εκτός από το main Civil War; Έχω ακούσει καλά λόγια για το Front Line.
 

kesnar

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
269
Και εγω πιο παλια πιο φανατικα κομιξοφιλος, τωρα πια λογω χρηματων κυριως απεχω σχετικα...

Αλλα γενικα ειμαι του πιο ευρωπαικου κομιξ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Δηλαδη δεν εχω διαβασει παρα λιγα με υπερηρωες (neil gaiman κυριως ας πουμε...αλλα και εκει λιγο (και punisher που ειμαι λατρης))...
Τρελενομαι για bilal, frank miller, allan moore, jason (περιμενω να μου ερθει http://www.amazon.com/What-Did-Wait-Sshhhh-Wagon/dp/160699414X/ref=pd_sim_b_29" class="bbcode_url">αυτη η συλλογη...yay! :woohoo: ) και τσουκη!

Επισης blacksad και μεταβαρωνους....και η μια και μοναδικη αγαπη μου...Αχιλεας Ταλον!!!

Εχω στην συλλογη μου αρκετα κομιξ και μικυ μαους απο τα παιδικα χρονια <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
καθως και αρκετα 9 και μερικες βαβελ του αδερφου μου...και η αληθεια ειναι οτι μου λειεπει ενα περιοδικο για κομιξ...ΜΕ κομιξ...δηλαδη ενα 9 οχι μια βαβελ με ελαχιστα κομιξ (τυπου μωβ(κυκλοφορει ακομα αυτο?))
Αληθεια ξερετε κανενα τετοιο περιοδικο που να κυκλοφορει τωρα?
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Και εγώ έπαιρνα comic αλλά έχω 6-7 μήνες που σταμάτησα να περνώ γιατί έχουν ανεβάσει πολύ της τιμές. Έπαιρνα από ένα περίπτερο αμερικανικά τεύχη από το new 52(justice league,batman),star wars, uncanny x-force (που ήταν γαμάτο κρίμα που το χαλάσαν στο τέλος) και το mass effect σταμάτησα να περνώ τα τεύχη γιατί μια μέρα που πήγα να δω της τιμές το τεύχος του justice league έκανε 8 ευρώ από τα 4 που ήταν. Από την anubis έχω πάρει το amazing spiderman μέχρι το τεύχος 16 αλλά σταμάτησα γιατί ήταν χαλιά η περισσότερες ιστορίες,το thor,world of warcraft,empire star wars και τα ultimate(spiderman,x-men,fantastic four).

Γιατί τη marvel που είπατε πιο πάνω δεν κάνει reboot απλώς θα το κάνουν σαν το heroic age
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
Λοιπον αρχικα οι πλοκαμοφιλοι ξεκινηστε καινουργιο θεμα για manga!!!
μετα @northlander χμ απο darkhorse εχω διαβασει μονο star wars νομιζεις οτι θα πρεπε να παρω και κατι αλλο;
@Arwindan νομιζω αγγλικα και απο εμενα για τους ιδιους λογους που ανεφερε ο alucard
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,794
Εγώ από dark horse παίρνω μόνο τη σειρά Berzerk. Από στόρι, αφήγηση, lore και ατμοσφαιρα θερίζει. Ποιος Conan... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,661
Dark Horse = Lone Wolf and Cub<b><span style="font-size:5"> ._</span></b>

Ό,τι και να σου πούνε οι υπόλοιποι, όσο και αν τραβάνε τους βύζους τους οι manga-haters. To σκίτσο δεν είναι όπως τα γνωστά Dragonball, Bleach, Naruto, Battle Royale αλλά φέρνει περισσότερο προς ευρωπαϊκό. Κάθε πλάνο ένα έργο τέχνης, και εκπληκτική σκηνοθεσία-στήσιμο. Επίσης μαθαίνεις πραγματικά κουλτούρα και λαογραφικά στοιχεία για την Ιαπωνία λίγο μετά την επικράτηση του Tokugawa στην Shengoku period (για την ιστορία του Tokugawa Ieyasu τότε να διαβάσεις το Path of the Assassin- Hanzo Hattori κεντρικός ήρωας) και όχι για πλοκαμοειδείς σινιγκάμι που έχουν τετράδια για να σκοτώνουν τους θνητούς.

Είσαι και τυχερός, από την wikipedia:

<i>In October 2012, Dark Horse completed the release of all 28 volumes in digital format, as part of their "Dark Horse Digital" online service.</i>

Walk the path of meifumado, my son. You won't regret it.

Επίσης έχω αρχίσει και μαζεύω ιστορίες του Garth Ennis για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (εκδόσεις Dynamite). Πάρα πολυ καλό γράψιμο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,794


Northlander wrote:
Dark Horse = Lone Wolf and Cub<b><span style="font-size:5"> ._</span></b>
<u> και όχι για πλοκαμοειδείς σινιγκάμι που έχουν τετράδια για να σκοτώνουν τους θνητούς</u>.
Walk the path of meifumado, my son. You won't regret it.
</blockquote>
:lol:
Lone wolf και Berzerk με τράβηξε το ωραίο και μη συμβατικό σχέδιο (νταξ το berzerk το ψιλοήξερα από το anime, το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά ως διαφημιση για το manga) , τα είχα κατεβάσει από τα intenetzzz και τα διάβασα. Το berzerk τα έχω αγοράσει έως το πιο πρόσφατο ( μεγάλη ξενέρα ότι πρέπει να περιμένω κανα 4μηνο για να διαβάσω το επόμενο), να δω πότε θα αξιωθώ να πάρω και τα lone wolf... :cheer:
Εγώ με τη σειρά μου προτείνω το Monster. Εξαιρετική σειρά (μυστηρίου/ ψυχολογικό θρίλερ) με καλογραμμένους χαρακτήρες και ένα κακό που κάνει κάτι άλλους με κατάνες δίμετρες- κόμπενσεϊτ φορ σαμθινγκ ελς να μοιάζουν καρικατούρες... <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

EDIT: Τα Lone wolf δεν υπάρχουν σε εκπτυπωμένη μορφή (πλέον)...?

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,794
Sorry για το double post αλλά μιας και αναφερθήκαμε σε samurai, τσεκάρετε αυτό το διαμάντι: http://en.wikipedia.org/wiki/Vagabond_%28manga%29
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΝΓΚΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΡΕΝΤ (στο οποιο επισης θα συμμετεχω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> )

@northlander δεν ενδιαφερομαι για digital...αν δεν πιασεις το μελανι και το χαρτι δε νιωθεις κομικς φαν <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom