What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Εκλογές 2015 (Ντε τζα βου...)

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
@snipereye

Eπειδή είχες χάσει την κουβέντα. να κάνω μια σύντομη περίληψη

Έτυχε να μη γνωρίζω κάτι σχετικό με τις σπουδες μου (καθημερινής φύσεως - κάτι για λογαριασμό τραπέζης οr sth) γιαυτο μου την είπε ο Northy. Οπότε η "λεπτομέρεια" που έθιξα αναφέρεται σαυτο ουσιαστικά. Δηλαδή θεωρείς ότι ένας φυσικός που τελειώνει εδώ, γνωρίζει πολύ καλά τις εργαστηριακές εφαρμογές της φυσικής? Έχει ασχοληθεί με όλα τα όργανα που χρησιμοποιεί ο μέσος φυσικός στο εργαστήριό του? Ή μήπως μπορεί να εφαρμόσει όλες τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησε, επιτυχώς? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.(Εδώ έρχεται το περί "καθημερινής φύσεως" που ανεφερα πριν)

Παντως επειδη μιλαμε μονο για φυσικους, να τονισω ότι η όλη κουβεντα μου παει για όλους τους επιστήμονες ανεξαιρέτως.

Τέσπα, νομιζω το εκτροχιάσαμε λίγο το θέμα<img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684


pitsinius wrote:
Δηλαδή θεωρείς ότι ένας φυσικός που τελειώνει εδώ, γνωρίζει πολύ καλά τις εργαστηριακές εφαρμογές της φυσικής? Έχει ασχοληθεί με όλα τα όργανα που χρησιμοποιεί ο μέσος φυσικός στο εργαστήριό του? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.(Εδώ έρχεται το περί "καθημερινής φύσεως" που ανεφερα πριν)

Παντως επειδη μιλαμε μονο για φυσικους, να τονισω ότι η όλη κουβεντα μου παει για όλους τους επιστήμονες ανεξαιρέτως.

Τέσπα, νομιζω το εκτροχιάσαμε λίγο το θέμα<img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

<span class="bbcode_spoiler">Λοιπόν επειδή το έθιξες το θέμα, θα σου αναφέρω ότι πριν γίνουν όλες αυτές περικοπές στο πρόγραμμα σπουδών που καθοδηγήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την υποχρηματοδότηση επί εποχής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το Φυσικό Αθήνας ήταν μέσα στις 5 καλύτερες σχολές παγκοσμίως. Ενδεικτικά παίζει να ήταν μία εκ των τριών (παγκοσμίως πάντα), στην οποία διδασκόταν κβαντοφυσική σε προπτυχιακό επίπεδο. Και δεν θα αναφερθώ σε αστρονομίες κτλ. Ο μέσος όρος αποφοίτησης ήταν 6+ χρόνια, για διάφορους λόγους (από διορθώσεις ανεμιστήρα μέχρι όντως θέματα-μανίκια).

Einstein δεν βγαίνουν σύχνα από αυτές τις σχολές αλλά έτυχε παλικαράκι που ήταν 3-4 χρόνια μικρότερός μου, να βγάλει το Φυσικό σε 4 χρονάκια με βαθμό 9. Τον τσίμπησε η NASA, έπειτα από πρόταση που έκανε. Λογικό, όταν ο μέσος όρος την βγάζει μετά βίας με 6.

Το τι δυσκολεύεσ<b><u>αι</u></b> να πιστέψεις ή θεωρείς, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν είναι έτσι. Μπορώ να γράψω ολόκληρη εργασία για την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος (και υγείας) εδώ στη Μ. Βρετανία και να συγκρίνω με το καθεστώς που επικρατούσε όταν ήμουν φοιτητής ή ακόμη και αυτό που είναι τώρα (που είναι σε χειρότερη κατάσταση). Ειδικά για τις φυσικομαθηματικές σχολές και τα εργαστήριά τους, όπως αυτά και αν διδάσκονται με όλες τις ελλείψεις στην Ελλάδα. Δεν υποστηρίζω την κατάσταση στην Ελλάδα, γιατί είναι σάπια, αλλά δίνει τροφή για σκέψη το ότι ακόμη και με τόσο άθλια κατάσταση βγάζεις διαμαντάκια. Ας συλλογιστεί ο καθένας τι θα μπορούσε να γίνει με πραγματικά δημόσια, δωρεάν παιδεία χωρίς να έχεις την μπίζνα να σου τρέχει με προγράμματα τη χρηματοδότηση (που είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ, ειδικά στο πανεπιστήμιο που εργάζομαι - περισσότερα σκάνε για το marketing, παρά για την έρευνα).

Ενδεικτικό παράδειγμα σύγκρισης είναι ο μεταπτυχιακός φοιτητής που επίβλεπα, ο οποίος είχε τελειώσει http://www.salford.ac.uk/ug-courses/pharmaceutical-science" class="bbcode_url">φαρμακευτική στο Salford με ελάχιστα εργαστήρια. Κάνε τη σύγκριση με το πτυχίο Φαρμακευτικής Αθηνών (http://www.pharm.uoa.gr/fileadmin/pharm.uoa.gr/uploads/odigoi/o-farmakeytikis-2014.pdf" class="bbcode_url">σελίδα 49 δείχνει τα μαθήματα).

Μην συγκρίνεις επομένως ανόμοια πράγματα. Ειδικά όταν στην ΑΣΟΕΕ για καθηγητές έχουμε https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B7%CF%82" class="bbcode_url">υπουργάρες.....</span>

 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Kανενας ανθρωπος στα 22-25 του χρονια που τελειωνει τη σχολη δε μπορει να πει οτι εχει 'τερματισει' το γνωστικο του αντικειμενο (κατα τη γνωμη μου), σε καποια πραγματα θα υπαρχουν ελλειψεις. Αυτο εχει να κανει με το ποσο εχει ασχοληθει ομως, και λιγοτερο με το που σπουδασε. Τα βασικα οργανα τα εχουν τα ελληνικα πανεπιστημια, ισως με μικροτερο ευρος λειτουργιας, αλλα σε προπτυχιακο επιπεδο ειναι υπεραρκετα. Βεβαια στην Ελλαδα, πολλοι φοιτητες ας πουμε δεν κανουν διπλωματικες εργασιες καθολου, η κανουν μονο αν ειναι απαραιτητο απο το προγραμμα σπουδων, ε τοτε θα δουν και θα μαθουν σαφως λιγοτερα πραγματα απο αυτα που θα μπορουσαν, αλλα ειναι δικη τους επιλογη.
Τελος παντων εγω ηθελα απλα να ξεκαθαρισω αυτο το πραγμα σε περιπτωση που διαβαζει το θρεντ κανας δευτεροτριτοετης φοιτητης. Sorry για το οφ τοπικ αμα θελετε μπορουμε να το συνεχισουμε σε καμια κουβεντα περι ελληνικων πανεπιστημιων.
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
@Νorthlander

Ευχαριστώ για την εμβριθή απάντηση. Προφανώς δε μπορώ να χω εμπεριστατωμένη άποψη άμα δεν έχω δει την κατάσταση ιδίοις όμασι, αλλά νταξ μην τρελαίνεσαι, στο κατω κατω δεν παρέθεσα την άποψή μου ούτε υβριστικά ούτε ειρωνικά.

Επίσης, είναι κρίμα να απαξιώνουμε όλους τους καθηγητές της ΑΣΟΕΕ επειδή έχουμε και τέτοιους εκεί μέσα. Υπάρχουν και αξιολογότατοι άνθρωποι που προσπαθούν για το καλύτερο.

Επιμένω πάντως ότι απλά καθημερινά πράματα της οικονομίας, πολλοί φοιτητές οικονομικών δε τα γνωρίζουν. Όχι επειδή δεν πρόσεχαν στο μάθημα, αλλά επειδή όπως είπα προσπερνώνται γιατί θεωρείται πως θα τα διαβάσεις μόνος σου.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684


pitsinius wrote:
θεωρείται πως θα τα διαβάσεις μόνος σου.</blockquote>

Αυτό το "θεωρείται" το ξέρεις από προσωπικό παράδειγμα? :trollface:

 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Ρε συ Νορθ, πραγματικά έλεος! <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />

Από περιέργεια πήγα και διάβασα εκείνο το ποστ με το ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ που δεν ήξερα, και θυμηθηκα ότι την επόμενη μέρα, απάντησα πως ήταν κάτι που καταλάβαινες με κοινή λογική, και απλά δε μου ρχοταν γτ ήταν αργά και νύσταζα. Δηλαδή τόση ώρα το ζαλίζουμε χωρίς λόγο καν...
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
When the kush hits you

<img src="https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/e15/11324284_468606326650054_588428379_n.jpg" alt="11324284_468606326650054_588428379_n.jpg" class="bbcode_img" />
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Ποιος είναι αυτός ο γλυκούλης έγχρωμος? <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684


pitsinius wrote:
ο γλυκούλης έγχρωμος? <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

borderline racist

 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Όχι ρε, σοβαρά, δε το πα με καθόλου ρατσιστική διάθεση. Εντελώς χαβαλετζίδικα το πα.

Σόρρυ αν προσέβαλα κάποιον άθελά μου.

ΕDIT: Άσε να μαντέψω... Πάλι με τρόλλαρες, right?
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Και εγώ νομίζω πως ήταν κάποιου είδους τρολλάρισμα.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
http://i.imgur.com/xV3sl.gif (εψαξα και για μικροτερη, αλλα δε βρηκα)
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,318
Και να προσθέσω στα του on-topic ότι είναι και θέμα πρακτικής. Κοντεύω να τελειώσω ΜηχανολογΑΡΑ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> και εκτός του ότι μου λένε ότι πως το κανες στα 5 και manmu πως τα λέτε, λες και είναι κάτι το ακατόρθωτο, όλοι κοιτάνε να κάνουν πρακτική με βύσμα σε κάνα γραφείο που θα κάθονται.
Πήγα για μη υποχρεωτική πρακτική καλοκαιριού σε εργοστάσιο και νιώθω ότι πραγαμτικά διπλασίασα τις γνώσεις μου.
Καλά για το ότι διαβάζεις στο σπίτι μόνος σου πέραν των κατευθύνσεων που σου δίνουν δεν το συζητάω καν.

off - topic και ζητάω συγγνώμη
Δεν βρίσκω κανα καλό λινκ αλλά διαβάστε τις δηλώσεις του μίστερ Αστική Ευγένια-->ΑΕ-->Χασαποταβέρνα ΑΕ
Θα μου πεις δεν το παίζει σοβαρός και κοστουμάτος και αφήνει τη λίγδα από τον γύρο στο πουκάμισο, αλλά αν οι νυν είναι καραγκιόζηδες αυτός είναι ο Μπαρμπα-Γιώργης :trollface:
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,560


Bald_Killer_Clone wrote:
Την περίοδο πριν του δημοψηφίσματος, όλοι ήσασταν ''Τσίπρα κάντα όλα π0θτ@να'' ''Βαρουφάκης ο ροκάς ο γαμ@ουα'' ''δεν θέλουμε άλλα δανεικά'' κ τώρα είστε κουρασμένοι για εκλογές.
:salute:</blockquote>

μιας και εγώ ανάφερα την κούραση να φανταστώ ότι το λες σε εμένα; γιατί δεν είχα τέτοια στάση στο θέμα.

<span class="bbcode_spoiler">του γαμήσατε τα μάτια... 5 σελίδες offtopic...</span>

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μάμα τα ο λαφαζάν.
πιο ξυλινος κι απ τη ντουλαπα με τις σωβρακοφανέλες. οχι οτι περιμενα κατι συγκεκριμενο, οπως θα πρεπε, αλλά μεσα στα εντελως γελοια ερωτηματα που του εκαναν οι δημοσιογραφαρες το μεσημερι (του στυλ: "εχμ, που ειναι η ζωη?", "γιατι δεν υπεγραψε ο βαρού?" κι αλλα τετοια σημαντικα...) ρωτησε και μια κοπελια απο καποιο κρητικο μεσο, νομιζω:
" ο κοσμος περιμενει συγκεκριμενα πραγματα. εχετε οικονομικο προγραμμα?"
και της απανταει ο λάφα ψιλοενοχλημενος (με δικη μου μεταφραση, πισω απ τις γραμμες): "μουμπλε, μουμπλε, σμπερδεκουεκ, δικιο εχετε, αλλά ξεύρετε, δεν προκάμαμε, θα το βγανουμε σιγα σιγα, κομματι κομματι, προχωρωντας, κι αυτα που σας ειπα δεν ηντουσαν και λιγα, ε μανμου?".
μιλαμε για το κυριαρχο θεμα των εκλογων, γι αυτο που καιει ολους, γι αυτο που απ τη μερα που υπογραψε ο κουλ την παραδοση μας, θα επρεπε να ειχαν κατσει οι σοφοι του ισκρα να γραψουν τουλαχιστον 5 πραγματα σε μια εστω χοντρικη αναλυση.
τιποτα. ντισαπόιντ. ουτε απο κει φως.

τελος παντων ο λαος εχει δειξει οτι ειναι χαβαλες. περιμενω με κάψα και κρυφό ποθο συγκυβερνηση ποταμακίου - Προέδρου - τζήμερου - γιωργακη.
καμε παναγια μου το θάμα και γω θα παω να κανω 50 μετάνοιες στην εκλησιά που ψελνει ο ίνφαμ.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,491


Brother Bruce wrote:
"μουμπλε, μουμπλε, σμπερδεκουεκ,".

τιποτα. ντισαπόιντ. ουτε απο κει φως. </blockquote>

Κοίτα, αφού δεν είπε ΓΛΟΥΠ, νομίζω είμαστε εντάξει.
Επίσης να σε πληροφορήσω ότι δεν είναι "ΣΜΠΕΡΔΕΚΟΥΕΚ" αλλά "ΣΜΠΑΡΑΚΟΥΑΚ". Αυτό το αναφέρω για να διορθωθείς από μόνος σου και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Καταλαβαίνω ότι η γλώσσα της Λιμνούπολης μπορεί να έχει πολλές ιδαιτερότητες, αλλά πρέπει να τα γράφουμε σωστά για να μην έχουμε κι άλλους αόμματους στο φόρουμ. Νομίζω είναι σημείο που πρέπει να σταθούμε.


Brother Bruce wrote:
καμε παναγια μου το θάμα και γω θα παω να κανω 50 μετάνοιες στην εκλησιά που ψελνει ο ίνφαμ.</blockquote>

Ο ινφαμ ψέλνει στην εκκλησία του Αγίου Παστούρκιου του Δεκατετράχρονου στα Σκόπια. Πήγαινε καλύτερα στην Παναγιά την Τρυπητή στο Αίγιο, έχω κάτι γνωστούς θα σου δώσουν και ωραία λεμόνια.



 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,560


Epitaph wrote:
Πήγαινε καλύτερα στην Παναγιά την Τρυπητή στο Αίγιο, έχω κάτι γνωστούς θα σου δώσουν και ωραία λεμόνια.</blockquote>

Στο Αίγιο δε θα έρθεις για λεμόνια, για ροδοζάχαρη θα έρθεις και διακοπές <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,318
Ο Καμμένος με τι μυαλό βγαίνει και λέει ότι θα ξαναγίνει το αναγκαίο χοντρό και θα βοηθήσει τον Αλέξη να ξεκολλήσεια με τα τραίνα του και να προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας;
Ελπίζω να μην μπει στη Βουλή και τα ποσοστά του να πάνε στην Ε.Κ., όπως και του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο από όαλ είναι ότι οι τύποι με τα καθαρά χέρια ανεβαίνουν τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στα καφενεία.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,323
Ψηφος στο πασοκ
Εκανα λαθος

Ψηφος στην νεα δημοκρατια
Εκανα λαθος

Ψηφος στον συριζα
Εκανα λαθος

Το 3000 παιζει και να μην γινει κανενα λαθος...
 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
Παντως οσοι περιμενουν, "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ" και "ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ" προγραμματα και λυσεις μαλλον δεν εχει καταλαβει σε τη πολιτικη αβυσο εχει πεσει η χωρα. Το θεμα δεν ειναι να σου φερει ο αλλος μια εξισωση. Εδω δεν υπαρχει ΤΠΤ απο οσα κοινωνικα κεκτημενα γνωρισαμε.Μιλαμε για γενιες_και ειμαι και γω μεσα σε αυτους και πολλοι απο δω πιστευω, που δε θα παρουν ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ συνταξη.ΠΟΤΕ ομως! Και εχεις κι κατι λοβερδομητσοτακηδες να μας τη λενε γιατι ζουμε και πολυ.
Αυτο που πρεπει μαλλον να κανει πρωτα ο λαος αυτου του τοπου, εινανι να σταματησει να λειτουργει δια της αναθεσεως. Να σταματησει να περιμενει τον εναν και μοναδικο υπερλαμπρο ηγετη που θα φερει την ανοιξη.Αλλα προσωπικα δε το κοβω να γινεται κατι τετοιο γιαυτο και ειμαι καπως απογοητευμενος.
Ναι.Μαλλον αναποφευκτα θα κλεισουν και καποια μαγαζια θα στριμωχτουμε κτλ κτλ, αλλα με πορδες δε βαφονται αυγα που λενε και στο χωριο μου.
Τωρα αν το σκεπτικο ειναι "ρε τι με νοιαζει εμενα τι γινεται και ποιος με κουμανταρει...εγω τη δουλιτσα μου θελω και να προλαβαινω τα σαμερ σειλς για κανα παιχνιδακι" , ε, δεν βγαινει και πολυ ακρη.
 
Top Bottom