What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Crusader Kings III

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,152
Πολύ ενδιαφέρον το νέο dlc. Επι της ευκαρίας ξεκίνησα το campaign του William για την κατάκτηση της Αγγλίας, και ομολογουμένως με τη 2η προσπάθεια το κατάφερα.

Επίσης στην αυλή μου έχω 3-4 excalibur, μάλλον κάθε βασιλιάς εμφάνιζε και από ένα για να ανεβάσει το prestige του; ποιός ξέρει..


View attachment 3003
αξίζει η αγορά του στην τιμή που είναι τώρα? γιατί στα review διαβάζω ότι απλά είναι ενα dlc υπερβολικά κοστολογημένο όπως πάντα δλδ από την paradox
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
αξίζει η αγορά του στην τιμή που είναι τώρα? γιατί στα review διαβάζω ότι απλά είναι ενα dlc υπερβολικά κοστολογημένο όπως πάντα δλδ από την paradox

Το court που εισάγει σαν μηχανισμό σίγουρα δίνει περισσότερο βάθος στην μεσαιωνική εμπειρία. Επίσης κάνει και την κουλτούρα να έχει μια αξία σαν μηχανισμός (όπως και τις ομιλούμενες γλώσσες), που το βρήκα ωραίο (και από ΑρΠιΤζι πλευρά). Βέβαια οι αλλαγές της κουλτούρας είναι και στο δωρεάν patch..

Τώρα, 30 ευρώ μου φαίνονται πολλά.. (και μάλλον είναι ο λόγος που έχει "mixed" reviews στο steam). Θα το περίμενα στα 20.
(Σαν σωστός φανπόι είχα πάρει την royral edition που έδινε μαζί τα πρώτα dlc..).
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Κοστολογείται τόσο πολύ επειδή το κυκλοφορούν με τη λογική του Expansion αντί του κλασικού DLC. Είναι ωραίες οι προσθήκες που εισάγει, ειδικά το Court σύστημα προσθέτει άπειρο RP και "CYOA" γεγονότα, αλλά παραμένω επιφυλακτικός ως προς το αν είναι ΤΟΣΟ δραματικές πια που να δικαιολογούν τόσο την τιμή όσο και τον χαρακτηρισμό Expansion.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Ένας φίλος μου προσπαθεί να κάνει το achievement που απαιτεί 3 συνεχόμενες γενιές incest, και δε βγαίνει με τίποτα.
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Ένας φίλος μου προσπαθεί να κάνει το achievement που απαιτεί 3 συνεχόμενες γενιές incest, και δε βγαίνει με τίποτα.
Λες για το "Perfect Circle" achievement λογικά (ήθελα να ήξερα ποιός διεστραμένος το σκέφτηκε 😅 )!
Υπάρχουν μερικές συμβουλές στο wiki. Εν συντομία: custom ruler, Ισλανδία για να μην έχεις διπλωματικές επαφές με τον υπόλοιπο κόσμο και καλή τύχη!
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Double post of glory, καθώς δημιουργήσαμε την Πορτογαλία!

EB56A5572E74C1746C6E8223FE91367EB3F81EB5



Επόμενο βήμα να πάρουμε το βασίλειο της Γαλλίας με τον κόμη Eudes Robertine του Anjou, της δυναστείας των Robertians.
19 claims από τον 10χρονο!
1645364736927.png
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Glorious Update

  • @Stamatimenos Κατάφερα και πέτυχα το Perfect Circle achievement! Όντως Ισλανδία έπαιξα και... έγινε πανικούλης. Ένιωσα πολύ περίεργα με τον εαυτό μου μετά από αυτό :LOL:
  • Κατάφερα το ατσιβμεντ που με Robert the Fox πρέπει να έχεις βασίλειο Σικελίας, 1 ελληνικό βασίλειο και να είναι όλες οι επαρχίες καθολικές. Ωραίο game αυτό, έμαθα και 2 δράμια ιστορίας για τη δυναστεία των Hauteville
Για επόμενο achievement μάλλον θα παω προς Βίκινγκ μεριά ή Αφρική για το Mother of Us All (reform μια παγανιστική θρησκεία στην αφρική και να κάνεις όλες τις αφρικανικές επαρχίες convert σε αυτή την πίστη 📿 🙏 )
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Thank you sire.
Τελικά τα achievements του που αφορούν χαρακτήρα, είναι τα πιο ωραία για εμένα. Δίνουν ένα στόχο στο παιχνίδι και ταυτόχρονα μαθαίνεις ιστορία (well, αν θες φυσικά, ευτυχώς Wikipedia έχει μπόλικο υλικό).

Αυτό που έχω αποφύγει προς το παρόν είναι ένα playthrough στο τιμόνι της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Διότι στο παιχνίδι δεν έχουν μοντελοποιησει σωστά την διαδοχή στο Βυζάντιο και περιμένω κάνα flavor pack 🙏
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Ισχύει, και εγώ προσπάθησα (πειρατικό το είχα) να παίξω ως Βυζαντινό αυτοκράτορα, αλλά ήταν πολύ blunt.
Και γενικά, το γκέμι θέλει αρκετά DLC ακόμα για να φτάσει το 2 σε content και mechanics.
Από την άλλη είναι miles ahead σε UI, οπότε ποιος ξαναγυρνάει στο 2? 😅
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ UPDATE

Πήρε κανά μήνα (κυρίως σ/κ βέβαια) αλλά μετά από πολύ κόπο κατάφερα να ολοκληρώσω το Mother of us all ατσίβο!
Το οποίο λέει: ξεκινώντας με την κόμμισα Daurama Daura του Kano εν έτη 867, αναδιαμόρφωσε την πίστη σου και μετέδωσέ την σε ολόκληρη την Αφρική. Περίπου το 1270 κατάφερα και το ξεκλείδωσα.

Ένα σύντομο journal της περιπέτειας είναι ως εξής:
- Η αρχή ήταν δύσκολη καθώς ξεκινήσαμε με μόνο μια επαρχία. Το καλό ήταν πως το 867 στα βάθη της Αφρικής δεν υπάρχει κάποιο state με πάνω από 4-5 επαρχίες, οπότε στην αρχή κατακτούσαμε διαφωτίζαμε τους ίσης δύναμης γείτονες. Κανά δυο συμμαχιούλες σίγουρα βοήθησαν.

- Ως επί το πλείστον κράτησα το κράτος μου με female preference διαδοχή, να κρατήσουμε το πνεύμα της Daurama Daura ζωντανό

- Μόλις έφτιαξα το 1ο βασίλειό μου αναδιαμόρφωσα την Old Bori πίστη στην Bori και άρχισε το μακρύ ταξίδι προσηλυτισμού

- Σημείο κλειδί ήταν να αλλάξω πολιτισμό και να γίνω feudal (από tribal) διαφορετικά θα έμενα πίσω σε τεχνολογίες και οι άραβες γείτονες μακροπρόθεσμα θα με τσόπιζαν στις μάχες. Ως εκ τούτου, περίπου στο 1050 και αφού είχα κατακτήσει την αίγυπτο, μετέφερα την πρωτεύουσα στο Κάιρο και άλλαξα πολιτισμό σε Αιγυπτιακό.

- Κάπου τότε (ή λίγο πιο πριν) δημιουργησα την αυτοκρατορία Kanem-Bornum

- Τα μέλη της Daura δυναστείας τα πάντρευα επιλλεκτικά για να ενισχυθούν τα κληρονομικά χαρακτηριστικά όπως genius, beautiful, amazonian. Στο τέλος του campaign οι χαρακτήρες μου και τα παιδιά τους ήταν σχεδόν x-men με απίστευτά στατιστικά (π.χ. τώρα μια αυτοκράτειρα είχε 40 learning 📚

- Στο Μάλι έχει ορυχεία χρυσού, οπότε με συνοπτικές διαδικασίες "ανακαλύφθηκε" πως αυτές οι επαρχίες ανήκουν στην αυτοκρατειρα.. και μη τα πολυλογώ, έναν κόμη τον εκτελέσαμε.

- Από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να χρησιμοποιώ levies (που είναι κυριολεκτικά canon fodder) και επικεντρώθηκα να έχω αρκετούς man-at-arms kαι ιππότες (τελείωσα το παιχνίδι με 45 ιππότες!). Ο 8k man at arms στρατός μου έλιωνε κάτι αραβικά stacks από 25 χιλιάδες

- Δίπλα από τα συνορά μου ήταν η Ιερουσαλήμ.. μέτρησα να γίνονται 5 σταυροφορίες με παταγώδη αποτυχία.. Γενικά ήταν διασκεδαστικό αλλά τα τελευταία 30 χρόνια κούρασαν 😳

Κάποιες παρατηρήσεις για το late game και το royal court:

- H ΑΙ είναι εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί μεγάλα βασίλεια & αυτοκρατορίες. Ο στρατός της AI είναι κυρίως levies. Διότι αδυνατεί να χτίσει σωστή οικονομία για να υποστηρίζει men at arms. Οπότε ήδη μετά το σημείο που έγινα αυτοκρατορία, ήταν ενα steamroll
- Κάποια events του royarl court είναι κάπως ανούσια. Π.χ. το event που κάποιος vassal θέλει να αποτίσει φόρο τιμής. Συνήθως έχεις 2 επιλογές, μια να τον ενθαρύνεις και να πάρεις κάποια ωφέλη και η άλλη να τον "κοροϊδέψεις" (ή κάτι παρεμφερές) αλλά δε βρήκα ποτέ το λόγο να διαλέξω το 2ο
- Hold court από ένα σημείο και μετά μου φάνηκε βαρετό γιατί events άρχισαν να επαναλαμβάνονται
- Τα artifacts θέλουν δουλειά. Είχα καταλλήξει με 50 artifacts που δε χρησιμοποιούσα. Θα έπρεπε να έχει περισσότερους μηχανισμούς ταξινόμησης/ξεφορτώματος

Ουφ αυτά, θα ποστάρω και καμιά σκρίνσοτ αργότερα/αύριο για έξτρα φλέξιν.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,356
Μου αρέσουν πολύ αυτές οι ιστορίες από playthroughs, τις διαβάζω σαν μυθιστόρημα.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,152
για τους vassal καλό είναι πάντα να αποδέχεσαι τις προτάσεις τους για τραπεζώματα και γενικά για ότι θέλουν να σε γλύψουν γιατί ανεβαίνει και η συμπάθια τους σε σένα και δεν έχει μετά προβλήματα να σηκώσουν τα όπλα εναντίον σου
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Όπως υποχέθηκα, screenshots της αυτοκρατορίας:

LszGcth.jpeg

uILCipO.jpeg

U2pDgnp.jpeg



Σε άλλα νέα ανακοινώθηκε νέο flavor pack, fate of iberia:


“The Struggle” is an expansive new feature found in Crusader Kings III: Fate of Iberia, simulating multi-stage, large-scale conflicts across decades, or even centuries.

  • You tell the ever-evolving saga of Iberia with each decision you make. Appeasing or hostile, influence the constant turmoil on the peninsula to your liking during each phase of the Struggle.


  • Follow the path of history with a definite end goal in mind or play out a completely new fate for the region. Be the early founder of a Hispania steeped in blood, or bring together a multicultural caliphate in peace.


Embrace the uniqueness of Iberia

Step up and discover an Iberian peninsula brought fully to life, with new art, music, models, costumes and characters, events, and more.

  • A dazzling array of new thematic events, decisions, and cultural traditions unique to Iberia can be explored. All are historically accurate and meticulously researched.


  • Dress up your character as a true hidalgo or a Muslim prince, or choose your pick from well-groomed beards and curly hair, armor, clothes, new turban styles, or some of the tallest headgear medieval Europe has to offer!


  • A host of new 3D models and environments, including holdings, units and ships, can be encountered.


  • Not only are a series of new Iberian-inspired artifacts, heirlooms and treasures yours for the taking, Crusader Kings III: Royal Court owners are also able to display their full regalia in their personal court. A new throne, council weapons, treasures, and other themed customization options will enrich your courtroom even further!


  • Get carried away by the richly themed soundtrack, as you admire the stunning new art, from loading screens to icons and revamped user interface.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,152
H Iberia πάντα ήταν ιδανικός τόπος για να ξεκινήσει κάποιος ένα νέο game καθώς τα βασίλεια που υπάρχουν εκεί είναι συγγενικά ανήκουν στην ίδια οικογένεια και με τις κατάλληλες δολοπλοκίες και μάχες μπορεί να έχεις κατακτήσει όλη την ιβηρική χερσόνησο σε πολύ σύντομο χρόνo.
ΜΙα και το έχω ξαναπιάσει το game πλέον επεκτείνομαι προς Βόρεια Αφρική ενώ εμφανίστηκαν ήδη και τα πρώτα μογγολικά φύλλα στα ανατολικά.
Να προσθέσω ότι το dlc για το throne room προσθέτει αρκετά πραγματάκια στο immersion
 

vagm98

Commoner
Approval of the Admiral
Joined
Sep 22, 2021
Messages
38
Crash-άρει και σε άλλους όταν πάει να αλλάξει η χρονιά μετά το update; Το έχει λύσει κανείς;
 
Top Bottom