What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Dreamfall Chapters

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Και ώσπου να μαγειρευτεί πλήρως το ρηβιού, να καταθέσω τα δυο Τσουρινάκια σέντσια μου.

Κατά πρώτον, μόνο στην εισαγωγή έκλαψα ωσάν το κοριτσάκι όπως δεν έχω κλάψει εδώ και 3-4 χρόνια. Συνειδητοποίησα τί είδους αναίσθητο κτήνος έχω γίνει στον αληθινό κόσμο και πόσο μαγευτικός είναι στ'αλήθεια ο τρόπος με τον οποίο ο Tornquist εξηγεί τα αληθινά μυστήρια του σύμπαντος.

Κατά δεύτερον, το παιχνίδι είναι αληθινό ΔΩΡΟ στα αρρωστάκια του TLJ/Dreamfall. Συνεχίζει *απευθείας* μετά το φιναλέ του εξαιρετικού (και φοβερά παρεξηγημένου από τους "Ορθόδοξους" αντβεντσουράδες) Dreamfall και το γράψιμο, οι διάλογοι, το άφθονο μαύρο χιούμορ αλλά και η καθαρά κινηματογραφική ποιότητα του σεναρίου και των χαρακτήρων σε κάνουν να αντιληφθείς πως έχεις να κάνεις με ΑΑΑ τίτλο ουσιαστικά. Ακόμη και η πάμφτωχη Unity engine που χρησιμοποιείται, έχει φτάσει πραγματικά στα άκρα για να δώσει ίσως το εντυπωσιακότερο μέχρι σήμερα οπτικό της αποτέλεσμα.

Επίσης, προς μεγάλη μου και ευχάριστη έκπληξη, υπάρχουν κάποιου είδους γρίφοι, με την μορφή χρήσης των ειδικών δυνάμεων που έχει αποκτήσει πλέον η Zoe πάνω σε αντικείμενα του περιβάλλοντος. Αύριο λογικά θα το έχω τελειώσει ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες. Χάθηκα στη μαγεία ξανά όπως τότε και ούτε καν το περίμενα. Από τις καλύτερες εκπλήξεις που μου ξημερώθηκαν απόψε!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
Για όποιον δεν έχει παίξει τα προιηγούμενα υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσει να παίξει αυτό εδώ? Δεν ξέρω πως μου είχαν ξεφύγει αλλά δυστηχώς δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τα προηγούμενα τις σειράς <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Ίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιί.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Δυστυχώς είναι τόσο αλληλένδετα μεταξύ τους που ενώ θεωρητικά μπορείς να παίξεις το Chapters απευθείας, θα χάσεις το 90% του συναισθηματικού βάρους των τεκταινομένων και απλώς θα φαίνονται όλα ενδιαφέροντα γκάου. Ειδικά το The Longest Journey έχει γεράσει εξαιρετικά και πιστεύω πως ακόμη και το Dreamfall παλεύεται. Μοναδικές εμπειρίες αμφότερα και συνιστούνται δαγκωτά όταν έχεις όρεξη για υπερ-ποιοτικό story driven παιχνίδι.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Προτού υπάρξει η Kate Walker, υπήρξε η April Ryan.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Σκέφτομαι πως ενδεχομένως θα χρειαστεί να βάλω τα μεγάλα μέσα για να αποσπάσω το ρηβιού από το Μάνο και να είμαι ΤΙΓΚΑ γραφικός, σε φάση τα περί Walker να αποτελέσουν πταίσμα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346


Borracho wrote:
Σκέφτομαι πως ενδεχομένως θα χρειαστεί να βάλω τα μεγάλα μέσα για να αποσπάσω το ρηβιού από το Μάνο και να είμαι ΤΙΓΚΑ γραφικός, σε φάση τα περί Walker να αποτελέσουν πταίσμα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>
Γιατί όχι συνδυαστικό review;

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Γιατί λόγω Metacritic, μπαίνει ένας βαθμός, οπότε το μόνο που έχει νόημα είναι να μπει μια έξτρα παράγραφος "Δεύτερη Γνώμη" αλλά κι' αυτό "ψιλοκαπελώνει" το ρηβιού. Ίσως, αν δεν το αναλάβω εγώ, ποστάρω κάτι αρκούντως γραφικό και ψυχάκικο στο Borracho's Cantina <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,080
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το περίμενες ότι θα χανόσουν στη μαγεία και θα ξαναέκλαιγες σαν κοριτσάκι. Περίμενες ότι θα φάει τα μούτρα του ο Ράγκναρ και θα μας παρουσιάσει καμιά μούφα ή ότι θα επικρατούσε το αναίσθητο κτήνος μέσα σου;

Γενικά τώρα, έγινε ένα ψιλομπάχαλο με τα απανωτά delays που πήρε και είχα εκνευριστεί πάρα πολύ. Πονάει η καρδιά σου να σου ενεργοποιείται επιτέλους το κλειδί όταν η πειρατική βερσιόν είναι ήδη πάνω κανά 7ωρο ξέρω 'γω (και ήμουν και μπάκερ).
Αυτό που κατάλαβα απ' τα updates τους ήταν ότι για κάποιο λόγο άφησαν πολλά την τελευταία στιγμή και τελικά δεν τα προλάβανε όλα, έβρισκαν απανωτά bugs και τρέχανε και δεν φτάνανε κλπ. Το διασκεδαστικό είναι ότι όλη σχεδόν η γκρίνια πάει περίπατο μόλις πατάς το new game, χάνεσαι στο μαγευτικό κόσμο και δεν θες να βγεις ποτέ. Όπως ακριβώς στα TLJ/Dreamfall. Biggest win right there.

Kαι διαβάζω για ικανοποιητική διάρκεια του πρώτου επεισοδίου, παίζει να βγει συνολικά 15-20 ώρες. :cheer: Και αν και είναι νωρίς για να κριθεί ολόκληρο, είναι τέτοιο το ταλέντο της ομάδας που σε κάνει να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια. Ας ελπίσουμε μόνο ότι δεν θα αργήσουμε να δούμε τη συνέχεια.
Καλό ταξίδι να έχουμε. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Κάτι που έχω μεγαλώσει, κάτι που κυκλοφορούν αρκετά συχνά πλέον παιχνιδάρες, κάτι ακριβώς όλες οι αναποδιές στο design και η γενικότερη κρυάδα που συνοδεύει αρκετά από τα KS παιχνίδια, δεν ήθελα να έχω καμία προσδοκία από το Chapters ώστε να μην στεναχωρηθώ. Το έβαλα δηλαδή χθες, έτοιμος για τα πάντα. Μέσα στα πέντε πρώτα λεπτά είχα θυμηθεί. Ήμουν ξανά εκεί. Ο Ragnar, σε αντίθεση με άλλους κάποτε "σπουδαίους" (Jane γκούχ Jensen γκάχ) δείχνει να είναι σε άριστη φόρμα.

Δεν έχω πραγματικά λόγια για το πόσο απόλαυσα το ώριμο γράψιμο και τους διαλόγους που σέβονταν την νοημοσύνη μου. Απόψε θα το τελειώσω και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να πάω σπίτι να κλειστώ με θερμός τσαγάκι, πάπλωμα, κατεβασμένα τηλέφωνα και πλήρη προσήλωση, να ξεκινήσω το νέο αυτό ταξίδι.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,080
Kαι να συμπληρώσω το πόσο γουστάρω που μόλις μου άνοιξε το journal και η φάση έχει ως εξής: Πιο αναπαυτικά στην πολυθρόνα από ποτέ, δίπλα γαλλικούρα καφεδάρα ζεστή και ωραία με κονιάκ μέσα, τσιγαράκι και 12 σελίδες διάβασμα το journal (or "Dear Diary, etcetera...) με συνοδεία το απίστευτο soundtrack, και έξω πιο κατάλληλος καιρός πεθαίνεις. Αστραπές, βροντές, βροχή και ψύχρα.

Fucking loving it.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,423


Borracho wrote:
τσαγάκι</blockquote>


Borracho wrote:
<span style="font-size:4">τσαγάκι</span></blockquote>


Borracho wrote:
<span style="font-size:5">τσαγάκι</span></blockquote>


Borracho wrote:
<span style="font-size:6">τσαγάκι</span></blockquote>

http://s1246.photobucket.com/user/Matakias/media/simon-meme-generator-dude-wtf-breh-55d1e2_zpsd4e17737.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i1246.photobucket.com/albums/gg617/Matakias/simon-meme-generator-dude-wtf-breh-55d1e2_zpsd4e17737.jpg" alt="simon-meme-generator-dude-wtf-breh-55d1e2_zpsd4e17737.jpg" class="bbcode_img" />







 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Γκου :

Γνωρίζω επακριβώς τι λέγω. Η τριπλή μου ζωή με έχει εξωθήσει σε ένα σερί 3ωρου καθημερινού ύπνου, το οποίο σε συνδυασμό με συναναστροφή με κάθε γριππωμένη ψυχή του λεκανοπεδίου, με έχει αφήσει εδώ στα τιμημένα έδρανα της δουλειάς ένα ημι-ερείπιο που κρατιέται με κόλλα, στόκο και τους υδρατμούς του ονείρου που περιέγραψε μόλις ο Αδερφός Μπάθορι. Θα βάλω γουίσκι στο τσάι όμως το βράδυ και μέλι, να επανέλθει κάπως η Συμπαντική ισορροπία.

Αν και γενικά χαίρομαι να με σκίζω, είναι το crash-and-burn του εξαμήνου που πρέπει να κάτσω στη σπηλιά για γκέημινγκ κανά σερί πενθήμερο και μηδενική ανθρώπινη επαφή ώστε να επανέλθω μάχιμα και σωστά <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,080
Mόλις το τελείωσα, 8 ώρες έγραψε το κοντέρ, αλλά προφανώς προχωρούσα πολύ πολύ αργά γιατί ήθελα να ρουφήξω τα πάντα. Πάντως, θα γίνουν πολύ παραπάνω οι ώρες καθώς υπάρχει η όλη φάση του choice and consequence. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι αντίκτυπο θα έχει όλο αυτό μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και τι replayability προσθέτει.

Το μεγάλο μου παράπονο είναι το save system. Aν οι επιλογές επηρεάζουν τα πάντα μέχρι το τέλος, το save system δεν βοηθάει καθόλου σε αυτό, θα έπρεπε να υπήρχε manual save για μη γίνει χάος η όλη φάση.
Και επίσης παράπονο για την τελική έκδοση του πρώτου επεισοδίου. Κάποιες στιγμές κάνει μπαμ ότι βιαστήκανε. Ας έπαιρναν το χρόνο τους, δεν θα τους έλεγε κανείς τίποτα. Αρκετά bugs, κάποια εκνευριστικά που δεν τα συναντάς ούτε σε pre-alpha, μικροπροβληματάκια σε διαλόγους, υπότιτλους κλπ. http://www.quickmeme.com/img/06/06b59a982c29c4e8de1acfb16a5ae9f267c613d26a51558da642031670808eac.jpg" class="bbcode_url">Και ένα μεγάλο FUCKYOU στις λάμψεις αλά JJ Abrams, i hate that guy.

Anyway, σαν fanboy αρρωστάκια του universe που είμαστε, τα παραπάνω τα γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια και δεν μας εμποδίζουν στο να ανατριχιάσουμε και να κλάψουμε (σαν μικρά κοριτσάκια που μόλις είδαν τον Ντι Κάπριο να πεθαίνει στον Τιτανικό) με όλα αυτά που μας προσφέρει ο Ράγκναρ και η ομάδα του.

Το πρώτο επεισόδιο λειτουργεί εκπληκτικά σαν πρόλογος και να σε βάλει και πάλι στο κλίμα. Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που έπαιξες τα προηγούμενα δύο, οι αναμνήσεις, ο ενθουσιασμός, τα συναισθήματα και τα δάκρυα επιστρέφουν τόσο όμορφα και ωραία, τόσο ομαλά που νομίζεις ότι μόλις προχθές τελείωσες τα δύο προηγούμενα παιχνίδια.
Το voice acting είναι τοπ νοτς για ακόμη μια φορά, το δε soundtrack είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ. (κάποιες στιγμές νόμιζα ότι το γράψανε οι Crippled Black Phoenix, και δη κομμάτια βγαλμένα απ' το I, Vigilante. :worship: )
Kαι τέλος, για το writing παύλα σενάριο τι να γράψεις. ΕΧΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ την ικανότητα του Ράγκναρ να γράφει παπάδες που σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα, αλλά και πάλι εντυπωσιάζεσαι με τα όσα βλέπεις. Χιούμορ, φιλοσοφικές-υπαρξιακές αναζητήσεις, πολιτικές τοποθετήσεις, νοσταλγία, συμβολισμοί και τίγκα αναφορικό αλλά και αυτοαναφορικό. Τι να πω, και είμαστε μόνο στην αρχή. Εύγε.

Και για να κλείνω το μίνι σεντόνι, ένα σχόλιο-σπόιλερ για το τέλος:
<span class="bbcode_spoiler">Το ιντερλούδιο στο τέλος, στο House of All Worlds, είναι απ' τα πιο όμορφα πράγματα που έχω βιώσει σε game. Το βρήκα εξαιρετικά πρωτότυπο, ονειρικό και συγκινητικό. Βγαλμένο απ' την Ονειροφαντασία. Δεν έχω λόγια.</span>
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,773
Από πόσα επεισόδια έχουν πει ότι θα αποτελείται;
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,080
Πέντε. Μου έμεινε επειδή ρώταγε ένας στο steam: "30 το κάθε επεισόδιο; Δηλαδή 150 σύνολο; Αυτό είναι σαν 3 ΑΑΑ γκέιμς!"
ΛΟΛ :facepalm:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Αδερφός Μπάθορι είπε τη μαγική λέξη : Ονειροφαντασία.

Η Ατελείωτη Ιστορία με έχει σημαδέψει όσο πολύ λίγα αναγνώσματα...μόλις ολοκλήρωσα και 'γω το Reborn και πραγματικά δεν έχω λόγια. Ακριβώς όπως τα είπε ο Μπάθορι, με το τρομερό γράψιμο και το εξαιρετικό κλίμα της Europolis (με άπειρες αναφορές στη δική μας, καθημερινή πολιτική πραγματικότητα) καθώς και μια φοβερή αίσθηση μιας μεγάλης, "ζωντανής" πόλης τριγύρω μας.

Ειδικά ο γρίφος με τους πωλητές στην Κινέζικη αγορά με εξέπληξε ευχάριστα, καθώς σε βάζει να ασχοληθείς ουσιαστικά με πράγματα που θεωρείς "μπαγκράουντ χρώμα" και ενδεχομένως θα κολλήσει αρκετός κόσμος εκεί.

Παρεπιπτόντως, μου άρεσαν και οι λάμψεις, ήταν κάργα Blade Runner.

Τελειώνοντας το επεισόδιο, διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη και ευχαρίστηση (παρά το ότι δεν θα το δοκιμάσω ποτέ, καθώς σε αυτά τα παιχνίδια πάντα παίζω μια ιστορία, την οποία και θεωρώ ως μοναδική και δική μου) πως εάν στην αρχή του επιλέξουμε κάτι συγκεκριμένο, αλλάζει όλη η δουλειά της Zoe στο δεύτερο κεφάλαιο, αλλά ακόμη και τα ρούχα και το χτένισμά της. Κάτι μικρό, αλλά πόσο ουσιώδες στο να μας δέσει με τον κόσμο του παιχνιδιού.

Υπερβολικά ευχάριστη έκπληξη, δεν έχω αμφιβολία πως θα ολοκληρωθεί ως ένα από τα καλύτερα adventures της σαιζόν '14-'15...και όχι μόνο.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Έχω την εντύπωση ότι το παιχνίδι είναι αρκετά "βαρύ" σε ορισμένα σημεία τουλάχιστον, με αισθητά frame drops -στα 20 στο ξαφνικό. Σε πισι του μπρο μου με G3258, 4-αρα ραμ, και τη GTX650 2 gb, και SSD installation -παρουσίαζε αυτό το φαινόμενο.

Οπτικά είναι υπέροχο και μου άρεσε αυτό το λίγο που είδα.

Νομίζω ότι σίγουρα στο μέλλον θα το ρυθμίσουν το ζήτημα. Ξέρει κανείς τι παίζει με το θεμα αυτό
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Unity+Φρικτό Optimization= L.F.E.

Η μηχανή γραφικών είναι ουσιαστικά σχεδιασμένη για να στηρίζει απλά mobile games, οπότε καταλαβαίνεις τί συμβαίνει όταν την "αναγκάζουν" να δημιουργήσει "πραγματικά" περιβάλλοντα. Κυκλοφορύν πάντως διαρκώς optimization patches από την Red Thread, πιστεύω μέχρι να κυκλοφορήσει το δεύτερο επεισόδιο, θα έχουν στρώσει οριστικά τα θέματα υατά.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Μάλιστα, ουσιαστικά τη ζημιά τη κάνουν τα cutscene videos που είναι rendered με το σύστημα της μηχανής γραφικών.
Updates δηλαδή οκ :pope:
 
Top Bottom