What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Die With Your Boots On

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Ηθοποιάρα και γυναικάρα με τα όλα της. Διαρκώς έπαιζε τον δεύτερο/κωμικό ρόλο δίπλα σε ονόματα όπως ή Βλαχοπούλου ή δίπλα στις (κατά προτίμηση ξανθιές) σταρ της εποχής όπως η Ζωή Λάσκαρη, αλλά δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αυτές. Και να παίζει ήξερε, και να χορεύει, και τα πάντα.

"Χρυσή Εποχή" δε λες τίποτα ρε γαμώτο. Κυριολεκτικά μετά από εκείνους το χάος. Ήταν και προϊόντα της εποχής τους αυτοί οι ηθοποιοί βέβαια, είχαν περάσει από πολέμους, κατοχές, εξορίες, διώξεις, όλα αυτά στρώνουν τον χαρακτήρα. Τα σημερινά λιμά τι δυσκολίες να έχουν περάσει στη ζωή τους, τους τελείωσε η κινόα και πρέπει να πάνε να πάρουν άλλη, ή κάποιος τους έβρισε στο τουήτερ.

#Rant #OldManYellsAtCloud
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Η Ξενια Καλογεροπουλου εχει μενει και ισως καποιοι ελαχιστοι απο εκεινοι τη εποχη.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
η μαρθα και η τζενη ηταν το μελαχρινο αντιπαλο δεος της εποχης απεναντι στην αλικη και την ζωη. η σωου μπιζ παντα με διπολα λειτουργει και με ψευτικες "κοντρες".
γενικα "οι αντρες προτιμουν τις ξανθιες", αλλά ο χειρομαλαχτης που ηταν (και ειναι) περιεργο παιδι, οχι.
καραγιαννη και ανουσακη ηταν μεγαλες αγαπες (χωρις να το ξερουν :D).

οσα λες, χεληε, ισχυουν αλλά, κι ενα μεγαλο μυστηριο επισης ειναι οτι σ εκεινη την γενια βρεθηκαν Τεραστια ταλεντα και συνυπηρξαν στην ιδια εποχη περιπου. δε νομιζω οτι π.χ. βεγγος, παπαγιαννοπουλος, λογοθετιδης και ηλιοπουλος ( ο αγαπημενος μου) για να μεινω στην κωμωδια, εχουν πολλα να ζηλεψουν απο λουι ντε φινές, μελ μπρουκς, τζερι λιουις που ηταν οι "αντιστοιχοι" ξενοι κωμικοι τοτε. το αντιθετο μαλλον.
 
Last edited:

asparagus_12

Gelatinous Cube
Joined
Nov 26, 2019
Messages
179
H Καραγιάννη ήταν γυναικάρα. Από αυτές που περπατούσαν στην Πανεπιστημίου και σταματούσε η κυκλοφορία. Μαζί με την Ανουσάκη και την Παπανίκα για μένα ήταν οι πιο όμορφες ηθοποιοί του παλιου ελληνικού κινηματογράφου. Πολύ πιθανόν, αντικειμενικά η Ναθαναήλ να ήταν η πιο όμορφη της γενιάς της, αλλά είχε άλλου τύπου ομορφιά, πιο αέρινη, πιο φινετσάτη, αλλά οι τρεις προαναφερθείσες είχαν ομορφιά από εκείνη τη γήινη, την αισθησιακή που κάνει τους άντρες να χλιμιντράνε σαν άλλοι Κωνσταντάρες, χωρίς όμως να γίνεται πρόστυχη.

Φυσικά εκτός απο γυναικάρα η Καραγιάννη ήταν και πολύ καλή ηθοποιός, με εξαιρετικές σπουδές στον χορό για αυτό στα μιούζικαλ του Δαλιανίδη έδινε ρέστα. Και μπορεί να έχει γίνει της μόδας το να σνομπάρουνε τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αλλά προτιμώ χίλιες φορές να δω τη Μάρθα να χορεύει με την κορμάρα της τυλιγμένη στα φτερά (Οι Κληρονόμοι) ή να κανει τη χαζούλα που φέρνει τους κεφτέδες εν τω τηγανίω, παρά οποιαδήποτε από τις σύγχρονες βαθυστόχαστες μπαρούφες.

Και χωρίς καμιά διάθεση ωραιοποίησης του παρελθόντος, όντως οπως ανέφεραν οι προλαλήσαντες, τι απίστευτη συνύπαρξη ταλέντου και προσωπικοτήτων είχε μαζευτεί. Λογοθετίδης, Γκιωνάκης, Βέγγος, Παπαγιαννόπουλος, Ηλιόπουλος, Κωνσταντάρας, Κωνσταντίνου ( ο αγαπημένος μου) κλπ όχι δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους, αλλά παίζανε άνετα σε οποιοδήποτε θέατρο και κινηματογραφικό πλατό του κόσμου. Αν δεν ήταν ο περιορισμός της Ελλάδας και της Ελληνικής γλώσσας θα ήταν παγκόσμια αστέρια. Μάλιστα, αυτή η υπερβολική, για τα δεδομένα της χωρας, συγκέντρωση ταλέντου δεν περιοριζόταν μόνο στον λαϊκό κινηματογράφο και θέατρο, αλλά κατά μείζονα λόγο ήταν και στο πιο σοβαρό θέατρο. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που εξιστορεί ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, πως όταν πήγε το Εθνικό θέατρο να παίξει τον Άμλετ στο Λονδίνο (σκηνοθεσία Ροντήρης, Βεακης, Μινωτής, Κωτσόπουλος, Κατράκης κλπ), οι Times του Λονδίνου στο πρωτοσέλιδό τους γράφουν πως τις ημέρες της παράστασης τα θεατρα του Λονδίνου πρέπει να κλείσουν για να δουν οι Βρετανοι ηθοποιοι πώς παιζεται ο Αμλετ. Ξανα: να δουν οι Βρετανοι πώς παιζεται ο Σαιξπηρ απο ελληνικό θιασο!!

 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Ε όχι ρε γαμωτο...προχθές έτυχε να βρω κάτι κάσετες με τραγούδια του και λέγαμε με τον Λύγκα τι ωραίος που ήταν και πόσο υποτιμημένος ράπερ 😭
Καλό ταξίδι άρχοντα, μας έκανες να αγαπήσουμε τη hip hop




 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
Νταξ βέβαια για ραπερ, έτσι όπως είναι η φάση με τα γκάνια και τις κόκες εκεί πέρα, το λες και ότι έφτασε βαθιά γεράματα.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Δυστυχώς ναι. Η μοίρα αυτών των καλλιτεχνών είναι κοινή και προκαθορισμένη. Πήγε να βρει τους τεράστιους Tupac και Notorious B.I.G.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,255

Μία μέρα από τη ζωή του, ολόκληρη η ύπαρξή μας. Κυριολεκτικά έκανε τα πάντα.

Έπρεπε να είχαμε salute reaction για τέτοιες περιπτώσεις.
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500


Τεραστιο τραγουδι. ιμχο, η coda με το μπουζουκι η μεγαλυτερη μουσικη στιγμη του ξαρχακου. εφαμιλλη/αναλογη, με το θεμα - συρτακι απ τον ζορμπα του θεοδωρακη.
κι η φωνη κουμπωνε ακριβως κι ηταν η ιδανικη για το Ασμα.
καλο ταξιδι, κυριε Σταματη.
 
Top Bottom