What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Drivers για επεξεργαστη?!

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Ποτέ μου δε χρειάστηκε να εγκαταστήσω drivers για CPU, ούτε μου ζητήθηκε. Και όλα παίζανε νορμάλ. Μέχρι που κατέβασα το Afterfall Insanity από το Steam, και μαζί με τα προγράμματα που περνάνε τα παιχνίδια του Steam (συνήθως Microsoft redistributables ή directx) μου πέρασε κάτι που -αν και δε τι θυμάμαι και βλακεία μου που δεν ρώτησα τότε- AMD drivers για τον επεξεργαστή (AMD X2 σειρά) και ξαφνικά όλα μου τα games τρέχουν με 10 περίπου FPS περισσότερο! <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" /> (Καλά, όλα ίσως υπερβάλω, αλλά το Smite σίγουρα!)
Έκανα γκάφα τόσα χρόνια (5 χρόνια το έχω το μηχάνημα) που δεν τους είχα εγκαταστήσει? Δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν ξεχωριστοί drivers για επεξεργαστή.
Ή μήπως είναι ιδέα μου (στα κοντά έκανα και defragmentation, και το Smite patchάρεται συχνά-πυκνά, ίως με κάποιο patch να έχω αυτά τα νέα FPS)
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
:lol:
τώρα το ξαναείδα, το θεμα, το 'χα ξεχάσει. Υπάρχουν διάφορα προβληματάκια με πολυπήρηνους επεξεργαστές και τη διαχειριση ας πούμε κάποιων εντολών απο το λειτουργικό σου. Μη ξεχνάς πως τα ΧΡ κυκλοφορησαν το 2001 και το SP2 πρεπει να ηταν το 2005?

Βεβαια εχουν και τα καλά τους οπως τη μη εκμεταλευση των πυρηνων κανοντας κατι superPi κλπ να τρεχουν ποιο γρηγορα, κυριως γιατι λογω σχεδιασμου μπορεις να τα ξεκινησεις εντελως γυμνά ή καθαρά όπως το δεις.

Παρόλα αυτά από τα bench pου εχω κάνει ακόμα και εντελώς directX 9 οπως το 3DMark06 είναι ποιο γρήγορα στα win 7, γιατί εκμεταλευονται καλύτερα τους πόρους, λογικά θα εχεις 2GB μνήμη και 2? πυρήνες? Δοκιμασε στο επομενο φορματ τα win XP 64bit, αν καταφερνες να πας σε 4GB μαζι ... ... ...
 
Top Bottom