What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Dead by Daylight

regina

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Joined
Feb 26, 2015
Messages
184
<img class="" src="https://i.imgur.com/aIfEzJm.jpg" width="560" height="321" />

<strong>Dead By Daylight</strong>. Η αλλιώς «πως να τραμπουκίσετε έναν δολοφόνο που σας κυνηγάει μέσα σε ένα δάσος». Πρόκειται για το πόνημα της <strong>Βehaviour Digital Inc</strong> το οποίo μας έδωσε με μεγάλη της χαρά το <strong>2016</strong> και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να παραμένει ένα <strong>4 vs 1 online multiplayer παιχνίδι</strong>, με φανατικό και μεγάλο κοινό που δεν το αφήνει να πεθάνει. Ούτε καν να αργοσβήσει. Αντιθέτως, είναι εκεί στο store του steam πανέτοιμο να κλονίσει το νευρικό σύστημα του οποιοδήποτε νεοσύλλεκτου αποφασίσει να το δοκιμάσει! Αν ψήνεσαι, συνέχισε να διαβάζεις. Αν δεν ψήνεσαι, συνέχισε πάλι, τσάμπα τα γράφω όλα αυτά νομίζεις?

<span style="font-weight: 400">Η φάση είναι η εξής. </span><b>Ένας</b><span style="font-weight: 400"> παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του </span><b>killer</b><span style="font-weight: 400"> (ή αλλιώς θήματος). </span><b>Τέσσερις</b><span style="font-weight: 400"> άλλοι, τον ρόλο των </span><b>survivor</b><span style="font-weight: 400"> (ή αλλιώς τραμπούκων ου που να χαθούν να χάνονται).Μια μυστηριώδης ύπαρξη αμφιβόλου υπόστασης  που αποκαλείται </span><b>entity</b><span style="font-weight: 400">, τους έχει κλείσει όλους μέσα σε ένα περιφραγμένο κομμάτι ενός δάσους. Και παίζουν κυνηγητό μεταξύ τους. Όχι όμως χωρίς σκοπό! Οι survivors προσπαθούν να ενεργοποιήσουν </span><b>5 γεννήτριες</b><span style="font-weight: 400">, που με τη σειρά τους θα δώσουν ρεύμα σε 2 πόρτες  της περιφραγμένης έκτασης, καθιστώντας εφικτή την </span><b>σωτηρία</b><span style="font-weight: 400"> από τον αδυσώπητο (και καλά) δολοφόνο που προσπαθεί να τους πιάσει. Ο δολοφόνος με την σειρά του προσπαθεί να τους εντοπίσει μέσα στον χάρτη, να τους πετσοκόψει και να τους </span><b>θυσιάσει</b><span style="font-weight: 400"> στο entity καρφώνοντας τους στους γάντζους που βρίσκονται διάσπαρτοι στην έκταση.Περίεργος τρόπος θυσίας ε? Το ξέρω.</span>

<img class="" src="https://i.imgur.com/wSrXq6w.jpg" width="518" height="291" />

<span style="font-weight: 400">Απο την περιγραφή μπορεί να μην φαίνεται και πολύ αλλά το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα </span><b>ευχάριστο </b><span style="font-weight: 400">και </span><b>εθιστικό</b><span style="font-weight: 400">. Υπάρχουν skills που ξεκλειδώνουν και οι 2 πλευρές (κυνηγοί/κυνηγημένοι) καθένα από τα οποία δίνουν διάφορα πλεονεκτήματα και αλλάζουν τον τρόπο που πρέπει να κινηθείς και να ελιχθείς μέσα στο παιχνίδι για να πετύχεις τον σκοπό σου. Υπάρχουν στοιχεία ή κρησφύγετα που αναλόγως του πως θα τα αξιοποιήσεις ορίζουν την διαφορά ανάμεσα στο επιτυχημένο ξεγλίστρημα από το οπτικό πεδίου του killer και στην επιτυχημένη τσεκουριά στην πλάτη του survivor από τον ίδιο. Με άλλα λόγια η εμπειρία, η κατανόηση των μηχανισμών και η ικανότητα να μπαίνεις στο μυαλό του άλλου και να διαβάζεις την επόμενη κίνηση του είναι τα πράγματα που διαχωρίζουν ένα επιτυχημένο παιχνίδι από εκείνο στο οποίο όλα θα πάνε κατά διαόλου. Πράγματα τα οποία αποκτας και εξελίσσεις παίζοντας. Και κάπως έτσι το ένα παιχνίδι φέρνει το επόμενο. Και ο εθισμός δεν έχει σταματημό…</span>

<img class="" src="https://i.imgur.com/shNn5Q8.jpg" width="588" height="332" />

<span style="font-weight: 400">Στα καλά ΠΡΕΠΕΙ να αναφερθεί ότι πέρα από τους πρωτότυπους χαρακτήρες που έχουν συλλάβει οι δημιουργοί, μπορείς να πάρεις τον ρόλο εμβληματικών φιγούρων της horror σκηνής όπως του </span><b>Michael Myers</b><span style="font-weight: 400">, του </span><b>Leatherface</b><span style="font-weight: 400"> και του </span><b>Freddy Krueger</b><span style="font-weight: 400">. Δεν έρχονται δωρεάν βέβαια αλλά υπό την μορφή dlc το οποίο διψάει για τα χρήματα σου. Ναι οκ, αλλά ο Michael Myers παραμένει Michael Myers, τι δεν καταλαβαίνεις? Άσε δε που αν δεν θες να τα σκάσεις, θα τα σκάσει κάποιος άλλος στην θέση σου και πάλι κερδισμένος θα είσαι. Αυτό που αισθάνεσαι όταν επιδιορθώνεις ωραία και ειρηνικά μια γεννητριούλα και παίρνει το μάτι σου έναν δίμετρο ηδονοβλεψία να σε κάνει χάζι μέσα από τις φυλλωσιές ενώ ταυτόχρονα ακούγεται η ομώνυμη μουσική από το έργο,δεν περιγράφεται.</span>

<span style="font-weight: 400">Και κάπου εδώ , ενώ οι δύο τελευταίες παράγραφοι σε προϊδεάζουν για κάτι  θετικό και σου αφήνουν μια καλή εντύπωση, έρχομαι να επαναφέρω τις σπόντες των δύο πρώτων παραγράφων στο προσκήνιο.Η αρχική ιδέα είναι καλή. Η πρόκληση σε ένα παιχνίδι που οι δύο πλευρές είναι άνισες αριθμητικά, είναι το πως θα καταφέρεις να τις εξισορροπήσεις και να τους δώσεις περίπου τις ίδιες αρχικές πιθανότητες επιτυχίας και αποτυχίας, με τις δεξιότητες της κάθε πλευράς να παίζουν τον καθοριστικό παράγοντα που θα κρίνει το αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη ιδέα, που μιλάμε για horror στοιχείο, ίσως φαντάζει και πιο ιδανικό, αν είναι να γέρνει κάπου ελαφρώς η ζυγαριά, να είναι προς την πλευρά του κυνηγού, προκειμένου να υπάρχει μια κάπως ρεαλιστική ατμόσφαιρα τρόμου, αγωνίας και απόγνωσης από την πλευρά των κυνηγημένων. Ε, το Dead by Daylight τα έκανε </span><b>μαντάρα</b><span style="font-weight: 400">. Πήρε την ζυγαριά και της άλλαξε τα φώτα. Οι μηχανισμοί άμυνας και προστασίας των survivor από το μένος του killer είναι εντελώς χαλασμένοι, δίνοντας στην πλευρα των επιζώντων το απόλυτο πλεονέκτημα.  Όσο καλά και αν παίξει ο δολοφόνος, οι survivors που παίζουν εξίσου καλά και γνωρίζουν τα κατατόπια είναι σχεδόν σίγουρο πως θα επιτύχουν συντριπτική νίκη, καθιστώντας τον killer ανήμπορο να μαζέψει πόντους ή και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι.Οι μηχανισμοί μπορούν να γίνουν exploited σε τέτοιο βαθμό από τον τζιμάνι survivor, που δεν είναι καθόλου σπάνιο να </span><b>τραμπουκιζεται</b><span style="font-weight: 400"> ο καημένος ο killer και να γίνονται τα νεύρα του τσουρέκια. Και μπορείς να καταλάβεις  πόσο τραγικά είναι τα πράγματα όταν μπαίνουν στην ίδια πρόταση οι λέξεις καημένος και killer από άτομο που παίζει κατά κόρον survivor και με όχι πολύ μεγάλη επιτυχία μπορώ να επισημάνω.</span>

<img class="" src="https://i.imgur.com/YXbQTP6.jpg" width="580" height="327" />

<span style="font-weight: 400">Αυτά τα ολίγα από μένα (γελάμε). Όποιος έχει ασχοληθεί να πει άποψη. Όποιος δεν έχει μάλλον δεν θα θέλει μετά από αυτό το σεντόνι. ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙ!Είναι ένας γλυκός μαζοχισμός!</span>





 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
η free weekend ήταν μαγεία. κρίμα που με πετύχατε σε κακές οικονομικές στιγμές :p
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Αυτό είχα δει και ψιλοξενέρωσα. Τα θύματα κάνανε τόσο συχνά κι εύκολα σάντουιτς τον κήλερ που καταντούσε λίγο μλκ. Αν έπρεπε να γέρνει προς τα κάπου η ζυγαριά, το ανάποδο έπρεπε να γίνεται. Οπότε κράτησα αποστάσεις, παρά το γαμάτο κόνσεπτ και τις συμφωνίες που κλείνουν και κουβαλάνε όλους τους παρανοϊκούς διεστραμμένους σήριαλ κήλερς που αγαπήσαμε σαν παιδιά. Εκτός του Τζέησον.

Αν και κάθε φορά που πάει σε σέηλ κάτι με τρώει αλλά κρατιέμαι.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
[quote quote=507156]Τα θύματα κάνανε τόσο συχνά κι εύκολα σάντουιτς τον κήλερ που καταντούσε λίγο μλκ. Αν έπρεπε να γέρνει προς τα κάπου η ζυγαριά, το ανάποδο έπρεπε να γίνεται.
[/quote]

Όχι απαραίτητα. Μπορεί το παιχνίδι να είναι η σημαία των απανταχού αδικημένων-καημένων στα horror games/movies. Μπορεί το βαθύτερο νόημα να είναι πως με τα κατάλληλα/ες εργαλεία/συνθήκες ακόμα και το πιο αθώο θύμα έχει την ίδια (και χειρότερη;) συμπεριφορά με τον εκάστοτε killer. Όπως και να χει πολλή όμορφη παρουσίαση ενός παιχνιδιού που πιθανότατα δε θα προλάβω να παίξω (θα χω πάθει ανακοπή από τη launch screen).
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Κοινωνικό πείραμα, όχι αστεία. Αν και μετά θα βρουν πάτημα οι δολοφόνοι να αρχίσουν τις καταγγελίες για το στυγνό bullying που δέχονται από τα θύματά τους.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Ναι αλλά εσείς έχετε Μιτς και Ντέμπορα; ΧΑ!



Μου χε τραβήξει το ενδιαφέρον κάποια στιγμή με τη θεματική του, αλλά κάτι τα θέματα με balance που είχα διαβάσει στο φόρουμ, κάτι λίγο τα tough to please γούστα με τα multi (βέβαια αν υπάρχει σταθερή παρέα, το δέχομαι πιο εύκολα) και φυσικά ο λίγος χρόνος και το τεράστιο backlog με απέτρεψαν από το να ασχοληθώ :/).
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Έτσι είναι όπως τα λέει η Regina. Πολύ καλή ιδέα , αλλά κάπου στραβοπάτησαν. Το θετικό είναι ότι σε ranks μέχρι την μέση δεν πετυχαίνεις τόσα πολλά έκτροπα και η κατάσταση είναι περισσότερο ανθρώπινη. Επίσης σαν Survivor το πιο πιθανόν είναι ότι θα έχεις ακόμα λιγότερα προβλήματα μιας και η ζυγαριά κλείνει προς το μέρος σου, με την προϋπόθεση ότι οι υπόλοιποι της ομάδας σου νιώθουν. Στην χειρότερη αν πεθάνεις γρήγορα απλώς ψάχνεις για το επόμενο ματσάκι. Αντιθέτως ο Killer είναι αναγκασμένος να μείνει μέχρι το τέλος.

Αλλά είναι πολύ ωραίο ναρκωτικό το άτιμο. Ειδικά οι πρώτες ώρες σαν Survivor είναι ανεκτίμητες. Όπου ακούς το καρδιοχτύπι του χαρακτήρα και προσπαθείς να κρυφτείς ώστε να μην σε βρει το θεριό. Τώρα έχει γίνει το αντίθετο για μένα. Πίνω το τσαγάκι μου χαλαρώνοντας όταν παίζω survivor και μου κρυώνει όταν παίζω killer γιατί είμαι όλη την ώρα στην τσίτα για να βρω τα μούλικα.

Γενικότερα αν κάποιος δεν το πάρει στα σοβαρά και παίζει για την πλάκα του, νομίζω αξίζει σε έκπτωση. Αυτή τη στιγμή είμαι στις 360 ώρες και όλα δείχνουν ότι θα παίζω για αρκετό καιρό ακόμα.

 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Όποιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του ή έχει περιέργεια για το παιχνίδι, το έχουν βάλει free to play για το ΣΚ.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,506
Eτσιμπήθη https://www.instant-gaming.com/en/1904-buy-key-steam-dead-by-daylight/">https://www.instant-gaming.com/en/1904-buy-key-steam-dead-by-daylight/
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,506
Ξεκίνησα λοιπόν να παίζω σήμερα. Μπήκα το πρωί μόνος να δω τι λέει και δοκιμάσα πως είναι να παίζεις σαν survivor και πως σαν killer. Πρώτα απ'όλα τσέκαρα τα tutorials του παιχνιδιού τα οποία ήταν απλά και κατατοπιστικότατα. Ο χειρισμός άψογος είτε παίζεις με keyboard/mouse είτε με χειριστήριο. Δοκίμασα να παίξω πρώτα σαν killer, κατάφερα να πιάσω 2 άτομα ή άλλοι 2 μου ξέφυγαν. Σαν survivor στην προσπάθεια μου να σώσω κάποιον που ο δολοφόνος τον είχε καρφώσει πάνω σε γάντζο σαν αρνί, έσωσα αυτόν και έπιασε εμένα μετά.

Το μεσημέρι μου στέλνει ο Λύγκας παίζουμε μαζί? Ντάξει...άλλο παιχνίδι τελείως. Ενώ πριν μου φαίνονταν βαρετό το να παίζεις με survivor και έλεγα θα λιώσω σαν killer, άλλαξα τελείως άποψη. Πεθάναμε στα γέλια με τα σκηνικά που παίχτηκαν και με κραυγές του τύπου "Ω να σου γ....." όταν μας την έπεφτε ο δολοφόνος από το πουθενά. Ασε που συννενοήσε προφανώς αν είσαι στο discord πέρα από τα γέλια που πέφτουν και τα καταφέρνεις καλύτερα. Ηταν κορυφή όταν σε μια πίστα μας έτυχε killer Michael Mayers. Οταν πλησίαζε άρχισε να παίζει το music theme του το γνωστό με το πιάνο. Μου άρεσε επίσης πάρα πολύ που όταν ο χαρακτήρας σου πεθάνει, έχεις τη δυνατότητα να δεις τι κάνουν οι άλλοι και να βοηθήσεις και τους φίλους σου αν έρχεται ο δολοφόνος ή όχι. Σε γενικά πλαίσια, το παιχνίδι είναι καθ'εαυτού για RQ sessions και επιβάλλεται η αγορά του. Eίχα τις αμφιβολίες μου κατά πόσο θα ευχαριστηθώ online game χωρίς να εκνευριστώ αλλά κάθε άλλο παρά αυτό παθαίνεις.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Επιτέλους ένα βήμα ώστε να είναι πιο δίκαια τα ματσάκια εναντίον ομάδας μούλικων εεεεε survivor που μιλάνε με μικρόφωνο. Πλέον δεν εμφανίζει στους νεκρούς τo Build του Killer παρά μόνο μετά το τέλος του παιχνιδιού, έτσι δεν μπορούν να προειδοποιήσουν τους φίλους τους για επικίνδυνα perks που δεν έχουν πάρει είδηση.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
https://www.youtube.com/watch?v=JraX5iymwnE
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
ΑΜΑΝ!!!! ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΤΩΡΑ!!!!!

Πάνω που ερχόμουν να πω ότι πήραμε και τον ανταγωνιστή του και ασχολούμαστε αυτές τις μέρες . Το παρακάτω βίντεο συνοψίζει ακριβώς το Friday the 13th

https://www.youtube.com/watch?v=KKDseJJAycQ">https://www.youtube.com/watch?v=KKDseJJAycQ

Καλά, για την ακρίβεια αυτό το βίντεο μας έκανε να αγοράσουμε το friday όταν το είχε 5 ευρώ το humble.

Θα κάτσω να γράψω ένα vs αυτές τις μέρες, αλλά spoiler alert, το dead by daylight κερδίζει σαν γενική εικόνα.

 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Και καθώς το franchise του Friday the 13th περνάει χίλια μύρια κύματα, μέχρι να σταματήσουν να μηνύουν οι παράγοντες ο ένας τον άλλο, το Dead by Daylight έχει βρει την ευκαιρία να εδραιώσει την κυριαρχία του παίρνοντας άλλον έναν licensed killer, τον Ghostface από το Scream. Δυστυχώς ακόμα δεν είναι official, μιας και ουσιαστικά έγινε κατα λάθος leaked στο ptb, όπου κάποιος ανακάλυψε τα perks του killer στον κώδικα.

Σε άλλα νέα το balancing του παιχνιδιού πηγαίνει αρκετά καλά, σε σημείο που πλέον τολμώ να πω ότι ο killer είναι ξανά απειλητικός, γιατί οι developers έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν κάποιους μηχανισμούς, όπου όσο υπήρχαν παλέτες στην πίστα, οι survivors μπορούσαν να ξεφεύγουν σχεδόν επ άπειρων. Τώρα κύριο μέλημά τους είναι να χάσουν οπτική επαφή με τον Killer και να καταφέρουν να του κρυφτούν, κάτι που παραπέμπει περισσότερο σε survival παιχνίδι. Φυσικά ακόμα υπάρχουν και οι υπερκαμμένοι που έχουν μάθει το κάθε παράθυρο της εκάστοτε πίστας απέξω, αλλά ευτυχώς τέτοια συναπαντήματα υπάρχουν στα μεγαλύτερα ranks.



Άντε τώρα να παιξεις σοβαρά με αυτόν...

https://www.youtube.com/watch?v=NsJLhRGPv-M">https://www.youtube.com/watch?v=NsJLhRGPv-M
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Aκόμα στα κύματα είναι ο Τζέησον; Νόμιζα πέρασαν στο επόμενο στάδιο κι έριξαν μαύρη πέτρα εδώ και κάτι μηνάκια που ανακοινώθηκε ότι το παρατάνε επειδή παίχτηκε η μλκ με τα δικαιώματα. Κι απλά δε μπορούν να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Κρίμα και είχε ψωμί η φάση με το κάτι σε σινγκλπλέηερ που μελετούσαν, να βάλουν τπτ πίστες από τα σήκουελς κι άλλα τέτοια κουλ.

Καλά για τον τύπο από το Σκρημ όταν το διάβασα, ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Φάση του στυλ τα θύματα να τρολάρουν τον κίλερ και να φωνάζουν όλοι από τα μικς γουαζά κτλ.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Ο Jason είναι γενικότερα στα κύματα. Όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και οι ταινίες. Θα κάνω αναλυτικό τόπικ για το παιχνίδι, γιατί τα bug που έχει δεν δικαιολογούνται να μην διορθώνονται, ασχέτως ότι δεν μπορούν να βγάλουν καινούριο content.

To single πάντως καταφέραν να το βγάλουν. Έχει μερικές πίστες που προσπαθείς να σκοτώσεις τους counselors, έχοντας τον Jason και παραπέμπει το gameplay περισσότερο στο hitman. Κάνεις Stalking για να μάθεις τις κινήσεις τους, και προσπαθείς να τους φας stealthy χωρίς να σε πάρουν είδηση οι άλλοι και τραπούν σε φυγή.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Eίδα χθες τρέηλερ από νέο γκέημ με τον Κυνηγό και είχε ως ντεβέλοπερ αυτούς, χτύπησε αυτόματα καμπανάκι ότι με τα τόσα κύματα θα ρίξανε πλέον πέτρα και κοιτάνε μπροστά. Μιας και φαντάζομαι χρηματοδότηση για να δουλεύουν ακόμα πάνω στον Τζέησον δεν παίζει. Αφού πρόλαβε και βγήκε το σινγκλ έστω πάλι καλά. Έκαναν κι ένα ή δύο πατς μετά που ξέσπασε η μεγάλη μπόρα, οπότε σκέψου θετικά ότι θα μπορούσαν να το αφήσουν σε πολύ χειρότερη θέση γνωρίζοντας ότι φως δεν υπήρχε.

Άσχετο, αυτό είναι το τρέηλερ.

https://www.youtube.com/watch?v=mMo1_0bFr9o
 
Top Bottom