What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Crusader Kings III

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Ναι και σε εμένα, έχασα το save μου έτσι. Ο μόνος τρόπος να συνεχίσεις θα ήταν να κάνεις roll back πρωτού κάνει save με νέα έκδοση. Αφού λοιπόν έχασα το save είπα να σας παραδώσω το Χρονικό του Γκαρνταρικίου, με γενάρχη το μεγάλο Ρούρικ τον ταραχοποιό.


ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΓΚΑΡΝΤΑΡΙΚΙΟΥ
--------------------------------------------------------------------------

Το χρονικό αυτό ξεκινάει από κάποιον που έζησε κοντά στον μεγάλο Ρούρικ, άκουσε τις διηγήσεις του και έμαθε το νου του και μάζεψε πολλές διηγήσεις και ιστορίες άλλων για τον άνδρα που ένωσε άγριους Βίκινγκς με πολυμήχανους Σλάβους.

1.Γενάρχης.jpg

Το έτος 867 είχε στην εξουσία του την περιοχή του Νόβγκοροντ, ή Γκαρνταρίκι όπως είναι αλλιώς στη γλώσσα των βορείων. Είχε επίσης ένα νόθο γιό, άγνωστης μάνας που έφερε μύξαβο παιδί χρόνια πριν όταν κατέκτησε την περιοχή και κατά το 867 είχε ενηλικιωθεί και ήταν γνωστός τόσο για τη δύναμη όσο και για την ευφυΐα του. Σύντροφό του είχε την Ίγκριντ, ένα στολίδι, κόρη του Μπγιόρν, γιού του θρυλικού Ράγκναρ.
2.Γυναίκα Ingrid.jpg

Ο Χέλγκι, μόλις δεκαοχτώ τότε, αφού κατέκτησε την παραθαλάσσια επαρχία του Βόντι, πήρε για γυναίκα του την Πρεμυσλάβα μια άσημη από γενιά Σλάβα που γνώρισε σε αυτή την πρώτη του κατάκτηση. Ρούρικ και Χέλγκι έστησαν μαζί μια μεγάλη πέτρα με ρούνους που εξιστορούσε την εξάπλωσή τους προς τη Βαλτική θάλασσα.

3.Πρώτος γιός Helgi.jpg
Όταν ο Χέλγκι, διάδοχος του Ρούρικ αναχώρησε για την πρώτη μεγάλη επιδρομή του Νόβγκοροντ προς τα νησιά του Αιγαίου η Πρεμυσλάβα είχε ήδη στην κοιλιά της το παιδί τους. Εκείνο το Φθινόπωρο του 868 η Ίνγκριντ, η γυναίκα του Ρούρικ γέννησε τη Σάγκα, καθώς τα ντρακάρ των μεγάλων ανδρών κατέβαιναν το Δνείπερο. Έφτασαν εκείνη τη χρονιά έως την Κρήτη που είχαν χάσει οι Ρωμαίοι απ’τους Ανδαλουσιανούς Μουσουλμάνους πειρατές. Οι βόρειοι αποδείχθηκαν καλύτεροι πειρατές όλων και αφού ρήμαξαν την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου γύρισαν πίσω στο Γκαρνταρίκι φορτωμένοι με λάφυρα αλλά και με ταλαντούχους υπηρέτες. Ο Ρούρικ έδινε πάντα την επιλογή σε κρατούμενους με υποσχόμενο μέλλον να τον ακολουθήσουν πίσω στο νέο βασίλειο που έχτιζε χωρίς να τον νοιάζει η προέλευσή τους.

9.Στρατολογήσεις.jpg

Η επιστροφή στο Νόβγκοροντ ωστόσο επιφύλασσε ένα τρομερό νέο για τον Ρούρικ που σκόρπισε ταραχή σε όλα να νησιά του Αιγαίου. Η νεότατη γυναίκα του είχε προσβληθεί από λέπρα και παρά τις προσπάθειες για θεραπεία έσβησε σε έξι μήνες μόλις στα δεκαεννιά της.
5.Λέπρα Ινγκριντ.jpg

Ο Ρούρικ την επόμενη χρονιά δεν συμμετείχε στη νέα επιδρομή στην Κρήτη και έστειλε μόνο το γιό του Χέλγκι να τη διεκπεραιώσει. Τη θλίψη του κατάφερε να σπάσει μονάχα η Ντραγκάνα της Σερβίας, μια πανέξυπνη γυναίκα την οποία και παντρεύτηκε.

6.Δεύτερη γυναίκα Dragana.jpg

Όταν επέστρεψε η ομάδα των επιδρομέων από την Κρήτη και πριν προλάβουν να χαρούν τα λάφυρα σε γλέντια με ψητά και υδρόμελι, η τραγωδία ξαναχτύπησε. Στα 19 της πεθαίνει και η όμορφη Πρεμυσλάβα, υπό ύποπτες συνθήκες. Αφήνει πίσω της ένα μικρό γιο το Βαγκν και έναν σύζυγο που ρίχνεται στις κατακτήσεις και τις κραιπάλες για να σκεδάσει αυτή την άδικη μοίρα. Ο Χέλγκι τότε έπεισε το Ρούρικ να αφήσουν την κακοτυχία που συνόδευε η επιδρομή στο Αιγαίο και να συνεχίσουν προς την παλιά γη των Ρωμαίων, την Ιταλία, που τώρα όπως είχε ακούσει ήταν κατακερματισμένη και εύκολος στόχος για τα γρήγορα ντράκαρ τους.


8.Ο κόσμος το 870.jpg


Ακολουθεί συνέχεια...
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
2. Η επιδρομή στην Ιταλία και ένα νέο βασίλειο

Πατέρας και γιός κατέβηκαν το Δνείπερο, ξεχύθηκαν στη Μαύρη θάλασσα και πέρασαν νύχτα από τα στενά του Βοσπόρου για να μη ξεσηκώσουν τον αυτοκρατορικό στόλο της Μικλαγκαρντ. Διέσχισαν όλο το Αιγαίο χωρίς να σηκώσουν το σπαθί τους ενάντια στους Ρωμαίους αυτή τη φορά. Τα δρακόσχημα πλοία τους περνάνε τα στενά της Μεσσήνης τον Αύγουστο του 871 και αποβιβάζονται στο Σαλέρνο.

23.Στενά της Μεσσήνης.jpg

Λαφυραγωγούν την επαρχία για όλο το φθινόπωρο και καταλήγουν στη Νεάπολη που είναι εκτός της προστασίας του Ρωμαίου αυτοκράτορα. Αφού τη λαφυραγωγούν εύκολα αποφασίζουν να ξεχειμωνιάσουν στην Ιταλική, ελλείψει κάποιου μεγάλου κινδύνου. Σε ένα κυνήγι, ψηλά στα Απέννινα, ο Ρούρικ ατενίζει τον μεγάλο κάμπο πέρα από τον οποίο είναι η Ρώμη. Έχουν ακούσει πολλούς θρύλους όλο το χειμώνα. Ο Χέλγκι του προτείνει να συνεχίσουν προς την πόλη, έχει δει πως οι άνθρωποι της Ιταλικής είναι αδύναμοι και τριφηλοί.

18.Στη Νεάπολη.jpg

Την άνοιξη η μπάντα των βορείων εισέρχεται στη Λατινική κοιλάδα. Ο Ιερός Πατέρας της Ρώμης στέλνει τα παπικά στρατεύματα να τους αντιμετωπίσουν. Παρά την υπεροχή τους σε αριθμούς, η ηγεσία τους είναι ανάξια και μολονότι επιστρέφουν τρείς φορές παρά την ήττα τους, οι βόρειοι πλιατσικολογούν όλη την επαρχία. Έξω από τα τείχη της αρχαίας πόλης ο Ρούρικ αποφασίζει πως δεν αξίζει να ρισκάρουν άλλο μιας και έχουν περισσότερα από όσα θα μπορούσαν ποτέ να κουβαλήσουν πίσω στο Γκαρνταρίκι. Αναστρέφουν προς την Όστια και φορτώνουν τα ντράκαρ τους. Εκείνη τη στιγμή ο ανάξιος αντίπαλός τους επιστρέφει και τους χτυπάει με δόλο.

20.Προς τη Ρώμη.jpg

Οι βόρειοι νικούν και τέταρτη φορά τον παπικό στρατό αλλά ένας πέλεκυς βρίσκει τον Χέλγκι και τον πληγώνει θανάσιμα. Τα στρατεύματα των Ιταλών κατατροπώνονται αλλά ο Ρούρικ μένει με το νεκρό κορμί του γιού του, της νεκρής πια ελπίδας του για το μέλλον της δυναστείας. Δεν ξέρει καν πώς να τον θάψει αφού ο γιός του σε πείσμα της δικής του επιλογής ακολουθούσε την πίστη των Σλάβων. Οι παλιοί συμπολεμιστές του γιού του τον καθοδήγησαν και σε πλάι σε έναν ποταμό έκανε μια νεκρική πυρά κτερίζοντας τον Χέλγκι με το σκανδιναβικό σπαθί του. Έτσι εγκατέλειψε τη γη της Ιταλίας ο Ρούρικ ο ταραχοποιός καταλαβαίνοντας πως η κακοτυχία δεν ήταν εγγενής στα προηγούμενα μέρη που λεηλάτησε.

21.27 Γενάρη του 873 θάνατος του Χέλγκι λίγο πριν την επιστροφή.jpg

Όταν γυρίζει στο Γκαρνταρίκι βρίσκει τη Νουάβες με τη μικρή Γιόρουν, που δεν θα έβλεπε ποτέ ο γιός του Χέλγκι. Προς τιμήν του τεθνεώτα ονομάζει τον επόμενο γιό του με τη Νταγκάνα "Χέλγκι νεότερο" και ορίζει πως διάδοχος παραμένει ο Βαγκν, ο γιός του Χέλγκι. Την Νουάβες, γυναίκα του Χέλγκι για λίγες βραδιές και μάνα της Γιόρουν την πήρε για παλλακίδα του για να την προστατέψει, όπως ήταν το παλιό Σκανδιναβικό έθιμο. Πήρε επίσης και την Biella Kimi, μια γυναίκα της αυλής που ερωτεύτηκε, για να διασφαλίσει πως η γενιά του θα έχει πολλούς απογόνους και δεν θα σβήσει σε μια παραλία κάπου κοντά σε μια ξένη πόλη.
28.Μπιέλα Κίμι.jpg
Η Ντραγκάνα ως ζηλωτής λάτρης της Σλαβιάνσκα, δεν χάρηκε με τις παλλακίδες του Ρούρικ, ωστόσο ακόμα κι έτσι του έτρεφε μεγάλη λατρεία και φρόντιζε τα παιδιά των άλλων γυναικών του από κοινού με αυτές.
29.Άποψη της Ντραγκάνα.jpg
Περνάει όλο το 873 χτίζοντας τη μεγάλη αίθουσα του Νόβγκοροντ και ανακηρύσσει τον εαυτό του βασιλιά βορείων και Ρως το 874. Διάδοχος του μεγάλου του βασιλείου είναι ο εγγονός του, Βάγκν, τότε μικρό παιδί.
31.Ρούρικ, Ντραγκάνα και ο εγγονός διάδοχος Βαγκν.jpg



Ακολουθεί συνέχεια...
 

Attachments

  • 24.Κούρσο της Νάπολης.jpg
    24.Κούρσο της Νάπολης.jpg
    394 KB · Views: 4

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,657
Τρέχει στα φόρουμ της Paradox ένα poll στο οποίο η κοινότητα καλείται να διαλέξει ποιο από τα 3 προτεινόμενα θέλει να είναι το επόμενο Event Pack που θα κυκλοφορήσουν για το γκεημ.

 
Top Bottom