What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Comic fans assemble!

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Τέλειωσα το Blacksad και είμαι έτοιμη για το BLACKSAD: Under the Skin (Pendulo Studios) που έρχεται τον Σεπτέμβρη. Από την περιγραφή του game καταλαβαίνω πως θα έχουμε κάτι κοντά στο Wolf Among Us. Ελπίζω να πάει καλά και να δούμε νέες ιστορίες στη σειρά.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Πρόσφατα ανακάλυψα το Monstress. Dark fantasy setting με ασιατικές και λαβραφτικές επιρροές, καθώς και αισθητικές πινελιές steampunk και art deco. Συγκλονιστικό σχέδιο, δύσκολα θα βρείτε comic book με πιο εντυπωσιακή εικονογράφηση, τόσο στο είδος του όσο και γενικότερα. Το lore και η ιστορία καλογραμμένα, αν και θέλει προσοχή να μη χαθείς με τα διάφορα factions και τις αναφορές σε παλαιότερα γεγονότα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα, εκτός αν κάποιος έχει δυσανεξία σε ενήλικες θεματικές και βίαια σκηνικά.

Ξεκίνησα επιτέλους και τον Hellboy (αφού πρώτα ξαναείδα τις ταινίες του Del Toro). Αναρωτιέμαι πώς και δεν ασχολήθηκε κανείς να βγάλει ένα σοβαρό action/adventure με τον κερατούκλη και την παρέα του. Καλά θα περνάγαμε πιστεύω. Βλέπω, βέβαια, ότι βγήκε ένα παιχνίδι αποκλειστικά για κονσόλες την ίδια περίοδο με τη δεύτερη -γαμιστερή- ταινία αλλά από τις βαθμολογίες αντιλαμβάνομαι πως ήταν ένα θλιβερό tie-in και τίποτα περισσότερο. Κρίμα.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Αγαπημένη φάση τύπου "ας φέρουμε έναν "Κόναν" στη μοντέρνα κοινωνία". (Ή αυτό κατάλαβα από τη περιγραφή και το εξώφυλλο, δε το διάβασα ακόμα).
https://www.darkhorse.com/Comics/3004-507/Berserker-Unbound-1
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Εδώ και κάνα δίμηνο ανακάλυψα το Comixology κι έκτοτε έχω ρίξει πολύ μαρούλι εκεί. Οι κερατάδες κάνουν τόσο συχνά προσφορές που άρχισα να χτίζω backlog :p

Προσφάτως διάβασα τα πρώτα δύο omnibuses του <strong>Hellboy</strong>, τα οποία είναι ατμοσφαιρικά occult/supernatural θριλεράκια με ιδιαίτερο art, αλλά οι ιστορίες έχουν την τάση να αυτο-επαναλαμβάνονται στα δομικά τους στοιχεία. Πόσες φορές να παίξει ο Hellboy μπουνιές με κάποιο τέρας στα ερείπια/μπουντρούμια μεσαιωνικού κάστρου προτού καταντήσει κουραστικό; Γενικά ο δεύτερο τόμος μού άρεσε περισσότερο από τον πρώτο αλλά ελπίζω σε ένα φρεσκάρισμα της φόρμουλας στη συνέχεια.

Επίσης διάβασα το <strong>Sleeper: Book One</strong> και τώρα τελειώνω το <strong>The Fade Out</strong>, αμφότερα του Brubaker, ο οποίος γενικά ειδικεύεται στο noir. Πολύ δυνατά και τα δύο, ειδικά το δεύτερο είναι αναίσχυντο love letter στην L.A. τετραλογία του Ellroy, που προσωπικά λατρεύω.

Κάπου στο ενδιάμεσο πήρα μια υπερηρωική δόση με <strong>Batman: Dark Victory</strong> (καλό αλλά κατώτερο sequel του Long Halloween που διάβασα πριν χρόνια) και <strong>Old Man Logan</strong> (ωραίο αλλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ταινία, όσον αφορά την πλοκή και τους χαρακτήρες).

Επόμενα στη λίστα είναι Batman: White Knight και American Vampire.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Στο Spider-Man: Into the Spider-Verse λάτρεψα πολύ τον Noir οπότε διάβασα το Spider-Man Noir: The Complete Collection. Συγκεντρώνει τις 2 βασικές ιστορίες του ήρωα και άλλες 2 εισαγωγικές στο Spider-Verse και στο Spider-Geddon. Είναι ενδιαφέρουσα αυτή η πιο σκοτεινή απόδοση του ήρωα τη δεκαετία του ΄30. To Revolver του πάει.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Στο Spider-Man: Into the Spider-Verse λάτρεψα πολύ τον Noir οπότε διάβασα το Spider-Man Noir: The Complete Collection. Συγκεντρώνει τις 2 βασικές ιστορίες του ήρωα και άλλες 2 εισαγωγικές στο Spider-Verse και στο Spider-Geddon. Είναι ενδιαφέρουσα αυτή η πιο σκοτεινή απόδοση του ήρωα τη δεκαετία του ΄30. To Revolver του πάει.

Θα προχωρήσεις και σε Spider-Ham; 😁
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Είναι ένα παλικάρι που ασχολείται πολύ με disney comics και έχει αρχίσει και φτιάχνει βιντεάκια στο yt. Όποιος ασχολείται με το αντικείμενο νομίζω αξίζει να τους ρίξει μια ματιά.

 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ενδεικτικά αναφέρω τη σύμπραξη Grant Morrison/Dave McKean για το Arkham Asylum: A Serious House on a Serious Earth.

Έκατσα και το διάβασα. Αρρωστημένο κόμιξ. Υπάρχουν χαρ/ρες που μπροστά τους ο Joker είναι υπόδειγμα σωφροσύνης...
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Μια φορά κι ένα καιρό, διάβαζα εκείνα τα κόμικς του "ΣΠΑΪΝΤΕΡ ΜΑΝ". που έβγαιναν στα μέρη μας. Είχαν 3 ιστορίες αν θυμάμαι καλά, η μία τουλάχιστον με τον ομώνυμο χαρακτήρα και οι άλλες 2 με άλλους ήρωες π.χ. Captain America, Hulk κλπ.

2 σελίδες σε άσπρο και μαύρο εναλλάσσονταν με 2 που ήταν σε άσπρο-μαύρο-κόκκινο. Πολύ κόκκινο. Το κόκκινο dither που μαζί με το πράσινο dot matrix ήταν από τα πράγματα που σημάδεψαν κάποια χρόνια της παιδικής μου ηλικίας. Αν και είχαμε πολύχρωμα κόμικς τότε, ουδόλως με πείραζε αυτή η διχρωμία. Ούτε η ποιότητα χαρτιού που έμοιαζε με εφημερίδας σε αφή και οσμή (γεύση δεν ξέρω). Έκανε πιο bleak τις ιστορίες και έδινε μία cult υπόσταση στο όλο εγχείρημα.

Πως τα θυμήθηκα τώρα...
Για κάποιο λόγο, η κουβέντα για υπερήρωες μετά την επιστροφή του Στέφανου και κατά πόσο στέκουν ως πρότυπα σε οποιονδήποτε έχει φτάσει τα πρώτα άντα κλπ, με έκανε να θυμηθώ μια ιστορία με έναν wannabe(?) Spider Man που τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν παραμυθένια/ιδανικά (τότε οι δημιουργοί είχαν πλήρη ελευθερία και δεν είχαν μαγαριστεί από κοστούμια και σαπίλες τύπου Disney).

Ο από συγκυρίες villain ενώ είχε υποβληθεί σε πειράματα που θα του έδιναν δυνάμεις παρόμοιες του Spider Man, τελικά κατέληξε να μεταμορφώνεται σταδιακά σε γιγαντιαία αράχνη, χάνοντας τα λογικά του. Χωρίς επιστροφή. Η ιστορία μου είχε αποτυπωθεί αρκετά έντονα, όχι μόνο για την body horror τραγωδία αλλά και για το γεγονός ότι αποφάσισε να αυτοκτονήσει από το να είναι έτσι... Πρέπει να ήμουν δημοτικό τότε.

Έψαξα λοιπόν όσο μπορούσα και στο δρόμο προς αυτή την ιστορία βρήκα site που είχε εξώφυλλα από τη σειρά. Όπως είχαν βγει US, αλλά ουσιαστικά ήταν οι ίδιες ιστορίες, με τη διαφορά ότι οι σελίδες εκεί ήταν πλήρως χρωματισμένες.
















Έβαλα κάποια που θυμάμαι 100% ότι είχα διαβάσει. Λίγα είχα εγώ με τον αδερφό μου, τα περισσότερα τα δανειζόμουν από τον 7-8 χρόνια μεγαλύτερο ξάδερφο μου. Είχε πραγματικά τεράστια συλλογή και πολύ χωμένος στη φάση. Δεν ξέρω αν είχε τα πάντα (χλωμό), αλλά θυμάμαι σε ένα δωματιάκι 3x3 που είχε μόνο για αυτά, να πατάμε με προσοχή ανάμεσα στις στοίβες με περιοδικά όταν πηγαίναμε να διαλέξουμε κάθε εβδομάδα. Τα περισσότερα δικά μου ήταν όταν το περιοδικό άρχισε να γίνεται μεγαλύτερο και έγχρωμο (π.χ. 3 τελευταία links οπότε μιλάμε για αρχές δεκαετίας 90 καθώς στην Ελλάδα πρέπει να ερχόντουσαν με κάποια καθυστέρηση).

Ακολουθεί το link με πιο εκτενή ματιά της ρίζας του κακού


Αυτά για σήμερα. Κρατάω κι άλλα για sequels.

ΥΓ.
8c44adf132fb097e58ff8187c1cee139.jpg


Από την πολύ καλή αλλά σύντομη σειρά Marvel VS DC, με εξαιρετικό σχέδιο.
Στα ελληνικά η μετάφραση πρέπει να ήταν είχε στενάξει η Ατλαντίδα χαχα όχι αλλά θα μέτραγε "έχω σπείρει αρκετούς απογόνους στην Ατλαντίδα".
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Αγόρασα το πρώτο μου (αγγλόφωνο) manga:

"All You Need is Kill" του Takeshi Obata, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Hiroshi Sakurazaka!! (Η ταινία "Edge of Tomorrow", είναι διασκευή του μυθιστορήματος).

Σε πιο ορθόδοξα μονοπάτια: Star Trek: The Next Generation Mirror Universe Collection, και "Δικαστής Dread" από εκδόσεις Σελήνη!!!
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Μιας και το θυμήθηκα, διαβάστε Fables παιδιά, ειδικά αν έχετε μια νοσταλγία για παιδικά παραμύθια αλλά ταυτόχρονα γουστάρετε φάση τύπου "ζουν ανάμεσα μας".
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@Northlander Συνεχίζουν τη σειρά, βγήκε νέο τεύχος!

 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 60 χρόνια Spider-Man η Marvel θα κυκλοφορήσει (31/8) το Amazing Fantasy #1000. Ένα ενισχυμένο εορταστικό τεύχος με μικρές ιστορίες από διάφορους δημιουργούς


Εδώ έχει τα variant covers

Αν πέσει το μάτι σας σε καμια άλλη ενδιαφέρουσα έκδοση για τα 60 χρόνια πείτε το.
 
Top Bottom