What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

DOOM ETERNAL

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,526
Σοκ. Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του ανυποψίαστου παίκτη που θα ξεκινήσει να παίζει το νέο πόνημα της Id Software. Σοκ για την ταχύτητα που εξελίσσεται η δράση, σοκ για το υψηλό επίπεδο δυσκολίας και σοκ για την αλλαγή κατεύθυνσης. Αν αναρωτιέστε τι εννοούμε με τον όρο «αλλαγή κατεύθυνσης», είναι κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω. Προς το παρόν, κρατήστε τις αναμνήσεις σας από το υπέροχο Doom του 2016, αναλογιστείτε πως θα ήταν αν πολλαπλασιάζαμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του επί δύο και προσθέταμε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για διαχείριση πόρων. Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε την Αιώνια Καταδίκη.
Το Doom Eternal διαδραματίζεται δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του προηγούμενου παιχνιδιού, όπου τα πράγματα για την ταλαίπωρη Γη δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλά. Η εισβολή των διαβολικών δυνάμεων έχει ισοπεδώσει περισσότερο από το μισό πληθυσμό της (κάτι δις δηλαδή), με την άμυνα του εναπομείναντος ανθρωπίνου...

Continue reading...
 
Last edited:

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,652
Η αλήθεια είναι ότι είχα προβληματιστεί λίγο με το resource management στοιχείο που εισάγει το παιχνίδι. Διαβάζοντας λίγο παραπάνω, η λογική πίσω από αυτήν την απόφαση ήταν για να μην καταχράζονται οι παίκτες συγκεκριμένα όπλα (π.χ. το double-barrel shotgun που αναφέρεις) όπως στο DOOM 2016. Γενικώς ψήνομαι πολύ, και το βλέπω κάπου στο καλοκαιράκι να το απολαμβάνω με χέβι μέτωλ και μπυρίτσα.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Πολύ ωραια δομημένο review μαν.

Το δοκίμασα οταν πρωτοβγήκε ομως με ξένισε και ψιλοξενέρωσα απο το υφος του gameplay, ιδίως με το γρήγορο ρυθμό και την έλλειψη πυρομαχικών που με άγχωναν συνεχώς και επίσης οταν άραζα να χαζέψω τις πιστες η να διαβάσω το lore απο το Codex έβγαινα απο το ρυθμό του παιχνιδιού με αποτέλεσμα instakills και άπειρα ragequits.

Διαβάζοντας ομως το review σου και τον τροπο με τον οποιο έχουν βάλει να δουλεύουν τα mechanics, άρχισα να καταλαβαίνω το mentality που θέλαν να περάσουν οι game designers. Επίσης χαίρομαι που δεν ημουν ο μονος που του φάνηκαν τα γραφικά πολύ "ανοιχτά" και ψιλοτζενέρικ οι μεταλιές του σαουντρακ! :D

Παρατηρώ πάντως (και μου αρέσει) το οτι πλέον η τάση της expected δυσκολιας στα νέα παιχνίδια έχει φύγει απο το "σε παίρνω απο το χεράκι και σου δίνω ένα γλυφιτζούρι" που επικρατούσε την προηγούμενη δεκαετία και έχει πάει σε ενα πιο "git gud mofo", με εμφανή επιρροή της mentality των πρωτοπόρων της From Software.

Το μεγάλο ζήτημα βέβαια είναι το κατα πόσο μπορεί το κάθε τέτοιο παιχνίδι να κρατήσει τον παίκτη engaged μαζί του, αρκετό χρόνο ωστε να φαει τα μουτρα του, να μπει σε αυτό το mentality και να το απολαύσει, ειδικά όταν κυκλοφορεί συνεχώς πληθώρα νέων τίτλων ίδιου στυλ.

Προς το παρών το κρατάω στο πίσω μέρος του δίσκου και ίσως βάλω κανα Doom 2016 για να μπω στο κλίμα ποιο ομαλά.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,526
Thanks!

Και 'γω στην αρχή είχα ενδοιασμούς, όσο όμως προχωρούσα, μάθαινα μηχανισμούς και αποκτούσα περισσότερα όπλα, τόσο περισσότερο μου άρεσε. Για να καταλάβεις, στην αρχή ήμουν τόσο απογοητευμένος που ήμουν έτοιμος για θαψιματάκι. :) Αλλά όπως γράφεις... "git gud".:solaire:

ψιλοτζενέρικ οι μεταλιές του σαουντρακ! :D
Ε μα, διάβαζα από 'δω και από εκεί για τρομερό soundtrack και αυτό που ακούς τελικά είναι τα ίδια τζενέρικ riffs να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Δε λέω, έχει τις στιγμές του, αλλά ο τύπος δεν πρέπει ν' ασχολήθηκε περισσότερο από δυο-τρεις ώρες για να το συνθέσει.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
:)
Γιεπ δεν ειναι για οσους θελουν να το παρουν ελαφρα οπως ειπες, θελει ιδρωτα!

Οσο για τη μουσικη θα ταιριαζε περισσοτερο κατι σε τετοιο στυλ, που να εναλλασει τις φασεις της εντασης και τις φασεις του οκ τωρα θελω ammo farming
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,888
Μια μικρή τόση δα διαφωνία για τη μουσική, κατά τα άλλα τα είπες όλα στο εξαιρετικό αυτό review

Στην ουσία μιλάμε για το Sekiro των FPS. Αν θελήσει κάποιος να το παίξει στις ανώτερες δυσκολίες και έχει υπομονή, θα περάσει από τις εξής φάσεις:

"ΌΧΙ αυτό δεν είναι διασκεδαστικό!! One hit kill! Είναι μαζοχισμός, Δεν παίζω άλλο"------> "Καλά εντάξει αρχίζω και καταλαβαίνω τη λογική, αλλά δε μου δίνει ελευθερία να παίξω όπως θέλω. Δεν διασκεδάζω"----> "Ναι ρε αλλά αν το κάνεις σωστά μοιάζει με χορογραφία. Νώθεις πραγματικός badass. Mία στιγμή! Με αφήνει να αναβαθμίζω όπλα και αρμορ on the fly!? Και κοίτα πόσα explosive barrels. Αυτοί εκρήγνυνται όταν τους σκοτώνεις. Ρε έχω και sniper scope για να διαλύω τα όπλα τους από μακριά! Ρε και ice bombs! Να βάλω το όπλο στο κέντρο της οθόνης βοηθά στην στόχευση. Λίγο μεγαλύτερο dpi τώρα " ------> Λοιπόν glory kills= health, chainsaw=ammo και λίγη health, flame thrower=armor. Koντά τα κουμπιά για άμεσο πάτημα" --------> Δώσε κι'άλλους κυρ Στέφανε! RIP AND TEAR UNTIL ITS DONE

Η μηχανή γραφικών δε ένα χάρμα οφθαλμών και θαύμα τεχνολογίας που δεν πέφτει ποτέ κάτω από 60 σε full settings . Μακάρι να αρχίζουν να τη διαθέτουν και σε άλλες εταιρίες.

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,417
@bald_killer_clone ελάχιστο εννοώ τα dips, όχι μόνιμα. Πχ το doom 2016 το έπαιξα με 24-44fps, αλλά κατά μέσο όρο ήμουν στα 30-35.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Ναι ρε σεις, σε φαση ηταν το πρωτο fps παιχνιδι ΑΑΑ που το επαιζα κλειδωμενο στα 60 μετα την αναβαθμιση και περιμενα παπαδες...ε, δεν ενιωσα διαφορα... παλια επαιζα ΑΑΑ παιχνιδια με ολα Low στα 27-30 fps και ειχα την ιδια εμπειρια με τωρα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
Κοίτα, άμα εσύ βολεύεσαι εμάς δεν μας πέφτει λόγος (και το ίδιο θα ίσχυε και για τον Σρέδερ άμα δεν ήταν κάπως γραφικός στο πώς παρουσιάζει τα πράγματα και μας προκαλεί να τον πειράζουμε λίγο), αλλά εμένα ας πούμε dips κάτω από 30fps με ενοχλούν απίστευτα, σε φάση καλύτερα 30fps σταθερά, παρά 50 αλλά να πέφτει στα 25 κάθε τρεις και λίγο.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
τι να πω... εγω δεν εχω καταλαβει ποτε αν και οταν εχει dips το παιχνιδι οταν παιζω...αλλα και παλι εχω ιστορικο με απαρχαιωμενα πισι...
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,417
δεν είναι θέμα βολέματος, συνηθίζει το μάτι. Αν στην μια περιοχή είσαι 60fps και μετά πέσεις στα 30 ναι οκ το νιώθεις στο πετσί σου.

Είχα 75άρι monitor πριν 900p, μου έδινε μια άνεση να ανεβάσω fps στα 75 σε κάποια παιχνίδια. Ε δεν έβλεπα διαφορά... λέω γμτ θα είναι απλά που είναι παλιό το μονιτορ.

Μετά ήρθε στα χέρια μου ένα νέο 27" 1080p 75hz dell monitor και έκανα δοκιμές να δω επιτέλους "smooth gameplay"... ε όσο το είδε ο shredder άλλο τόσο το είδα και εγώ. Απλά δεν το ένοιωθα όπως πχ βλέποντας ένα βίντεο 60fps.

Και ξαφνικά μια μέρα... είχα μπροστά μου το tablet και έβλεπα Naruto, 24fps video και έβαλα να παίξω και Grip... οπότε έβλεπα στα κλεφτά (την είχα δει την σεζόν πριν χρόνια και έκανα ένα catchup) και τότε είδα και ένιωσα τι πάει να πει master race...

Όταν το μάτι μου πήγε από το 24 στο 60 (αφού δεν έβλεπα διαφορά στα 75 ανέβασα κάποια settings και έπεσα στα 55-60fps) τότε κατάλαβα fluid motion.

Αλλά από εκεί και πέρα ότι δοκιμές έκανα απλά μετά από λίγο συνήθιζε το μάτι μου και δεν μου έκανε διαφορά σε τι fps έπαιζα.
Η θεωρεία μου είναι ότι ο εγκέφαλός μου κάνει συμβιβασμούς και μετά από λίγο είτε 24 είτε 75 του είναι το ένα και το αυτό.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Έχουμε γελάσει με βιντεάκια του σρε, αλλά οκ με αυτό ούτε πλάκα δεν μπορώ να κάνω για τα φρέημς, τα ντιψ κτλ. Δεν άντεξα πολύ περισσότερο από το πρώτο λεπτό, με κούρασε απλά. Πόσο μάλιστα σε ένα γκέημ με τη φρενήρη δράση του ΝΤΟΥΜ.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,883
@nitro912gr
Εν ολίγοις είναι όπως τα περιγράφεις.
Τα έχω ζήσει και εγώ αυτά. Στα fp και tp games απλά δεν μου αρεσουν τα λίγα frames.

Όταν έχεις βιώσει σταθερά εξηνταρια απλά ενοχλούν μετά τα 30 μείον.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
Είτε ο Σρέντερ έχει συνηθίσει έτσι οπότε Κλάιν Μάιν ότι και να πούμε είτε το shadowplay (λογικά με αυτό γράφει) του κάνει νερά (βέβαια αμφιβάλω για αυτό)
 
Last edited:

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,883
Τύπος έτρεξε το game σε ψυγείο. Ας βγάλουν ψυγείο με οθόνη που πιάνει και τις δύο πόρτες να παίζεις lan split screen
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,652
To Skyrim τι έχει να πει για όλα αυτά? :giankos:
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Τελικά τι έχει να πει το Σκάιριμ για όλα αυτά, θα απαντήσει κανείς;

ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑ ΤΟΣΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ; Τι ρολερκόστερ υπεργαματοσύνης είναι αυτό; Έχει και συλλογές με βινύλια και κουκλάκια, τι άλλο να ζητήσει κανείς.

ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ
 
Top Bottom