What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Divinity: Original Sin

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Ακριβώς αυτό που λέει ο Μάνος. Αν καθυστερεί/δεν εμφανίζεται κάποιο ρηβιού, αυτό έχει κατά 99% να κάνει με την μη αποστολή review code ακόμη και κατόπιν επανειλημμένων κρούσεων (ελληνιστί ΑΝΕΛΕΗΤΟΥ ΣΠΑΜΑΡΙΣΜΑΤΟΣ) σε κάθε πιθανό contact του εκδότη και των ίδιων των developers.

Το άλλο 1%, είναι συνήθως τόσο εξωτικό που περιγράφεται ενδελεχώς στο ρηβιού (΄"Εξωγήινοι με τράβηξαν στην Αρχαία Βυθισμένη Ριλιέχ και μου έδωσαν ακριβείς οδηγίες για την συγγραφή του ρηβιού..." και τα σχετικά) και ανεβάζει το φαν φάκτορ στα ύψη <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Δε νομίζω ότι σνομπάρει (έτσι κι αλλιώς μια ματιά στο μετακρίτικ δείχνει ότι ελάχιστα sites έλαβαν κωδικό νωρίς για να προλάβουν να το τελειώσουν και να ανεβάσουν κείμενο) απλά έχει γίνει ένας απίστευτος χαμός με τη διακίνηση στις retail συσκευασίες (απλές+συλλεκτικές) συν τις rewards (t-shirts, artbooks κτλ.) που πραγματοποιούνται σκηνικά άλλος να έχει λάβει πρώτα τις τράπουλες και να μην του έχει έρθει η συσκευασία, άλλο δέμα να επιστρέφει στο Βέλγιο γιατί κάποιος δεν έβαλε σωστή διεύθυνση, άλλοι να μην έχουν ενώσει ακόμα acounts kickstarter με larian vault, μέσα σ' όλα αυτά επικρατεί κι ένα μπάχαλο με τα σχεδόν καθημερινά patches. Φανταστείτε έλαβα ειδοποίηση ότι το artbook θα το έχω προς το τέλος της αλλης εβδομάδας και το drm-free dvd μέσα στον Αύγουστο... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

<span style="color:#880000"><span style="font-size:5">EDIT:</span></span> Μάνο να ξεκαθαρίσω ότι ήμουν επίτηδες υπερβολικός αλλά γενικά μιλάω σοβαρά. Σκεφτόμουν κάποια στιγμή να το γράψω και στο αντίστοιχο θρεντ αλλά και μιας...shots fired :trollface: ... να πω απλά εν συντομία ότι πέρα από το συγκεκριμένο που ανέφερα το οποίο έχει κυκλοφορήσει μήνες, όχι μέρες πριν (προφανώς υπάρχουν και οι real life υποχρεώσεις) υπάρχουν μερικοί ακόμα pc-κεντρικοί-exclusive-πείτετουςόπωςθέλετε τίτλοι που η τύχη τους αγνοείται όσον αφορά κάποιο κείμενο. Αντ' αυτού, βλέπω ανάμεσα σε κάποιους λίγους (δε θα πω ΑΑΑ γιατί σιχαίνομαι αυτό που έχουν καταντήσει και πρεσβεύουν) γνωστούς τίτλους (που ανήκουν συνήθως στα multiplatform), πάρα πάρα πολλές παρουσιάσεις indie παιχνιδιών (που ίσως να γίνομαι και άδικος αλλά έχω πέσει κι εγώ σ' αυτή την παγίδα του στυλ " να μωρε έχω 15 morrowind στο backlog, και που να παίζω τώρα 100 ώρες, ας βάλω κανα ιντυ των 6 ωρών να το ξεπετάξω"). π.χ. βλέπω τώρα ότι άλλο ένα PC game όπως το Dragon Commander απουσιάζει (τυχαίνει να είναι κι αυτό στα strategoειδή, δε λέει κάτι, μιλάμε για κυκλοφορία πολλών μηνών πριν, τελικά ίσως και να σας σνομπάρει η Larian :lol: ). Από adventure δεν έχω παράπονο καθώς βλέπω ότι τα περισσότερα αν όχι όλα τα γνωστά (ή και λιγότερο) ανεβαίνουν. Για το θέμα ταχύτητα δεν είπα κάτι, απλά επισημαίνω καλοπροαίρετα κάποιες ελλείψεις.
Short version: όταν πρόκειται για reviews και όσο αυτό είναι δυνατόν, βαρύτητα (και ταχύτητα) θα πρέπει να δίνεται στα exclusives και μετά σε όλα τα υπόλοιπα (προφανως δεν μετράνε οι περίοδοι ανομβρίας). Γνώμη μου, μην τρελάινεστε... :cheers:
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
[strike]Δεν νομίζω ότι ο Adhan ήταν πικραμένος με το site, αλλά με το ότι σνομπάρεται από τους developers.[/strike]
ΕDIT: DAMN NINJAS <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
σωστα τα λεει ο αδχαν,νυσαφι ποια με τα ιντυ ειμαστε και εμεις εδω θελομεν ρεβιου τιτλων με διαρκεια πανω απο 40 ωρες.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Borracho wrote:
"Εξωγήινοι με τράβηξαν στην Αρχαία Βυθισμένη Ριλιέχ</blockquote>

Never happened.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
"R'lyeh" = κάβα με απαγορευμένα του Μποράτσου <span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Adhan wrote:
πέρα από το συγκεκριμένο που ανέφερα το οποίο έχει κυκλοφορήσει μήνες, όχι μέρες πριν (προφανώς υπάρχουν και οι real life υποχρεώσεις) υπάρχουν μερικοί ακόμα pc-κεντρικοί-exclusive-πείτετουςόπωςθέλετε τίτλοι που η τύχη τους αγνοείται όσον αφορά κάποιο κείμενο. Αντ' αυτού, βλέπω ανάμεσα σε κάποιους λίγους (δε θα πω ΑΑΑ γιατί σιχαίνομαι αυτό που έχουν καταντήσει και πρεσβεύουν) γνωστούς τίτλους (που ανήκουν συνήθως στα multiplatform), πάρα πάρα πολλές παρουσιάσεις indie παιχνιδιών (που ίσως να γίνομαι και άδικος αλλά έχω πέσει κι εγώ σ' αυτή την παγίδα του στυλ " να μωρε έχω 15 morrowind στο backlog, και που να παίζω τώρα 100 ώρες, ας βάλω κανα ιντυ των 6 ωρών να το ξεπετάξω"). π.χ. βλέπω τώρα ότι άλλο ένα PC game όπως το Dragon Commander απουσιάζει (τυχαίνει να είναι κι αυτό στα strategoειδή, δε λέει κάτι, μιλάμε για κυκλοφορία πολλών μηνών πριν, τελικά ίσως και να σας σνομπάρει η Larian :lol: ). Από adventure δεν έχω παράπονο καθώς βλέπω ότι τα περισσότερα αν όχι όλα τα γνωστά (ή και λιγότερο) ανεβαίνουν. Για το θέμα ταχύτητα δεν είπα κάτι, απλά επισημαίνω καλοπροαίρετα κάποιες ελλείψεις.</blockquote>

Αφού πω ότι προφανώς καταννοώ ότι είναι καλοπροαίρετη η τοποθέτησή σου, θα σου απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια, μια και μου αρέσουν οι καθαρές κουβέντες.

Θα παραδεχθώ καταρχήν ότι σε strategoειδή παιχνίδια υστερούμε κάπως, μια και δε διαθέτουμε κάποιον φανατικό και τακτικό παίκτη της κατηγορίας. Πέραν τούτου όμως, δεν είναι ότι εμείς προτιμούμε τα "indie" από τα "AAA". Καμία σχέση. Για την ακρίβεια, το απολύτως αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή οι εταιρείες που κάνουν publish τα ΑΑΑ παιχνίδια ορισμένες φορές προτιμούν να δίνουν κωδικούς σ' άλλα sites. Ακριβώς λοιπόν επειδή επ' ουδενί δε περνάει από τη σκέψη μας να κατεβάσουμε παιχνίδι, προκειμένου να μη... χάσουμε το review του, πολύ απλά δε το πραγματοποιούμε.

Επίσης, είναι -και έχει καταστεί- απολύτως ξεκάθαρο ότι η βαθμολόγησή μας είναι 101% ανεξάρτητη και πέρα από την οποιαδήποτε, μικρή ή μεγάλη, δέσμευση. Σ' ένα site με τον χαρακτήρα του RQ, που δεν έχει την παραμικρή "υποχρέωση" προς τον οποιονδήποτε τρίτο, κάτι τέτοιο ευτυχώς είναι εφικτό να πραγματοποιείται, αλλά μάλλον καταλαβαίνεις ότι δεν αρέσει σ' όλους. Δυστυχώς δεν είναι άπαντες οι developers και publishers ανοικτοί και δεκτικοί στη δίκαη -κι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική- κριτική. Οπότε δεν είναι διόλου περίεργο να προτιμήσουν να δουν review από εκείνον που του έχουν δώσουν χρήμα κατά το παρελθόν για την καταχώρηση διαφημίσεων.

Ύστερα, επειδή δε μας αρέσει ούτε να κρυβόμαστε, ούτε να το παίζουμε... πατριάρχες του gaming στην Eλλάδα, δεν είναι ντροπή να παραδεχθούμε ότι το RQ ακόμη και μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό σ' όλους τους developers και publishers, οπότε μοιραία σε κάποιες, λιγοστές, περιπτώσεις, τρώει σνομπάρισμα. Πρόκειται για κατάσταση την οποία η είσοδός μας στο Metacritic έχει μετριάσει πολύ και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να εξαλείψει ολοκληρωτικά.

Και τέλος, ναι, πάντα υπάρχουν και οι real life καταστάσεις που τρώνε σημαντικό χρόνο από τον καθένα μας. Και πάλι θα πω ότι σ' ένα ιστότοπο με τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία ύπαρξης και δραστηριότητας του RQ, είναι επόμενο να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο σε σχέση μ' έναν άλλο, όπου υπάρχει και ο παράγοντας "οικονομική απολαβή" για κάποιους συντάκτες. Πρόσεξε, για να μην παρεξηγηθώ, επ' ουδενί δεν εννοώ ότι επειδή δε βγάζουμε λεφτά έχουμε μία "στ' @ρχ!δ!@ μας" νοοτροπία, απλά είναι λογικό να προηγούνται οι όποιες βιοποριστικές δραστηριότητες έχει ο καθένας (και το RageQuit δεν είναι τέτοια για κανέναν από εμάς) και μετά η συγγραφή ενός review. Αυτό φυσικά κολλάει περισσότερο στην περίπτωση των reviews που μπορεί να καθυστερήσουν λιγάκι παραπάνω καμιά φορά.

Συνεπώς, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στ' ότι μπορεί σε κάπoιο μέλος να ξυνίζει το να μη δει review ενός τίτλου - κι είναι απόλυτα καταννοητό και σεβαστό αυτό-, αλλά πάντοτε υπάρχει ο σοβαρός εκείνος λόγος για τον οποίο δε συμβαίνει αυτό. Και 9 στις 10 φορές είναι ο πρώτος απ' όσους μόλις ανέφερα...

 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Δε ξέρω γιατί μιλάμε, αλλά κατέβασα το γκέημ (GOG έκδοση) με 1.0.67 και παίζει μια χαρά στο 6-7χρονο πισί μου.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Αρκετά χρήσιμο άρθρο αυτό εδώ για τα πρώτα βήματα στο game

http://kotaku.com/tips-for-playing-divinity-original-sin-1601825219
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Οσο "ανοιγει" τι παιχνίδι, τοσο ποιο πολυ μου αρεσει. Το παιχνιδάκι εδώ εχει τα φοντα για RPG της χρονιάς παρόλο που οπως κινειται θα ειναι ποιο απολαυστικο σε co-op. Γενικα ο τροπος που δουλευει το inventory και οι διαλογοι το κανουν "ελαφρως" κουραστικο στο single player, πολλες επαναληψεις κλπ για να κανεις αγοροπωλησιες κλπ.

Βρίσκω και το crafting ολιγον χαοτικό, βεβαια, αλλα δεν τουχω δωσει και πολλη σημασια, οποτε μπορει να ειναι λιγο συνηθεια.
παιχνιδαρα, δεν απορω που τουχεις χωσει 50 ωρες σε λιγες μερες Adhan! :cheer:
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Και για μένα αυτά τα δύο είναι τα ποιο αδύναμα του σημεία αν και αν τα συνηθίσεις και παίζεις με τις καρτέλες τους κάπως μπορεί αν την παλέψεις.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704


solaufein wrote:
δεν απορω που τουχεις χωσει 50 ωρες σε λιγες μερες Adhan! :cheer:</blockquote>

Nice trolling attempt. <span class="bbcode_spoiler">8/10 :vaultboy: </span>

Μάλλον με μπέρδεψες με τον check2fire. Το παιχνίδι το έχω ήδη, την Τρίτη μου ήρθε και το artbook btw, αλλά εξαρχής είπα ότι θα περιμένω να σταματήσει ο βομδαρδισμός από τα apaches για να το ξεκινήσω...

Δε συνηθίζω να ανεβάζω εικόνες από συλλογές, συλλεκτικές κτλ. αλλά μιας και εχω στα χερια μου την πρώτη συλλεκτική από crowdfunding ας ρίξουμε μια ματιά πόσο μετράει μπρόστα στις αντίστοιχες που έχουν εκδότες από πίσω... (φήμες λένε ότι οι unbotoxolics πωςτουςλενε, ετοιμάζουν ήδη τα υποglossyα σαν καλοί κονσολοταμπλετο πέζαντς :trollface: )

Διάφορες όψεις του πακέτου (no, thank YOY, Larian)
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014503_zps9b172d22.jpg" alt="26072014503_zps9b172d22.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014504_zps935dfcfa.jpg" alt="26072014504_zps935dfcfa.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014566_zps3c69f29b.jpg" alt="26072014566_zps3c69f29b.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014507_zps8c5a8db6.jpg" alt="26072014507_zps8c5a8db6.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Η εγχείρηση ξεκινά...
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014508_zps860533f9.jpg" alt="26072014508_zps860533f9.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Τράπουλες (μία κανονική, you know για μουντζούρη, ξερή, πόκερ κτλ. και μία με crafting συνταγές του παιχνιδιού)
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014513_zps5e5db483.jpg" alt="26072014513_zps5e5db483.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Πάνινος χάρτης του κόσμου
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014514_zps35a5f249.jpg" alt="26072014514_zps35a5f249.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Αφίσα διπλής όψης
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014517_zps79e1097e.jpg" alt="26072014517_zps79e1097e.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014520_zpse2563091.jpg" alt="26072014520_zpse2563091.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Digital rewards (extra digital copy του Original Sin, in game items & ψηφιακές κόπιες των Divine Divinity και Beyond Divinity), stickers και soundtrack CD
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014523_zps5e62f1cc.jpg" alt="26072014523_zps5e62f1cc.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Dvd case (εμπρόσθια & οπίσθια όψη)
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014529_zps2b66a369.jpg" alt="26072014529_zps2b66a369.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014533_zpsaf7a42a8.jpg" alt="26072014533_zpsaf7a42a8.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Εσωτερικό και game manual
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014564_zps089fcea6.jpg" alt="26072014564_zps089fcea6.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014563_zps9ed12bbb.jpg" alt="26072014563_zps9ed12bbb.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Last but not least (μόνο για όσους πήραν την συλλεκτική μέσω του kickstarter), το artbook
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014570_zpsd6916048.jpg" alt="26072014570_zpsd6916048.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014571_zps50f90668.jpg" alt="26072014571_zps50f90668.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014574_zps0a127e7c.jpg" alt="26072014574_zps0a127e7c.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/26072014581_zps77cc7a6e.jpg" alt="26072014581_zps77cc7a6e.jpg" class="bbcode_img" />
</span>

Σα σύνολο βάζει κάτω άνετα τις περισσότερες υπερκοστολογημένες συλλεκτικές εκεί έξω (ονομάτα δε λέμε :trollface: ).
Τα retail πέθαναν, ζήτω το Steam <span class="bbcode_spoiler">not</span>

 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Καλά έκανες και έβγαλες φωτογραφίες :thumbsup: έτσι να λυσάξουμε εμείς που δεν το πήραμε :facepalm:

τα ζάρια κοπήκανε; σε κανέναν δεν έδωσαν;
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Ναι, κάτι πήγε στραβά με την εταιρία που είχε αναλάβει την παραγωγή των ζαριών και είδαν ότι δεν προλάβαιναν να τα έχουν έτοιμα μέχρι την ημερομηνία αποστολής των συλλεκτικών οπότε τα ακύρωσαν τελικα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
σλουρπ, γλουφς κλπ κλπ
τρολιαρη. δεν μας ξεφυγε η φωτο του χταποδιου στο καταπληκτικο αρτμπουκ.
επισης θαυμασια μου φαινεται η τραπουλα. οχι η κραφτινγκ, αυτη της ξερης. δεν ποσταρεις καμια φωτο ακομα (με προτιμηση στις νταμες και στους ασους)??

α, ανταν, μην παρατησεις γιορ ντει τζομπ για την φωτογραφια. φιλικη συμβουλη... :evil: :evil: :trollface:
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,166


Adhan wrote:
</blockquote> lg οθονη (με φακελο που βαζεις τα γκεημς σου) λοτζιτεκ ηχοσταθμιστης, μαουςπαντ (απλος χωρις σχεδιο) και το γραφειο σου το εχεις στο χωλ/σαλονι (ααα ναι εχεις και μια γυαλινη κουπα με τσαι και ενα μπλε καλαμακι :trollface: )

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τωνη, εισαι γιγαντιος αντβεντσουράς. ο μανος θα χαρει πολυ με την παρτη σου.
κι εμενα μ αρεζει να παρατηρω τετοιες μικρες λεπτομερειες...
τι να λεμε τωρα? ο νιουμπάς εχει το πληκτρολογιο σε δευτερο χωρισμα απο κατω, οπως στα συνθετα που βλεπουμε στο πλέσυο (συνωνυμια, παιδια. ελπιζω να μην υπαρξει προβλημα με μηνυσεις και τετοια...)
εννοω να μη μου κανει μηνυση ο ανταν που παρεξηγιεται κι ευκολα... :trollface: :whistle:

μετα απ τα παραπανω, υποθετω δεν ειναι φρονιμο να κραταω την ανασα μου για κεινες τις φωτό, ε??
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Δεν είναι τσάι, είναι καφές αναιδέστατε!
Και όχι το γραφείο με το pc το έχω στο δωματιο μου, if you must know... :lol:

EDIT: Μπράδερ, κάθε "νουμπάς" ξέρει ότι τα χέρια πρέπει να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το πληκτρολόγιο για πιο ξεκούραστα. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Έφαγες και το νίντζα από τον Μπράδερ και στάνιαρες, έ;

Τέσπα. Εγώ έχω το δωμάτιό μου εκεί που έχω το PC, κοινώς μεταφέρω το δωμάτιο ανάλογα. :silly:
 
Top Bottom