<blockquote> Η διατήρηση της ψηφιακής μας βιβλιοθήκης είναι στα χέρια της εκάστοτε εταιρίας και αν συμβεί κάτι κακό, υπάρχει ορατός κίνδυνος να χάσουμε τα πάντα.</blockquote>
Συμφωνώ απόλυτα. Στην ουσία πλέον τα νοικιάζεις τα παιχνίδια. Και όχι μόνο αν πέσει έξω η εταιρία. Πήγα να κατεβάσω παλιό παίχνίδι που είχα πληρώσει σε πρώτη γενιά ipad, και δεν υπήρχε πουθενά. Όχι, ότι δεν αναβαθμιζόταν λόγω παλιου iOS!! Χάθηκε, από το Store, finito, nada!! Ακόμα στο PS4 επιμένω δισκάτα!!!
<blockquote>Για το λόγο αυτό, το νούμερο ένα θέμα που έχει για μένα προτεραιότητα σε αυτό το κομμάτι είναι η εμπιστοσύνη. Θέλω να νιώθω όσο το δυνατόν σίγουρος ότι η εταιρία που πήρε τα χρήματά μου και διατηρεί στους servers της τα παιχνίδια που αγόρασα είναι αξιόπιστη και θα συνεχίσει να λειτουργεί για δεκαετίες. Με την Valve έχω αυτή την εμπιστοσύνη γιατί η εταιρία έχει ως κύριο αντικείμενο της την ψηφιακή διανομή και το PC gaming.</blockquote>
Όχι ότι ειναι εύκολο, να καταρρεύσει το Steam, αλλά δεν είναι και εντελώς απίθανο!! Δυστυχώς, ανεξαρτήτως μεγέθους, μια εταιρία μπορεί να ερθει σε πολύ άσχημη θέση, ακόμα και λόγω παραγόντων τους οποίους δεν ελέγχει!!
<blockquote>Η Epic εγκατέλειψε το PC gaming και γύρισε τώρα που μυρίστηκε χρήμα. Πέρα απο τις αηδίες με τα exclusives, δεν έχω την εμπιστοσύνη ότι αν κάτι πάει στραβά δεν θα τα παρατήσει πάλι και θα φύγει.</blockquote>
Για να κάνω ξανά το δικηγόρο του https://www.netflix.com/gr-en/title/80057918">Διαβόλου, σε ορισμένα παιχνίδια o launcher της Epic, λειτουργεί μόνο, σαν delivery system, και δεν υπάρχει καθόλου DRM!! Όπως το "Phoenix Point" και ελπίζω και το "Rebel Galaxy - Outlaws". (Πάντως σίγουρα θα προτιμούσα να τα δω και στο GoG, αυτά τα δύο)!!
<blockquote>Συμφωνώ. Μακάρι κάποια στιγμή να φτάσουμε στο σημείο που και ο τελευταίος publisher θα καταλάβει ότι το DRM δεν προσφέρει τίποτα.</blockquote>
Amen to that brother!!! Οι μικροί έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν. Οι μεγάλοι είναι στο κυνήγι του "Game as a Service" !!!!