What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Dawn of war

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Καλησπέρα.

Αυτό τον καιρό ασχολούμαι με το DoW 2 Retribution, σκέφτομαι να παίξω και το πρώτο μόλις τελειώσω με την campaign, αλλά έχω κάποιες απορίες. Απο το δεύτερο έχω παίξει μόνο το retribution, το οποίο είναι standalone expansion και μου φαίνεται πάρα πολύ εύκολο. Δηλαδή στη μέγιστη δυσκολία, χρησιμοποιώντας πόδια αντί για χέρια και κάνω steamroll τα πάντα. Οπότε έχω κάποιες αμφιβολές για το αν θα πρέπει να ασχοληθώ με το πρώτο. Το DoW 2 δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό παιχνίδι (είναι πολύ διασκεδασικό), αλλά σαν RTS είναι ανύπαρκτο. Στις ερωτήσεις μου τώρα:

Κατ'αρχάς, το DoW αξίζει σαν RTS? Το DoW 2 μόνο RTS δεν το λές, είναι ουσιαστικά ένα μπαστάρδεμα strategy με action rpg. Έχεις ένα μπουλούκι και τριγυρνάς σε έναν χάρτη ολοκληρώνοντας objectives. Φαντάζομαι ότι στο DoW 1 δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.

Με τα expansions τι ακριβώς παίζει? έχω στο στιμ το Dawn of War GotY edition απο giveaway που έχει το βασικό περιεχόμενο, επιπλέον χάρτες και όλα τα updates. Αν δεν αγοράσω τα expansions χάνω μεγάλο μέρος του παιχιδιού? Και αν τα αγοράσω θα μπορώ να έχω πρόσβαση στα πάντα απο ένα shortcut ή θα πρέπει να έχω εγκατεστημένα 5 διαφορετικά παιχνίδια σαν το DoW2?

Τέλος, multiplayer κοινότητα υπάρχει ή έχουν φύγει όλοι? Και αν δεν υπάρχει multi, αξίζει να το εγκαταστήσω μόνο για τo campaign? Τα expansions έχουν δικό τους campaign ή πρόσθέτουν μόνο φυλές?

Επίσης, Dawn of war thread.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Στα πρώτα Dawn Of War έχω ζήσει τις πιο επικές και αιματηρές μάχες. Δεν είναι squad based όπως το 2 αλλά κλασσικό RTS με resource management και ότι συνεπάγεται.

Άφοβα το παίρνεις και λιώνεις. Μιλάμε για επικές μάχες.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το πρώτο DoW με τα expansions είναι πιο κλασικό rts σε σχέση με το 2. Και αν ψάχνεις κάτι τέτοιο σίγουρα θα το ευχαριστηθείς περισσότερο.

Όσον αφορά τα expansions τού πρώτου, αυτά είναι: Winter Assault, Dark Crusade και Soulstorm. Τα 2 τελευταία έχουν χάρτη όπως το risk και από εκεί επιλέγεις που θες να επιτεθείς μέχρι να επιβληθείς στους αντιπάλους σου.

Παιχνίδι και εικονίδιο παέι. Επίσης, αν δεν τα πάρεις δεν χάνεις κάτι σε σχέση με την ιστορία.

Για multi δε γνωρίζω να σου πω, μιας και δεν ασχολούμαι, αλλά εννοείται ότι αξίζουν. ΚΑΙ.ΜΕ.ΤΟ.ΠΑΡΑΠΑΝΩ. (fanboy detected)
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Και εγώ συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Το πρώτο DoW το χα λιώσει, ειδικά το Dark Crusade για κάποιο λόγο ... ... ...
Το δεύτερο παρόλο που τα είδα όλα, κανενα δε με συγκίνησε αρκετά, όπως τό'πες, γυρνας στο χάρτη με ένα μπουλουκι και τρώς κόσμο σε αρκετά καλοσχεδιασμένες πίστες, αλλά δεν μπορεί να συγκινήσει το ... στρατηγό μέσα σου!
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
<blockquote> Όσον αφορά τα expansions τού πρώτου, αυτά είναι: Winter Assault, Dark Crusade και Soulstorm. Τα 2 τελευταία έχουν χάρτη όπως το risk και από εκεί επιλέγεις που θες να επιτεθείς μέχρι να επιβληθείς στους αντιπάλους σου.</blockquote>

Δηλαδή το κάθε expansion έχει το δικό του ξεχωριστό campaign?

Edit: Με ψήσατε πάντως, θα το δοκιμάσω
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Παρόλο που τα δυο τελευταία είναι standalone, κάθονται όλα το ενα πάνω στο άλλο και αμα τα'χεις και τα 3 όλες οι 7 φυλές είναι διαθέσιμες να τις παίξεις. Εχουν κάνει καλή δουλειά, πάντως.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773


Nortrom wrote:
Καλησπέρα.

Κατ'αρχάς, το DoW αξίζει σαν RTS? Το DoW 2 μόνο RTS δεν το λές, είναι ουσιαστικά ένα μπαστάρδεμα strategy με action rpg. Έχεις ένα μπουλούκι και τριγυρνάς σε έναν χάρτη ολοκληρώνοντας objectives. Φαντάζομαι ότι στο DoW 1 δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.</blockquote>

Απότι θυμάμαι στο πρώτο DoW κάτι παρόμοιο γινόταν. Ήταν σχετικά απλό αλλά διασκεδαστικότατο μπορώ να πω. Στο winter assault δυσκόλευε αρκετά, αφού πλεον είχες να κάνεις με τις ψειρες -τους απλούς στρατιώτες- που ήταν αναλώσιμοι.

Μετά έχασα επαφή, αλλά για μένα ήτανε καλό υποκατάστατο για το <i><b>αφαντο </b></i>starcraft 2. Που να 'ξερα πόσο θα καθυστερούσε ακόμη...

 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Δεν έχω παίξει το 2, αλλά το 1ο είναι από τα αγαπημένα μου RTS (μαζί με τα Warlords Battlecry 2+3). Έχει πολύ στρατηγική, καμία σχέση με το 2 από ότι λες! Το Dark Crusade είναι τεράστιο κόλλημα, ακόμα και σαν stand alone!
 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316
BOTTLE BROTHERS!
SPESS MEHRENS! :lol:


Αξιζει, το 1 ειναι τελειως RTS, στην φαση του Starcraft, resources, fast paced gameplay και οτι αλλο συνεπαγεται.

Ρε γαμωτο το χω τοσο παραπονο που δεν υπαρχει ενα μαματο RPG στον κοσμο του 40k, να'σαι ξερω γω ενας Acolyte του Inquisition, ή ενας Rogue Trader, βασικα να βγαλουν Dark Heresy σε video game :woohoo: :mosh: Emperor Protects...αυτο θα ηταν τελειο :cry:
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Πραγματικά το lore του Warhammer 40k είναι έπος! Έχω περάσει ώρες στα wiki να διαβάζω για την κάθε φυλή, παράταξη, θεότητες, ιστορικές περιόδους κτλ. Είναι επίσης γνωστό πως τα Warhammer έχουν επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το fantasy (είτε dark ages είτε sci-fi) πολλών παιχνιδιών. Θα ήταν έπος κάνα sandbox cRPG στο univerce του Warhammer 40k, και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω!
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
http://www.youtube.com/watch?v=RtAH7kGEqic

http://www.youtube.com/watch?v=c39NMTKKwKA


για το dark crusade καταπληχτικα μοντς υπαρχουν εδω

http://www.moddb.com/mods?filter=t&kw=Search+...&released=&style=def&theme=&game=100&type=

προτεινω το fok 3.5

http://www.moddb.com/mods/dawn-of-warhammer-40k-firestorm-over-kronus

http://www.youtube.com/watch?v=HwAq8e46_eA

ΣΚΑΛΣ ΦΟΡ ΔΕ ΣΚΑΛ ΓΚΟΝΤ!
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750


Savatar wrote:
Είναι επίσης γνωστό πως τα Warhammer έχουν επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το fantasy (είτε dark ages είτε sci-fi) πολλών παιχνιδιών</blockquote>

True

<blockquote>ΣΚΑΛΣ ΦΟΡ ΔΕ ΣΚΑΛ ΓΚΟΝΤ!</blockquote>

ΧΕΡΕΤΙΚ

<blockquote>Ρε γαμωτο το χω τοσο παραπονο που δεν υπαρχει ενα μαματο RPG στον κοσμο του 40k, να'σαι ξερω γω ενας Acolyte του Inquisition, ή ενας Rogue Trader</blockquote>

Προσευχομαι στο Αυτοκρατορα καθε βραδυ

BTW λιγουλακι ασχετο αλλα ενα ΜΜ0-που-τελικα-δεν-θαναι-ΜΜΟ-αλλα-single-player με τιτλο Dark Millenium ξερει κανεις τι εγινε? Χαθηκε στο Warp μαζι με την ΤΗQ?

 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Δε ξέρω για το Dark Millenium. Υπάρχει το Eternal Crusade πάντως που θα κινείτε στα πρότυπα του Space Marine αλλά με πιο επικές μάχες και φυσικά θα τις ζεις και με άλλους μαζί.

Είναι τέρμα pre-alpha καθώς οι devs κάνουν coding κάνα δίμηνο.
<span class="bbcode_spoiler">
</span>
 

fotis_kfor

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
138
Άφοβα προτείνω όλα τα Dawn of War μέχρι ΚΑΙ το Soulstorm.

Κανονικό RTS, επικές μάχες, πολλές διαφορετικές φυλές και το gameplay στα ύψη.

Από τότε που το γυρίσανε σε RPGοειδές (από το 2 και μετά) απλά έπαιξα το campain μια φορά και τέλος - στο συρτάρι.

Το soulstorm μένει πάντα εγκατεστημένο στο σκληρό μου και ανά διαστήματα παίζω ένα skirmish ή φορτώνω από κάποιο σημείο που όλα είναι στο φουλ και ξεκινάω το μακελειό!!!

Επί την ευκαιρία μια ερώτηση....

Μήπως ξέρει κάποιος κάποιο trainer για το soulstorm που να δίνει unlimited powers? Θα γούσταρα π.χ. με τον NightBringer των Necrons να ήταν μεταμορφωμένος ως nightbringer για μεγαλύτερο χρονικό όριο ή και συνέχεια για να γίνει o χαμός!!!!

Είχα βρει για το soulstorm από το cheathappens νομίζω ένα καλό trainer που είχε πολλά τέτοια αλλά είναι μόνο αν είσαι premium user (επι πληρωμής) εκεί στο site τους.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Εγώ πάλι στην αντίπερα όχθη, έχω λιώσει το DoW 2 με το πρώτο να γράφει 80+ ώρες στο steam. Το βρήκα τόσο απολαυστικό το RTS στυλ του με την ομάδα μόνο και όχι τις άπειρες μονάδες, που δεν το χόρταινα (άσε, πάχυνα τότε).

Το πρώτο δεν το έχω παίξει ακόμα αρκετά για να έχω καλή άποψη (ντροπή μου :facepalm: ) παρόλο που το έχω και στο steam και σε retail. Θέλω όμως να χειμωνιάσει λίγο για να το απολαύσω καλύτερα εγκλωβισμένος στο σπίτι ! Όσο το είχα παίξει όταν βγήκε, μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, απλά δεν το προχώρησα πολύ.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
737
Μίλησε κανείς για Warhammer 40k? Δε φαντάζομαι να παίζει κανείς τίποτα άλλο πέρα από Space Marines (στο όνομά μου πάντα).
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Σαν gameplay γούσταρα τρελά Eldar (για το Dawn of War φυσικά μιλάω). Σε επίπεδο lore όμως αγαπάμε Tau Empire! For the Greater Good! Φοβερό lore έχει παντού, απλά λέω την προσωπική μου αδυναμία από όσα έχω διαβάσει <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Θυμάμαι τις καλύτερες μάχες τις έκανα όταν έπαιζα με τους Space Marines και τους Imperial Guard σε ομάδα ενάντια σε ομάδα με Orks. Είχα βάλει και mod που αύξανε το pop cap και γινόταν της επί χρήμασι εκδιδόμενης το κάγκελο.

Αμέτρητοι στρατιώτες να σφάζονται είτε se ranged είτε σε melee, ενισχύσεις να έρχονται και να πατάνε πάνω στα πτώματα των συμπολεμιστών τους γνωρίζοντας πως είναι αναλώσιμοι, οι Imperial Guard να είναι η εμπροσθοφυλακή του στρατού με τα απίστευτα άρματα τους και να κατακρεουργούνται από τις ατέλειωτες ορδές των Ork..

Πάω να παίξω.
 

fotis_kfor

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
138
Μήπως τυχαίνει κάποιος να γνωρίζει / προτείνει ένα δωρεάν mod ή trainer για unlimited δυνάμεις κτλ στο Soulstorm ???
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Λοιπόν έβαλα το FoK 3.5 που πρότεινε ο Γαίος στο Dark Crusade και το παιχνίδι Σ-Π-Ε-Ρ-Ν-Ε-Ι. Βελτιώνει όλους τους τομείς ενός ήδη καλού παιχνιδιού. Μπήκα αρχικά στο army painter, μόνο οι space marines έχουν καμια κατοσταριά chapters. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσα πολλά! ΟΙ αθεόφοβοι devs κάθισαν και έφτιαξαν 9 units για τους ultramarines μόνο. Η campaign είναι μαγεμένη, πήγα να παίξω και 5 λεπτά αργότερα το ρολόι είχε πάει δύο ώρες μπροστά. Μαγγανείες των Chaos gods μάλλον.

Γενικά τα DoW είναι αισθητά καλύτερα σε σχέση με τον διαδοχό τους. Νιώθεις ότι ελέγχεις έναν στρατό και όχι ένα μπουλούκι. Και είναι πολύ πιο δύσκολα. Γι'αυτό τον λόγο πιστεύω πως άν ήταν και το DoW 2 καθαρό RTS θα ήταν πάρα πολύ καλύτερο. Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι τα δύο πρώτα (DoW + WA) δεν υποστηρίζουν full-hd αναλύσεις.


tommas wrote:
Μίλησε κανείς για Warhammer 40k? Δε φαντάζομαι να παίζει κανείς τίποτα άλλο πέρα από Space Marines (στο όνομά μου πάντα).</blockquote>

Να πω την αμαρτία μου, μου αρέσουν εξίσου chaos και space marines. Μάλλον έχω τάσεις αιρετισμού. Δώσε μου την ευλογία σου Αυτοκράτορα να γίνω καλά.

 
Top Bottom