What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

EARLY ACCESS: DEATH TRASH

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
ΚΡΕΑΣ. Το κρέας είναι παντού. Στην προσπάθεια να εντοπιστεί ένα κυρίαρχο στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να περιγράψει τελείως συνοπτικά το Death Trash σε κάποιον που επιθυμεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες για δαύτο, αυτή η φράση ίσως να είναι η πιο εύστοχη: “το Death Trash είναι ένα παιχνίδι σχετικά με ΠΙΞΕΛΙΑΣΜΕΝΟ, ΩΜΟ ΚΡΕΑΣ“. Τραβάει την προσοχή, αν μη τι άλλο.



Αφήνοντας προς το παρόν το κρέας στην άκρη (με βαριά καρδιά, σίγουρα) και πιάνοντας το πράμα από την αρχή, το Death Trash είναι ένα indie RPG που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες σε καθεστώς Early Access στα Steam, GoG, itch.io και Epic Store. Όντας υπό κατασκευή εδώ και τουλάχιστον μια εξαετία, υπέπεσε αρχικά στην αντίληψή μου μέσω μιας sponsored διαφήμισης στο Facebook πριν από αρκετά χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει πως το σύστημα ενίοτε λειτουργεί στ’ αλήθεια. Παρακολουθούσα με τρομερό ενδιαφέρον την ανάπτυξή του μέσα από τα μικρά αποσπάσματα που έδιναν στην κυκλοφορία οι δημιουργοί του...

Continue reading...
 
Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Κατά πρώτον, μου άνοιξες την όρεξη. Ανάβω κάρβουνα.

Κατά δεύτερον, εύσημα για την αναφορά στην 'Cavalier Oblique' τεχνική. Μικρή απογοήτευση η χαμένη ευκαιρία για αναφορά σε σφηνάκι ζελατίνης, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.

Αν και εντυπωσιάζει πολύ σε πρώτη επαφή, το demo τουλάχιστον με στεναχώρεσε, καθώς έδειχνε πως είναι όπως είναι για να σοκάρει, όχι για να προσφέρει κάποιο κρυφό βάθος. Δηλαδή σίγουρα, είναι ένα καλοκουρδισμένο και απλό arcade παιχνίδι με ξερατά και κρέατα. Εύγε, κλάπ-κλάπ. Για είκοσι λεπτά και τσάμπα (Τυχαίο τάγκ @Northlander ) μια χαρά ήταν. Κάτι περισσότερο δίχως ουσιώδες στόρι, διαλόγους και επιλογές, λυπούμεθα, η Αγία Έδρα δεν θα το ευλογήσει με την Σεπτή Αγκλίτσα της.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,949
Μα την Αγία Χοληστερίνη, πρώτη φορά (θαρρώ) που συμφωνώ καθολικά με τον εμβολιασμένο μετα-Borracho. Μια τέτοια αίσθηση ρηχότητας μου έβγαλε κι εμένα το demo, μια επίκληση στο ταπεινά, μπιμουβάδικα ένστικτά μας και μια έλλειψη καθαρής σκέψης και πλάνου. Δείχνει ωραίο, σοκαριστικό, σουρεαλιστικό; Χώστο στο game, το τι και το πώς θα τα βρούμε αργότερα... ίσως.
Εξάλλου κι ο δημιουργός δεν κρύβεται, το 'μολογεί ότι πρώτα γέννησε το μυαλό του την αισθητική, το vibe και μετά βάλθηκε να ψάχνει το παραπέρα. Μπορείτε να τα διαβάσετε κι εδώ (ίσως τα έχει πει κι αλλού, δεν ξέρω): Interview: Stephan Hövelbrinks tells us more about Death Trash

Μακάρι να έρθει να δέσει όλο αυτό πάνω σε έναν υγιή αφηγηματικό ιστό (χεχ) μετά από ένα χρόνο που θα το έχουν στο φούρνο. Αλλά φοβούμαι κι εγώ ότι δεν είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους και πιθανότατα θα μείνουν στο αφηρημένο, σουρεάλ, do-it-yourself lore που άλλωστε τόσο αγαπάει ο σύγχρονος gamer, χωρίς να πολυσκοτίζονται για βάθος χαρακτήρων και κόσμου. Μακάρι να διαψευστούμε και να γίνει το απρόσμενο indie χιτάκι του '22.
 
Last edited:
Top Bottom