What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Deadly premonition

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
Εντάξει, μόλις το ξεκίνησα.

Μόλις καταστράφηκα γιατί αντί να ολοκληρώσω τίμια το backlog μου όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, χάθηκα εντελώς στο μαγικό, Λυντσικά σαξοφωνένιο του κόσμο. Σχιζοφρενής, μανιώδης καπνιστής πρωταγωνιστής, άγρια βία με φόντο ακραία ψυχεδέλεια, υπέροχα πειραγμένα σαξόφωνα και τρομπέτες με mutes να παίζουν διαρκώς στο background, προβλέπω αδάμαντα ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ. Έσωσα μετά το tutorial και πάω να τελειώσω το Watch Dogs όπως όπως, να δικαιολογήσω την επένδυση. Μετά ΜΟΝΟ Premonition. Mε το δε τελευταίο μόντ του Durante επάνω και controller, είναι μια καλή χαρά!
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,548
Δεν ξέρω ποσο καλά κατέχεις το θέμα "tps με gamepad" αλλά εγώ θα πρότεινα m+k just to be on the safe side, αργότερα...
EDIT: Και να πω εδώ "ανεπίσημα" πως το θεωρώ, πολύ ανώτερο από Twin Peaks (το οποίο παρεπιπτόντως δεν έχει γεράσει καθόλου καλά). <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

chek2fire

Blackguard
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,416
καλό το ύφος του φοβερή η σούρεαλ ατμόσφαιρα του αλλά πασχει λίγο στο gameplay του. Πάντως σε κρατάει μόνο και μόνο για να ζήσεις αυτή την τρελή ατμόσφαιρά του. Μιλάμε οι τύποι που συναντάς είναι ένας και ένας
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
Με Μ+Κ δηλαδή παιδιά είναι ΟΚ ο χειρισμός; Γιατί είδα κλασσικό κονσολάδικο scheme στα σέτινγκς και λέω, άσε το κοντρόλερ επάνω να μην τραβιόμαστε. Αν δεν ισχύει και ανταποκρίνεται σωστά το Μ+Κ, δεν το συζητώ!
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,548
Καλημέρες! Σκέψου απλά ότι όταν επιλέγεις m+k, τα prompts στην οθόνη είναι για m+k (αλλά νομίζω πρέπει να αποσυνδέσεις το gamepad). Αν αυτό δεν απαντάει στην ερώτησή σου, τότε τί... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
Αν πάντως το έχει συνηθίσει με gamepad άστο. Γενικά είναι εύκολο παιχνίδι οπότε δε θα έχεις πρόβλημα, τα bosses που εμφανίζονται αργότερα είναι κάπως πιο απαιτητικά στο σημάδι, that's all.
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
Άψογα! Και το Twin Peaks δεν γερνάει ποτέ, από τη μουσική των τίτλων και μόνο, σε πηγαίνει αλλού. Ή αυτό ή είμαι ψυχάκιας δίχως την παραμικρή ελπίδα λύτρωσης.
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,548
Εννοώ πως σε επίπεδο τρόμου-ατμόσφαιρας (σε αυτόν τον τομέα δεν τα πήγαινε και πολύ καλά ούτε πίσω στα 90's που το πρωτοείδα), ιστορίας, χιούμορ, χαρακτήρων και γενικότερου weirdness το DP είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω από τη σειρά του Lynch. Γενικά οι τυπάδες που το φτιάξανε έκαναν το χόουμγορκ τους για να είναι σε θέση να κάνουν υπέρβαση. Μισό να ρωτήσω και τον Τέρενς...
Ναι, λέει πως το ξαναείδε πρόσφατα για να έχει μέτρο σύγκρισης για το ριβιου του και συμφωνεί μαζί μου. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

EDIT: Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με τα sidequests ολοκλήρωσε όσο περισσότερα μπορείς νωρίς (όχι ότι δε βγαίνουν μετά απλά θα είσαι πιο άνετος αν έχεις κάποια items νωρίτερα + το γεγονός ότι <u>κατά τη διάρκεια</u> των replay chapters δεν μπορείς να σώσεις, ακολουθεί δηλ. τη λογική Alan Wake με τη διαφορά πως όποιο προηγούμενο σημείο κι αν ξαναπαίξεις, δεν γίνεται να χάσεις την latest progress σου).

Ψιλοάσχετο αλλά ξέχασα να πω ότι ο δημιουργός του παιχνιδιού είχε δηλώσει σε συνέντευξη τον περασμένο Οκτώβρη ότι εργάζεται πάνω στο DP 2. :mosh:
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
Ακούγονται ονειρεμένα όλ'αυτά. Θα το παίξω και θα δώσω πόρισμα αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος την στοιχειωμένη ομορφιά του Twin Peaks.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,221
Eπιτελους !!!! Στεφανε ειδες το φως το αληθινο !!! (στα λεγα εγω!!)

(ανταν πρεπει να τσεκαρεις και το darkwood <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> )

Σειρα τωρα εχει το metal gear solid :mosh:


Ασχετο αλλα τελειως σχετικο: Το ethan carter παιζει να ειναι το νεο alan wake (διχως combat) :woohoo:


edit: ξεπερνα και το alan wake (κατεμε)
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
<img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />

To ignore the backlog or not to ignore. That is the question
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,221
Play it !!!!!!!


Ετσι ηταν να βγει το γκεημ

https://www.youtube.com/watch?v=EbbhwO7pRHA
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,221
https://www.youtube.com/watch?v=GFvkgl46bf4

Το νεο γκεημ του swery65 :mosh: (100% θα ερθει και στην μαδερ πλατφορμ)
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
Το έχω σταμπάρει και το περιμένω και αυτό πώς και τί. Το Deadly Premonition είναι εντελώς μοναδικό παιχνίδι. Παρά την απαλαιψιά του interface και του μόντινγκ που πρέπει να πέσει για να δουλέψει ανθρωπινά, απλώς δεν σε αφήνει να μην το τελειώσεις.
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
...πανηγυρικό necro καθώς μόλις τελείωσα το παιχνίδι.

Δεν θα γράψω spoilers, απλώς ο τίτλος είναι ακριβώς όλα όσα έγραψε ο Τέρενς στο εξαιρετικό ρηβιού του και ακόμη παραπάνω. Εντελώς απάλευτος τεχνικά, με άθλιο σχεδιασμό του gameplay (οδήγηση, inventory management, πέρασμα από πόρτες, όλα ικανά να προκαλέσουν νευρικό κλονισμό σε ένα βέρο PC gamer) και όμως έχει τόση ψυχή, τόση ατμόσφαιρα, τόση ζωή που έκατσα τσούκου τσούκου και αφιέρωσα 18 ώρες που σε καμία περίπτωση δεν έχω, για να το τελειώσω, αγνοώντας σχεδόν όλα τα sidequests και τα δευτερεύοντα activities.

Εντελώς ιδιότυπη περίπτωση αστυνομικού μυστηριού/παραφυσικού θρίλερ, με τα survival horror/shooting κομμάτια να μπαίνουν για να σπάει το σερί, αν υλοποιείτο ποτέ με καμιά μηχανή της Rockstar, θα παραμιλούσε σύσσωμη η gaming κοινότητα.

Όπως και να έχει, όσοι δεν έχετε ασχοληθεί, κρατήστε μια σημείωση πως κάπου, κάποτε, οφείλετε στους εαυτούς σας δυο βδομάδες στο Greenvale. Δεν θα μετανιώσετε ποτέ.
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,548
Πάρε και δωράκια (κυρίως το πρώτο), ότι πρέπει για διάβασμα το πρωί μαζί με ένα ζεστό νες...

http://planetredwood.webs.com/endgameqaspoilers.htm
http://videogamesawesome.com/forums/topic/deadly-premonition-thoughts-spoilers-inside/

Για το σχεδιασμό διαφωνώ λίγο, ναι η οδήγηση δεν είναι ακριβώς simulation <span class="bbcode_spoiler">:trollface: :lol:</span> (το quest του George έδινε ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο που παρακάμπτει αυτή την αδυναμία), τις πόρτες μπορείς να τις ανοίξεις γρήγορα μπουκάροντας (δεν θυμάμαι με ποιο κουμπί είναι, αλλά πιάνει μόνο αν τρέχεις) και όσο για το inventory υποψιάζομαι ότι δεν έχεις παίξει τα τελευταία χρόνια (μάλλον) κάποιο horror ιαπωνικής προέλευσης ή παλαιάς κοπής γενικότερα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Τα περισσότερα χρησιμοποιούν πάνω κάτω αυτό το inventory με τη διαφορά ότι το DP το φορτώνει αργά πολλές φορές. Ναι αυτό είναι σίγουρα legit παράπονο, αν και προέρχεται σε κάποιο ποσοστό από ένα έμφυτο χαρακτηριστικό εκείνων των παιχνιδιών (no shortcuts back then). Κατά τ' 'αλλα in-game (στόχευση, gunplay κτλ.) παίζει όπως το RE4.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
3,975
Απο την πρώτη στιγμή που το είδα μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον καθώς Ιαπωνία+Survival Horror= Αγάπη διαρκείας :thumbsup:
Το έχω και μένει μόνο να ασχοληθώ μαζί του για να δω απο πρώτο χέρι τι ακριβώς λέει, ελπίζω μόνο τα δεδομένα ξεπερασμένα του γραφικά να μην είναι τόσο χάλια όσο ακούγονται :dry:
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
Όντως τα λίνκς είναι λίαν ευχάριστα για πρωϊ.

Πράγματι, η σχέση μου με τα Γιαπωνέζικα survival horror είναι οριακά ανύπαρκτη (άντε για το ονόρε είχα παίξει ΛΙΓΟ Resident Evil back in the day) και ναι, ο ασύρματος του George πραγματικά με έσωσε από πολλή λάντζα, αλλά προς το φινάλε που έπρεπε να οδηγείς προς τοποθεσίες που δεν γνώριζες, εκεί με έσκισε. Όχι πως ήταν αβάσταχτο, απλά ήταν μια μανούρα που δεν έχει θέση στο 2014. Οι πόρτες άνοιγαν με μπούκα μόνο σε συγκεκριμένες σεκάνς και μόνο αφού τις είχες ήδη ανοίξει την πρώτη φορά αργά.

Είναι ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη για την ποιότητα του παιχνιδιού, πως παρά όλους τους παρωχημένους και εχθρικούς προς τον παίκτη μηχανισμούς του (το να παρακολουθώ τους NPC's μέσω του in-game χάρτη ας πούμε, ήταν σχεδόν ακατόρθωτο. Άσε που δεν υπήρχαν waypoints/markers για να κάνουμε δουλειά σαν άνθρωποι) ήταν εντελώς αδύνατο να το αφήσεις χωρίς να φτάσεις στο φινάλε του.

Μπίγκ τάιμ στο χάρτη μου ο SWERY πλέον!
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,221
Στα λεγα για το deadly !!!!

Δες και την σειρα metal gear να χασεις το φως σου :pope:
 
Top Bottom