What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,493
κοιταχτε, εγω γενικως κακος αθρωπος δεν ειμαι.
απ την αλλη, γιατι να σας πω ψεμματα τωρα? η αληθεια ειναι οτι δεν στεναχωρεθηκα.

 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,801
κοιταχτε, εγω γενικως κακος αθρωπος δεν ειμαι.
απ την αλλη, γιατι να σας πω ψεμματα τωρα? η αληθεια ειναι οτι δεν στεναχωρεθηκα.

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,524
Και ο Meat Loaf από Κόβιντ, απ'ότι φαίνεται.


"He said: 'I understood stopping life for a while but not for politics. If I die, I die, but I won't be controlled'

He won't be controlled any longer, I guess.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Θα στα εξηγησω ολα φιλαρακι, εγω λογια δεν μασαω. Δωσε βαση στην πενια.
Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ

και μετα ακολουθησε το γραφημα με τους εμβολιασμους.
θα ελεγα, ειδες τι καλα τα πανε εκει; χωρις, υποτιθεται, να εχω πει οτι εκει επαιξε δυνατο lockdown, οτι οι οδηγιες προς τους ανθρωπους ηταν σοβαρες, επαιξε καργα παρακολουθηση για τους πιθηκους, εαν αγοραζες ασπιρινη σε μαντρωναν (true story) κτλ
Ηθελα να σου εξηγησω τι γινεται με τα γραφηματα απο αλλες χωρες και την συνηθεια μας να κραταμε μονο το γραφημα, χωρις τον τιτλο και το background.
μεχρι να τελειωσω να πληκτρολογω, ο πληθυσμος της Ταιβαν θα ειναι 24 εκατομμυρια και αυτο σημαινει οτι το δικο μας 65% ειναι διαφορετικος αριθμος.
Προσθετω οτι στην Ταιβαν, τον καιρο του Η1Ν1, εκαναν εμβολιασμους. Οπως ειναι λογικο καποιοι εφαγαν σκοινι απο το εμβολιο αλλα τους συνεχισαν.
Το εμβολιο, απο μονο του, στην συγκεκριμενη περιπτωση, βοηθαει πολυ αλλα για να τελειωσει αυτη η λαιλαπα πρεπει να τηρουνται καποια πραγματα που δεν τηρηθηκαν ποτε απο παρα πολλους και ειδικα απο την κυβερνηση.


Προσωπικα διακρινω οτι τα εμβολια βοηθανε αλλα χρειαζονται και την κοινη λογικη η οποια απουσιαζει απο κυβερνησεις και ανθρωπους και σε περιπτωσεις απουσιαζουν και τα δυο.
Ασχοληθηκα με κρουσματα και οχι με θανατους που ειναι πολυ αμφιλεγομενοι.


Το προβλημα ειναι οτι διαβαζω αρκετα συχνα, οχι μονο στις ειδησεις, για ατομα που εχασαν συγγενικα τους προσωπα επειδη τα νοσοκομεια εγιναν ρεζερβε για τον covid. Αυτο σημαινει οτι εαν εχεις αλλο προβλημα πρεπει να βρεις καποιον να σε κολλησει για να σε βαλουν μεσα, εαν βρουν χωρο για σενα.

Το διάβασα τώρα Κούνελε, είδα και τα γραφήματα που οκ δείχνουν μια εικόνα (καλύτερα όμως να κοιτούσαμε τα νέα κρούσματα κάθε ημέρας και όχι το αθροιστικό.
Σε αυτό που μπόλνταρα δεν έχω να διαφωνήσω. Προφανώς και το 65% το δικό μας βγαίνει διαφορετικός αριθμός.
Το δικό μου ζήτημα όμως σε όλα τα ποστς ήταν ότι αν φτιάξεις το ποσοστό νέων κρουσμάτων/σύνολικού πληθυσμού κάποιων υπερεμβολιασμένων χώρων (Γιβραλτάρ) και πάρεις και το δικό μας , αυτοί τις περισσότερες μέρες είτε μας πλησιάζουν , είτε μας ξεπερνούν.
Ναι, προφανώς βοηθάει ότι έχουν πιο πυκνό πληθυσμό και ναι, το πως συμπεριφέρεται ο καθένα έχει πάλι σημασία, αλλά το πόιντ μου πάντα ήταν ότι τα εμβόλια δεν δίνουν την «προστασία αγέλης» που τόσο διατυμπανίζουν ΑΚΟΜΑ πολλοί τηλεγιατροί μας.

Ενδεικτικά σήμερα :

1643004025651.png
Ποσοστό νέων κρουσμάτων στον συνολικό πληθυσμό : 0,532%

1643004188650.png[/ISPOILER]

Ποσοστό νέων κρουσμάτων στον συνολικό πληθυσμό : 0,192% Περίπου 3 φορές μικρότερο από αυτό του Γιβραλτάρ.

Η Ταυλάνδη την ίδια μέρα είχε 8000 κρούσματα δηλαδή 0,011% Περίπου 17 φορές μικρότερο από το δικό μας και 48 φορές μικρότερο από του Γιβραλτάρ.

ΟΥΦ τελικά τα διαγράμματα που είχες βάλει δεν ήταν και τόσα πολλά/δύσκολα να διαβαστούν. Κάτσε να κάνω και ένα σχόλιο για αυτά.


Εδώ βρήκα ένα ραβδόγραμμα για τους εμβολιασμούς στην Ταϋλάνδη :

1643005000144.png

που δείχνει μια σχεδόν γραμμική αύξηση των εμβολιασμών. Το πήρα στις 13 Αυγούστου γιατί εκεί είχαν το αποκορύφωμα τους τα κρούσματα. Συγκρίνοντας με τα διαγράμματα που έβαλες εσύ βλέπουμε ότι ενώ οι εμβολιασμοί σταδιακά αυξάνονταν χωρίς σημαντικές καθημερινές αποκλίσεις τα κρούσματα ακολουθούσαν το δικό τους δρόμο. Και μόνο όταν η κυβέρνηση πήρε κάποια επιπλέον μέτρα, βλέπουμε τα κρούσματα μετά από κάποιες βδομάδες να φθίνουν. Σίγουρο συμπέρασμα εγώ δεν μπορώ να βγάλω πάλι για το ΠΟΣΟ βοηθούν οι εμβολιασμοί στην αποφυγή μολύνσεων (περιμένω ακόμα κλινικά τεστ για να μου το πουν και όχι απλά άκυρα νούμερα από νοσοκομεία που λίγη σχέση έχουν με το ζητούμενο ερώτημα). Αλλά με σιγουριά μπορώ να πω ότι δεν θα φτάσει κανείς ποτέ στο «χερντ ιμιούνιτη».

Καλημέρα και ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙ
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
Τι είναι για σένα το herd immunity? Έχουμε πει πόσες φορές ότι το εμβόλιο όπως και κάθε εμβόλιο που σου έκαναν υποχρεωτικά όταν ήσουν μικρός δεν σε προστατεύει από το να μην προσβληθείς από τον οποιοδήποτε ιό, αλλά από το να μην νοσήσεις βαριά έως θανατηφόρα.

Σε ορισμένους ιούς αυτό έχει αποτέλεσμα να μην βγάζεις φλύκταινες τίγκα στο πύον, στον κορονοϊό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείς μηχανική υποστήριξη οξυγόνου. Μπορούμε να το λύσουμε αυτό ή θα μιλάμε συνέχεια "ναι, αλλά τα κρούσματα"?
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Για μένα το Herd Immunity τι είναι; Είναι η ανοσία του πληθυσμού αποκτώντας αντισώματα με οποιονδήποτε τρόπο (φυσικά ή τεχνητά) που όταν συμβεί, δεν πρόκειται να έχουμε εκρήξεις κρουσμάτων/μολύνσεων/εισαγωγών σε νοσοκομεία λόγω του ιού. Και υποτίθεται αναφέρεται σε ένα είδος αποστειρωτικής ανοσίας.
H πλειοψηφία των εμβολίων που κάναμε δεν είχαν αυτήν την ιδιότητα (αποστειρωτική ανοσία) ή κάνω λάθος;
Να θυμίσω τα ευρήματα των κλινικών δοκιμών των εταιρειών (πηγή wikipedia);

1643096265565.png

Τις σοβαρές νοσήσεις που μιλούν για «περίπου 100%» αποτελεσματικότητα να τις αφήσουμε. Ας δούμε για την «ήπια ή μέτρια» νόσο. Πιστεύεις ότι αυτά είναι τα νούμερα; Ότι δηλαδή όσοι πιάνουν κόβιντ (οποιαδήποτε μετάλλαξη - μιας και λένε ότι «τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τις μεταλλάξεις...ίσως η όμικρον διαφεύγει μόνο» ΛΟΛ) και νοσούν ήπια είναι μόνο το 6% απ τους εμβολιασμένους;
Εγώ το θεωρώ μέγιστη πίπα, από αυτά που βλέπω ακόμα κι απ τις ειδήσεις (που είναι ολοφάνερα υπέρ των εμβολίων, αλλά απ ότι φαίνεται δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το παραμυθάκι για την προστασία από ήπια νόσο). Το αφήγημα αυτό κατέρρευσε. Το αφήγημα για πολύ υψηλή προστασία έναντι σοβαρής νόσου γιατί να μην είναι πιθανό να καταρρεύσει; Και διάβασε και το παρακάτω γιατί συνδεόνται τα πράγματα κάπως. Πιθανόν και να αποδειχθεί στο μέλλον.

Θα θελα να ήξερα αφού στην Γερμανία , όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστ, πολιτικός υπέρ των εμβολίων είχε βγάλει πως το 90%+ από τα νέα κρούσματα ήταν μη εμβολιασμένοι, και τελικά αποδείχθηκε ότι τα νέα κρούσματα από ανεμβολίαστους ήταν γύρω στο 17% (σόρρυ δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα) , 25% εμβολιασμένοι και για όσους δεν γνώριζαν την εμβολιαστική κατάσταση η Γερμανία (χώρα με πολύ καλύτερη οργάνωση από αυτήν της Ελλάδας) κάποιοι τους πέταξαν στους ανεμβολίαστους, μήπως και στην Ελλάδα υπάρχει μια κοροιδία πάνω σε αυτό;
Δηλαδή μήπως υπάρχουν κάποιοι που αν δεν αναφέρεις την εμβολιαστική σου κατάσταση , σε βάζουν ανεμβολίαστο;
Απλά είμαι λίγο σκεπτικός πάνω σε αυτό, γιατί τα νούμερα όπως τα αναλύω εγώ δεν είναι τόσο υπέρ της «συντριπτικα μεγάλης βοήθειας που παρέχει το εμβόλιο». maybe i'm wrong i guess?
 

Attachments

  • 1643096234361.png
    1643096234361.png
    69 KB · Views: 1

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
Θα επανέλθω όταν μελετήσω λίγο τα νούμερα που παρέθεσες, τουλάχιστον ξεκινάμε σε μία κοινή βάση για να διερευνήσουμε το ζήτημα.

Δεν θα ακουμπήσω βέβαια τι λέει ο κάθε πολιτικάντης που έχει κάνει σημαία το οτιδήποτε, διότι ξινίζουν οι φακές και μόνο που τις βλέπει. Για μένα είναι a priori αφερέγγυος, μέχρι να αποδείξει το αντίθετο.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,028
Μιας και μένω γερμανία, το φθινόπωρο ρίχναν το φταίξιμο στους εμβολιασμένους που όντως ήταν γιολο
Πρέπει να το είχα ξαναγράψει εδω πέρα
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,609
Αυτό είναι και λογικό διότι από ένα σημείο και έπειτα οι εμβολιασμένοι λογίζονται ως ασυμπτωματικοί φορείς. Όπως πχ τα παιδιά στις αρχές της πανδημίας. Για αυτό το ζήτημα είναι πολυσύνθετο και η φύση αμείλικτη. Το μερίδιο ευθύνης είναι κοινό για όλους (σημείωση: όχι ατομική ευθύνη). Τα μηνύματα είναι εντελώς αντιφατικά διότι υποβόσκει πάντα το κίνητρο της Οικονομίας, χωρίς να το λέει ποτέ κανείς ανοιχτά.

Το ότι έχουν διοριστεί επιστήμονες που έχουν κάνει την επιστήμη διεκπεραιωτική διαδικασία σε θέσεις υψίστης σημασίας κάνει τα πράγματα μόνο χειρότερα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Εγώ Βόβολη δεν έχω παρακολουθήσει πολύ (3 βιντεάκια του που ανέβαζε μονολόγους έχω δει και ένα άλλο που μιλούσε με μια γιατρό; νομίζω αυτό ήταν) αλλά τον είχα σε εκτίμηση γιατί είχα δει το βίντεο με τη γιατρό , που ενώ την διέκοπτε ο παρουσιαστής, ο ίδιος την άφησε να μιλήσει στο δικό του χρόνο. Αυτό δεν το χω δει να το κάνουν ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ! Και τον χάρηκα για το ήθος του στο συγκεκριμένο βίντεο.

Τώρα τον συγκεκριμένο δεν έχω ακούσει να λέει ποτέ ότι είναι μια απλή γριπούλα, αν και τον τελευταίο μήνα δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το να ακούω απόψεις Ελλήνων γιατρών για κόβιντ. Οι Κόβιντ (οι μεταλλάξεις Α-Δ και η Γούχαν οριτζινάλε) από τα δεδομένα της Αμερικής φαίνεται να είναι 20 φορές πιο θανατηφόρες από την απλή γρίπη, με ποσοστό 6% (αυτά που βλέπαμε ήδη από τις αρχές του 2020 δηλαδή).

Μυρμίδονα αν ξαναβρώ το συγκεκριμένο άρθρο με τον πολιτικό θα το ανεβάσω. Το χα ποστάρει πριν κάνα μήνα νομίζω , αλλά θέλω να το ξαναψάξω να δω μήπως το ανέφερε και κάνα άλλο ΜΜΕ.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,239

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,199
Τελειωνουν τα ψεμματα

δίνει και συνδρομή στην Nova?
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,652
Ποιος το φτιάχνει αυτό ρε παιδιά;
Εμείς ξέρουμε τα εμβόλια μόνο απο το όνομα του κατασκευαστή όχι απο το όνομα του εμβολίου....... :LOL:
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,652

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,820
"Εάν κάνετε το νέο εμβόλιο Novavax, θα κάνετε Πάσχα."

Κάποιος δε θα το ξεστομίσει κάποια στιγμη.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,239
Πάω στοίχημα οτι αυτή η μελέτη δεν θα παιχτεί στα κανάλια γιατί πάει κόντρα με το διήγημα των ειδικών (που τρώνε σε ταβέρνες) οτι οι εμβολιασμένοι δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν......

Αυτοι που υποστηριζουν τετοιες @@ριες εκτος απο μηδενικη επαφη με την ιατρικη κοινοτητα ειναι επικινδυνοι δημοσιος κινδυνος.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,652
Έχουν όμως ασυλία οπότε στα @@ τους η ιατρική κοινότητα... και όλος ο κόσμος, την είδανε αυτοκράτορες.
 
Top Bottom