What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Comic fans assemble!

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Έχει τις ρίζες του σε κόμικ και δε λέει να ανοίγω και καινούριο thread.

Επιστρέφει μετά από χρόνια ανανεωμένος ! Να δούμε, θα το κάνουν καλό ή θα μας ξενερώσουν; Το 1 ήταν πολύ ωραίο πάντως, για την τότε ηλικία μας. Μου φαίνεται θα είναι καλύτερο και από το Judge Dredd το τελευταίο.

http://www.youtube.com/watch?v=INmtQXUXez8
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Resurrection για να καταθέσω (αχρίαστη) εμπειρία και να ρίξω λάσπη σε γνωστό site. Θα επέλθει και το απαραίτητο discuss για όποιον ενδιαφέρεται.

Για όσους παρακολουθούν τη σκηνή έχουν ήδη πάρει πρέφα το πρώτο event που τρέχει σε όλο το σύμπαν της DC (Forever Evil) μετά το New 52. Παρά τους δύσκολους καιρούς, εξακολουθώ να έχω ένα κόλλημα και ακόμη παίρνω τίτλους από Batman (Detective Comics, Batman, Dark Knight κτλ.), κυρίως γιατί γνωρίζω πώς δε χάνουν την αξία τους (όπως πλέον τα CD/βινύλια) αλλά αντιθέτως αυξάνεται (μιας και τα διατηρώ σε σχεδόν mint κατάσταση - άρα μπορώ να βγάλω πίσω τα λεφτά τους).

Αφού είδα τι παίζει με το Forever Evil event είπα να τσιμπήσω τους villains του Batman για συλλεκτικούς λόγους. Τελικά τα τευχάκια λόγω του event βγαίνουν σε 3D covers και είναι περισσότερο συλλεκτικά από ότι πίστευα (hurrah για μένα...). Λόγω προμηθευτών κτλ., τα comic έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά με μία μικρή καθυστέρηση από το release, οπότε ενίοτε βλέπω τα reviews τους πριν τα διαβάσω. Ανάμεσα στην προπαραγγελία υπάρχει και το "Joker's Daughter" καινούργια άφιξη villain.

http://uk.ign.com/articles/2013/09/26/batman-the-dark-knight-234-jokers-daughter-review" class="bbcode_url">Review από γνωστό site για το εν λόγω τεύχος.

Κρύος ιδρώτας, ότι τελικά θα φύγουν 4€ άπατα για ένα χάλι-μαύρο. Μετά από κουβέντα με τον μαγαζάτορα http://www.ebay.com/itm/Batman-The-Dark-Knight-23-4-CGC-9-8-3D-Cover-Jokers-Daughter-/321232536768?pt=US_Comic_Books&hash=item4acaf384c0" class="bbcode_url">μπαίνω στο ebay και τσεκάρω το εν λόγω τεύχος (1 μήνα μετά την κυκλοφορία του). edit: μιλάω πάντα για τα first print τεύχη που λόγω του review δεν πούλησαν, καταστράφηκαν και τώρα ετοιμάζεται 2nd print.

Αηδιασμένος από τη σαπίλα.

/discuss
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ε και δεν το πήρες ακόμα από το ebay, σχεδόν τσάμπα το δίνει! Σε ποιο site θες να ρίξεις λάσπη γιατί μπερδεύτηκα το IGN το κράζει, επειδή κάποιοι το αγοράζουν τόσο ακριβά δεν σημαίνει ότι διαβάζεται κιόλας.

Τι να κάνουμε δεν είναι όλες οι ιστορίες ενδιαφέρουσες, π.χ. στο Fables βρήκα ατράνταχτα στοιχεία σαπουνόπερας, αλλά συνεχίζω παρ' όλα αυτά .
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ο βαθμός 2 για μένα προορίζεται για ένα κόμικ στο οποίο ο ζωγράφος αποφάσισε να κάνει Pollock με τον εμετό του και ο σεναριογράφος να γράψει τα απομνημονεύματά του μετά από την επήρρεια 4 ωρών σε χοντρά LCD.

Ακόμη και στο Dark Knight στο οποίο ο David Finch ζωγράφιζε (αυτή είναι η δουλειά του) και έγραφε και το σενάριο (α-πά-λευ-το), δύο δε θα έβαζα με τίποτα.

Το Fables έχει σαπουνόπερα, περιπέτεια, love-story τυπικά fillers που είναι τετριμμένα αλλά το πακέτο είναι ένα ενιαίο πράγμα (άσχετα αν έχει δώσει μέχρι στιγμής 2-3 spin-off series) το οποίο απλώς τα ζμπάει. :cheer:
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095


Northlander wrote:
Το Fables έχει σαπουνόπερα, περιπέτεια, love-story τυπικά fillers που είναι τετριμμένα αλλά το πακέτο είναι ένα ενιαίο πράγμα (άσχετα αν έχει δώσει μέχρι στιγμής 2-3 spin-off series) το οποίο απλώς τα ζμπάει. :cheer:</blockquote>

Είχες πει ότι έχει αρχή-μέση-τέλος, αυτό που αναφέρομαι ως σαπουνόπερα είναι εξέλιξη σε βασικότατο στόρυ, ανάμεσα στους 2 βασικούς πρωταγωνιστές μέχρι εκεί που είμαι τουλάχιστον.


Τα σενάρια που έχουν γραφτεί σε κόμικς κατά καιρούς, πραγματικά είναι απίστευτα γελοία αν προσπαθήσεις να τα διηγηθείς σε κάποιον. Φυσικά αυτό είναι υποκειμενικό, αν θυμάμαι σωστά είχα πει ότι "Ο θάνατος του Superman" ήταν χάλια και ο Grmadness μου απάντησε ότι του άρεσε. Αν ήταν να το προτείνω σε κάποιον θα του έλεγα να μην το πιάσει ποτέ.
Αυτά που γράφει στο Review " ότι μια τρελή έγινε πιο τρελή κλπ" χωρίς να έχω διαβάσει Dark Knight δεν μου φαίνεται απίθανο να συμβαίνουν ακριβώς όπως τα λέει.

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Το Fables είναι on-going σειρά αλλά κάθε arc του έχει το σημείο "πλήρωσης", και όλα υποτάσσονται σε ένα γενικότερο concept. Αντιθέτως τα υπερηρωϊκά είναι λογικό πώς μετά από <80 χρόνια έχουν κορεστεί.

Εμένα πάντως η συγκεκριμένη σαπουνόπερα μου άρεσε. Ο, δε, Borracho ταυτίστηκε τόσο πολύ που πήγε πάλι στην καμπίνα που έχει στο δάσος και άρχισε να κόβει δέντρα από το πρωί μέχρι το βράδυ στα πλαίσια εσωτερικής περισυλλογής και manliness.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Η σειρά που έκαναν με τους κακούς με ξενέρωσε αφάνταστα. Εκείνο το μήνα (νομίζω ήταν πριν 3 μήνες στο preview) δεν αγόρασα τίποτα. Όπως έμαθα από τον πολύ καλό μου φίλο/πωλητή κόμικ στη Θεσσαλονίκη, οι παραγγελίες της DC εκείνο το μήνα πέσανε στον πάτο.
Πέρα από το συλλεκτικό του ζητήματος, δεν είδα λόγο να πάρω έστω και ένα από αυτά τα τεύχη... Ίσως έπεσα έξω, αλλά δε μου γέμισαν/ζουν το μάτι... Συνέχισα μόνο τις σειρές που έμειναν αναλείωτες Batman, Superman Unchained, κλπ κλπ

Fables δεν έχω διαβάσει <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Αυτό πάντως που λες με τις καθυστερήσεις, είναι στάνταρ για Ελλάδα. Σίγουρα κανα μήνα μετά. Σε σπάνιες περιπτώσεις το έχεις σε 15ήμερο. Είναι πολλά στη μέση...
Αλλά όπως έχω ξαναπει, μη διαβάζεις review, αν δεν έχεις δική σου άποψη γιατί επηρεάζει. Ειδικά όταν είναι θέμα γούστου τι αρέσει και τι όχι.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Αγαπώ το Γεράνιο γιατί με νιώθει <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Επαναφέρω το topic για να πω ότι άνοιξε καινούριο κατάστημα με comics στη Θεσσαλονίκη :mosh: !
http://www.cosmicrealms.gr/" class="bbcode_url">Cosmic Realms
Βρίσκεται στην Τούμπα και φτάνεται και με τα 2 λεοφωρεία της Τούμπας (12-14). Εννοείται ότι δεν περιορίζεται στη Θεσσαλονίκη η δράση του.

Το πολύ καλό με το εν λόγω κατάστημα, εκτός από τις τιμές και την έκπτωση της ιντερνετικής παραγγελίας, είναι ότι μπορεί να βρει παλαιότερα τεύχη από, σχεδόν, τα πάντα.
π.χ. Κατάφερα να συμπληρώσω, επιτέλους, τη συλλογή μου από τα Battle Chasers σε τευχάκια (έβγαλε 10 τεύχη το 1998 και μετά σταμάτησε) και στην κανονική τους τιμή.

Συγκρίσεις με μαγαζιά τύπου Amazon, εντάξει, δεν παίζουν. Αλλά από κάτι άθλια public κλπ χαζομάγαζα ή μαγαζιά που δε "σέβονται" τα comics και δε διαβάζουν καν τι φέρνουν στο μαγαζί, ο τύπος ξεχωρίζει με διαφορά !
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,255
Μπράβο, πολύ χαίρομαι που υπάρχει επιχειρηματική κίνηση στον συγκεκριμένο τομέα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
A wild TRAILER appeared!

http://www.youtube.com/watch?v=nbp3Ra3Yp74

<span class="bbcode_spoiler">Σόρυ ρε παιδιά, αλλά απ'ότι είδα μου φαίνεται ότι θα είναι το νέο "Σπάιντερμαν 3". Μακάρι να διαψευσθώ :dry: Το λέω επειδή έχει και Ράινο και Ελέκτρο, και κάπου πήρε το μάτι μου έναν τύπο σε γκλάιντερ πάνω (Γκόμπλιν ;;<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> Μην τα κάνουνε πάλι σαλάτα. Του δίνω πόντους πάντως επειδή ακολουθεί τα κόμικς ως προς τους κακούς, γιατί ο Λίζαρντ, ο Ελέκτρο και ο Ράινο ήταν όντως από τους πρώτους (αν και πρώτος-πρώτος ήταν ο Χαμελαίων :Ρ)</span>
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
η anubis έβγαλε νέο Graphic Novel με των batman Batman: Ιστορίες από το Παρελθόν,ξέρετε αν είναι κάλο γιατί σκέφτομαι να το πάρω και κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω εδώ και πολύ καιρό ο batman αν θυμάμαι καλά εμφανίστηκε πρώτη φορά στο detective comics τεύχος 10 στο 1 τεύχος ποιος έκανε εμφάνιση ?
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Κάποιος ήρωας που δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Και αν δεν κάνω λάθος, ο Batman εμφανίστηκε στο τεύχος νο 27.

EDIT

Το σκάλισα λιγάκι, στο νο 1 εμφανίστηκε ο Slam Brandley. Μπάτσος στην αστυνομία της Gotham City. Και πολύ βαρύ χέρι...
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
<img src="https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1964950_10152281263804791_717101175_n.jpg" alt="1964950_10152281263804791_717101175_n.jpg" class="bbcode_img" />

το ανακοινωσε η dark horse
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Σίγουρα κάποιος θα το ανέφερε, αλλά επειδή βαριέμαι να 'δω, (ξανα)προτείνω Blackest Night για DC fans και Crossed, που είναι -κατ εμέ- καλύτερο από το Walking Dead
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Ξέρει κανείς πού μπορώ να κατεβάσω τσάμπα τα παρακάτω, είτε ελληνικά είτε στα αγγλικά?
Σειρά Αρμάδα
http://www.jemmacomics.com/product.php?id=302

Σειρά Τράβις
http://www.jemmacomics.com/product.php?id=306

Και μια άλλη σειρά που είχε το 9, fantasy, με μια Ιζόλδη, αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Το "Αρμάδα" ονομάζεται ΅Wake" στα Αγγλικά.
Το Τράβις, αν το βρεις, παίζει να είναι μόνο στα γαλλικά.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Όποιος ενδιαφέρεται, στη Θεσσαλονίκη, το http://www.cosmicrealms.gr/" class="bbcode_url">Cosmic Realms διοργανώνει το Free Comic Book Day. Δεν ξέρω αν δουλεύεις το https://www.facebook.com/events/391934610946668/?source=1" class="bbcode_url">link αυτό για να πάρετε μια ιδέα, αλλά πάνω κάτω οι περισσότεροι που ασχολείστε θα ξέρετε τι είναι.

Μια καλή ευκαιρία να πάρετε κάποιους τίτλους, που ίσως αλλιώς δε θα πληρώνατε, και να ρίξετε μια ματιά τι παίζει :starwars: :cheers: :thumbsup:
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
https://www.humblebundle.com/books
 

verigar

Commoner
Joined
May 17, 2014
Messages
29
Απο αυτα που εχω διαβασει και μου αρεσαν: Fables, Preacher, 100 Bullets (τρομερο), Saga, Spawn, Hellboy.
Πανω απ ολα εχω το Αστεριξ, γιατι το πρωτοδιαβασα 6 χρονων και με ταξιδεψε σε τρομερους κοσμους με πολυ γελιο. Ελαααααχιστα πιο κατω ειναι το θεικο Sandman του Neil Gaiman. Ο τυπος επιασε ολα οσα με ενδιαφερουν σαν ανθρωπο (μυστικισμο, φιλοσοφια, μυθολογια, ιστορια) και τα εβαλε σε ενα καταπληκτικο graphic novel που για εμενα δεν κανει πουθενα κοιλια και κρατα το ενδιαφερον εως το τελος. Το προτεινω σε ολους.
 
Top Bottom