ESOTERIC EBB

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Άμεσο wishlist αλλά @Hellion μια σημαντική ερώτηση(αν και απαντάς εν μέρη στο review). Πόσο απαιτητικό είναι στο επίπεδο των αγγλικών που απαιτεί? Γιατί το DE είναι καταπληκτικό παιχνίδι αλλά με κούρασε τόσο πολύ που δεν το ξαναπιάνω εάν δεν βγει ελληνικό mod.

Πολύ πιο καθημερινά και down to earth τα αγγλικά του, σε καμία περίπτωση τόσο ποιητικά ή φανταχτερά όσο του DE.

Ισχύει. Είναι 'κλασσικά Rpgάδικα'.

Ρε παιδιά, ήθελα να παίξω παραδοσιακό ΚΚΕ-Αζγκαλίτη και να στηρίξω το νανίσιο προλεταριάτο. Σκάω στην πλατεία που γινόταν διαδήλωση, αρχιδάκι από Κηφισιά ο 'εργατοπατέρας'.

Πιάνω ψιλή κουβεντούλα με την νταρντανοκομψή κυρα-Όρκαινα των Νεοφιλελέδων, κυρία μου ξηγιέται, μήπως μπορώ να βοηθήσω να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Λέω γίναμε, θα το λύσω συντροφικά και Σολομώντεια. Προκαλούσε το αρχιδάκι ο μπουρζουόνανος όμως. Στην τελική τον μανούριασα ενώπιον μαρτύρων, τσίμπησε, με χτύπησε και ξηγήθηκα φουλ Κούγιας. Η κυρα Όρκουλα λάτρεψε την τέρμα τσάτσικη προσέγγισή μου και μου έδωκε ένα πουγκί αργύρια ΝΑ.

Προβληματίστηκα βαθιά για την αλλοτρίωση του χαρακτήρα μου.

GOTY 26, ξεκάθαρα.

Στα #ProTips του τίτλου να αναφέρω και πως το πλήκτρο Tab κάνει highlight όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στην οθόνη, άργησα χαρακτηριστικά να το πάρω πρέφα και όταν το συνειδητοποίησα μου λύθηκαν τα χέρια.

Επίσης μην αμελείτε να κάνετε Behold σε όλους τους χαρακτήρες, αν ρολάρετε 19/20 ξεκλειδώνετε πληροφορίες που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέες επιλογές στους διαλόγους ή και σε achievements.

αρχιδάκι από Κηφισιά ο 'εργατοπατέρας'.
Successful Wisdom check ομως, σου πεταει πως ενδεχομενως να μην ευθυνεται για τη καταγωγη του και αισθανεται ασχημα για το ποσες φορες του το πετανε. Αν δεν του το αναφερεις μπορεις να τον πεισεις να φυγει ειρηνικα για να μην την πατησουν οι συντροφοι του. με αυτον τον τροπο κερδιζεις και ραντεβου με το κομενακι και μενεις πιστος στο Κομμα.

Επίσης μην αμελείτε να κάνετε Behold σε όλους τους χαρακτήρες, αν ρολάρετε 19/20 ξεκλειδώνετε πληροφορίες που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέες επιλογές στους διαλόγους ή και σε achievements.
Με rolls 5-6 πριν σκασουν τα μπονους στο Behold δε γαμησε κανεις :(

GOTY2026

Το αγόρασα χθες πακέτο 27€ με ένα άλλο ενδιαφέρον Disco-like, το Sovereign Syndicate, σε ένα Victorian steampunk setting.
Στα του παιχνιδιού τώρα, έφαγα την πρώτη ώρα στο creation character και στο να περιεργαστώ το περιβάλλον μου με το που σηκώθηκα. Δεν έχω κάνει βήμα. Είμαι Lore-κάτι πως το λένε σε background, οπότε διάβασα τα άπειρα στην αρχή για τον κόσμο. Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα βλέπει και κάποιο άλλο background. Δεν με κούρασε πάντως, είχα κέφι να μάθω για τον κόσμο του παιχνιδιού, ήταν σαν να διαβάζω ένα ώραιο fantasy βιβλίο που ξεκινά περιγράφοντας τον κόσμο του.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν θα ξαναβγεί Disco Elysium, αλλά οι μερακλίδικοι κλώνοι σαν το Esoteric Ebb, είναι παραπάνω από καλοδεχούμενοι.

Ηold your horses για GOTY γιατί έρχεται και το Zero Parades από την Ντισκομάνα ZA/UM με demo ήδη στο Steam.
EDIT: Είδα τι έγραψε ο Hellion για το Zero Parades και στεναχωρήθηκα.

Last edited:
To Zero Parades ενδέχεται να 'ναι καλό, οι ομοιότητες με το Slow Horses βγάζουν μάτι και το ντέμο είχε σίγουρα ενδιαφέρον. Για μένα μεγάλο μείον αποτελεί η κολοκυθοκουρεμένη ασέξουαλ πρωταγωνίστρια, αλλά δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να είναι το ναυάγιο που περιμέναμε κατά την ανακοίνωσή του.

Μας πιάνει ΠΟΛΥ διάβασμα στο εγγύς μέλλον.

Είναι η ιδέα μου ή το παιχνίδι έχει περισσότερο κείμενο από το Disco Elysium; Μιλάμε έκανα μια ώρα ψυχανάλυση με τον "ψυχολόγο" του παιχνιδιού!

Σκιπάρω σχεδόν ΟΛΕΣ τις αναφορές στον κόσμο και την ιστορία του παιχνιδιού καθώς είναι απερίγραπτα βαρετές τυπικές φάνταζι παπάτζες. Αυτά που αφήνω και πάντοτε διαβάζω, είναι τα κείμενα και οι διάλογοι για το 'εδώ και τώρα', τα πιο γειωμένα.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ η μάχη με τον Βασιλιά Τρόλ στα υπόγεια, με ανατρίχιασε με την επική της απόδοση, δεν το περίμενα να με πιάσει τόσο.

Τελειώνοντας την τρίτη μέρα και κοντά στο 'αληθινό' φινάλε του παιχνιδιού (λύση των κύριων quests) σίγουρα το ευχαριστιέμαι πάρα πολύ, αλλά δεν θα μου αφήσει την μοναδικά γλυκόπικρη επίγευση του Elysium. Ίσως εδώ ευθύνεται το τέρμα high fantasy περιτύλιγμα που βρίσκω από κουραστικό έως απωθητικό και ο σαφώς πιο ανάλαφρος χαρακτήρας του παιχνιδιού, που δε σε αφήνει να το δεις σοβαρά σχεδόν καθόλου.

Ολοκληρώθηκε μετά από 17.5 περίπου ώρες με σχεδόν πλήρες σκιπάρισμα των αφόρητων high fantasy κοσμολογιών του.

Γουστόζικο ήταν κι ευχάριστο, με κράτησε, αλλά δεν πλησιάζει ούτε γι'αστείο τη συναισθηματική φόρτιση του Disco Elysium. Μετά τα credits παρουσίαζε μια σειρά παρατηρήσεων/πιθανοτήτων για τη συνέχεια, για την οποία δεν νιώθω αυτή τη στιγμή πως υπάρχει κάποια ανάγκη ή ενθουσιασμός.

Μεγάλο συν του παιχνιδιού το πόσο πολλά πράγματα σου επιτρέπει να ανακαλύψεις ή να χάσεις εντελώς αν και μου άφησε την εντύπωση πως τα περισσότερα εξ'αυτών δεν είχαν και ιδιαίτερη σημασία τελικά. Κρατάω την υπέροχη Ετίρ και τη μονομαχία με τον Βασιλιά Τρόλ ως απόλυτα χαϊλάιτς.

Όσο για το φινάλε

ρισπέκτ για την Φολαουτική επιλογή να οδηγήσεις τον Γκόρμ στην αυτοκτονία μέσω του διαλόγου. Πέραν τούτου, αναμενόμενες ψευδοφιλοσοφικές Pillars of Eternity πιπάτζες. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

Με κείνα και με τ'άλλα, έχω αρχίσει να πιστεύω πως στο Zero Parades θα βρούμε σπάνιο διαμαντάκι.

Πέρασα τις 16 ώρες και είμαι χρονικά ξημερώματα της 3ης μέρας. Όσο προχωράω στο παιχνίδι, τόσο περισσότερο ενθουσιάζομαι! Ξεκάθαρα ότι καλυτερο μετά το Disco Elysium.

Τέλος το παιχνίδι μετά από 30 ώρες. Όπως και στο Disco Elysium, χαρά στο κουράγιο των δημιουργών να γράψουν άπειρο κείμενο με τέτοια συνοχή και λεπτομέρεια. Πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερο από το Disco Elysium σε αυτό τον τομέα, αλλά δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα.
Δεν ήταν άσχημη η κορύφωση, αλλά θα περίμενα κάτι λίγο παραπάνω. Δεν βρήκα ποτέ 4-5 αποστολές και δεν ολοκλήρωσα 3-4 ακόμα, με βάση το γράφημα αποστολών. Σίγουρα θα κάνω κάποια στιγμή δεύτερο playthrough να δω τι άλλο μπορώ να δω. Αυτό που με ταλαιπώρησε περισσότερο ήταν η μετάβαση από περιοχή σε περιοχή. Ήθελα πχ να παω κάπου σε κάποια φάση και για να το βρω αναγκάστικα να φορτώσω προηγόυμενο save που είχα σε εκείνο το σημείο για να καταφέρω να θυμηθώ που ήταν. Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού ήταν ενδιαφέροντες, φλέρταρα με την Ettir, τον άγγελο και μου έμεινε αποθημένο ότι δεν κατάφερα να λύσω τον γρίφο της Σφίγγας. . Γενικά μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, ένα αντάξιο Disco-like που προτείνω σε κάθε φίλο του είδους ακόμα κι αν δεν του αρέσει το fantasy setting. 8.8 / 10

Back