Ρε παίδες για να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση:
Ακόμα κι αν δεν έλειπαν εξαρχής και λείπουν ακόμα πολλές επιλογές που έχει το Steam,
ακόμα κι αν δεν είχαν την συνεργασία με την Tencent και υπάρχουν αποδείξεις ότι τα στοιχεία του λογαριασμού σου είναι σε κίνδυνο,
ακόμα κι αν δεν πλήρωναν ευκαταφρόνητα ποσά σε streamers για να δημιουργήσουν μόδες και «τι παιχνίδι είναι κουλ αυτή την στιγμή», ενώ η ουσία του παιχνιδιού είναι μια παπαρίτσα που το χουνε γαρνίρει με μπόλικο τζόγο (Fortnite)
ακόμα κι αν δεν εφαρμόζουν σκιώδεις και σιχαμένες πρακτικές σαν αυτές που μισούσαμε τόσα χρόνια (Microsoft + Sony) και καταριόμασταν,
Εγώ δεν μπορών να χωνέψω με τίποτα πως λένε συνεχώς ψέμματα στελέχη της Epic για το ότι «αυτό που έγινε με το Metro δεν πρόκειται να ξαναγίνει».
Δηλαδή αυτό είναι κοροιδία κατάμουτρα και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι τρώνε το τυράκι «έλα μωρέ δίνουν τσάμπα παιχνίδια, γιόλο».
Προσωπικα εμένω, στην στάση μου. Ολικό μποικοτάζ σε τέτοια καθίκια που προσπαθούν να πάρουν μέρος της πίτας με γλοιώδες marketing και τακτικές. Δεν θα τους δώσω ευχαρίστηση να λένε «έχουμε 3.000.000 μοναδικούς παίκτες κάθε μήνα στην πλατφόρμα μας».
Μπορεί να μαι δεξιός, αλλά είμαι δεξιός με αρχές. Στο Steam δεν υπάρχει τέτοια κοροιδία. Αν το 30% που παίρνει είναι προυπόθεση για να μην γίνεται τόσο γλοιώδης και σιχαμένη η πλατφόρμα και το προσωπικό τους, τότε ναι. Με 1000 Steam.
Εμένα η τσέπη μου δεν επηρεάζεται. Παλιά σε retail το ποσοστό του publisher ήταν μεγαλύτερο. Έχουμε συνεχή επίσημα updates από τους ίδιους τους δημιουργούς. Παλιά αν έβγαινε ένα παιχνίδι και ήταν σάπιο, έπρεπε να βρεις το patch και να το εγκαταστήσεις. Τώρα πλατφόρμες όπως το Steam και το Epic στο δίνουν κατευθείαν.
Η εμπειρία μου όμως, μου λέει πως πίσω από το μόνο θετικό που χει -για τους δημιουργούς, γιατί για εμάς δεν υπάρχει κανένα Θετικό- , κρύβονται τραγικά σκυλιά που υπηρετούν το κέρδος και δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα, αν δεν μεταφράζεται σε χρήμα.
Στην ουσία δηλαδή κάνουν ό,τι πιο σιχαμένο μπορούσαν:
Το παίζουν αριστεροί και παιδιά του λαού (προφασιζόμενοι το μικρό ποσοστό που παίρνουν), αλλά όλες οι υπόλοιπες τακτικές τους είναι εμετικές. Το συμπέρασμα ότι είναι υποκριτές και κερδοσκόποι είναι καταφανές.