What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

COMMANDOS 2: HD REMASTER

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
Θλίψη. Μόνο αυτό μπορεί να περιγράψει την προσπάθειά μου να δοκιμάσω το Commandos 2. Εκεί που περιμένεις τη νοσταλγία να σου καλύψει με παρωπίδες τα μάτια, να σου βάλει γυαλιά που να τα δείχνουν όλα σαν να είναι συννεφάκια από μαλλί της γριάς, τρως ένα τεράστιο στραπάτσο και μένεις να κοιτάς αποσβολωμένος την οθόνη σου. Τι πήγε στραβά; Γιατί άλλος ένας τίτλος που ήταν μια χαρά όπως ήταν έπρεπε να υποστεί τέτοιο μεγάλο πλήγμα στην κληρονομιά του; Πότε θα σταματήσουν όλες αυτές οι ερωτήσεις και θα προχωρήσουμε στο ψητό; Ευθύς αμέσως είναι η απάντηση στο τελευταίο.



Είναι ορισμένες στιγμές στη ζωή σου που σε σημαδεύουν ανεξίτηλα, καθορίζουν το ποιόν σου, την πορεία σου πάνω σε αυτήν την κουκίδα αστρόσκονης που πλέει στο απόλυτο κενό. Όσοι με τιμούν με το να διαβάζουν τις περιστασιακές ανασκοπήσεις μου στα εκάστοτε reviews θα θυμούνται ίσως αυτήν που έκανα στο Shadow Tactics: Blades of the...

Continue reading...
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,419
Αδυνατώ να δω πως συμβάλουν στην αποστόμωση και καταπολέμιση του αυταρχισμού οι ιθύνοντες πίσω από την απομάκρυνση του ναζιστικού συμβολισμού. Δεν έχω ασχοληθεί με κάποιο από τα παιχνίδια της σειράς ακόμα, αλλά αν δεν απατώμαι, δεν υπάρχει καν σενάριο όπου ο παίκτης έχει τον έλεγχο των δυνάμεων του Άξονα ( Ναζιστική Γερμανία, Φασιστική Ιταλία, Αυτοκρατορική Ιαπωνία και λοιποί ) σε κάποιο από αυτά. Οπότε μακέλευες ναζίδια, για να το θέσουμε απλοϊκά.
Περιμένω να δω τους Γερμανούς να ξηλώνουν τις autobahn, και το Volkswagen-Audi Group να αλλάζει ονομασία και λογότυπο στην Volkswagen.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,940
Α Η Δ Ι Α.

Πώς και πώς το περίμενα, το Commandos II είναι ένα από τα "ιερά βιβλία" του προσωπικού μου gaming δογματος. Πρακτικά είχε πάνω μου ακριβώς την επίδραση που περιγράφει ο North. Και είχα ήδη βάλει τις σαμπάνιες στον πάγο.

Αλλά ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δώσω έστω κι ένα cent σε παραποιητές της ιστορίας και σε όσους συμβάλλουν στην απαλοιφή της ιστορικής μνήμης και πραγματικότητας, στον εξωραϊσμό καθαρμάτων και στην, με οποιαδήποτε δράση -ή και απουσία αυτής-, αναζοπύρωση του ναζισμού.

Είναι εξοργιστική η μεταστροφή του μέσου τα τελευταία 20 χρόνια, εξοργιστική η συνολική ροπή της κοινωνίας στο χάιδεμα αυτιών και η με μαθηματική ακρίβεια πορεία της στη θλιβερή επανάληψη των αισχών της μισανθρωπίας που βίωσε ο πλανήτης στα μέσα του 20ου αιώνα.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
 
Last edited:

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Κρίμα. Πραγματικά κρίμα, γιατί στην αθώα εποχή που τα Cd writers ήταν δυσεύρετα, είχα καταφέρει να παίξω μόνο το πρώτο παιχνίδι της σειράς και ήταν ευκαιρία τώρα να παίξω το δεύτερο. Σκληρό όχι απο εμένα, γιατί η πολιτική ορθότητα δεν χωράει σε ιστορικά γεγονότα, όπου η ηθελημένη απόκρυψή τους οδηγεί αναμφίβολα σε παραποίηση της ιστορίας. Εξάλλου με τους τόσους πολλούς περιορισμούς στην έκφραση που βάζει η σύγχρονη πολιτική ορθότητα ώστε να είσαι Political correct, έχει αρχίσει να έχει αρκετά κοινά με το πολίτευμα του οποίου τα σύμβολα απέκρυψε από το παιχνίδι.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
733
Ώραιο review, με πήγε πίσω σε μια πολύ αγαπημένη σειρά που πότε δε κατάφερα να τερματίσω. (Αν θυμάμαι καλά μόνο το πρώτο)

θα συμφωνήσω ότι είναι απαράδεκτο να αλλοιώνεται ο ιστορικός χαρακτήρας ενός μέσου στο όνομα της "κοινωνικής ευαισθησίας".
 
Last edited:

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Εγώ πάλι μόλις είδα ότι δεν το έδωσαν στην ΜΙΜΙΜΙΜΙΜΙΜΙ δεν το έβαλα καν στη γουίσλιστ όταν έσκασε μύτη. Κατά βάθος ήξερα ότι θα παιχτεί μλκ, άλλη φορά να με ρωτάτε. Αλλά οκ, τέτοιο σουρπράιζ μπάτσεξ στον χαρακτήρα του παιχνιδιού δεν το περίμενα.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,195
Όμορφη και thought provoking τοποθέτηση που σηκώνει πολύ συζήτηση, στο δικό μου μυαλό επισκιάζεται η παρουσιαση του remake.. Αλλά μάλλον αυτά πρέπει να συζητιούνται με μπύρες και όχι γραπτώς.. αρκεί να μην σταματάμε στην μία μπύρα ε; :p

mercw master Βόρειε
 
Top Bottom